Καλησπέρα σε όλους,
πήρα πριν από 2 βδομάδες ένα TREX 500 ESP. Φοράει τα εξής: moter align 500M, ESC align RCE-BL60G, servos cyclic align 510, gyro Futaba 401 με 9257 για ουρά, πομπός Futaba 7C 2.4 και δέκτης Futaba 617 FASST.
Έχω δει όλα τα βιντεάκια του Bob Finless και πιστεύω πως το έχω σετάρει αρκετά καλά (άλλωστε δεν είναι το πρώτο μου ελικόπτερο

).
Το πρόβλημα που έχω από την πρώτη στιγμή είναι το εξής. Ενώ το σηκώνω και είναι σταθερό με το που κάνω κάποια μικρή διόρθωση στο cyclic (elevator, aileron) τότε το ε/π τρέμει μέχρι να ξαναέρθει στη θέση ισοροπίας. Το τρέμουλο δεν είναι από την ουρά (έχω δοκιμάσει και το gyro 780 της align καθώς και το servo 520) αλλά φαίνεται να είναι λες και κάποιο servo είναι πολύ ευαίσθητο και τρέμει μέχρι να ξαναέρθει στη θέση ισορροπίας. Σε κατάσταση πορείας το ε/π φαίνεται λες και τρέμει ελαφρώς δεξιά/αριστερά.
Έχω δοκιμάσει τα εξής αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε:
-ζύγισμα blades και έλεγχος για tracking
-σωστό σφίξιμο blades
-έλυσα και ξαναέδεσα όλη την κεφαλή μήπως και κάτι ήταν πολύ σφιχτό ή λάθος τοποθετημένο
-έλεγχος flybar για ίσες αποστάσεις
-έλεγχος torque tube για τυχόν συντονισμό
-έλεγχος servo για ομαλή κίνηση (με μη συνδεδεμένο το μοτερ)
-όταν το ελικόπτερο σηκώνεται και μένει ακίνητο το body του φαίνεται κάθετο προς τον άξονα
Μέσα στην εβδομάδα θα δοκιμάσω να αλλάξω servos, θα δοκιμάσω με άλλο δέκτη και σκέφτομαι να λύσω και να ξαναστήσω το frame μήπως και δεν είναι ακριβώς κάθετο.
Εννοείται πως το ελικόπτερο δεν έχει πέσει ποτέ και ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο στο οποίο θα μπορούσε να οφείλεται το κούνημα που μου κάνει. Επίσης δοκίμασα και με ψηλές στροφές κινητήρα (90%-100%) αλλά και πάλι το τρέμουλο συνεχίζει να υπάρχει όταν κάνω διορθώσεις στο cyclic.
Καμιά ιδέα κανείς πριν το ξανακάνω βίδες και το ξαναστήσω από την αρχή???

Σας ευχαριστώ.
Υ.Γ. Δυστυχώς βίντεο δεν μπορώ να έχω γιατί δεν έχω κάμερα