|
AlexVag
|
 |
« στις: Πέμπτη, 1 Απρ 2010, 21:21:01 » |
|
Γεια σας παιδια, Εχω ενα extra 330l της sapac και θελω να αλλαξω το μαμα inrunner με outrunner μοτερ γιατι μου τρωει τα γραναζια της μειωσης...το μοτερ που εχει επανω ειναι 67gr και δεν θελω να ξεφυγω πολυ απο αυτο το βαρος...το αεροπλανακι ζυγιζει 670gr και θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο μοτερ γιατι με τα kv κτλ δεν τα παω τοσο καλα...το θελω κυριως για γρηγορη ακροβατικη πτηση και θελω να σηκωνει 2 φορες το βαρος του...εχετε κατι να μου προτεινετε? ευχαριστω
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
jon-jon
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 2 Απρ 2010, 01:29:39 » |
|
καλησπερα.υπαρχη αυτη η σελιδα www.modelmotors.cz η οποια ειναι της AXI MOTORS εχει στην δεξια μερια της σελιδας μια στηλι που γραφη FAST AXI SETUP εκει επιλεγησ τον τυπο του μοντελου σου βαζεις το βαρος του σε gr και σου βγαζει αρκετα μοτερ με το καταληλο esc και ελικα για το δικο σου αεροπλανο (προσεξε στο βαρος αν το μοντελο ζυγιζη 670 gr πρεπει να βαλης 0670gr γιατι αλιος θα τοπαρη για 6700 gr και θα τρομαξις με το set up) ελπιζω να σε βοηθησα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
AlexVag
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 2 Απρ 2010, 01:59:48 » |
|
παρα πολυ καλο αλλα οι επιλογες που μου εβγαλε ηταν πανακριβες...απο ebay ειχαν πανω απο 70$
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
TOLIS
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 2 Απρ 2010, 12:09:08 » |
|
670 γρ. κομλπε?  δηλαδη και με μπαταρια??? ποσο ζυγιζει το δικο σου μοτερ μαζι με τον μειωτηρα...  ?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
cogito ergo sum....
|
|
|
|
AlexVag
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 3 Απρ 2010, 13:28:04 » |
|
το μοτερ ειναι 67 γραμμαρια...πες οτι το βαρος του μειωτηρα θα το αντικαταστησει η βαση μεζι με τον ανταπτορα για την ελικα...ο μειωτηρας δεν ξερω ποσο ειναι...το βαρος του αεροπλανου το βρηκα σε ενα site που το εχει rtf αρα λογικα ειναι μαζι με μπαταρια...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
TOLIS
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 3 Απρ 2010, 17:02:22 » |
|
λογικα κατι σε 300 watt και 1100 kv θα ειναι οτι πρεπει...κατσε να κανω μια ερευνα και σου γραφω ξανα....
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
cogito ergo sum....
|
|
|
|
TOLIS
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 3 Απρ 2010, 17:06:31 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
cogito ergo sum....
|
|
|
|
AlexVag
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 3 Απρ 2010, 23:36:15 » |
|
σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου...καποιο απο τα δυο πρωτα αυτης της σελιδας κανει? http://www.aeolus-rc.com/shopGR/index.htmΓιατι το αλλο ειναι λιγο βαρυ και μεγαλο σε διαστασεις και δεν ξερω αν θα χωραει στη βαση μου
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
AlexVag
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 5 Απρ 2010, 16:49:30 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
asterixx25
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 16 Ιουλ 2010, 11:48:33 » |
|
Με ενα 25-30Α είσαι μια χαρά  Και αυτό που έχεις κάνει  Θα κοιτάξεις όμως το esc σου να μπορεί να σηκώσει και 4s lipo αν χρειαστεί να βάλεις. Αν βάλεις μόνο 3s είσαι ο.κ.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
AlexVag
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 16 Ιουλ 2010, 13:52:36 » |
|
γενικα πως μπορω να καταλαβω ποσα Α πρεπει να ειναι το esc?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
asterixx25
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 16 Ιουλ 2010, 14:29:54 » |
|
Βλέπεις πρώτα τα στοιχεία του κατασκευαστή που λέει πόσα Α τραβάει το μοτέρ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση λέει :Τρέχουσα ικανότητα: 5 - 16A και: Μέγιστο ρεύμα αποδοτικότητας: 18A/60 s Εσύ παίρνεις σαν αναφορά το μέγιστο ρεύμα που μπορεί να τραβήξει το μοτερ και υπoλογίζεις λίγο μεγαλύτερο esc για να έχεις περιθώριο ασφαλείας μην καεί. Γενικός κανόνας είναι να υπολογίζεις πάντα μεγαλύτερο esc απο αυτό που ζητάει το μοτέρ.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
AlexVag
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 16 Ιουλ 2010, 15:03:50 » |
|
αρα θα ημουν καλα και με ενα esc στα 20Α? βασικα δεν εξαρταται και απο το τι ελικα φορας? το thrust πως μπορω να το υπολογισω στο περιπου?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|