Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.377 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 23:48:17

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 23:48:17

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 23:42]

από Bocian
    [Σήμερα στις 21:30]

[Σήμερα στις 14:21]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309377
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 935
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 315
    Συνολικά: 318
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αερομοντελισμος Παιχνιδομοντελισμος η Φορουμοντελισμος?  (Αναγνώστηκε 18213 φορές)
    bleriot
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 23:19:51 »

λοιπόν η κοινότητα του φόρουμ βρίσκεται σε φάση (ανα)προσδιορισμού :ποιοί είμαστε και προς τα πού βαδίζουμε και ο ηλεκτρονικός μας καφετζής (admin  ) έχει πολλή δουλειά και ακούει και παράπονα. Στους  τοίχους έχει επιγραφές "μη βρίζετε τα θεία", "απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις" ή "απαγορεύεται το πτύειν". Ωραία εικόνα και καλά να είμαστε όλοι
    Αν μερικές φορές περνάμε πιό πολύ ωρα στο φόρουμ παρά με τα "εργαλεία", είναι γιατί η ανάγκη για επικοινωνία είναι συχνά μεγαλύτερη από την ανάγκη για ψυχαγωγία-δημιουργία-παιχνίδι.
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 23:21:46 »

Και παιχνίδι είναι, και επάγγλεμα γίνεται (η δουλειά δεν είναι ντροπή και ευτυχισμένοι όσοι κατάφεραν να κάνουν το χόμπυ επάγγελμα) και χόμπυ είναι και πόλεμος κατά της χοληστερίνης είναι και ξέσπασμα είναι και ηρεμία είναι και με τη φύση σε επαφή σε φέρνει και μοναδικό σε κάνει αν το προσπαθήσεις, είναι και πολύ ευχάριστο να καμαρώνεις το μοντέλο που με τόσες στερήσεις και οικονομίες κατάφερες να αποκτήσεις. Και μεγάλη ευχαρίστηση όταν βρήσκω γλάρους και πηγαίνω παράλληλα το μοντέλο μου εκεί ψηλά στον ουρανό να τον μοιράζομαι λίγο μαζί τους. Και όταν βρήσκομαι με τους φίλους εκτός και εντός φόρουμ και συζητάω και αισθάνομαι οτι βελτιώνομαι και προσεγγίζω τους πιο έμπειρους από μένα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξω συζήτηση σε μια παρέα στον καφέ για το μοντελισμό και να βαριούνται όσοι προσωπικά με ακούν ακόμα και άτομα του άλλου φίλου  Azn Όλα αυτά σε συνδιασμό με την τεχνολογία που είναι αρκετά προχωρημένη σε μερικές περιπτώσεις στο χόμπυ μας, είναι μοντελισμός και όποιος κάνει κάτι απόλα αυτά είναι μοντελιστής, έχει τη σπίθα που γίνεται φλόγα και θεριεύει σιγά σιγά.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 23:30:26 »

Πριν απαντήσω στο ερώτημα, με ένα από τα γνωστά λιτά μου μηνύματα ( idiot2), το ξαναγράφω, για να το θυμάμαι
    ... τι σημαινει αερομοντελισμος για τους νεους σημερα ?

1. Σημαινει την κατασκευη και πτηση του δημιουργηματος ενος χομπιστα ??

2. Ειναι απλα η χρηση ενος ετοιμου αεροπλανου παιχνιδιου με την αναλογη συμπεριφορα προς αυτο σαν αναλωσιμο και ευκολα αντικαταστασιμο?

3. Η ειναι ο καθιστικος εικονικος αερομοντελισμος που ασκειται μεσω των φορουμ εκ του ασφαλους ?

Ερώτηση δική μου πρώτα : Νέους, εννοείς προφανώς τους νέους σε ηλικία, αλλά σε ποιούς ακριβώς αναφέρεσαι Γρηγόρη;
    Σε αυτούς που ασχολούνται ήδη και έχουν επαφή με το αντικείμενο ή σε όλους τους υπόλοιπους που έχουν απλά δει "αεροπλανάκια να πετάνε";

Αν για τους δεύτερους, τότε ξεκάθαρα το 2.

Αν για τους πρώτους, τότε το πράγμα μπερδεύεται. Για αυτό θα έλεγα και μια τέταρτη επιλογή, την 4 = all of the above, όμως με διαφορετική βαρύτητα και χρονική σειρά, ανάλογα στο στάδιο που βρίσκεται κανείς.

Πρώτα, γνωρίζουμε όλοι ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει αφάνταστα τα τελευταία 20 χρόνια, σε ότι έχει σχέση με τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Άλλα τα ενδιαφέροντα που έχουν οι νέοι σήμερα, άλλα το 60 και το 80. Άλλες και οι δυνατότητες άμεσης ικανοποίησης και ευχαρίστησης που τους προσφέρονται. Αν είναι ουσίας ή όχι είναι άλλο θέμα. Άλλος και ο διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος. Άλλο και πότε είναι διαθέσιμος ( για εμένα αργά το βράδυ)

Άλλες και οι δυνατότητες που προσφέρονται σήμερα στο χόμπυ μας. Όταν κάποιος ξεκινούσε πριν από 15-20 χρόνια, υπήρχαν RTF, ARTF ? Μόνο κιτ υπήρχαν και πολλά, πάρα πολλά σχέδια. Αν δεν κατασκεύαζες, απλά δεν θα είχες ποτέ μοντέλο να πετάξεις. Τώρα έχεις τα πάντα, μέχρι και ελικοπτεράκι στο δωμάτιο σου μπορείς να πετάξεις. Παιχνίδι ? Ναι, μάλλον, για τα δικά μου γούστα...

Υπήρχε Internet και fora ? Όχι, υπήρχαν όμως σύλλογοι με εργαστήρια και εντευκτήρια. Μήπως εκεί δεν μαζεύονταν και διάφοροι σαν σε καφενείο, για να περάσουν την ώρα τους? Και δεν λέγανε και πολλά ? Ώρες χαμένες τότε ? Αμέτρητες (Ολύμπου 97, Θεσσαλονίκη)... Στα 10 άκουγες πολλές μπαρούφες και μεγάλες κουβέντες, άκουγες όμως και 2-3 καλά. Από καλούς.

Θα συμφωνήσω με τον agridoc (τον καλοπιάνω...) γιατί καταλαβαίνω τί εννοεί και πως το εννοεί. Θα προσθέσω όμως κάτι ακόμα, ως προσωπική στάση στο θέμα.

Κατά βάση αερομοντελισμό θεωρώ εγώ την κατασκευή και πτήση μιας οποιουδήποτε είδους ιπτάμενης συσκευής, με στόχο την προσωπική ικανοποίηση.
    Ανάλογα με τις ικανότητες, το χρόνο, το χρήμα, το είδος του μοντέλου, το ποσοστό των δύο συστατικών μπορεί να κυμαίνεται από 99-5% έως 5-95%.
    Οι ακραίες καταστάσεις:
    Καθαρή κατασκευή = στατικός μοντελισμός, άρα δεν μας απασχολεί.
    Καθαρή πτήση με 0 κατασκευή >< αερομοντελισμός, μάλλον παιχνίδι, άσχετα του μεγέθους ή του κόστους κτήσης.
    Με αφήνει παγερά αδιάφορο εκείνος που αγοράζει μόνο έτοιμα μοντέλα, χωρίς να μπει ποτέ στον κόπο να μάθει τα πως και τα γιατί. Ούτε καν πως να τα πετάει σωστά...

Επειδή όμως υποψιάζομαι ότι το θέμα που θέτεις κυρίως είναι οι ώρες που αναλώνουμε στο (στα) forum, ναι, οι άτιμες είναι πολλές, αλλά αποδίδουν μακροπρόθεσμα. Τόσο για το νέο που θα μάθει, θα βοηθηθεί, όσο και για τον παλιό που θα δει κάτι καινούργιο ή θα βοηθήσει.

Το ίντερνετ έχει αντικαταστήσει (όχι υποκαταστήσει) τα παλιά περιοδικά και τον σχετικό έντυπο λόγο. Στην Ελλάδα πολύ δύσκολο να ξαναβγεί περιοδικό ή βιβλίο με αποκλειστικό θέμα τον αερομοντελισμό...
    Τα forum (fora) έχουν υποκαταστήσει τις λέσχες σε ορισμένες περιπτώσεις, ή μάλλον, έχουν δημιουργήσει μια εικονική "υπερλέσχη", σε όλη την επικράτεια. Εικονική όχι γιατί δεν υπάρχει, απλά γιατί έτσι λέγεται. Γιατί όταν βρισκόμαστε από κοντά, δεν κάνουμε σαν να μην γνωριζόμαστε, αλλά σαν να έχουμε μιλήσει μόλις χτες στο τηλέφωνο.

Όλα καλά είναι, αρκεί να γίνεται χρήση και όχι κατάχρηση...

Και επειδή είσαι και πονηρός, άσε τους καθιστικούς ασφαλείς τύπους να γράφουν εκ του ασφαλούς και να λένε τα δικά τους...Και κοίτα να τελιώσεις κανένα μοντέλο για να πετάξεις (αυτό το έγραψα για μένα, που τρώω τις ώρες μου εδώ  laugh)

gkan

ΥΓ. τι έγραψα πάλι ο άτιμος... χαρά στο κουράγιο σας που το διαβάσατε  idiot2
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 23:31:14 »

Βρε christo γιατι να σταματησεις στα 80 ? η πρεσβυωπία βοηθαει καθως θα βγαζεις τα γιαλια και θα βλεπεις το μοντελο στα 400 μετρα  smiley6600 και θα παραπονιεσε που τοσα χρονια που ασχολισε μια κατεύθυνση που να παει οσο μακριά θες δεν φτιάξανε Cheesy 

Πλακα πλακα θυμαμε τον παππού μου να ειμαι μικρος βλεπωντας 10/10 τοτε εγω  και  ενω εγω δεν εβλεπα τιποτα ουτε καν που ηταν η πινακιδα με την τιμη στον παγκο με τα καρπουζια εβλεπα  αυτος διαβαζε ανετοτατα την τιμη βεβαια κοντα δεν εβλεπε χωρις γυαλια  worry οποτε μεχρι τα 100+ θα πας τον εγγονό αυτος θα το πεταει κοντα και εσυ θα κανεις ελενχο εμβελειας Cheesy 
    Καταγράφηκε

gregman
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 23:44:10 »

gkan καλησπερα,

ζαλιστηκα για να σε διαβασω

οσο για το τι φιαχνω ο ρωσσος πηρε σχημα και γραφω στα μεσοδιαστηματα που στεγνωνουν οι κολλες.
    Καταγράφηκε

Γρηγόρης Μανουσακάκης
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 23:46:47 »

καλύτερο από το να βλέπεις τηλεόραση στο ενδιάμεσο...Πάω στο εργαστήριο και εγώ 
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 30 Νοε 2006, 02:34:36 »

Σεραφειμ και λοιποι φιλοι,

Δε ξερω αν εχετε κανει ποτε ψυχομετρικο τεστ. Προσωπικα εχω κανει αρκετες φορες κατα τη διαδικασια ευρεσεως εργασιας. Ειναι απλα ενα ερωτηματολογιο στο οποιο οι απαντησεις δεν ειναι απολυτα σωστες η λαθος, μπορει να ειναι ομως "περισσοτερο η λιγοτερο" σωστες η λαθος. Καπως ετσι ειναι και το ερωτημα που τεθηκε, εδω. Οποια απαντηση και να δοθει δεν ειναι απολυτα σωστη η λαθος.

Εξαρταται πως ευχαριστιεται κανεις η πως τη "βρισκει" αναλογα με το χρονο, την οικονομικη του ανεση, τις ικανοτητες/δεξιοτητες του, την ηλικια του κτλ.

Σχετικα με τα ελληνικα fora η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι παρα το οτι με εχουν βοηθησει σε καποιες περιπτωσεις μερικες φορες μου φαινονται σαν "εικονικα καφενεια". Συγνωμη admins αυτου και αλλων ελληνικων fora αλλα αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη.   HuhΘεωρω οτι fora πρεπει να υπαρχουν και να βοηθουν αυτους που μπαινουν σε θεματα τεχνικα, κατασκεαστικα, πτητικα, ερευνας αγορας κτλ.. Η πλειοψηφια των posts στα ελληνια fora μαλλον αποκλεινουν απο το παραπανω. Ακομα και το παρον θεμα που τεθηκε μαλλον δε στοχευει σε κατι τετοιο, συγνωμη κε Μανουσακακη με ολο το σεβασμο που τρεφω για το ατομο σας...

Το θεμα ειναι να ειμαστε ευτυχισμενοι με οτι  κανουμε και οπως το κανουμε μη ενοχλωντας παντα τοους συναδελφους μας. Αν αρχιζουμε να γινομαστε δυσαρεστημενοι και χαλαμε τη "ζαχαρενια" μας που λενε, καλυτερα να αλλαξουμε ασχολια, υπαρχουν τοσες γυρω μας δε νομιζετε?

Επισις τεθηκε το ερωτημα εμμεσα, πτηση η κατασκευη? Οπως πολυ σωστα εχει γραψει στην υπογραφη του ο φιλος Σταυρος:

'Building is a hobby but flying is a sport"

Φιλικα προς ολους,
    Νικος
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 30 Νοε 2006, 08:35:55 »

Δεν νομίζω οτι έχουμε διαφορά από τα ξένα φόρουμ Νίκο. Πρέπει πάντα να προσπαθείς να έχεις μια αίσθηση του μέσου όρου των συμμετεχόντων και της δυνατότητας ύπαρξης πολλών ασχολουμένων με ένα τομέα.

Εχοντας, αφού μου ζητήθηκε, συμμετοχή σαν moderator ή και σαν μέλος ομάδας σε μεγάλα φόρουμ του εξωτερικού (που μάλιστα αφορούν προγράμματα φόρουμ και CMS) έχω αποκτήσει και την "από μέσα" αίσθηση.

Παντού τα φόρουμ είναι αυτό που έγραψα σε παράθεση παραπάνω από παλιό μου μήνυμα. Το επίπεδο θ' ανεβαίνει οσο περισσότερο ενεργό συμμετοχή έχουμε από άτομα με γνώση και ικανότητα μετάδοσης και επικοινωνίας. Το ίδιο αφορά και τα άρθρα.

Ολοι όμως μπορούν να βοηθήσουν στην σωστή θέση.

Τα site και τα φόρουμ διαμορφώνονται ανάλογα με τους στόχους και το διαθέσιμο υλικό. Στο Aeromodelling GR υπάρχουν και στόχοι και έλεγχος πορείας. Και σίγουρα δεν υπάρχουν υπαρξιακοί προβληματισμοί 
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 30 Νοε 2006, 09:36:30 »

Σεραφειμ και λοιποι φιλοι,

Δε ξερω αν εχετε κανει ποτε ψυχομετρικο τεστ. Προσωπικα εχω κανει αρκετες φορες κατα τη διαδικασια ευρεσεως εργασιας. Ειναι απλα ενα ερωτηματολογιο στο οποιο οι απαντησεις δεν ειναι απολυτα σωστες η λαθος, μπορει να ειναι ομως "περισσοτερο η λιγοτερο" σωστες η λαθος. Καπως ετσι ειναι και το ερωτημα που τεθηκε, εδω. Οποια απαντηση και να δοθει δεν ειναι απολυτα σωστη η λαθος.
    ΄
    Νίκο συμφωνώ απόλυτα, μόνο που μάλλον δεν πρόσεξες καλά την ερώτηση.  Το ερώτημα θα μπορούσε να ήταν 'Πως ασχολείστε με τον αερομοντελισμό;', 'Τι σας αρέσει/γεμίζει περισσότερο στον αερομοντελισμό', 'Τι είναι ο αερομοντελισμός για σας;' αλλά δυστυχώς δεν είναι.  Είναι 'Ασχολείστε με αερομοντελισμό ή με κάτι άλλο;'.  Και δεν είναι τυχαίο αυτό.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 30 Νοε 2006, 10:02:53 »

Καλημέρα.

Αερομοντελισμός... δραστηριότητα που περιέχει όλους του νόμους της φυσικής και αεροναυ/κής,
    με τελικό αποτέλεσμα την κατασκευή και πτήση. Thumbs up

Παιχνιδομοντελισμός...δραστηριότητα μόνο για ψυχαγωγία χωρίς ρίσκο. Cheesy

Φορουμοντελισμός...άλλα λόγια να αγαπιώμαστε.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 30 Νοε 2006, 10:09:59 από dim sofos » Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 30 Νοε 2006, 10:31:33 »

Μεταγενέστερο μήνυμά μου: Οσο έγραφα το post μου, ανέβηκε το post του dim sofos.
    Οτι γράφω παρακάτω δεν αφορούν την απάντησή του που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Αγαπητοί φίλοι,

θα κάνω και δεύτερη προσπάθεια να αντιληφθείτε τι εννοεί ο gregman με την ερώτησή του.

Με τον όρο "φορουμοντελισμός", σίγουρα ΔΕΝ εννοεί το να συμμετέχουμε ενεργά ή απλά να διαβάζουμε τα fora. Αυτό το κάνω και εγώ, και μάλιστα οι ώρες που αναλώνω είναι πολλές.

Εννοεί ότι μερικοί ΔΕΝ κάνουν ούτε "κατασκευή και πτήση" ούτε "αγοράζουν και πετάνε", αλλά θεωρούν ότι είναι αερομοντελιστές ΜΟΝΟ επειδή ΖΟΥΝ μέσα στα fora, και αισθάνονται την πληρότητα και την ασφάλεια ΜΟΝΟ εκεί μέσα.

Με τον όρο "παιχνιδομοντελισμός", καλύπτει το πεδίο που ο συμμετέχων αγοράζει και πετάει. Που ΔΕΝ δημιουργεί. (Ασχετο αν σερφάρει και στα fora). Αυτό το κάνω και εγώ. Δεν προλαβαίνω να κατασκευάσω όλα τα μοντέλα που θα ήθελα να πετάξω.

Ομως εγώ αντλώ την μεγαλύτερη ικανοποίηση κατασκευάζοντας (και σχεδιάζοντας),  δηλαδή δημιουργώντας ένα αερομοντέλο. Αυτό είναι που με εκφράζει. Αυτό θεωρώ εγώ αερομοντελισμό.

Το αρχικό ερώτημα του gregman είναι : Τι σημαίνει αερομοντελισμός για τους νέους σήμερα;

Δηλαδή ποιές από τις τρεις περιγραφόμενες κατηγορίες θεωρεί ΙΚΑΝΗ και ΑΝΑΓΚΑΙΑ συνθήκη ο νέος για να αισθανθεί ότι είναι αερομοντελιστής;

Αυτή που μόνο σερφάρει στα fora ?
    Αυτή που αγοράζει και πετάει χωρίς να δημιουργεί?
    Ή αυτή που δημιουργεί ?

Φυσικά, όπως λέει ο admin, ο νέος θα επιλέξει απάντηση ανάλογα με το τι μηνύματα έχει δεχθεί.

Εγώ ρωτάω : Ποιό μήνυμα θα θέλαμε εμείς να έχει λάβει;

Την Κυριακή 3 / 12 στη Θεσσαλονίκη θα γίνει η συγκέντρωση των εκπροσώπων των σωματείων αερομοντελισμού, όπου θα συζητηθεί και το θέμα της "διάδοσης του αερομοντελισμού".

Το πρόγραμμα που έχω εκπονήσει θα είναι στη διάθεσή σας αμέσως μετά.

jkon (θείος Γιάννης)

« Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 30 Νοε 2006, 10:36:09 από Γιάννης Κωνσταντακάτος » Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 30 Νοε 2006, 10:37:58 »

Παιχνιδομοντελισμός είναι σαν την περίπτωση που αγοράζεις το βιβλίο, για να διαβάσεις σε ένα λεπτό μόνο την τελευταία σελίδα, να μάθεις ποιος είναι ο δολοφόνος, για να το λές στους άλλους και να κάνεις τον έξυπνο.

Έχει καμία σχέση αυτό που γράψατε τώρα με την παρομοίωση;

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 30 Νοε 2006, 11:22:53 »

Θα ήθελα να συμπληρώσω, χωρίς να απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα.

Βλέπουμε όλοι τα τελευταία χρόνια την άνοδο του αερομοντελισμού, και παρακολουθούμε τους masters του
    εξωτερικού να πετάνε τα υπερμοντέλα τους σε επίπεδο που θέλουμε να φτάσουμε και εμείς!!!.

Και ρωτάω, αναρωτηθήκατε ποτέ π.χ. ο cplr ή ο chip hyde πώς φτάσανε μέχρι εκεί;;.
    Θα σας απαντήσω πολύ απλά, εκτός απο πεταχταράδες είναι σχεδιαστές,κατασκευαστές,πειραματιστές,διανοούμενοι.

Με λίγα λόγια ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ, όλα τα άλλα τρέχουν απο πίσω!!!. 
    Καταγράφηκε
    akat
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #28 στις: Πέμπτη, 30 Νοε 2006, 12:17:25 »

Δηλαδή με λίγα λόγια όποιος δεν είναι ο τέλειος, ο καλύτερος, αυτός που δεν βγάζει το τέλειο αεροβατικό, αυτός που δεν είναι τόσο καλός στην κατασκευή δεν ονομάζεται αερομοντελιστής αλλά κάτι άλλο. Δηλαδή πως ονομάζεται? Νομίζω έχει χαθεί η ουσία.

Να προτείνω μερικές ονομασίες για τους όχι αερομοντελιστές...

newbiemodeller
    lamairmodeller

Φιλικά,
    Άγγελος
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 30 Νοε 2006, 12:19:09 από akat » Καταγράφηκε
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 30 Νοε 2006, 12:28:13 »

Μιάς και θα πούν όλοι το μακρύ και το κοντό τους, για εμένα ο πραγματικός αερομοντελιστής εδω μέσα και όχι
    μόνο αλλά χωρίς να τον έχω γνωρίσει απο κοντά είναι ο κ.Γ.Κανδυλάκης ή gkan. angel

Y.Γ. Γιώργο.. μου επιτρέπεις να σου βγάζω το καπέλο.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Αερομοντελισμος Παιχνιδομοντελισμος η Φορουμοντελισμος?
    Μεταπήδηση σε: