Σε παρακαλώ πολύ.... Δεν γνωρίζεις. Άκουσε με:
Ο κινητήρας έχει μία εσωτερική πίεση για να δουλέψει. Αυτή η πίεση ελέγχεται με 2 τρόπους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την σχεδίαση του κινητήρα, η οποία δεν με ενδιαφέρει, γιατί πολύ σωστά την έχει μελετήσει η Estes, και είναι δεδομένη.
Ο δεύτερος έχει να κάνει με το καύσιμο. α) το είδος του, που πάλι είναι δεδομένο, το έχει μελετήσει η Estes και είναι όπως πρέπει να είναι. β) Την γεωμετρία του αφού είναι στερεό κάυσιμο. Και εδώ είναι το κόλπο.
Ο κινητήρας έχει μια συγκεκριμένη ικανότητα αποβολής καυσαερίων για κάθε πίεση. Πρέπει λοιπόν να έχουμε συγκεκριμένη ΙΣΗ παροχή καυσαερίων εμείς από μέσα (με την κάυση). Έτσι πετυχαίνουμε την επιθυμητή πίεση. Όπως είπα αυτό επειρεάζεται από τα στοιχεία του καυσίμου. Η επιφάνεια καύσης παίζει τον καθοριστικό ρόλο στην συγκεκριμένη παροχή αερίων. Αν για κάποιο λόγο το καύσιμο χτυπήθεί μπορεί να αποκτήσει ραγίσματα, θρυματιστεί, αποκολληθεί από το κέλυφος του κινητήρα, ή ακόμα χειρότερα συμβούν όλα αυτά μαζι, θα έχουμε υπερβολική επιφάνεια καύσης, και άρα σίγουρα υπερβολική παροχή αερίων.
Αυτό θα οδηγήσει όπως καταλαβαίνεις σε πολύ μεγάλη πίεση. ΥΠΕΡΣΥΜΠΙΕΣΗ. Και ο κινητήρας δεν θα αντέξει, θα επέλθει ρήξη του κελύφους, και άρα έκρηξη. Και δυστηχώς με πολλά φλεγόμενα θράυσματα. Θα κοιτάξω μήπως σου βρώ και σωστό βίντεο.
Δεν ισχύει αυτό που λες. Και κυρίως:
ΔΕΝ υπάρχει οξυγόνο σε καμία περίπτωση μέσα στον κινητήρα. Μην κάνει ποτέ το λάθος να πιστέψεις ότι χρειάζεται οξυγόνο για την καύση. Η αντίδραση δεν γίνεται μεταξύ οξυγόνου και καυσίμου, αλλά μεταξύ των ίδιων τω συστατικών του καυσίμου. Απλά υπάρχει μια κάποια υψηλή ενθαλπία ενεργοποίησης, και γι' αυτό δεν αντιδρούν τα υλικά με επαφή. Και μην ξεχνάς ότι στον κινητήρα έχεις μεγάλη εξαγωγή αερίων. Το οξυγόνο από πού θα μπεί για να συνεχιστεί η καύση?

Δεν ξέρω και τι εννοείς όταν λές ότι πρέπει να υπάρχει έλληψη οξυγόνου για να γίνει έκρηξη. Δεν το θεωρώ ως συνθήκη απαραίτητη για έκρηξη.
Είναι άτοπο αυτό που λές. Και θα το έννιωθες αν έβλεπες κινητήρα χάλκινο με μισό κιλό καύσιμο να παθαίνει υπερυμπίεση μπροστά σου... Τι χειροβομβίδες μου λες... Για μία ώρα σφύριζαν τα αυτιά μου....
Το ότι ο πύραυλος είναι σχέδιο της Estes δεν λέει κάτι. Η Estes χρησιμοποιεί εντελώς διαφορετικούς κυλίνδρους από τους δικούς σου όπως έχεις δει, άλλη μύτη από εντελώς άλλο υλικό, άλλους συνδέσμους για τον κινητήρα, ίσως και άλλο πάχος πτερυγίων. Άρα τελικά οι δύο ρουκέτες μπορεί να είναι τελίως διαφορετικές μεταξύ τους. \Α) ο κώνος του πυραύλου είναι της estes από τον πύραυλο RASCAL εν έτη 1991.(επαναλαμβάνομαι

) Δε τα γνωρίζεις καλα.
B)Tα φυτύλια είναι tης WAGO οπως και το Β4-4 που έχω τώρα.Μου θυμίζει 2.4GHz η ιστορία το
τι λέει η αμερικάνικη ένωση για τα φυτίλια ...
Γ) ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ
ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΖΑΧΑΡΕΣ ΣΤΡΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΘΕΙΑ )ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΕΤΑΞΑ
ΠΥΡΑΥΛΟ ΑΠΟ
PVC KAI XAΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ...17Ν φάση...
αν υπάρχει κύνδινος στο χόμπυ του πυραυλομοντελισμού είναι ο πειραματισμος και ο ενθουσιασμός.
Δ) Δεν έχω καμία σχέση με τα CATO.
Ε)
Δεν ξέρω και τι εννοείς όταν λές ότι πρέπει να υπάρχει έλληψη οξυγόνου για να γίνει έκρηξη. Δεν το θεωρώ ως συνθήκη απαραίτητη για έκρηξη. ΚΑθαρή φυσική. Είσαι λάθος και εδώ.
Δείξε μου μία ρουκέτα εργοστασιακή που έχει πρόβλημα με το κέντρου βάρους!ΜΙΑ
Αυτό που σου λέει ο κατασκευαστής να προσέξεις είναι η τοποθέτηση των φιν...
Όπως και να χει oi ρουκέτες stage-1 και όχι oi stage -4

που μου δείξατε στο βίντεο
απευθύνονται
ΚΑΙ σε τέτοια γελαδερά παιδάκια που δεν ξεχωρίζουν τα βεγγαλικά με τον
πυραυλομοντελισμό.
ξαναρωτώ είναι επίφοβα τόσο όσο τα παρουσιάζετε?
Γιατί στα τελευταία 15 χρόνια δεν έπαθα το παραμικρό με τα καύσιμα?
Μπορεί να είμουν τυχερός.
Ακόμα και τώρα να πάθω κάτι, οι στατιστικές δεν παρουσιάζουν κάτι το τρομερό,όπως τα
παρουσιάζετε...
Λοιπόν, το 1ο βίντεο, ήταν απο αυτές τις εκρήξεις που καμμιά φορά αχρηστεύουν την συγκράτηση του κινητήρα, και τον διώχνουν όπου νά'ναι
"They estimate that 1% of motors may have a fault which causes then to burn in one single moment = explosion. It usually damages the engine mount and lower half of the rocket. That's what happened here, plus it blew the nose off. But I could repair it on site and it flew minutes later. Actually I've only had 3 Catos in about 700 ignitions/flights."
Το 2ο βίντεο μπορεί να είναι ΕΧ (experimental) αλλά για σκέψου να μήν ήταν οργανωμένες πτήσεις (βλ.LDRS23) και απλά να μαζευόταν γύρω-γύρω κόσμος!...Το 3ο βίντεο, το οποίο μάλιστα αναφέρει και κινητήρα Α-10, δεν είναι δυναμιτάκια, και πωλείται το μοντέλο σε κιτ.
http://www.artapplewhite.com/monocopters.htmlmy 2 cents....
Δεν υπάρχει καμία έκρηξη στο 1ο βίντεο.Μήπως μοιάζει και με την έκρηξη του 2ου?
Συγώμη φίλος αλλά έχεις επιτρέψει ποτέ να πλησιάσει άνθρωπος τον πύραυλο
την στιγμή της εκτόξευσης?
Α-10 ΟΤ ...που είναι η ρουκέτα πριν την εκτόξευση?

Φιλικά σας λέω αφήστε την θεωρία και πετάξτε -εκτοξεύστε και χαρείτε το χόμπυ.
Εγώ αυτό κάνω και προσπαθώ πάντα να προσέχω.
Με σεβασμό στις απόψεις σας και μεγάλη μου χαρά για την συζήτηση που είχαμε
δεν θα επανέλθω στο θέμα του πυραυλομοντελισμού γιατί άκρη δεν βγαίνει...
Ευτυχείτε