Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.904 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 07:06:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 07:06:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από TheLurker
    [Χθες στις 23:17]

από Markhelis
    [Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 14:38:00]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309904
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 109
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 89
    Συνολικά: 89
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Futaba 12z ή JR 9xII  (Αναγνώστηκε 14153 φορές)
    iosif
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 17 Δεκ 2006, 22:56:29 »

Xαιρετω τους παντες!
    Θα ηθελα τις αποψεις αυτων που γνωριζουν κατι για τις δυο αυτες T/K
    και ολων αυτων που θα ηθελαν να να εκφερουν καποιες σκεψεις γι'αυτες τις εταιριες. FUTABA & JR.
    Kαι αν καποιος εχει την 12z να μας δωσει καποια εικονα για την αισθηση ποιοτητας και την αισθηση
    των stick.
    Eυχαριστω!       

Iωσηφ.
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 17 Δεκ 2006, 23:09:21 »

Γεια χαρα,

Δε ξερω αν εννοεις τη 12ΜΖ. Αν ναι, οι δυο αυτες Τ/Κ ανηκουν σε διαφορετικες κατηγοριες τοσο απο αποψη δυνατοτητων οσο και απο αποψη τιμης. Η 12ΜΖ ειναι  συγκρισιμη με την JR 10X η ακομα με την 12Χ που θα βγει σε λιγο καιρο

Φιλικα,
    Νικος
    Καταγράφηκε
    iosif
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 17 Δεκ 2006, 23:39:13 »

Nικο γεια και σ'εσενα,

Mιλαω οντως για την 12mz. Γνωριζω οτι εχουν διαφορα και στην τιμη και σε καποιες λειτουργιες που εχει παραπανω η futaba. Oμως θα ηθελα να δω αν πραγματικα η μεγαλυτερη τιμη της futaba εχει αντικρυσμα και στην ποιοτητα κατασκευης και στην αισθηση των stick και γενικοτερα στην αξιοπιστια που η JR διαθετει με το παραπανω.   
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 18 Δεκ 2006, 08:47:47 »

Nικο γεια και σ'εσενα,

Mιλαω οντως για την 12mz. Γνωριζω οτι εχουν διαφορα και στην τιμη και σε καποιες λειτουργιες που εχει παραπανω η futaba. Oμως θα ηθελα να δω αν πραγματικα η μεγαλυτερη τιμη της futaba εχει αντικρυσμα και στην ποιοτητα κατασκευης και στην αισθηση των stick και γενικοτερα στην αξιοπιστια που η JR διαθετει με το παραπανω.   

Η 12ΜΖ όντως έχει δημιουργήσει μεγάλη διαφορά στα standard ποότητας μεταξύ των δύο εταιριών πόσο μάλλον με την 14ΜΖ. Για αυτό και η JR σπεύδει να κυκλοφορήσει την 12χ.

Να σου πώ για την 14ΜΖ ότι είναι state of the art, αν κα της λείπουν αρκετά πράγματα για να γίνει αυτό που έπρεπε να είναι.
    Σίγουρα όμως η αίσθηση που έχουν τα sticks με τα διπλά ρουλεμάν αλλά και την ρύθμιση του spring tension είναι μοναδική. Η 12ΜΖ έχει ρουλεμάν σαν την 14ΜΖ αλλά δεν έχει touch screen. Οπότε ψάξτο ή μάλλον εάν βρείς καμμιά μεταχειρισμένη 14ΜΖ σε καλή τιμή πάρτην ... 

Οσον αφορά το σχόλιο σου για την ποιότητα μεταξύ των δύο εταιριών .... Μπαίνεις σε λάθος διαδικασία να συγκρίνεις και να απονείμεις εύσημα σε κάποιο κατασκευαστή. Μια φορά χρειάστηκε να ανοίξουμε μια 10x JR και πάθαμε ΣΟΚ απο αυτό που είδαμε μέσα. Και ήμασταν στο μοντελοδρόμιο της Ν. Ραιδεστού και όλοι κούναγαν το κεφάλι .... τι να σου λέω τώρα για τις κολλήσεις στην πλακέτα κλπ κλπ. Παντελώς ερασιτεχνική εμφάνιση.
    Η αλήθεια όμως να λέγεται ... Φιλικά μενού, ευκολία στην χρήση κλπ κλπ. δική σου η επιλογή.

Εγω πάντως με MRC ξεκίνησα με Futaba 14MZA συνεχίζω ;-)
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    iosif
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 18 Δεκ 2006, 09:51:32 »

Kαλημερα Tασο και ευχαριστω για την απαντηση σου.

Oντως η 14mz εχει αριστη ποιοτητα κατασκευης, την εχω δει και το ξερω. Oμως την 12αρα δεν την εχω δει απο κοντα και φοβαμαι μηπως εχει την πλαστικη εικονα που δειχνει να εχει και η παλαιοτερη 9z.Eνας λογος
    ακομη που με βαζει σε υποψιες ειναι το πολυ μικρο της βαρος. 750 γρ με την μπαταρια!!! ενω η 14αρα 1250 γρ με μπαταρια. Mηπως λοιπον το πολυ μικρο της βαρος εχει ως συνεπεια να ειναι χαμηλης ποιοτητας πλαστικα ή πολυ πολυ λεπτα, με αποτελεσμα να εχει προβληματα αντοχης στο χρονο;
    Καταγράφηκε
    tasos_argos
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 18 Δεκ 2006, 10:18:15 »

Καλημέρα σε όλους
    Έχω την 9χΙΙ, έχω πετάξει για πολύ καιρό με την ff9 και έχω δει και την 9Ζ. Αυτό που έχω να πω για τις δυο τελευταίες είναι οτι  η ποιότητα τους είναι εμφανώς κατώτερη απο τη JR, όσον αφορά την αρμολόγηση, την ποιότητα του υλικού και της βαφής και την αίσθηση στιβαρότητας που σου δίνουν. Για τα στικ τώρα, ειδικά εκείνα της ff9 έχουν πολύ κακή αίσθηση ενώ όταν τα κουνάς κάνουν σαν σκουριασμένο ελατήριο, ακούγεται και ο αντίστοιχος θόρυβος κιόλας! Δεν ξέρω πόσο έχει βελτιωθεί με τα ρουλεμάν αν και νομίζω οτι αυτή η αίσθηση δεν προέρχεται απο τον άξονα περιστροφής του στικ. Απο οτι καταλαβαίνω ο Ιωσήφ θέλει να μάθει αν η ποιότητα της 12ΜΖ είναι ίδια με την (χαμηλή) ποιότητα της 9Ζ.
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 18 Δεκ 2006, 12:31:36 »

Τασο κλπ.

Προσωπικα δε θα έμπαινα στη διαδικασία συύγκρισης αφου και οι δυο εταιρες ειναι εξισου καλες. Αυτο σχετικα με τα ηλεκτρονικα που εναφερες Τασο, δε ξερω μου κανει εντυπωση. Αν κρινω απο τις δικες μου JR που τις εχω ανκοιξει για να ρυθμισω τα stick καποιες φορες η ποιοτητα των ηλεκτρονικων μου φαινεται παρα πολυ καλη.

Φιλε iosif υπαρχει κι αυτη η λυση αν εισαι λιγο υπομονετικος....

* 12X_3.JPG (43.24 KB, 514x343 - εμφανίστηκε 599 φορές.)

* 12X_2.JPG (25.18 KB, 360x271 - εμφανίστηκε 584 φορές.)

* 12x.jpg (37.74 KB, 450x338 - εμφανίστηκε 603 φορές.)
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 18 Δεκ 2006, 13:45:05 »

Δεν έχω αγοράσει ή πετάξει ποτέ μου με FUTABA Τ/Κ, οπότε αφήνω τους χρήστες αυτών να σου πουν περισσότερα στοιχεία.
    Εάν συζητάμε για χρήση αυτών των Τ/Κ για αεροπλάνα θεωρώ όλα τα παραπάνω να κρίνονται περιττά (πλεονασμός).
    Ξεκίνησα με την JR3810, ύστερα την 9Χ και τέλος τώρα είμαι χρήστης της 9ΧΙΙ. Πριν πάρω την 9ΧΙΙ φλέταρα με την 10Χ και ευτυχώς δεν την πήρα γιατί τελικά η 9ΧΙΙ προσφέρει όλα όσα χρειάστηκα από άποψη ρυθμίσεων στο Ε/Π (FAI-F3C & 3D σε Raptor) και είμαι ευχαριστημένος (οι προηγούμενες δεν ήταν αρκετές από άποψη free mix προγραμμάτων) . Επιλέον είναι γενικώς  πιο φιλική στην χρήση από την 10Χ.
    Η έλευση της 12Χ σίγουρα θα ανατρέψει κάποια πράγματα.
    Τώρα από από τα  1024 step της JR στα 2048  της  Futaba, έγω προσωπικά νομίζω ότι δεν θα καταλάβαινα κάποια διαφορά.
    Εφόσον κάποιος θέλει να βάλει τον πήχη ψηλά έχοντας αξιώσεις από τον εξοπλισμό του τότε η σχετική δαπάνη για αγορά μιας καλής Τ/Κ θεωρείται επένδυση.
    Εφόσον κάποιος θέλει να έχει ακριβή Τ/Κ για να "λέει" ότι έχει "εργαλείο" χωρίς όμως να το αξιοποιεί κατάλληλα, τότε ας θυμηθούμαι ένα γνωμικό που λέει : " δεν έχει σημασία το μέγεθος του εργαλείου αλλά το πως το χρησιμοποιείς....... ". 

Η τελική επιλογή πάντα δίκη σου.
    Καταγράφηκε
    iosif
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 18 Δεκ 2006, 14:37:17 »

Nικολα, Nικο και Tασο ευχαριστω για τις αποψεις σας!

Mου αρεσει πραγματι η JR 12x. Mηπως γνωριζει κανεις το ποτε θα κυκλοφορησει;
    Eχω και΄γω δει ανοικτη τη 9xII και συμφωνω με τον Nικολα οτι εχει παρα πολυ καλη
    ποιοτητα στα ηλεκτονικα και ιδιαιτερα στα stikc! Eνα αλλο πολυ θετικο στοιχειο για τις JR
     η κατασκευη τους που ειναι made in japan!!!
    Mου αρεσει ομως πολυ και η Futaba!  Θα την δω καποια στιγμη και απο κοντα και αν μου
    αρεσει στην ποιοτητα κατασκευης της ισως τελικα να επιλεξω αυτην.
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 18 Δεκ 2006, 17:44:40 »

Ιωσήφ,

Τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει πάρα πολλές Τ/Κ απο τα χέρια μου....

Τυγχάνει να είμαι κάτοχος διαφόρων π.χ. Futaba 9ZAPWC και WCII, FF-8UAP και πρσφάτως (εδω και 6μήνες) μιας 14ΜΖΑΡ.
    Τυγχάνει να έχω άμεση πρόσβαση και σε μια JR 10x με touch screen ...........

Δεν δέχομαι ότι η σειρά των 9ZAP ήταν "πλαστικούρα" και πως η αντίστοιχη της JR ήταν ποιοτικώς πολύ ανώτερη κατασκευή. Ευτυχώς και μάτια έχουμε και κρίση ... ώστε να συγκρίνουμε τα; αντίστοιχα μοντέλα των δύο μεγάλων κατασκευαστών. Παραδέχομαι οτι η 9ΖΑΡ ήταν και είναι "pain in the ass" για να την χειριστεί κάποιος αλλά και πάλι ήταν για την εποχή της (1993) STATE of the ART και όποιος θέλει μπορούμε να το συζητήσουμε.

Η 3810 που αναφέρει ο φίλος ο Νίκος όντως ήταν καλύτερη απο την αντίστοιχη FF-8UAP που είχα γιατί είχε μεγαλύτερη οθόνη, όμορφα αεεροπλανάκια και με EXPO σε όλα τα κανάλια ....

Η μεγάλη διαφορά της JR  είναι η φιλικότητα στα μενού που αυτό κανείς δεν μπορεί αν το παραβλέψει.

Η επιλογή ενός σωστού συστήματος ίσως να είναι μονόδρομος για κάποιους λόγω των αξεσουάρ που έχει από παλαιότερα μοντέλα. Κάποιοι άλλοι ισως να σκέφτονται διαφορετικά και ίσως να μην τους απασχολεί όταν έχουν ελάχιστα αξεσουάρ, δέκτες πρωτίστως.

Νομίζω πάντως ότι σαν την ποιότητα της JR στα μοντέλα των 9Χ δεν θα ήθελα ΠΟΤΕ και ο λόγος είναι το τι κρύβεται κάτω απο το εξαιρετικής ποιότητας πλαστικό κέλυφος. Εδω θα έπρεπε να βάλουμε δίπλα δίπλα δύο πομπούς σειράς 9Χ των δύο εταιριών και να συγκρίνουμε.

Θα επανέλθω με facts .........
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 18 Δεκ 2006, 17:51:03 »

Εγω θα σκεφτομουν και τους δεκτες...Αν εχω πληροφορηθει σωστα,οταν εχουμε PCM διαμορφωση,πρεπει πομπος και δεκτης να ειναι της ιδιας εταιριας!
    Σωστα??? idiot2 idiot2 idiot2
    Αρα πρεπει να δεις και τι δεκτες θες να χρησιμοποιησεις....
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    tasos_argos
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 18 Δεκ 2006, 18:34:21 »

Φίλε Tάσο θα σου πω τα εξής.
    Στο άργος είμαστε 6 μοντελιστές.
    1) Πήρα πρώτα μια ff7 με έναν απλο r137 δέκτη. O δέκτης δε δούλεψε ποτέ.
    2)Φίλος είχε έναν εξακάναλο δέκτη futaba. O δέκτης χάλασε ενώ πετούσε με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ένα πανέμορφο πατερνάκι. Φυσικά έφταιγε ο δέκτης, απεδείχτη όταν βγήκε απο το χτυπημένο αεροπλάνο  ακέραιος και αχτύπητος μέσα απο το σφουγγαρένιο περίβλημα και δούλευε σαν να έκανε μια συνεχόμενη παρεμβολή σε όλα τα κανάλια. O δεκτης κατέληξε στα σκουπίδια.
    3)Φίλος πήρε ff7 σαν τη δική μου ακριβώς. Mηδένιζε το χρονομετράκι της πτήσης και μαζί ακυρωνόταν και το φλάπερον! Έπρεπε να μπεις να ξανασετάρεις! laugh Φυσικά πουλήθηκε σε εξευτελιστική τιμή.
    4)Φίλος είχε ένα μικρό scale cessna με έναν εξακάναλο μινι δεκτη. Mετά απο λιγες χρήσεις ο δέκτης άρχισε να κολλάει και να παίρνει τις εντολές με μεγάλη καθυστέρηση. Eυτυχώς το αντιλήφθηκε πριν την απογείωση στον έλεγχο. O δέκτης αντικαταστάθηκε.
    5)O φίλος του (3) πήρε πρόσφατα μια 9ZAP. Tου κάηκε μια ολόκληρη γραμμή απο pixels στην οθόνη. Έχει δηλαδή μια κενή γραμμή. H επισκευή θα πρεπει να γίνει με χρήματα απο την τσέπη του.

Kαι σε ρωτώ. Πες μου έναν λόγο να αγοράσω πάλι futaba. Nα μας θεωρήσω γκαντέμηδες όλους? H να θεωρήσω οτι έφταιγε το γεγονός οτι ήταν made in china και taiwan? Φίλε μου προτιμώ να είναι εξωτερικά τέλεια, εσωτερικά αχούρι(που δεν είναι-θα ανεβάσω φωτο όταν μπορεσω απο την 9χII) και να δουλεύει υποδειγματικά παρά να είναι μέτρια απο έξω, μέσα τέλεια και να υπολειτουργεί. Λογικό έτσι?

edit: Ξέχασα να πω οτι τα παραπάνω έγιναν σε διάστημα αρκετά λιγότερο απο 2 χρόνια.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 18 Δεκ 2006, 21:40:29 από tasos_argos » Καταγράφηκε
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 18 Δεκ 2006, 21:44:24 »

Kαλησπέρα.

Ρε παιδιά όπως μάθει ο καθένας.Υπάρχουν οι futabaδες, οι jrάδες , οι multiplexάδες κτλ.
    Πιστεύω πώς όλοι έχουν τα υπέρ  και τα κατά τους.

Τάσο Άργος..δώσε πολλά χαιρετίσματα στα παιδιά: Πίκης - κλειάσος - Γαλιώτος.
    Έχω χρόνια να κατέβω στην πατρίδα.
    Καταγράφηκε
    tasos_argos
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 18 Δεκ 2006, 21:53:13 »

Kαλησπέρα.

Ρε παιδιά όπως μάθει ο καθένας.Υπάρχουν οι futabaδες, οι jrάδες , οι multiplexάδες κτλ.
    Πιστεύω πώς όλοι έχουν τα υπέρ  και τα κατά τους.

Τάσο Άργος..δώσε πολλά χαιρετίσματα στα παιδιά: Πίκης - κλειάσος - Γαλιώτος.
    Έχω χρόνια να κατέβω στην πατρίδα.
    Λαγουρός, Μπαμπαλιάρος,  Κοττάς με τα pylon του! Που τους ξέρεις;;;;Τα έχουν παρατήσει όλοι αυτοί τώρα... Απο εδώ είσαι;
    Καταγράφηκε
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 18 Δεκ 2006, 21:58:39 »

pm.. me please Wink
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Futaba 12z ή JR 9xII
    Μεταπήδηση σε: