Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.363 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 22:34:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 22:34:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 13:02]

από ILIASDJ
    [Σήμερα στις 10:47]

[Χθες στις 17:09]

[Χθες στις 12:22]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309363
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 1108
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 167
    Συνολικά: 168
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 13 14 15 [16] 17 18     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Κανονισμός Πτήσεων Αερομοντέλων  (Αναγνώστηκε 66286 φορές)
    Demetre
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #225 στις: Δευτέρα, 15 Μαρ 2010, 22:05:59 »

Φίλοι μου ,του "ΔΕΝ".
    Εσάς Όλους που μια είσαστε,για "μοδελοδρομια", αλλα...., Είσαστε αερομοντελιστές, αλλα,όταν σας συμφέρει(Μικρά μοντέλα-park flyers,k.t.l.), που σας αρέσει η ΑΝΟΜΙΑ( όχι Παρανομία) που προτιμάτε να πετάτε ,όπου θέλετε, και όπως θέλετε(το είδα με τα ματια μου).
        Θα σας πρότεινα να καθίσετε ,και σε μια σελίδα χαρτί,να γράψετε,τι είναι αυτά που θα κερδίσουμε η" θα Χάσουμε "Αν Δεν" Οργανωθούμε σαν μέλη στις Υπάρχοντες / Καινούργιες ,Λέσχες / Οργανισμούς.
    Μετά,"βαλτετα" στο forum,και,νομίζω με τη συζήτησις θα παρθούν κάποιες απόψεις,καλές η" κακές.
    Αρκετοί μεταξύ μας εxouv μιλήσει για οργανισμό.
    Η Οργάνωσης είναι κάτι σαν το ποδήλατο.
    Αν το μάθεις ποτε δεν το ξεχνάς,Όσο περισσότερο το καβαλας τόσο καλύτερος γίνεσαι άλλοι ποδηλατούν κάργα στο μπροστινό κάθισμα,και άλλοι λουφάρουν στο πίσω.Άλλοι πέφτουν κάτω και ξανά σηκώνονται,άλλοι πέφτουν και Αντίκατασουντε.
    Μετά θα αρχίσουμε να συζητάμε,για τρόπους "ενοργανοσεως",k.t.l.
        Θα είναι Κρίμα να ειπωθεί: Φωνή βοώντος,εν τη Ελλάδα(ερήμου)
    Φιλικά πάντοτε Jim
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #226 στις: Δευτέρα, 15 Μαρ 2010, 22:26:46 »

Φίλε Demetre, δηλαδή αν κατάλαβα καλά για σένα μοντελιστές ειναι οι έχοντες α/π με εκπέτασμα φτερού άνω των 1.50 μ. ή οι κάτοχοι jet? Αν ναι τότε μην απορείς γιατί...ναι μεν, αλλά.... στα μοντελοδρόμια.
    Εγώ αν γίνω κάπου μέλος, θα έχω κάποιες απολαβές? και ποιές?. Υλικές εννοώ, χειροπιαστές, σαν τα χρήματα που θα δώσω, όχι για να έχω μια ψήφο (αυτή την έχω και σαν πολίτης και βλέπω που με οδηγούν οι διάφοροι "φωστήρες" της εκάστοτε κυβέρνησης και οι εργατοπατέρες του συνδικαλισμού). Θα μου γίνει ας πούμε μια γενναιόδωρη έκπτωση για ενα υπάρχον μοντελοδρόμιο?
    Δηλαδή - με λίγα λόγια - η ένταξή μου σε μια λέσχη / οργανισμό / σωματείο , δεν ξέρω πως να το πώ, θα με πάρει απο την Ανάβυσσο, τον Ασπρόπυργο, τον Σείριο, το ΣΕΦ?
    Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω.
    Αν έχεις την διάθεση και τον χρόνο, μπορείς να με βοηθήσεις στους προβληματισμούς μου?
    Ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε
    katsaou
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #227 στις: Δευτέρα, 15 Μαρ 2010, 22:58:44 »

Ρε παιδιά αν αύριο το πρωί σας διώξουν από τους χώρους που πετάτε, βλέπε ΣΕΦ, Ασπρόπυργο και λοιπές περιοχές, τι θα κάνετε? θα μου πεις θα πάμε αλλού, και αν και από εκεί σας ξαναδιλωξουν? πάλι αλλού και τελειωμό δεν έχει...
    αν όμως υπήρχε ένα σωματείο το οποίο θα έκανε έστω την διαπραγμάτευση της εξόδου δεν θα ήταν διαφορετικά?
    Καταγράφηκε

Αερολέσχη Άρτας
    Demetre
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #228 στις: Δευτέρα, 15 Μαρ 2010, 23:12:57 »

Φιλε μου δεν μπορώ να απαντήσω,σε όλα προσωπικά,γιατί δεν είμαι αυτός που έχει τη σακούλα με τις λύσεις.
    Απλώς είμαι Οργανωμένος σε διαφορες λέσχες, Μοντέλα και Full Scale,και, καλός γνωστης, με πείρα αρκετών ετών,σε σχέση με την δύναμη των οργανώσεων,την οποια έχω αναφέρει αρκετές φορες.
    Είμαι σίγουρος πως εxής φίλους αερομοντελιστές που ενδιαφέρονται για το hobby,και έχουν και αυτοί τις γνώμες τους.
    Εκεί συζητείται το θέμα.Εγώ εξ άλλου βρίσκομαι πολύ μακριά ,για να είμαι καλός Λεπτομερειακός γνωστης,των Ελληνικών "λεσχεων".
    Θα σου πω όμως το έξεις.
       Δεν είμαι μέλος στους οργανισμούς, μονο για το τι θα μου προσφέρουν,αλλα,είμαι μέλος και για το τι θα μπορέσω να κάνω και εγώ,για το Hobby μας,για να έχει μέλλον,και να το χαρούν και τα παιδιά,μου και τα Εγγόνια μου(Τα οποια είναι τα δυο πρώτα "νεωτeρα" κοριτσάκια,που λάβανε πτυχίο πτήσεων με Ultraligts/Light-Planes,στο Maryland)
    Αν δεν υπάρχουν οργανώσεις, νομίζεις πως ο κάθε Μεγάλος της περιοχής, θα σε αφήνει να πετάς, στο πέρα κάτω χωράφι?Τηλ.στην αστυνομία και.......τα ξέρης.
    Όσο για Αερομοντελιστές όλοι "συμβερηλαμβανονται".
    Εδώ, και οι Inn-doors,με τα νάνο-planes ακόμα είναι μέλει στην ΑΜΑ.
     ψαξετο λίγο το θέμα.P.X.Αν πας εσύ και ο Τάσος στον "αρχιπτεραρχο" Τατοΐου,και ζήτησης άδεια για κάποια εκδήλωση,δεν νομίζω να φτάσεις την πόρτα του.
    Αν όμως ο Αντιπρόσωπος του Οργανισμού,με τις ασφάλειες,k.t.l,μου φαίνεται πως ο πτέραρχος θα κοιτάξει το ημερολόγιο του και θα κάννη κάποιο τηλεφώνημα,σχετικό με το αίτημα του.
     Φιλικά Πάντοτε Jim.
    Καταγράφηκε
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #229 στις: Δευτέρα, 15 Μαρ 2010, 23:29:29 »

Βάζω με κόκκινα σκούρα γράμματα μια πρόταση απόσπασμα από παλιότερο μήνυμα μου σε παράθεση

...
    Πιστεύω οτι είναι χρήσιμο, ειδικά για την ηγεσία, να γνωρίζει τι γίνεται στην πραγματικότητα, σε όλα τα επίπεδα.
    ...
    Είναι σίγουρο οτι το Aeromodelling GR διαβάζεται από τους περισσότερους στην ηγεσία συλλόγων, που μπορούν να κάνουν χρήση του διαδικτύου.
    ...

Η ηγεσία και τα στελέχη του αερομοντελισμού έχουν πεισθεί και παρακολουθούν τι γράφουν οι αερομοντελιστές ...
    ...

κ. Κωστόπουλε,

Αναφερόμενος στο προηγούμενο μήνυμά σας, μήπως μια καλή αρχή θα ήταν να καταλάβει η "ηγεσία" οτι δεν είναι εξουσία αλλά εκπρόσωποι/αντιπρόσωποι των αερομοντελιστών ? καί μάλιστα όλων των αερομοντελιστών, ενταγμένων και ανένταχτων? αθλητών και ερασιτεχνών?

Επεκτείνοντας τα λεγόμενα του Giorgos_1 θα έκανα μερικές απλες ερωτήσεις:
    Εγώ σαν αερομοντελιστής (όχι αθλητής) τι κοινό έχω με την ΕΑΑ ώστε να εγγραφώ μέλος της? (σαν κάτοικος Αθηνών είναι ο πλησιέστερος σύλλογος)
    Οι προπονήσεις δεν με ενδιαφέρουν και σαν (σκληρά) εργαζόμενος δεν έχω διαθέσιμο χρόνο για πτήσεις τις καθημερινές - άρα "ανθρακες ο θησαυρός" της χρήσης των μοντελοδρομίων Dounis και Hobbybox.
    Για να κάνω το hobby μου θα πρέπει να σκάω κάθε χρόνο το 200άρι στον ιδιώτη, τη στιγμή που στην επαρχία για το ίδιο πραγμα πληρώνουν 30-40 ευρώ.
    Μα αν το κάνω αυτό, δεν έχω λόγο να εγγραφώ στην ΕΑΑ. Μπορώ λοιπόν εύλογα να ισχυριστώ πως η ΕΑΑ απευθύνεται ΜΟΝΟ στους αθλητές! Και το χειρότερο αδιαφορεί για την πλειοψηφία των αερομοντελιστών που δεν είναι αθλητές!

Αγαπητέ Σεραφείμ βλέπεις τώρα τον (εκούσιο ή ακούσιο) μηχανισμό αποκλεισμού ενός μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων από τη συζήτηση του "Κανονισμού"?

Καλώς ή κακώς, σήμερα το μοναδικό μέρος που μπορώ να πω τη γνώμη μου είναι τα forum. Το αν αυτή ακουστεί ή όχι είναι θέμα της "ηγεσίας".
    Η οποία "ηγεσία" αδιαφορεί για τον αερομοντελισμό και ενδιαφέρεται για τα μέλη (που τους εκλέγουν άλλωστε).

Ολο αυτό το σκηνικό (που αφορά το μισό αερομοντελιστικό πληθυσμό), δεν το κατανοεί ο εκτός των Αθηνών αερομοντελιστής και γι' αυτό εντείνεται αυτή η διασπαστική τάση ανάμεσά μας.

Το έχω ξαναπεί: Δεν είναι όλοι οι αερομοντελιστές αθλητές! Παρ' όλα αυτά και οι δύο κατηγορίες έχουν ίδια δικαιώματα!

Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #230 στις: Δευτέρα, 15 Μαρ 2010, 23:51:45 »

Eγω θα πω το εξής!

Ο Δομάζος και ο Σιδέρης σε αλάνα παίζανε μπάλα, και μετά εγιναν και αθλητές και παιζανε ποδοσφαιρο, με αποτέλεσμα να γίνουν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές!!!!!!

Σταματήσανε οι αλάνες , γινανε πολυκατοικίες με αποτέλεσμα να κανουμε εισαγωγη Αθλητών ποδοσφαιριστών σήμερα!!!!!!

Απλώς τα αναφέρω για παράδειγμα!!!!!

Επίσης ενταγμένος ειναι και εκείνος που ειναι μέλος σε συλλογο !!!!! και εας μην είναι σε σύλλογο κατω απο την ΕΛΑΟ!!!!, διοτι υπάρχουν και συλλογοι που δεν ενδιαφέρονται για Αεραθλητισμό, δεν σημαίνει λοιπόν οτι οποιος ειναι σε συλογο εκτός ΕΛΑΟ , ειναι και Αλανιάρης!!!  

Νιώθω οτι ειναι σαν να εχουμε πόλεμο οι Ανένταχτοι με τους Ενταγμένους !!!!!!!  και αυτο δεν ειναι σωστό, διοτι πολυ απλα εαν αυτος ο νόμος των 350 γραμμαριων πέρασε απο ολους τους Ενταγμένους , τον ψηφισαν, ή αδιαφόρισαν και πέρασε ενας τετοιο νόμος αδιαφορώντας για τους park flyers, απαγορεουντας τους να πετάξουν ενα e-starter,  τότε πιστευω οτι δικαιλογημένα υπάρχει αυτη η αντιδραση!!!

Προσωπικα εχω παρει καποιες εξηγησεις, αλλα εντάξει οτι εγινε εγινε, το θεμα ειναι τι κανουμε απο εδω και πέρα?, υπάρχει περίπτωση αλλαγής-τροποποιησης?

Καλό ειναι λοιπον απο εδω και περα να ακουστουνε μόνο προτάσεις!!!! , ας ανοίξουμε τα μυαλα μας, ας ριξουμε Ολοι ιδεες, και ας αφήσουμε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, διοτι ετσι δεν προσφερουμε απολυτως τιποτα στη παρουσα φάση!!!!

Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #231 στις: Δευτέρα, 15 Μαρ 2010, 23:53:39 »

Ακριβώς vhal  Thumbs up Υπάρχει μια τάση ή είστε μαζί μας ή εναντίον μας. Δεν ειναι έτσι. Το έχουν αναφέρει κι άλλοι πιο πάνω, αλλά θα το ξαναπώ. Αν αύριο μαζευτούν όλοι και πληρώσουν το 200-250 Ευρώ και πάνε στα δύο μοντελοδρόμια των Αθηνών...πότε θα πετάξουν? Τη...Δευτέρα Παρουσία? Ας το καταλάβουμε όλοι: Μοντελισμός = Hobby = Κέφι. Όσο φαιδρό ή κοινότυπο κι αν φαίνεται ειναι το ίδιο με το κηνύγι ή με το ψάρεμα, κλπ. Κι εκεί ισχύουν απαγορεύσεις και κανονισμοί. Όχι όμως του είδους - δεν θα κυνηγάς με καραμπίνα αλλά με σφεντόνα - κι αυτοί παίρνουν τα βουνά με πράγματα που σκοτώνουν στα χέρια τους...όχι μόνο τα άμοιρα τα πουλιά. Γιατί εκεί δεν ειναι τόσο μεγάλη ανάγκη των σωματείων κλπ? Μήπως μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας? Μήπως κάποιοι το επιθυμούν όλο αυτό, και εμμέσως οδηγούν τα πράγματα πρός τα εκεί? Με τα γραφόμενα μου δεν θέλω να θίξω κανέναν, αλλά η οποιαδήποτε συζήτηση εδώ μέσα, καταλήγει πάντα στο ίδιο: Η είστε μαζί μας ή εναντίον μας.
    Νισάφι πιά. Πήραμε εκεί πέρα ενα α/π, ή ε/π να περάσουμε 1-2 ώρες ευχάριστα, για τους περισσότερους δεν ειναι ούτε αυτοσκοπός ούτε παράγοντας αυτοπροσδιορισμού ή επαγγελματικού προσανατολισμού. Γιατί ντέ και καλά θα πρέπει να κρεμάσουμε ταμπέλες. Ειμαι Ο και ΛΕΓΟΜΑΙ και ανήκω ΕΚΕΙ. Σήμερα έχω α/π, αύριο ε/π, μεθαύριο αυτοκίνητο ή σκάφος και παραπέρα....τάβλι.
    Γλυτώσαμε λέει το πτυχίο χειρισμού, καλύτερα να έχω λοιπόν ενα πτυχίο χειρισμού (κάτι σαν την άδεια για κυνηγετικό), και να μου ορίσουν ενα χώρο για να πετάω. Απο το να έχω όλα αυτά. Και που θα πάμε να πετάμε αν μας διώξουν απο εδώ ή απο εκεί. ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Ας "κουνηθούν" και οι καταστηματάρχες λίγο. Δεν έχω δεί και κανέναν επώνυμα να ενδιαφέρεται για το θέμα. Γιατί σιωπούν? Δεν τους ενδιάφέρει? Δεν εξαρτούνται άμεσα απο τις πωλήσεις των μοντέλων και των ανταλλακτικών τους? Μπορεί και όχι. Εδώ και πολύ καιρό τους ...σφυροκοπούν οι Κινέζοι και το e-bay και αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα.
    Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #232 στις: Τρίτη, 16 Μαρ 2010, 00:12:56 »

Αγαπητέ Σεραφείμ βλέπεις τώρα τον (εκούσιο ή ακούσιο) μηχανισμό αποκλεισμού ενός μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων από τη συζήτηση του "Κανονισμού"?

Βαγγέλη έχεις δίκιο σε πολλά πράγματα και είσαι από τους λίγους που εκφράζουν την άποψή τους με τόσο σωστό τρόπο, αλλά από την στιγμή που κανένας δεν σου έχει απαγορεύσει να ενταχθείς σε κάποιο σύλλογο ή να φτιάξεις έναν καινούριο (φυσικά δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα αλλά στους τόσους πολλούς με παρόμοιες απόψεις) τότε δεν μπορώ να δεχτώ ότι άλλοι είναι αυτοί που σε έχουν αποκλείσει από την ουσιαστική συζήτηση του κανονισμού και όχι οι δικές σου επιλογές.  Οι διαδικασίες είναι γνωστές άλλωστε, δεν θα γύρναγε ποτέ η ΥΠΑ τις αλάνες που πετάμε να μας ρωτήσει τι κανονισμό θέλουμε.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    Demetre
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #233 στις: Τρίτη, 16 Μαρ 2010, 00:49:57 »

Φίλοι μου,διαβάζοντας στο forum για τα δυο Ιδιωτικά Μοντέλο/a,και το ότι πρέπει να πληρώνεται $200 για εγγραφη.
    Nα και μια άλλη όψη του νομίσματος.
    Σαν Οργάνωση,με 100-..... μέλει,ο αντιπρόσωπος του συλλόγου θα μπορέσει να συνάψει συμφωνία,με τον/τους ιδιοκτητη,και να εγγραφουν "όλα"ανεξαιρέτως τα μέλει σαν σύλλογος πλέον, στο modolodr/ο,με πολύ λιγότερο ατομικό κόστος (λόγω του μεγάλου αριθμού ατόμων)(Κάπως έτσι δουλεύουν και οι Ασφάλειες)
    Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν ένα σκοπό, Να κάνουν κέρδη.Αν το σκεφθείτε λίγο,νομίζω ότι είναι άκρως "επιτευκτον".
       Τώρα όσο για τεις ανησυχίες "αν είμαστε πολλά μέλει πως θα τα καταφέρουμε σε ένα μοντέλο/ο?μην φοβόσαστε,
    Σπανια γίνεται συνωστισμός.(μονο σε Επιδείξεις,k/t.l.).Και εκεί ακόμα βρίσκονται λύσεις.
    Στο ένα club που ανήκω είμαστε 160 περίπου μέλει , ποτε δεν έχω δει μεγάλα προβλήματα,τα weekends.
    Φιλικά Jim
    Καταγράφηκε
    DEPRON MANIAC
    Board moderator

Μην αναγκάζεις άλλους να αγαπήσουν αυτό που κάνεις

« Απάντηση #234 στις: Τρίτη, 16 Μαρ 2010, 03:06:56 »

Έχω αναφέρει και παλιότερα για τον συνωστισμό σε έναν χώρο για τα Ελληνικά δεδομένα, αυτοί που έχουν μικρά μοντέλα θα παραγκωνιστούν (με ήπιο πλην σαφές τρόπο). Γιατί λοιπόν να μην αφήσουμε τα μεγάλα στους μεγάλους και τα μικρά στους μικρούς
      Και εγώ συμφωνώ για σύλογο που να εκφράζει τον χρόνο και το μέγεθος μοντέλου που διαθέτω για να ασχοληθώ, αλλά θα τύχει αποδοχής ο χώρος που με ευκολύνει να πετάξω;

Υ.Γ.Το φεγγάρι, αυτό κι αν είναι μακριά, και αφού δεν πρόκειται να πάει κανείς γιατί να το δει κάποιος, άλλωστε είναι γνωστό οτι βρίσκεται εκεί. Ακόμα και η NASA σταμάτησε να ασχολείται. Έχει δώσει περισσότερο βάρος στις επιχειρήσεις που επενδύουν στην επικοινωνία.
      Και τελικά αυτός μήπως αντί για το χέρι κοιτάει το ρολόι;;
    Καταγράφηκε

Τα καύσιμα κάποτε θα τελειώσουν. Τα ηλεκτρόνια δεν τελειώνουν ποτέ

Βρε μανία με το depron

Ο flight controller είναι θαυμάσιο μηχάνημα αλλά δεν κάνει θαύματα
    και προπαντώς δεν έχει νοημοσύνη, γι'αυτό χρησιμοποίησε την δική σου

Όσο πιο smart γίνεται η τεχνολογία τόσο πιο χαζός γίνεται ο άνθρωπος
    Giannis Zeteko.
    Aeromodeller Sr. Member

FLY-ROBIN-FLY!!!

« Απάντηση #235 στις: Τρίτη, 16 Μαρ 2010, 11:11:02 »

Ωραία τα είπατε πάλι,...
    γιαυτο και εγώ ξανά θυμίζω λοιπόν.....

επιτέλους και πολύ σωστά,... γράφτηκαν λέξεις κλειδιά που πρέπει να δώσουμε προσοχή:

Συσπείρωση μοντελιστικου κοσμου.... Thumbs up
    οργανωση       >>             >>    .... Thumbs up
    συλλογοι                                   .... Thumbs up
    ασφάλιση                                  .... Thumbs up
    επικοινωνια                                 .... Thumbs up
    τροποποίηση  κανονισμού            .... Thumbs upμε νεες προτασεις που να προάγουν τη δραση
    υψος πτησεων                            ....  police  idiot2βάση του ισχύοντος
    βαρος μοντελων                         ....  police  idiot2  >>           >>
    αλανες                                      ....  Thumbs up αναπτυξη και οργανωση τους τουλαχιστον στις γνωστες
    μοντελοδρομια  ιδιωτικά-δημοτικά  ..... Thumbs up ευρεση-δημιουργία κοντα στα αστικα κεντρα
    αγωνες                                      ..... Thumbs up περισσότεροι για να μπορουν ολοι να συμμετέχουν
    αθλητες                                     ....  Thumbs up κινητρα για να εχουμε περισσοτερους
    νεοι  μοντελιστες                         ....  Thumbs up >>                 >>           >>
    μοντελισμος για ολους                  ....  Thumbs up
    event ανα την Ελλαδα                 ....  Thumbs up
    νεο αιμα σε θεσεις κλειδια              ....  Thumbs up τιμητικές θέσεις στους παλιούς λόγο πείρας
    με γνωστες του αντικειμένου
    αναπτυξη του μοντελισμου γενικα  ....  Thumbs up αμαξακια-σκαφακια
    Καταγράφηκε
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

http://www.facebook.com/pilot.haris.5

« Απάντηση #236 στις: Τρίτη, 16 Μαρ 2010, 11:28:17 »

ξερη κανεις αν υπαρχει καποιο ling με το φεκ? να κατσουμε να διαβασουμε λιγο?
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #237 στις: Τρίτη, 16 Μαρ 2010, 11:37:04 »

Πρώτο-πρώτο μήνυμα στο παρόν thread ...
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #238 στις: Τρίτη, 16 Μαρ 2010, 11:40:32 »

ευχαρροστω. μ'αρεση που τα διαβασα ολα και αυτο δεν το ειδα!!!! idiot2 idiot2
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    Giannis Zeteko.
    Aeromodeller Sr. Member

FLY-ROBIN-FLY!!!

« Απάντηση #239 στις: Τρίτη, 16 Μαρ 2010, 12:08:10 »

και ειδικά για το θέμα ύψος βάρους,...

μας δόθηκαν εξηγήσεις απο που προέκυψαν και γιατι έμειναν αυτά τα όρια....
    στο μεν πρώτο ειναι θέμα του παγκόσμιου κανονισμού πτήσεων που συντάχθηκε το 1938 αν θυμάμαι καλά απο τον παγκόσμιο οργανισμό διεθνών κανονισμών πτήσεών που εχει έδρα τον Καναδά και με βαση την συνθήκη-συνεδρίαση του Σικάγο,(αν κάνω καπου λαθος στις ονομασίες συγνώμη ) οπου τοτε οριζε ως ελάχιστο υψος πτήσεων τα 500 ποδια,(φυσικο άλλωστε την τοτε εποχη δεν πεταγαν ποιο ψηλα τα αεροπλανα και δεν υπήρχαν αερομοντελα....)και με ελαχιστο οριο τα 1000 ποδια πανω απο κατοικημένες περιοχές.
    επιβάλλεται και ενα οριο ασφάλειας 100 ποδων αναμεσα στις διαδρομες που διατηρούν τα πετουμενα,αρα αυτο που προκύπτει για εμας ειναι τα 400 ποδια ήτοι 130 μετρα....
    αυτο βεβαια μπορει να ξεπεραστει αν υπαρξουν περιοχες που πληρουν καποιες προϋποθέσεις ωστε να εξαιρεθούν απο τον κανονισμο με ειδικη αδεια (notam) για περιστασιακούς αγώνες είτε και με μόνιμη αν ειναι εγκεκριμένες οι περιοχές αυτες.

το βαρος των 350γρ προέκυψε απο τις προσπάθειες ενος μεγαλοεπιχειρηματία που καταφερε να πείσει το Ελληνικό κρατος και για να μπορεί να πουλά τα παιχνίδια του χωρις να φερει ευθύνη για αυτα αν προξενήσουν ατυχημα,...δηλαδη οτι τα 350 γραμ θεωρούνται παιχνιδια και δεν τα περιορίζει κανενας παγκοσμιος νομος.
    ουτε χρειάζεται ασφάλιση και μπορούν να πετουν ελευθερα παντου...κλπ κλπ,
     φυσικα για να τα πουλα ελευθερα.
    αυτη η εξαιρεση υπαρχει ΜΟΝΟ στην Ελλαδα και τα διαπιστευτήρια του δεν  υπαρχουν στον Γερμανικό οργανισμό που αυτος λεει οτι απο εκει εχει εγκριθεί...

ο κανονισμος λοιπον που σκοτωνομαστε τοσες μερες δεν εχει άμεσα να κανει με αυτα τα 2 θεματα,... απλα αναγκαστικά τα εχει συμπεριλάβει μεσα του.

και αυτο γιατι η ΥΠΑ θελει ενα κανονισμο

1τον γιατι ποτε δεν ειχαμε εναν και επρεπε απο καιρο να εχουμε....

2ρον να βγαλει απο πανω της την ευθυνη οπως αναφερθηκε απο αλλον φιλο (δεν θυμαμαι τωρα που γραφω ποιος το ειπε).

τωρα πεταξε το μπαλακι στην ΕΛΑΟ και η ΕΛΑΟ πρεπει να κανει το ιδιο με αυτο το μπαλακι.....γιατι φερουν ευθύνη με ολους εμας ανενταχτους και οργανωμένους,καθε φορα που πεταμε.

οπως λοιπον καταλαβαίνετε ολοι το θεμα δεν ειναι να βγαλουμε τα ματια μας μεταξύ μας αλλα να βρουμε κοινη λυση,και οπως μας επιβεβαίωσαν
    ειναι σε θεση και έτοιμοι να ακούσουν προτάσεις ευ'όλης της ύλης των θεμάτων.....
    εκτος του υψους που δεν αλλάζει λόγω οτι πρεπει να φτασει σε παγκοσμιο κλιμάκιο για την αλλαγη του....και
    εκτος του βαρους που δεν τίθεται θεμα γιατι ειναι οξύμωρο.

ισως να μας βόλευε να υπάρχει πραγματικά αυτη η εξαίρεση των 350γρμ για να πιέζαμε ώστε να μεγαλώσει το οριο στα 700-1000 γρ και να εξαιρεθούν ετσι και τα μοντελα που εχουν αυτο το βάρος.......
    (που ειναι ρε γμτ αυτος ο ανθρωπος να μας βοηθήσει;;;;και εμας....)

ετσι λοιπον αν ξεφύγουμε απο αυτα που ειπα ποιο πανω τι μένει;;;

οτι πεταμε οπως και πριν αλλα με δικη μας ευθύνη καθε φορα,...
    αν πεταμε σε ανοιχτους-μη οργανωμενους χωρους.....ποτε δεν θα ερθει κανενας
    να μας βαλει το προστιμο των 1000 εβρω (εκτος και αν ενοχλούμε καποιον αλλα και παλι δεν υπαρχει τροπος να αποδειχτεί οτι ειχαμε παει πανω απο 400 ποδια και σιγα μην γυρίζουν με ζυγαριά τα περιπολικά μεσα στο πορτ-μπακγαζ.κλπ) και δεν υπάρχει αυτόφωρο

παρα μονο αν κανουμε ατυχημα-ζημια και υπάρξει απαίτηση-αποζημίωση κλπ απο κάποιον,
    τοτε λοιπον ξεκιναει το προβλημα και κανεις δεν θα μας καλυψει γιατι εχουν πεταξει ο ενας το μπαλακι στον αλλον....
    αρα τι μας εχουν πει και τι μας εχουν δώσει να καταλάβουμε;;;

οτι πεταμε στους ανοιχτους χωρους-αλανες οπως παντα,..δεν διώκεται ποινικά αυτο,
    αλλα με ιδιαίτερη προσοχή και δικη μας ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος,...

και οτι αν ειμαστε οργανωμένοι σε ενα σωματείο-σύλλογο και αυτο το σωματείο βρει ανοιχτό χωρο ωστε να μπορουν να γίνονται πτήσεις αερομοντελων με βαση των αυτονοήτων και των εσωτερικών κανονισμών που επιτρέπουν τη χρηση, κατ'επεκταση και αυτου του κανονισμου με τις επιτρεπόμενες διατάξεις του και εξαιρέσεις του (βλεπε notam)  και τον νοικιασει-αγορασει τοτε μπορει να ασφαλίσει τα μελη του μέσω της ΕΛΑΟ που αυτονόητα εχει αποδεχτεί τον σύλλογο αρα και τα μελη αυτου Η, και με επιπρόσθετη ασφάλιση απο τον ιδιο τον σύλλογο με εξτρα ασφάλιση δηλαδη τοπικού χαρακτήρα,

τοτε ολα ειναι ωραια και καλα....και το μπαλακι παει στα σωματεία-συλλόγους και αυτα με την σειρα τους στην ασφαλιστική.
    αυτα πρεπει να κατανοήσουμε και να δουμε που υστερούν τι μας βολεύει και εμας και να δουμε απο δω και περα τι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ως προς το καλύτερο.

σίγουρα υπάρχουν κενα αλλα γιαυτο ειμαστε εδω,,,,να αφήσουμε στην ακρη τις προσωπικές κόντρες ,το τι εκανα εγω,... και τι εκανες εσυ,... και ολα αυτα τα χαζα,,,,,και να δουμε τι θα κανουμε ΟΛΟΙ μαζι τωρα που εχουμε την ευκαιρία.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 16 Μαρ 2010, 15:28:41 από Giannis Zeteko. » Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 13 14 15 [16] 17 18     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις (Συντονιστές: Γιώργος Κανδυλάκης, andreas)  |  Θέμα: Κανονισμός Πτήσεων Αερομοντέλων
    Μεταπήδηση σε: