Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.393 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Απρ 2026, 20:06:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Απρ 2026, 20:06:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 19:19]

από CMarkop
    [Σήμερα στις 17:04]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:07]

από coach
    [Σήμερα στις 12:45]

[Χθες στις 09:15]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 06:05:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309393
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 356
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 295
    Συνολικά: 295
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15 ... 23     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πυραυλομοντελισμός  (Αναγνώστηκε 89483 φορές)
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #165 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 16:01:15 »

...όπως έκανα ακριβώς και με τον spint.
    Mε την διαφορά ότι ο sprint ανέβηκε τουλάχιστον 600-700 πόδια πιο ψηλά.

http://www.youtube.com/watch?v=aAiFGMuWKkQ
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    salax54
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #166 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 16:41:42 »

Φίλε Γιάννη, θα μου επιτρέψεις καθαρά φιλικά να σου πώ οτι το ζήτημα έκρηξης κινητήρα είναι πολύ εύκολο!
    Οι συνθήκες φύλαξης, η υγρασία, ένα απότομο κοπάνημα, είναι οι συνήθεις υπαίτοιοι μιας τέτοιας φάσης.
    Ίσως να μην σου έχει συμβεί ακόμα, αλλά όσο συνεχίζεις στο χόμπυ, αργά η γρήγορα θα το συναντήσεις.
    Επίσης, χρησιμοποιόντας ηλεκτρική πυροδότηση, εκτός του εντυπωσιασμού των θεατών, περνάς και το μήνυμα:
    Η ασφάλεια πρώτα απ' όλα!
    Εγώ χαίρομαι για τις δραστηριότητές σου, και θα σου πω τέλος, keep up the good work!  Azn
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #167 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 17:20:43 »

Θα συμφωνήσω μόνο αν με τον όρο έκρηξη
    εννοείτε την ανάφλεξη-γενικά να πάρει μπρος το καύσιμο, όπου όντως τρομάζει αν είναι στα χέρια σου.
     Για να γίνει έκρηξη πρέπει να εφαρμοστούν και κάποιοι φυσικοί κανόνες
    που δεν υπάρχουν στου ανοιχτού τύπου μοντελιστικά καύσιμα.
     Και ξαναλέω ότι τα φυτίλια πάνε πακέτο με τα καύσιμα...προβλέπονται.
    Η ασφάλεια του θεατή πάνω απόλα  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    salax54
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #168 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 17:53:11 »

Εμμ, με τον όρο έκρηξη, εννοώ.... έκρηξη!
    Για να το καταλάβεις καλύτερα, δες λιγο εδώ (τυποποιημένοι αγοραστοί κινητήρες)
    http://www.youtube.com/watch?v=0MbAUfnGAU0

http://www.youtube.com/watch?v=mFkQKqksERU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=SfG3ePJbGws

και διάβασε λίγο εδώ  http://uscoopers.org/rockets/catos/howcatoshappen.htm      και    http://nhrc.homestead.com/RocketScience.html

CATO :  A motor failure, generally explosive, where all the propellant
            is burned in a much shorter time than planned. This can be
            a nozzle blow-out (loud, but basically harmless), an end-cap
            blow-out (where all of the pyrotechnic force blows FORWARD
            which usually does a pretty good job of removing any internal
            structure including the recovery system) or a casing rupture
            which has unpredictable, but usually devastating, effects.
    Καταγράφηκε
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #169 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 18:09:29 »

Γιάννη σε παρακαλώ άκουσε με... Τυχαίνει ευτηχώς να μην το έχεις συναντήσει. Αυτά που είδες στα πιο πάνω βίντεο, μου έχουν συμβεί. Με αγοραστούς κινητήρες. Και μάλιστα όχι μία φορά, αλλά τόσες που πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με δικιές μου κατασκευές. Πρόσεχε. Και μην σκέφτεσαι ότι το φυτίλι το καθηστερεί. Αφού υπάρχει δυσλειτουργία, δεν ξέρεις τι επιπτώσεις θα έχει. Μάλιστα έχει απαγορευτεί κάθε τρόπος πυροδότησης στην Αμερική εκτός του ηλεκτρικού, σε όλες τις λέσχες και τους αγώνες.

Παράθεση
    Για να γίνει έκρηξη πρέπει να εφαρμοστούν και κάποιοι φυσικοί κανόνες
    που δεν υπάρχουν στου ανοιχτού τύπου μοντελιστικά καύσιμα.
    Μα φυσικά και υπάρχουν!

Το θέμα τον πτερυγίων είναι περίεργο. Θα σου πω το εξής: σχεδιαστικά ο πύραυλος αυτός πετάει μιά χαρά. Γι' αυτό και τον σχεδίασε έτσι η Estes.

Όμως όταν ο αέρας είναι πολύ ισχυρός, τότε η ευστάθια μετατρέπεται σε αστάθια. Ο πύραυλος αυτός έχει πάρα πολύ πίσω το κέντρο πιέσεων. Επίσης υποψιάζομαι ότι το κέντρο βάρους είναι πιο μπροστά από ότι υπολόγιζε η Estes. Αλήθεια, γνωρίζεις που ζυγίζει ο πύραυλος αυτός ή.....   

Εξάλου το ότι κατα σύμπτωση, ήθελες να πάει κόντρα στον αέρα, και εκέινο πήγε, δεν λέει τίποτα. Κάθε πύραυλος θες-δεν θες κόντρα στον αέρα πάει.  Πρέπει να καταλάβεις πως λειτουργεί το ζύγισμα σε έναν πύραυλο, γιατί μπορεί να βγεί εκτός ελέγχου.
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #170 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 21:25:46 »

Καλησπέρα την παρέα.
    Μόλις γύρισα από μία ακόμα εκτόξευση...
    κάθε μέρα και καλύτερα  Grin

Λοιπόν να πω την γνώμη μου πάνω στα βίντεο.
    το 1ο δεν υπάρχει έκρηξη.ο τύπος καθότι και noob δεν ασφάλησε
    τον κινητήρα μέσα στο σώμα του πυραύλου.
    στο 2ο βίντεο amateur τελείως η τεχνολογία καμία σχέση με αυτά που
    χρησιμοποιεί η estes ή η quest (70 ετίας ) πειραματικές φόρμουλες...
    και το τρίτο βίντεο τι να σχολιάσω? τα παιδιά παίζουν με δυναμιτάκια νομίζουν.

Για να γίνει έκρηξη ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει έλλειψη ΟΞΥΓΟΝΟΥ και να υπάρξει πυράκτωση
    άντε και στη χειρότερη 1/1000000000 να υπάρξει έντονη τριβή των μορίων του καύσιμου.
    Εξού και το ωστικό κύμα.Λέτε η μεγάλες εταιρίες να πουλάνε δυναμίτη?
    Τη μακακία σχεδόν όλες τις φορές την κάνει ο πυραυλάρχης  Grin

Μη μπερδεύετε την χειρομβοβίδα με τον ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΩΛΗΝΑ.
    Τώρα αν μπουκώσεις το καύσιμο στο πάνω μέρος .....
    Είπαμε ασφάλεια ναι αλλά μη το παρακάνουμε.
    πολύ πιτσιρικάς που είμουν θυμάμαι τον συγχωρεμένο πατέρα μου που προσπαθούσε(δεν ήξερε) να πυροδοτήσει την ρουκέτα με αναμένο σπίρτο χωμένο στο κινητήρα, χωρίς
    να γίνει το παραμικρό...  

όπως και να χει μια ρουκετούλα νόμιμη πετάμε...
    και είμαστε ασφαλισμένοι πιστεύω  Cheesy
    Δεν πετάμε τα 3μετρα των αμερικανών chill guys
     Fιλε Φώτη αν είναι ήταν μετράμε και τα κέντρα των πιέσεων
    ή να δείνουμε τόσο έμφαση στο κέντρου βάρους του προκατασκευασμένου πυραύλου
    τότε θα ήμασταν πρωταθλητές κόσμου στα pattern  Grin
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #171 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 01:15:46 »

Σε παρακαλώ πολύ.... Δεν γνωρίζεις. Άκουσε με:

Ο κινητήρας έχει μία εσωτερική πίεση για να δουλέψει. Αυτή η πίεση ελέγχεται με 2 τρόπους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την σχεδίαση του κινητήρα, η οποία δεν με ενδιαφέρει, γιατί πολύ σωστά την έχει μελετήσει η Estes, και είναι δεδομένη.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με το καύσιμο. α) το είδος του, που πάλι είναι δεδομένο, το έχει μελετήσει η Estes και είναι όπως πρέπει να είναι. β) Την γεωμετρία του αφού είναι στερεό κάυσιμο. Και εδώ είναι το κόλπο.

Ο κινητήρας έχει μια συγκεκριμένη ικανότητα αποβολής καυσαερίων για κάθε πίεση. Πρέπει λοιπόν να έχουμε συγκεκριμένη ΙΣΗ παροχή καυσαερίων εμείς από μέσα (με την κάυση). Έτσι πετυχαίνουμε την επιθυμητή πίεση. Όπως είπα αυτό επειρεάζεται από τα στοιχεία του καυσίμου. Η επιφάνεια καύσης παίζει τον καθοριστικό ρόλο στην συγκεκριμένη παροχή αερίων. Αν για κάποιο λόγο το καύσιμο χτυπήθεί μπορεί να αποκτήσει ραγίσματα, θρυματιστεί, αποκολληθεί από το κέλυφος του κινητήρα, ή ακόμα χειρότερα συμβούν όλα αυτά μαζι, θα έχουμε υπερβολική επιφάνεια καύσης, και άρα σίγουρα υπερβολική παροχή αερίων.

Αυτό θα οδηγήσει όπως καταλαβαίνεις σε πολύ μεγάλη πίεση. ΥΠΕΡΣΥΜΠΙΕΣΗ. Και ο κινητήρας δεν θα αντέξει, θα επέλθει ρήξη του κελύφους, και άρα έκρηξη. Και δυστηχώς με πολλά φλεγόμενα θράυσματα. Θα κοιτάξω μήπως σου βρώ και σωστό βίντεο.

Δεν ισχύει αυτό που λες. Και κυρίως: ΔΕΝ υπάρχει οξυγόνο σε καμία περίπτωση μέσα στον κινητήρα. Μην κάνει ποτέ το λάθος να πιστέψεις ότι χρειάζεται οξυγόνο για την καύση. Η αντίδραση δεν γίνεται μεταξύ οξυγόνου και καυσίμου, αλλά μεταξύ των ίδιων τω συστατικών του καυσίμου. Απλά υπάρχει μια κάποια υψηλή ενθαλπία ενεργοποίησης, και γι' αυτό δεν αντιδρούν τα υλικά με επαφή. Και μην ξεχνάς ότι στον κινητήρα έχεις μεγάλη εξαγωγή αερίων. Το οξυγόνο από πού θα μπεί για να συνεχιστεί η καύση?  Huh
    Δεν ξέρω και τι εννοείς όταν λές ότι πρέπει να υπάρχει έλληψη οξυγόνου για να γίνει έκρηξη. Δεν το θεωρώ ως συνθήκη απαραίτητη για έκρηξη.
    Είναι άτοπο αυτό που λές. Και θα το έννιωθες αν έβλεπες κινητήρα χάλκινο με μισό κιλό καύσιμο να παθαίνει υπερυμπίεση μπροστά σου... Τι χειροβομβίδες μου λες... Για μία ώρα σφύριζαν τα αυτιά μου....
    Καταγράφηκε
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #172 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 01:33:46 »

Το ότι ο πύραυλος είναι σχέδιο της Estes δεν λέει κάτι. Η Estes χρησιμοποιεί εντελώς διαφορετικούς κυλίνδρους από τους δικούς σου όπως έχεις δει, άλλη μύτη από εντελώς άλλο υλικό, άλλους συνδέσμους για τον κινητήρα, ίσως και άλλο πάχος πτερυγίων. Άρα τελικά οι δύο ρουκέτες  μπορεί να είναι τελίως διαφορετικές μεταξύ τους. \

Το κέντρο βάρους είναι πολύ σημαντικό. Θα μπορούσες να διανοηθείς να πετάξεις αζύγιστο αεροπλάνο? Δεν δίνεται απλά. Το ίδιο ισχύει και εδώ. Οποσδήποτε ζύγησμα. Είναι αδιανόητο να εκτοξεύεις κάτι όπως να ΄ναι.

Με κάνεις και ανυσηχώ για το πόσο σοβαρά το βλέπεις.

Δες βίντεο με το τι μπορεί να γίνει με αζύγιστο πύραυλο (ανγόησε τα γέλια... μόνο για τέτοια δεν είναι):

http://www.youtube.com/watch?v=yQO7pbqH6yY
    Καταγράφηκε
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #173 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 01:34:44 »

http://www.youtube.com/watch?v=QM1y6AjmfiI

Δες και ένα αυθεντικό CATO....
    Καταγράφηκε
    salax54
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #174 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 01:40:59 »

Λοιπόν, το 1ο βίντεο, ήταν απο αυτές τις εκρήξεις που καμμιά φορά αχρηστεύουν την συγκράτηση του κινητήρα, και τον διώχνουν όπου νά'ναι
    "They estimate that 1% of motors may have a fault which causes then to burn in one single moment = explosion. It usually damages the engine mount and lower half of the rocket. That's what happened here, plus it blew the nose off. But I could repair it on site and it flew minutes later. Actually I've only had 3 Catos in about 700 ignitions/flights."

Το 2ο βίντεο μπορεί να είναι ΕΧ (experimental) αλλά για σκέψου να μήν ήταν οργανωμένες πτήσεις (βλ.LDRS23) και απλά να μαζευόταν γύρω-γύρω κόσμος!...

Το 3ο βίντεο, το οποίο μάλιστα αναφέρει και κινητήρα Α-10,  δεν είναι δυναμιτάκια, και πωλείται το μοντέλο σε κιτ.
    http://www.artapplewhite.com/monocopters.html

my 2 cents....
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #175 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 13:32:00 »

Σε παρακαλώ πολύ.... Δεν γνωρίζεις. Άκουσε με:

Ο κινητήρας έχει μία εσωτερική πίεση για να δουλέψει. Αυτή η πίεση ελέγχεται με 2 τρόπους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την σχεδίαση του κινητήρα, η οποία δεν με ενδιαφέρει, γιατί πολύ σωστά την έχει μελετήσει η Estes, και είναι δεδομένη.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με το καύσιμο. α) το είδος του, που πάλι είναι δεδομένο, το έχει μελετήσει η Estes και είναι όπως πρέπει να είναι. β) Την γεωμετρία του αφού είναι στερεό κάυσιμο. Και εδώ είναι το κόλπο.

Ο κινητήρας έχει μια συγκεκριμένη ικανότητα αποβολής καυσαερίων για κάθε πίεση. Πρέπει λοιπόν να έχουμε συγκεκριμένη ΙΣΗ παροχή καυσαερίων εμείς από μέσα (με την κάυση). Έτσι πετυχαίνουμε την επιθυμητή πίεση. Όπως είπα αυτό επειρεάζεται από τα στοιχεία του καυσίμου. Η επιφάνεια καύσης παίζει τον καθοριστικό ρόλο στην συγκεκριμένη παροχή αερίων. Αν για κάποιο λόγο το καύσιμο χτυπήθεί μπορεί να αποκτήσει ραγίσματα, θρυματιστεί, αποκολληθεί από το κέλυφος του κινητήρα, ή ακόμα χειρότερα συμβούν όλα αυτά μαζι, θα έχουμε υπερβολική επιφάνεια καύσης, και άρα σίγουρα υπερβολική παροχή αερίων.

Αυτό θα οδηγήσει όπως καταλαβαίνεις σε πολύ μεγάλη πίεση. ΥΠΕΡΣΥΜΠΙΕΣΗ. Και ο κινητήρας δεν θα αντέξει, θα επέλθει ρήξη του κελύφους, και άρα έκρηξη. Και δυστηχώς με πολλά φλεγόμενα θράυσματα. Θα κοιτάξω μήπως σου βρώ και σωστό βίντεο.

Δεν ισχύει αυτό που λες. Και κυρίως: ΔΕΝ υπάρχει οξυγόνο σε καμία περίπτωση μέσα στον κινητήρα. Μην κάνει ποτέ το λάθος να πιστέψεις ότι χρειάζεται οξυγόνο για την καύση. Η αντίδραση δεν γίνεται μεταξύ οξυγόνου και καυσίμου, αλλά μεταξύ των ίδιων τω συστατικών του καυσίμου. Απλά υπάρχει μια κάποια υψηλή ενθαλπία ενεργοποίησης, και γι' αυτό δεν αντιδρούν τα υλικά με επαφή. Και μην ξεχνάς ότι στον κινητήρα έχεις μεγάλη εξαγωγή αερίων. Το οξυγόνο από πού θα μπεί για να συνεχιστεί η καύση?  Huh
    Δεν ξέρω και τι εννοείς όταν λές ότι πρέπει να υπάρχει έλληψη οξυγόνου για να γίνει έκρηξη. Δεν το θεωρώ ως συνθήκη απαραίτητη για έκρηξη.
    Είναι άτοπο αυτό που λές. Και θα το έννιωθες αν έβλεπες κινητήρα χάλκινο με μισό κιλό καύσιμο να παθαίνει υπερυμπίεση μπροστά σου... Τι χειροβομβίδες μου λες... Για μία ώρα σφύριζαν τα αυτιά μου....
    Το ότι ο πύραυλος είναι σχέδιο της Estes δεν λέει κάτι. Η Estes χρησιμοποιεί εντελώς διαφορετικούς κυλίνδρους από τους δικούς σου όπως έχεις δει, άλλη μύτη από εντελώς άλλο υλικό, άλλους συνδέσμους για τον κινητήρα, ίσως και άλλο πάχος πτερυγίων. Άρα τελικά οι δύο ρουκέτες  μπορεί να είναι τελίως διαφορετικές μεταξύ τους. \

Α) ο κώνος του πυραύλου είναι της estes από τον πύραυλο RASCAL εν έτη 1991.(επαναλαμβάνομαι  ) Δε τα γνωρίζεις καλα.
    B)Tα φυτύλια είναι tης WAGO οπως και το Β4-4 που έχω τώρα.Μου θυμίζει 2.4GHz η ιστορία το
    τι λέει η αμερικάνικη ένωση για τα φυτίλια ...
    Γ) ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ
    ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΖΑΧΑΡΕΣ ΣΤΡΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΘΕΙΑ )ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΕΤΑΞΑ
    ΠΥΡΑΥΛΟ ΑΠΟ PVC KAI XAΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ...17Ν φάση...
    αν υπάρχει κύνδινος στο χόμπυ του πυραυλομοντελισμού είναι ο πειραματισμος και ο ενθουσιασμός.
    Δ) Δεν έχω καμία σχέση με τα CATO.
     Ε) Δεν ξέρω και τι εννοείς όταν λές ότι πρέπει να υπάρχει έλληψη οξυγόνου για να γίνει έκρηξη. Δεν το θεωρώ ως συνθήκη απαραίτητη για έκρηξη.
     ΚΑθαρή φυσική. Είσαι λάθος και εδώ.

Δείξε μου μία ρουκέτα εργοστασιακή που έχει πρόβλημα με το κέντρου βάρους!ΜΙΑ
    Αυτό που σου λέει ο κατασκευαστής να προσέξεις είναι η τοποθέτηση των φιν...
    Όπως και να χει oi ρουκέτες stage-1 και όχι oi stage -4 που μου δείξατε στο βίντεο
    απευθύνονται ΚΑΙ σε τέτοια γελαδερά παιδάκια που δεν ξεχωρίζουν τα βεγγαλικά με τον
    πυραυλομοντελισμό.
    ξαναρωτώ είναι επίφοβα τόσο όσο τα παρουσιάζετε?
    Γιατί στα τελευταία 15 χρόνια δεν έπαθα το παραμικρό με τα καύσιμα?
    Μπορεί να είμουν τυχερός.
    Ακόμα και τώρα να πάθω κάτι, οι στατιστικές δεν παρουσιάζουν κάτι το τρομερό,όπως τα
    παρουσιάζετε...
    Λοιπόν, το 1ο βίντεο, ήταν απο αυτές τις εκρήξεις που καμμιά φορά αχρηστεύουν την συγκράτηση του κινητήρα, και τον διώχνουν όπου νά'ναι
    "They estimate that 1% of motors may have a fault which causes then to burn in one single moment = explosion. It usually damages the engine mount and lower half of the rocket. That's what happened here, plus it blew the nose off. But I could repair it on site and it flew minutes later. Actually I've only had 3 Catos in about 700 ignitions/flights."

Το 2ο βίντεο μπορεί να είναι ΕΧ (experimental) αλλά για σκέψου να μήν ήταν οργανωμένες πτήσεις (βλ.LDRS23) και απλά να μαζευόταν γύρω-γύρω κόσμος!...

Το 3ο βίντεο, το οποίο μάλιστα αναφέρει και κινητήρα Α-10,  δεν είναι δυναμιτάκια, και πωλείται το μοντέλο σε κιτ.
    http://www.artapplewhite.com/monocopters.html

my 2 cents....
    Δεν υπάρχει καμία έκρηξη στο 1ο βίντεο.Μήπως μοιάζει και με την έκρηξη του 2ου?
    Συγώμη φίλος αλλά έχεις επιτρέψει ποτέ να πλησιάσει άνθρωπος τον πύραυλο
    την στιγμή της εκτόξευσης?
    Α-10 ΟΤ ...που είναι η ρουκέτα πριν την εκτόξευση? Grin

Φιλικά σας λέω αφήστε την θεωρία και πετάξτε -εκτοξεύστε και χαρείτε το χόμπυ.
    Εγώ αυτό κάνω και προσπαθώ πάντα να προσέχω.

Με σεβασμό στις απόψεις σας και μεγάλη μου χαρά για την συζήτηση που είχαμε
    δεν θα επανέλθω στο θέμα του πυραυλομοντελισμού γιατί άκρη δεν βγαίνει...

Ευτυχείτε 
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    salax54
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #176 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 20:58:21 »

Φιλικά σας λέω αφήστε την θεωρία και πετάξτε -εκτοξεύστε και χαρείτε το χόμπυ.
    Θέλω να πιστεύω οτι έχεις καταλάβει πως είμαστε άνθρωποι της πράξης και όχι μόνο της θεωρίας.
    Προσωπικά θέλω να δώ αυτό το χόμπυ να ανθίζει!

* big1.JPG (113.78 KB, 1020x964 - εμφανίστηκε 863 φορές.)

* big2.JPG (69.37 KB, 659x1170 - εμφανίστηκε 776 φορές.)
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #177 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 21:29:00 »

Με σεβασμό στις απόψεις σας και μεγάλη μου χαρά για την συζήτηση που είχαμε
    δεν θα επανέλθω στο θέμα του πυραυλομοντελισμού γιατί άκρη δεν βγαίνει...

Γνωρίζω από προηγούμενα ποστ σου αλλά και του Φώτη
    ότι έχετε εμπειρία από το χόμπυ. 
     Απλά τυχαίνει να διαφωνούμε  Wink
    Και γω το ίδιο θέλω μην νομίζεις  Thumbs up
     Αλλά το να λες όλη την ώρα πόσο τρομακτικό και πόσο επικύνδυνο είναι το χομπυ
    δεν πρόκειται να ασχοληθεί και κανένας.
     Στον τηλεκατευθυνόμενο μοντελισμό τα πράγματα είναι πιο επικύνδινα.
    Και επειδή βλέπω τη φοτο σου και χαίρομαι γιαυτό, ότι πετούσες
    κάποτε μπουντρέλια , σε λέω ότι εγω δεν πετάω τόσο μεγάλα μοντέλα.
     Με στεναχωρεί που πετάω μόνος μου και δεν υπάρχει κανείς άλλος
    που να ασχολείται πρακτικά τώρα.Τουλάχιστον δεν ξέρω κανέναν.
    3 και ο κούκος είμαστε. 

Εύχομαι να δω κάποτε έστω και 2 ταυτόχρονες εκτοξεύσεις.

υ.γ θα ήθελα πολύ να μοιραστώ μαζί σας ένα νέο project αλλά πάλι άκρη δεν
    θα βγει τουλάχιστον μέσω του γραπτού λόγου. Μακάρι να τα πούμε από κοντά κάποτε.
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    salax54
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #178 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 22:36:54 »

-θα ήθελα πολύ να μοιραστώ μαζί σας ένα νέο project αλλά πάλι άκρη δεν
    θα βγει τουλάχιστον μέσω του γραπτού λόγου. Μακάρι να τα πούμε από κοντά κάποτε-
    Μακάρι φίλε μου να συμβεί αυτό, η τύχη πολλές φορές μας χαμογελάει  Wink
    Αν δεν γινομαι κουραστικός στέλνω υλικό..

* R1.JPG (82.76 KB, 1032x807 - εμφανίστηκε 670 φορές.)
    Καταγράφηκε
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #179 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 23:19:37 »

Κάνε όπως νομίζεις. Εσύ ξέρεις, εσύ κρίνεις την κατάσταση. Εγώ απλά κάποια στοιχεία τα θεωρώ επικύνδηνα.

Μακάρι όπως λέτε να ανθίσει το όλο θεμα... Ετοιμάζω κι εγώ καινούργιο μαραφέτι, θα ανεβάσω Pic.

Όμως θα επιμείνω στην άποψη ότι η έλληψη οξυγόνου δεν έχει σχέση με την έκρηξη, αλλά και πάλι υπάρχει έλληψη οξυγόνου. Εγώ σου εξήγησα, αν μπορείς κάντο και εσύ γιατί αν στηρίζεται κάπου η άποψη, που πιστευω ναι, θέλω να το ακούσω αυτό.

Και μην τρελαίνεσαι... Ας τα λέμε και ας τα ξαναλέμε. Θα τα εμπεδώσουμε, και κουβέντα κάνουμε, είμαστε οκ (εννοείται!)  Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15 ... 23     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Διάφορα  |  Πυραυλομοντελισμός  |  Θέμα: Πυραυλομοντελισμός
    Μεταπήδηση σε: