Φίλε Tάσο θα σου πω τα εξής.
Στο άργος είμαστε 6 μοντελιστές.
1) Πήρα πρώτα μια ff7 με έναν απλο r137 δέκτη. O δέκτης δε δούλεψε ποτέ.
2)Φίλος είχε έναν εξακάναλο δέκτη futaba. O δέκτης χάλασε ενώ πετούσε με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ένα πανέμορφο πατερνάκι. Φυσικά έφταιγε ο δέκτης, απεδείχτη όταν βγήκε απο το χτυπημένο αεροπλάνο ακέραιος και αχτύπητος μέσα απο το σφουγγαρένιο περίβλημα και δούλευε σαν να έκανε μια συνεχόμενη παρεμβολή σε όλα τα κανάλια. O δεκτης κατέληξε στα σκουπίδια.
3)Φίλος πήρε ff7 σαν τη δική μου ακριβώς. Mηδένιζε το χρονομετράκι της πτήσης και μαζί ακυρωνόταν και το φλάπερον! Έπρεπε να μπεις να ξανασετάρεις!

Φυσικά πουλήθηκε σε εξευτελιστική τιμή.
4)Φίλος είχε ένα μικρό scale cessna με έναν εξακάναλο μινι δεκτη. Mετά απο λιγες χρήσεις ο δέκτης άρχισε να κολλάει και να παίρνει τις εντολές με μεγάλη καθυστέρηση. Eυτυχώς το αντιλήφθηκε πριν την απογείωση στον έλεγχο. O δέκτης αντικαταστάθηκε.
5)O φίλος του (3) πήρε πρόσφατα μια 9ZAP. Tου κάηκε μια ολόκληρη γραμμή απο pixels στην οθόνη. Έχει δηλαδή μια κενή γραμμή. H επισκευή θα πρεπει να γίνει με χρήματα απο την τσέπη του.
Kαι σε ρωτώ. Πες μου έναν λόγο να αγοράσω πάλι futaba. Nα μας θεωρήσω γκαντέμηδες όλους? H να θεωρήσω οτι έφταιγε το γεγονός οτι ήταν made in china και taiwan? Φίλε μου προτιμώ να είναι εξωτερικά τέλεια, εσωτερικά αχούρι(που δεν είναι-θα ανεβάσω φωτο όταν μπορεσω απο την 9χII) και να δουλεύει υποδειγματικά παρά να είναι μέτρια απο έξω, μέσα τέλεια και να υπολειτουργεί. Λογικό έτσι?
edit: Ξέχασα να πω οτι τα παραπάνω έγιναν σε διάστημα αρκετά λιγότερο απο 2 χρόνια.

Μάλλον πρέπει να πάτε να κάνετε κανά ευχαίλαιο ή να αλλάξετε
προμηθευτή ...
Οτι μου γράφεις πρώτη φορά τα ακούω !!!
Να σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις φίλε και συνονόματε Τάσο.
Στο εργαστήριο μας πρέπει να υπάρχουν γύρω στις 5 9ΖΑΡ (WC kai WC2), 2 x 14MZ και άπειρες FF7UAP - 6TXA - FF8UAP και αρκετές του παρελθόντος τύπου VAP που κυκλοφόρησαν. Δέκτες ..... πρέπει να ξεπερνάμε τους ... ασε να μην σου πώ καλύτερα γιατί όποιος διαβάζει το μήνυμα και δεν μας ξέρει θα νομίζει πως τα λέω για εντυπωσιασμό. Εχουμε και στο ράφι και JR αλλά προτιμώ την FUTABA για πολλούς και διάφορους λόγους, προσωπικούς πάντα.
Νομίζω όμως ότι εαν και εγώ στο παρελθόν είχα τέτοια προβλήματα, θα ήμουν όντως συγκρατημένος. Πάντως η JR δεν μπορεί να με πείσει στο ότι μου προσφέρει κάτι καλύτερο στα μοντέλα αιχμής απο την FUtaba, εξάλλου πάντα προσπαθεί να ακολουθήσει την Futaba που είναι πρωτοπόρος.
Οσον αφορά το θέμα αίσθησης των sticks σου υπενθυμίζω ότι η 12ΜΖ έχει διπλά ball bearings (quad) με κορυφαία αίσθηση και χρήση.
Σου προσφέρει και το 2048PCM το οποίο είναι στην πραγματικότα close to real time.
Φαντάζομαι πως γνωρίζεις τις δυνατότητες του συστήματος αλλά ξαναρίξε μια ματιά στην σελίδα της Futaba :
http://www.futaba-rc.com/radios/futj9300-features.htmlH επιλογή είναι φυσικά δική σου καθώς το χέρι στην τσέπη το βάζεις εσύ και όχι κάποιος άλλος. Εγώ το έβαλα εδώ και αρκετό καιρό.
διότιθ όλα