Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.402 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 17:46:17

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 17:46:17

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 15:40]

από kon
    [Σήμερα στις 13:59]

από vilisdev
    [Σήμερα στις 12:43]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 11:39]

[Χθες στις 19:19]

από CMarkop
    [Χθες στις 17:04]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309402
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 653
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 391
    Συνολικά: 393
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Φορτιστης Hyperion 5i Dp AC  (Αναγνώστηκε 3516 φορές)
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 14 Δεκ 2006, 22:55:21 »

Τι γνωμη εχετε για αυτον τον φορτιστη ?

Λεει οτι φορτιζει  NiMH/NiCd/LiXX/Pb

Οποτε αν καταλαβα καλα θα μπορω να φορτιζω την μολυβδου και της μπαταριες για τον δεκτη του raptor Σπιτη Χωρις εχτρα τρωφοδοτικο  .

Αν ποτε χρειαστω θα μπορω να φορτισω στο χωρο οπου θα πεταω με την μολυβδου την μπαταρια του δεκτη αν ποτε θελισω να το παρακανω Cheesy ?

Επισεις αν πω οτι θα αγορασω Lipo για το Walkera 60 θα μπορω να την φορτιζω χωρις να εχω προβλημα "χαλασω την μπαταρια" με αυτον ?

χρειαζετε επισεις τον LBA10 NET LIPO BALANCER 6S HYPERION αν θελιση καποιος να εχει balancer οπου θα αναφερει και πληροφοριες στην οθονη του φορτιστη ?

Αν αγορασω καποιον αλλον φτηνοτερο balancer θα φορτιζω σωστα αλλα δεν θα βλεπω ενδιξεισ στο Monitor του φορτιστη ?

Για τον εκαστοτε φορτιστη τον balancer θα μπορω να τον βρω και σε 1 χρονο?  καθως να αγορασω balancer χωρις να εχω ακομα lipo μπαταριες μου ακουγετε καπως ...

Αν καποιο απο τα παραπανω δεν ισχυει παρακαλω οποιος ξερει να μου πει τι δεν ισχιει απο αυτα ωστε να μην κανω λαθως αγορα

Ευχαριστω

* 68309.jpg (33 KB, 400x300 - εμφανίστηκε 462 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 00:35:01 από mrkaza » Καταγράφηκε

mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 20 Δεκ 2006, 20:50:16 »

κανεις δεν ξερει ?
    Καταγράφηκε

Christo
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 21 Δεκ 2006, 11:21:08 »

Φιλε mrkaza από την πολύ μικρή μου εμπειρία και το ψαξιμο που έριξα πριν αγοράσω τον δικό μου Lipo charger, φαίνεται πρώτης τάξεως και πολύ φανταστικός φορτιστής  Thumbs up και με την εγγυηση της hyperion.
    Μπορείς βεβαίως να φορτίζεις ότι θελεις από την μολυβδου σου ακόμα και τις Lipo και φυσικά δεν χρειάζεσαι τροφοδοτικό στο σπιτι αφού σου παρέχει δυνατότητα 220βολτ.
    Σε κάθε περίπτωση που θέλεις να φορτίσεις Lipo πρέπει να αγοράσεις κάποιο balancer. Σαφώς όσο περισότερα στοιχεία 2,3,4,5.... μπορεί να εξισοροπεί τόσο το καλύτερο για μελλοντικές απαιτητικές εφαρμογες.Πρότίμησε μια αξιόπιστη μαρκα για σιγουριά (τιμές γύρω στα 30 ευρώ μέχρι 4 στοιχεία).
    Οιενδείξεις του φορτιστη δεν έχουν σχέση με τις ενδείξεις του εξισοροπιστή που έτσι κι αλλιώς στα μικρά μοντέλα είναι μονο καποια led που δείχνουν πιο στοιχείο φορτίζεται και πιο αναμένει....
    Φυσικα και θα βρεις εξισοροπιστή σε ένα χρονο από σήμερα... εκτός και αν αλλάξουν τα πράγματα αστραπιαία..
    Ελπίζω να βοηθησα..
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 13:08:03 »

Ευτασε σπιτη εχτες    smiley6600  Thumbs up Καθως ειχα ξεχασει να βαλω καλωδια γγια να φορτισω της μπαταριες της 9C και του δεκτη και δεν ηθελα να χαλασω τον μαμα φωρτιστη  worry . χρεισιμοποιοντας ενα αρχαιο pack nicd 12 V 850 Mha οπου ειχα να το φωρτισω 6 μηνες Sad μαθενω το μενου και προσπαθω να αναστισω την μπαταρια Tongue .

H Μπαταριά ειναι απο ενα ελικοπτερακι παιχνιδη οπο τα jumpo  οπου την ειχε μεσα στη βαση και  φόρτιζε το παιχνιδη .

κατα τι διαρκεια της φορτίσεις ευτασε τα 16,26 V ειναι λογικο ? Αφου την φόρτισα οχι πληρος στα 16 V σταματισα φοβιθικα την αποφόρτισα την ξαναφωρτισα αφηνωνττας την μεχρι να σταματιση ο φορτιστης η μπαταρια φωρτιζε ενω ηταν μεσα στο τζακι ωστε να μην εχω φοβους Cheesy το πρωι παω και βλεπω οτι ευτασε τα 600 Mha και εδειχνε 13,6 V ok λεω ξεκιναω αποφορτιση  να δω τι εχει μεσα σταματισε στα 400 κατι βαζωντας την εκφωρτιση να σταματιση στα 11 V .

Το μεγιστο ρευμα εκφορτιισης ανεξαρτιτα αο το τι επελεγα στο μενου ηταν 0,4 Α εως 0,45 οσο επευτε η ταση ανεβεναν τα αμπερ  worry

Ξεχασα την πρωτη φορα που ηταν αδεια εβαλα να φωρτιση με 0,2 Α μολις η ταση απο 0 πηγε στα 12 σταματισα την φορτιση και ξεκινισα νεα στα 0,8 Α .

Ολες οι αλες φορτίσεις εγιναν στα 0,3 Α

Εβαλα να κανει 5 κυκλους να δω τι θα βγαλει
    Καταγράφηκε

v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 14:10:00 »

Η μπαταρια ειναι 12ν αρα 10 στοιχεια Nicd ή ΝiMH....
    αυτο σημαινει οτι η μεγιστη ταση της μπορει να φτασει τα 10*1,4=14ν περιπου...Τα 13,6ν τα θεωρω καλα αφου η μπαταρια ειχε να δουλεψει τοσο καιρο!!
    Επισης οι NiMH δυσκολα ξυπνουν αν εχουν καιρο να δουλευτουν!!
    Τα Α που περνει και δινει μια μπαταρια εξαρταται αμεσα απο την ταση!!
    Δηλαδη αν ξεκινησεις την μπαταρια απο τα 13ν ,τοτε μεχρι τα 14 δεν  θα παρει ολη τη χωριτικοτητα της επειδη εχει ηδη ρευμα μεσα!!
    Το ιδιο ισχυει και για την εκφορτιση...
    Εγω τι κανω:
    για να δω καλυτερα πως συμπεριφερεται η μπαταρια τη φορτιζω,κανω μια εκφορτιση στα 10ν(1ν/στοιχειο) αν ειναι NiMH και στα 9v(0,9ν/στοιχειο) αν ειναι NiCd και βλεπω ποσο ρευμα εδωσε...Μετα κανω μια φορτιση και βλεπω ποσο ρευμα πηρε...Αυτα τα δυο μεγεθη πρεπει να ειναι πολυ κοντα!!!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 19 Ιαν 2007, 01:24:22 »

Αφου ξεζουμισα το πειραματοζοω  devil 

Αγορασα μια μπαταρια για το Raptor Μου RC3600 ειναι sub c ΝΙΜΗ Ο λογος ειναι οτι με την 1100 εβγαζα 2 ντεποζιτα εγω θελω 5-6 και με ασφαλεια Cheesy οταν θα γυριζω θα κανω απλα discharge to charge

Το προβλημα  Νο1 worry την εβαλα να φορτιζη με 0,4 Α καθως ηταν η πρωτη φωρτιση και καθως επρεπε να φυγω και δεν μπορουσα να την νταντεβω Cheesy .

Μολις γυρισα απο την δουλεια και ο μετριτης εδηχνε 5153 Mha 5,84 V και ακομα φορτιζε η μπαταρια ειναι 3600 Mha ηταν ελαφρος ζεστη φοβιθικα και σταματισα αμεσως την φορτιση .

Εβαλα εκφορτιση με 1 Α δεν παει αλλο ο φωρτιστης μου Sad "Θα ηθελα 1,5-2 Α οπου καπου εκει πρεπει να ειναι η καταναλωση μου καθως η μπαταρια της futaba nicd 1100 κραταει 40 λεπτα περιπου .

το πρόβλημα  Νο2 ο φορτιστης γραφει οτι δινει 0,8 Α η μπαταρια και 10 λεπτα μετα εφτασε τα 0,94 Α ειναι δηνατων 3600 Mha μπαταρια να μην μπορει να δοσει ουτε 1 Α ?

θα κανω κιαλες δοκιμες καθως πρεπει να ηταν πολη αδεια ξεκινισα εκφωρτιση στα 4 V και τελιωσε στο ενα sec  worry

Αυριο θα γραψω ποσα εδωσε πισω μεχρι τα 4 V σε αυτο το φορτιο και θα την ξαναβαλω παλι με 0,4 Α και θα σας πω

Οποιος εχει ιδεα το τι συμβαίνει ας μου πει ?

Η μπαταρια ειναι αυτη http://sanyo.wslogic.com/pdf/pdfs/RC-3600HV.pdf και εδω λεει και για εκφορτιση με 30 Α 

Ευχαριστώ
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 19 Ιαν 2007, 02:03:07 από mrkaza » Καταγράφηκε

evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 19 Ιαν 2007, 09:20:52 »

Αν καταλαβαίνω πρόκειται για μπαταρία 4 στοιχείων (4.8V). Οι φορτιστές, αρκετές φορές, δυσκολεύονται να ανιχνεύσουν το Δ-peak όταν η τάση είναι χαμηλή όπως στη περίπτωσή σου ή φορτίζεις με χαμηλό ρεύμα (1/10C)
    Για περισσότερα: http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-073b.htm
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 19 Ιαν 2007, 10:54:51 »

Ναι είναι 4,8V τελικά μέχρι το 1V έδωσε 3154 Mha πράγμα που σημαίνει οτι δεν είχε φορτίσει πλήρως  . worry

Σύμφωνα με το datasheet της sanyo που δεν το είχα μελετήσει  και ιδιαίτερα αναφέρει οτι μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1,6 v Κατά την φόρτιση  όποτε από θέμα τασης δεν έπρεπε να φοβηθώ καθώς ηταν απλά ελαφρός ζεστή σα να έχει φορτίσει αλά οχι υπερφορτωθεί  smiley6600

ξανά στη φόρτιση και βλέπουμε  Undecided το οτι η μπαταρία ήταν καινούργια και  η ταση σε φορτίο δεν είχε  ούτε 0,9 V ανά στοιχείο δικαιολογεί τα εχτρα Mha ?  worry

Ξανακάνω σήμερα με λίγο μεγαλύτερο ρεύμα 0,5 A καθώς βιάζομαι  λιγουλάκι να πάρω αποτελέσματα και μπας και μεγαλώσω το καταραμένο δέλτα Tongue Αν και παλι βγάλει τρελά τέρμα το normal charge οπως λεει και ο κατασκευαστής της ειναι ικανή για fast charge με 1C και φορτίζει σε 1,1 ώρα Περίπου .

Αγαπημένη  μπαταρία  μου σε πήρα με το καλό αλλά δεν θες όποτε  devil 3,6 Α θα φας να με αγαπάς  angel  , είχα σκοπό να σε αφήσω με 1/10 C για 24 ώρες αλά ζεστάθηκες και με φόβισες  όποτε, θα τιμωρηθείς  devil knuppel2

Σοβαρά 1/3 C Ήπια εκφορτώσει δεν θεωρείτε ?

Ευχαριστώ
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 19 Ιαν 2007, 12:21:44 από mrkaza » Καταγράφηκε

Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Φορτιστης Hyperion 5i Dp AC
    Μεταπήδηση σε: