Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 21:03:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 21:03:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 16:24]

[Χθες στις 22:09]

[Χθες στις 18:59]

από dominicm
    [Χθες στις 17:14]

από Stargazer
    [Χθες στις 11:39]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 113
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 71
    Συνολικά: 74
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 15     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Your Warbirds WW2 - Your choice!!  (Αναγνώστηκε 57012 φορές)
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #120 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 22:10:36 »

Σας ευχαριστω παιδια
    Αυτο με το tornado το εχω δει και εγω.Μαυρη την κανει την μηχανη.Αλλα η μονη μηχανη που δεν μου δουλεψε με αυτο το καυσιμο ειναι η μαγνουμ.
    Μagnum και δεν δουλευε με tornado??
    Χρησιμοποιουσα 1 χρονο σχεδον το tornado με σε magnum .52 XLS χωρις κανενα προβλημα...Το καλοκαιρι χρησιμοποιουσα μπουζι OS Α3 να φανταστεις Cheesy
    Τωρα με το coolpower και Α3 δεν μου δουλευει σωστα,ενω πριν λιγο καιρο δεν ειχε κανενα προβλημα Μαλλον η χστη θα φταιει Undecided
    Παντα 10% νιτρο Thumbs up
    Θα το αλλαξω(το μπουζι)γρηγορα Wink
    Αλλα αυτο που λες ειναι αληθεια...Πολυ μαυριλα το tornado...Οχι μονο η μηχανη αλλα και ολο του μοντελλο
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #121 στις: Πέμπτη, 28 Ιουν 2007, 01:25:01 »

Γεια σας.Βασικα αυτη η μηχανη η μαγνουμ ηταν στο προηγουμενο 109 μου.Ηταν αυτο που τρακαρε στον αερα.Και της εβαλα αλλο καρμπυρατερ αλλα ηταν απο την ακριβως ιδια μηχανη!Δεν αλλαξε κατι.Σημερα την παλευα για καμια ωρα στην βεραντα με ρυθμισεις.Πιστευω κατι να εγινε.Σημασια εχει μη κανει βλακεια στον αερα και μου χαλασει το μοντελο!

Ναι πολυ μουντζουρα το ατιμο!Χαλια το κανει.Τωρα η μαυριλα μεσα δεν πρεπει να κανει καλο! worry Huh
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #122 στις: Πέμπτη, 28 Ιουν 2007, 11:10:08 »

Eγω με τη μαυριλα ειμαι ευχαριστιμενος γιατι μου δειχνει οτι και το καυσιμο εχει λαδι,και οτι αυτο το λαδι δεν καιγεται και λιπαινει
    Με το καθαρισμα τι γινεται???
    Αυτο βαριεμαι Tongue
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #123 στις: Πέμπτη, 28 Ιουν 2007, 13:09:02 »

Eγω με τη μαυριλα ειμαι ευχαριστιμενος γιατι μου δειχνει οτι και το καυσιμο εχει λαδι,και οτι αυτο το λαδι δεν καιγεται και λιπαινει

Οταν το λάδι βγαίνει πολύ μαύρο, δεν πρέπει να είμαστε ξένοιαστοι. Ισως να οφείλεται σε πολύ πτωχό μίγμα, ή σε κακή ποιότητα λιπαντικού ή και τα δύο.

Θα σας δώσω μία συμβουλή: Το καλοκαίρι όχι κάτω από 25% λιπaντικό σε κάθε μορφής κινητήρα glow.

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #124 στις: Πέμπτη, 28 Ιουν 2007, 13:47:56 »

Δεν βγαινει και τοσο μαυρο δα,αλλα βγαινει πολυ Cheesy
    Tα περισσοτερα καυσιμα εχουν λαδι σε περιεκτικοτητα 16-18%...
    Τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση??
    Μηπως με την εξελιξη των τεχνολογιων ,και κατ'επεκταση και των υλικων,αρα και του λαδιου,αυτη η ποσοτητα λαδι ειναι αρκετη?? Undecided
    Καταγράφηκε

bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #125 στις: Πέμπτη, 28 Ιουν 2007, 16:35:07 »

Γεια σας

Πιστευω οτι τα καυσιμα τα βγαζουν για να λειτουργει με την υπαρχουσα τεχνολογια.Τωρα τι καυσιμο μηπως παιζει ρολο και το υψομετρο η ειπα χαζομαρα? Αλλη πυκνοτητα αερα στα Δερβενοχωρια αλλη στην Αναβυσο.Μπορει το καθε κααυσιμο να θελει την δικη του πυκνοτητα! worryΠαντως ανοιξαμε ενα μεγαλο κεφαλαιο.Αυτο των καυσομων.Τελικα μονο η βενζινοκητηρες δεν θα χαμπαριαζουν και πολλα! Θα πηγαινα να πεταξω σημερα αλλα τα παλικαρια της ΔΕΗ εκαναν το θαυμα τους και καιγονται τα Δερβενοχωρια.Και ειχε ενα πολυ ωραιο δασος εκει!

* stuka6.jpg (22.96 KB, 480x581 - εμφανίστηκε 371 φορές.)

* fw190d9.jpg (69.87 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 379 φορές.)
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #126 στις: Πέμπτη, 28 Ιουν 2007, 16:39:27 »

Παντως απο μαυριλα συμφωνω οτι δεν ειναι και τρομερη.Αλλα βγαζει.Αν βγαλει πολυ μπορει να καιει την φλαντζα της εξατμισης!Το εχω παθει και αυτο! Cheesy

* fw190d-9.jpg (103.52 KB, 767x468 - εμφανίστηκε 378 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #127 στις: Πέμπτη, 28 Ιουν 2007, 18:17:59 »

Παντως απο μαυριλα συμφωνω οτι δεν ειναι και τρομερη.Αλλα βγαζει.Αν βγαλει πολυ μπορει να καιει την φλαντζα της εξατμισης!Το εχω παθει και αυτο! Cheesy

1) Αυτό δεν είναι ένδειξη υπερθέρμανσης;

2) Οταν ο αέρας ειναι αραιότερος (είτε λόγω ζέστης, είτε λόγω υψομέτρου) αντισταθμίζουμε την χαμένη ισχύ με προσθήκη νιτρομεθάνιου.

3) Και δεν θα σταματήσω να σας υπενθυμίζω. Η χαμηλή περιεκτικότητα σε λάδι δεν απευθύνεται στον Ελληνα αερομοντελιστή, που νομίζει ότι αν δεν σφυρίξει τον κινητήρα του πέρα από το λογικό και ασφαλές όριο, θα του πούνε ότι δεν ξέρει να ρυθμίζει.

Και φυσικά δεν απευθύνεται στο Ελληνικό καλοκαίρι με τις μεγάλες θερμοκρασίες.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #128 στις: Πέμπτη, 28 Ιουν 2007, 18:37:31 »

Συμφωνώ για το λάδι και το σφύριγμα.για τους αγώνες ταχύτητας το καταλαβαίνω το σφυριγμα ,αλλά για ελεύθερες πτήσεις ποιος ο λόγος να σκάσουμε το κινητήρα?

Ju87 G-1 και Ju87 D-5

* stukasss.JPG (34.39 KB, 564x423 - εμφανίστηκε 342 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Ιουν 2007, 18:51:46 από GiannisX » Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #129 στις: Πέμπτη, 28 Ιουν 2007, 19:14:15 »

Γεια σας

Το μπουζι δεν παιζει κανενα ρολο?Στην μαγνουμ την 46 και την θαντερ ταιγκερ την 46 ειχα το ιδιο μπουζι.ENYA3.Οταν επιασε καλοκαιρι το εκαψαν μπορει και λογο οτι το ειχαν λιγο καιρο.Τους εβαλα OS 8.Η μαγνουμ εκανε τουμπες και την πολεμαω να δουλεψει.Η θαντερ σαν να μην αλλαξε τιποτα ποτε.Αρα η Θαντερ ειναι καλυτερη.Και πολλοι λενε οτι την εχουν για πεταμα.Εγω σε warbird απο διχρονη μονο αυτην και OS θα ξαναεμπιστευτω.Αν η μηχανη ειναι καλη δουλευει και με τσισα!!!!!!! Grin

* 20041026154708012.jpg (32.91 KB, 350x233 - εμφανίστηκε 353 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #130 στις: Πέμπτη, 28 Ιουν 2007, 20:42:34 »

Γεια σας

Τους εβαλα OS 8. Η μαγνουμ εκανε τουμπες και την πολεμαω να δουλεψει.

Αν μας πεις ακριβώς τι "τούμπες" έκανε πιθανόν να βρούμε κάποια λύση.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #131 στις: Πέμπτη, 28 Ιουν 2007, 20:54:43 »

Σας χαιρετω

Κανει διαφορα!!!Επαιρνε μπρος κανονικα
    Την αφηνα να ζεσταθει λιγο.Της εδινα φουλ γκαζι και εκανε να σβησει οταν την αφηνα ρελαντι.Οταν της εδινα ξερογκαζα,ξερετε φουλ ρελαντι συνεχεια δεν εκανε τιποτα,ολα οκ.ΤΟ πεταγα.Φουλ οκ αλλα οταν εκοβα δεν ακουγε.Τα δικα της.Δουλευε φουλ.Ακουγε να κοψει απο τη μεση του γκαζιου και κατω.Λεω ισως θερμοκρασια.Ανοιγω την ροη και πανω ξανα.Στις στροφες τις ελαφρως κλειστες επεφταν στροφες,ξανα τα ιδια με το φουλ και κοψιμο.Παντως δεν εσβηνε.Το παλευα εδω το παλευα εκει τιποτα.Τα ιδια.Καποια φορα εσβησε οταν κατεβηκε.Ευτυχως.Το εστησα σπιτι,το εβγαλα βεραντα και ξαναπαλευα για ρυθμιση.Πειραξα οτι υπαρχει απο βελονες.Καπου νομιζω την εφερα σε ενα καλο σημειο μετα απο καμια ωρα παλης.Τωρα στην πτηση θα δειξει.Αλλα φοβαμαι και να το ρισκαρω.Στο 109 που ειναι ειναι το αγαπημενο μου αεροπλανο.Αυτο και το p47.Η θαντερ γιατι δουλεψε με την αλλαγη του μπουζιου διχως να κανω τιποτα?Δεν την πειραξα καθολου.Αυτη η μαγνουμ μου μαυριζει την καρδια.Να την αφησω σε ραφι?
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #132 στις: Παρασκευή, 29 Ιουν 2007, 02:54:44 »

Χωρίς να είμαι ειδήμον το αναποδο αρχαριος ειμαι , ειχα παρόμοιο πρόβλημα στο Heli μου ήταν φτωχό μίγμα στην μικρή βελόνα , δοκίμασε να ανοίξεις λίγο την μικρή .
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #133 στις: Παρασκευή, 29 Ιουν 2007, 06:45:32 »

ΤΟ πεταγα.Φουλ οκ αλλα οταν εκοβα δεν ακουγε.Τα δικα της.Δουλευε φουλ.Ακουγε να κοψει απο τη μεση του γκαζιου και κατω.Λεω ισως θερμοκρασια.Ανοιγω την ροη και πανω ξανα.Στις στροφες τις ελαφρως κλειστες επεφταν στροφες,ξανα τα ιδια με το φουλ και κοψιμο.Παντως δεν εσβηνε.

Σε παρακαλώ διευκρίνισέ μας τι εννοείς: .... όταν έκοβα δεν άκουγε.... άκουγε να κόψει από τη μέση του γκαζιού και κάτω;

Εν γένει η ρύθμιση ενός καρμπυρατέρ με δύο βέλονες ολοκληρώνεται σε 1-2 λεπτά, και αυτό γιατί πρέπει να σβήνεις τη μηχανή για να ρυθμίζεις την μικρή βελόνα.

Η λογική λέει ότι αν κάτι που άλλαξες πιθανόν να δημιούργησε το πρόβλημα, ξαναπάς στα προηγούμενα (καύσιμο μπουζί) και βλέπεις αν επανέρχεται.

Ομως αφού ο άλλος κινητήρας λειτουργεί σωστά, τότε κάτι άλλο συμβαίνει.
    Ψάξε για βούλωμα ή τρύπα αέρα στα υδραυλικά. Λύσε καρμπυρατέρ και δεξαμενή για να είμαστε 100% σίγουροι ότι δεν είναι κάτι από αυτά.
    Βγάλε την εξάτμιση και δες το χρώμα του εμβόλου. Αν είναι καφέ, σημαίνει ότι έχει επικαθήσει κάρβουνο, και θέλει καθάρισμα, αλλιώς το λάδι δεν έχει πρόσφυση στο μέταλλο και δεν λιπαίνει σωστά.

Τέλος ακολούθησε την διαδικασία ρύθμισης που γράφω στο βιβλίο μου. Πολλοί συνάδελφοι δεν μπορούν να αντιληφθούν την αντίδραση του κινητήρα όταν κατεβάζουν ρελαντί, και γυρίζουν τη μικρή βελόνα αντίθετα απ' ότι πρέπει.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #134 στις: Παρασκευή, 29 Ιουν 2007, 13:30:38 »

Γεια σας

οταν εννοω δεν εκοβε εννοω δεν εκοβε τις στροφες του!!!Τωρα στο εδαφος που τα πειραξα κατι φανηκε να δουλευει καλυτερα.Θα δειξει τωρα,παντως απο αυτην την μαρκα δεν παιρνω για warbird!!Ειναι κρμα να πεσει η να το τραυματισεις απο μηχανη κουκουρουκου!!!!

Φευγω για ΣΚ.Τα λεμε Κυριακη απογευμα!!!!!!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 15     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Γιγαντιαία, υπό κλίμακα και με βενζίνη (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Your Warbirds WW2 - Your choice!!
    Μεταπήδηση σε: