Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.359 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 04:44:24

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 04:44:24

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:21]

[Χθες στις 17:09]

[Χθες στις 12:22]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

από vtr
    [Τετάρτη, 8 Απρ 2026, 15:51:36]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309359
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 1108
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 402
    Συνολικά: 402
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 [3] 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: O αερομοντελισμός..ώς κοινωνικό status  (Αναγνώστηκε 16738 φορές)
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Παρασκευή, 24 Νοε 2006, 20:51:58 »

Φίλε v-tolia υπάρχουν πράματα που μερικές φορές πρέπει να υπακούσεις χωρίς να χρειάζεσαι τεκμηρίωση μόνο και μόνο επειδή λείπει η εμπειρία. Πόσες φορές δεν αντιμετωπίσαμε π.χ. ανθρώπους που μας βλέπουν και επιμένουν ότι είναι εύκολο να πετάς, ότι θα πάρουν ελικόπτερο να πετάν στην αυλή τους κλπ. Αυτούς δεν είναι εύκολο να τους δείξεις την πραγματικότητα. Υπάρχουν βέβαια και οι έμπειροι που μας κουφαίνουν με ορισμένα τούβλα που πετάνε και η πλάκα είναι ότι ενώ το καταλαβαίνεις παρόλο καινούργιος οτι κάτι δε λένε σωστά, πάλι δεν μπορείς να αποδείξεις την άποψή σου μόνο και μόνο από την απόριψη που σου πετάνε αυτοί και η παρέα τους. Φαύλος κύκλος....
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Παρασκευή, 24 Νοε 2006, 20:54:52 »

Ουπς Δημήτρη δεν αναφέρομαι σε σένα. Προς Θεού....τη δική σου γνώμη καθώς και άλλων εδώ μέσα στο F3C τη ζητάμε και την περιμένουμε.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Παρασκευή, 24 Νοε 2006, 21:01:44 »

Μανο σε καμια περιπτωση δεν αναφερομαι σε εσενα η' σε καποιους αλλους που χρονια τωρα υπαρχουν και λειτουργουν στον χωρο παρεχοντας βοηθεια με πολυ κεφι.Μιλαω για καποιους διατωντες αστερες.Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω...                                                         
                                                     Τετραδακος Δ.

teasing

Άντε άσε τα παραπάνω και άρχισε να με πριζώνεις μπας και το γυρίσω σε ελικόπτερα γιατί τώρα αρχίζω και βλέπω πόσα heli θα μπορούσα να έχω στο εργαστήριο μου σε σύγκριση με τα αεροπλάνα που με έχουν κάνει και τα βγάζω έξω από το εργαστήριο για να δουλέψω και μέσα πάλι για να το κλείσω!
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #33 στις: Παρασκευή, 24 Νοε 2006, 21:33:37 »

Αν κατι δεν μου κολλαει,και φυσικα δεν μπορω να τεκμηριωσω την αποψη μου,τοτε δεν ειναι απαραιτητο να υιοθετισω τη δικια τους!!
    Απλα ψαχνω π.χ. στο διαδικτυο ή ρωτωντας φιλους,οπως ολους εσας,και μαθαινω.... Thumbs up Thumbs up
    Και την επομενη φορα που τους συναντω τους δινω μια απαντηση πληρως τεκμηριωμενη!!!
    Αν φυσικα ειχαν δικιο ,εγω θα ειμαι ο πρωτος που θα το παραδεκτο!! Thumbs up Thumbs up
    Να πω και ενα περιστατικο:Σε ενα τοπικ στο airmodelling.gr αναφερθηκε για το αν το cessna ειναι εκπαιδευτικο!!
    Εγω ελεγα οχι και ο dim Sofos ελεγε ειναι!!!Ειναι σαφως παρα πολυ πιο εμπειρος απο εμενα αλλα κατι δεν μου κολλαγε..Το εψαξα και βρηκα οτι το cessna εχει πολυ μεγαλυτερο πτερυγικο φορτο απο τα κοινα εκπαιδευτικα....Βεβαια εγω μιλαγα για τα scale cessna και ο dim για τα "cessnoφανη"...Δηλαδη αυτα που ναι μεν μοιαζουν με cessna αλλα δεν ειναι scale Thumbs up Thumbs up
    Φυσικα η "παρεξηγηση" λυθηκε γρηγορα αλλα αν ηταν καποιος αλλος θα επαιρνε το cessna σαν εκπαιδευτικο...Οχι οτι το εκανε κακοπροαιρετα αλλα ισως να μην το ειχε προσεξει ή κατι αλλο Wink Wink....Επρεπε να το δεχτω?Οχι!!! Ολοι εχουν δικαιωμα στο λαθος Azn Azn
    Εδω ειναι και το link: http://www.airmodelling.gr/smf/index.php?topic=759.0
    Θυμασαι dim?
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #34 στις: Παρασκευή, 24 Νοε 2006, 21:45:08 »

Kύριοι.

Το θέμα μας δέν είναι για άτομα εδώ στο forum.Αλλά η γενικότερη στάση του νεοέλληνα αερομοντελιστή
    στο χώρο.

Θα μου πείτε γιατί όλα αυτά;;.Θα ήθελα να γνωρίσουμε την δική μας θέση σε ανάλογη φάση και τον
    τρόπο αντιμετώπισης.

Εκτιμώ πως θα έχει ενδιαφέρον..

Καταγράφηκε
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Παρασκευή, 24 Νοε 2006, 21:46:22 »

Βρε δεν φορτίζεις να κάνουμε εξόρμιση το πρωί λέω εγώ?? buck2

Μάνος
    Καταγράφηκε
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #36 στις: Παρασκευή, 24 Νοε 2006, 21:48:44 »

Βασίληηηη. Thumbs up

Ναι, είναι σχετικά πρόσφατο.

Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #37 στις: Κυριακή, 26 Νοε 2006, 00:47:55 »

Παράθεση
    - Το να φορας ρολοι που κοστιζει οσο δυο πολυ καλα giant scale αεροπλανα (Κακως)

ΕΓΛΗΜΑΑΑ!!!    Εκτός και αν έχεις φράγκα και για τα δύο!Τότε βοήθειά του!   Cheesy

Μάνος

Να κάνω μια ερώτηση Huh?

Ενα Ultimate 46% που πωλείται θα μπορούσα να το "πετάξω" με μια MRC 774 open cymbals του '77.
    Το Rolex μου, Submariner, τι σας χαλάει HuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuh??

Μάλλον διακρίνω ζήλειααααααααααααααααααααααα

* Rolex_Submariner.jpg (2.55 KB, 80x144 - εμφανίστηκε 362 φορές.)

* Rolex_Submariner_Big2.JPG (30.9 KB, 341x358 - εμφανίστηκε 368 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 26 Νοε 2006, 00:57:06 από Τάσος Μαρκούσης » Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #38 στις: Κυριακή, 24 Φεβ 2008, 19:53:20 »

- Το να οδηγεις το τελευταιο και πιο ακριβο SUV η sport αυτοκινητο (Κακως)
     - Το να μενεις σε καλη περιοχη βλεπε ΒΠ κτλ.(Κακως)
     - Το να πηγαινεις χειμερινες διακοπες για ΣΚΙ στα πιο πολυτελη ξενοδοχεια στην Αυστρια και την Ελβετια (Κακως)
     - Το να φορας ρολοι που κοστιζει οσο δυο πολυ καλα giant scale αεροπλανα (Κακως)

καλησπέρα αγαπητοί φίλοι,

όμορφο θέμα αν και αρκετά παλιό νομίζω πάντα επίκαιρο  Thumbs up (βλέπετε είμαι νέος στον χώρο και ξεκοκκαλίζω όλα τα θέματα του φόρουμ  )

στο θέμα μας......

Αγαπητέ συνονόματε Νικόλα,

καταλαβαίνω ότι όπως σε όλους τους χώρους έτσι και εδώ υπάρχουν οι λεγόμενοι posers.... άτομα δηλαδή που τους απασχολούν περισσότερο ο εξοπλισμός και λιγότερο η εξάσκηση σε αυτό που κάνουν.

Μην με παρεξηγήσετε βρε παιδιά ΟΜΩΣ αγαπητοί φίλοι μου, εγώ είμαι ένας κάτοικος ΒΠ, φορώ rolex, και οδηγώ ακριβό Jeep..... μήπως πρέπει να σταματήσω να ασχολούμαι με το πανέμορφο αυτό χόμπυ; Μήπως δηλαδή πάνω που σκεφτόμουν να έρθω σε κάποιο μοντελοδρόμιο να μάθω περισσότερα πράγματα από κοντά, δεν πρέπει να το κάνω ή να δανειστώ το peugeot της γυναίκας μου για να μην κακόχαρακτηριστώ ;

φιλικότατα και χωρίς ίχνος επιθετικότητας

Νίκος
    Καταγράφηκε

Esky Dauphin - Από το σαλόνι στην κουζίνα και τούμπαλιν!!!
    Hobbico NexSTAR - Πετάμε καλααα!!!
    Great Planes Siren - Έτοιμη!!! σε αναμονή για την πρώτη πτήση...
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Κυριακή, 24 Φεβ 2008, 20:34:52 »

:)Aγαπητε φιλε κανεις δεν προκειτε να σε κρινει απο το αμαξι που οδηγεις η απο τα ρουχα που φορας στο χωρο του μοντελοδρομιου οπου ολοι παμε για να παρουμε τον αερα μας  και να διασκεδασουμε με τους υπολοιπους φιλους.Φυσικο ειναι ομως καποιος που κοκορευετε για οτιδηποτε να γινει.... αντικειμενο κριτικης .Οταν μαλιστα αυτα που δεν φτανει τα κανει "κρεμασταρια " τοτε θα γινει και αντικειμενο κριτικης και χλεβασμου και "το αστειο της ημερας " αλλα δεν θα φταιει κανεις αλος εκτος απο τον ιδιο  ........ολοι μια παρεα ειμαστε ....
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #40 στις: Κυριακή, 24 Φεβ 2008, 20:57:03 »

Δυστυχώς δεν έχω βρεθεί σε μοντελοδρόμιο ποτέ, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που λες.....

Φαντάζομαι τα "κρεμαστάρια" που λες να εννοείς τα ακριβά carbon αξεσουάρ ή την πανάκριβη 12κάναλη τ/κ χωρίς το αντίστοιχο αντίκρυσμα σε ικανότητες πτήσης.

Αν ναι με βρίσκεις σύμφωνο. Αν όμως τα κρεμαστάρια είναι ένα ακριβό suv ή ένα καλό ρολόι (παραδείγματα είναι) τότε θα διαφωνήσω.

Φιλικά

Νίκος
    Καταγράφηκε

3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #41 στις: Κυριακή, 24 Φεβ 2008, 21:14:26 »

- Το να οδηγεις το τελευταιο και πιο ακριβο SUV η sport αυτοκινητο (Κακως)
     - Το να μενεις σε καλη περιοχη βλεπε ΒΠ κτλ.(Κακως)
     - Το να πηγαινεις χειμερινες διακοπες για ΣΚΙ στα πιο πολυτελη ξενοδοχεια στην Αυστρια και την Ελβετια (Κακως)

καλησπέρα αγαπητοί φίλοι,

όμορφο θέμα αν και αρκετά παλιό νομίζω πάντα επίκαιρο  Thumbs up (βλέπετε είμαι νέος στον χώρο και ξεκοκκαλίζω όλα τα θέματα του φόρουμ  )

στο θέμα μας......

Αγαπητέ συνονόματε Νικόλα,

καταλαβαίνω ότι όπως σε όλους τους χώρους έτσι και εδώ υπάρχουν οι λεγόμενοι posers.... άτομα δηλαδή που τους απασχολούν περισσότερο ο εξοπλισμός και λιγότερο η εξάσκηση σε αυτό που κάνουν.

Μην με παρεξηγήσετε βρε παιδιά ΟΜΩΣ αγαπητοί φίλοι μου, εγώ είμαι ένας κάτοικος ΒΠ, φορώ rolex, και οδηγώ ακριβό Jeep..... μήπως πρέπει να σταματήσω να ασχολούμαι με το πανέμορφο αυτό χόμπυ; Μήπως δηλαδή πάνω που σκεφτόμουν να έρθω σε κάποιο μοντελοδρόμιο να μάθω περισσότερα πράγματα από κοντά, δεν πρέπει να το κάνω ή να δανειστώ το peugeot της γυναίκας μου για να μην κακόχαρακτηριστώ ;

φιλικότατα και χωρίς ίχνος επιθετικότητας

Νίκος

Φιλε μου δε καταλαβες τα γραφομενα μου γι αυτο θα σου απαντησω κι εγω καλοπροαιρετα.

Καλυτερα να εκανες παραθεση ολο το μηνυμα μου και οχι τρεις γραμμες. Εχω παψει να εντυπωσιαζομαι απο ολα οσα αναφερεσαι απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου στο δημοτικο σχολειο, και με ελικοπτερο να ερθεις στο μοντελοδρομιο εισαι ευπροσδεκτος να μαθεις και να κερδισεις εμπειριες οπως ειπες, αυτοι που εχουν παει στο μοντελοδρομιο για να κανουν "αερομοντελισμο" και οχι για να πιουνε καφε μαλλον δε θα τους απασχολησει το συμβαν. Ισως τους απασχολησεις εσυ (με την καλη εννοια) βεβαια με τις ερωτησεις σου αφου "διψας" για αερομοντελιστικη γνωση.

Παντως αν πληρεις ολες τι παραπανω προυποθεσεις, σιγουρα αυτο δεν αποδεικνυει σε'μενα τουλαχιστον το κοινωνικο σου status. Υπαρχουν τοσοι γυρω μου με αυτα τα χαρακηριστικα αλλοι "με" και αλλοι "χωρις" κοινωνικο status. (Προσοχη κυκλοφορουν και μαιμουδες, επισης πολλοι πλεον μενουν στη Νεα Ερυθραια η οποια ειναι ειναι ενα descent προαστιο και κοκορευονται οτι μενουν στην Κηφισια και το Καστρι, επισης η Jeep Chrysler πλεον εχει πολυ καλο διακανονισμο στα μοντελα της και οσο για τα ρουχα εχει γεμισει ο κοσμος stock houses και μαιμουδες. Γ'αυτο σου λεω βρες κανενα αλλο τροπο "Το prove yourself" (για μιλησω και λιγο τη γλωσσα του Κολλεγιου που εχουν παει πολλοι φιλοι μου) στο μοντελοδρομιο.

Λοιπον αυτα τα λιγα, φιλικα και καλοπροαιρετα.... Wink

Νικος

YΓ: Ανεκαθεν με εντυπωσιαζαν οι "Be" και οχι οι "Wanna be"...

« Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 24 Φεβ 2008, 21:38:14 από Νικόλας » Καταγράφηκε
    wingo(danger bob)
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #42 στις: Κυριακή, 24 Φεβ 2008, 21:19:43 »

εχω 14 χρονια στοναερομοντελισμο Εχω δει αρκετα και μοντελοδρομια και ατομα σε ολη την ελλαδα Παντα υπαρχουν αυτοι που προσπαθουν να σε "θαμποσουν" με το τι εχουν αγορασει αλοστε σχεδον σε ολα τα hobby γινεται αυτο  WinkΠαντα ομωσ αυτοι που ηξεραν να  χειρειζοταν τα μοντελα τους ειχαν τον θαυμασμο μου Γεγονοσ ομοσ ειναι οτι ολοι θελουμε το καλυτερο Thumbs up

ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ( DOWN TO THE DECK)
    Καταγράφηκε

ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #43 στις: Κυριακή, 24 Φεβ 2008, 21:40:24 »

Για λίγο  Huh παλαβούς μας έχει η κοινωνία, όπως και όσους ασχολούνται με αεροπορικά σπορ. Μερικοί ίσως και να μην ασχολούνται γιατί φοβούνται τι θα πει ο κόσμος γι αυτούς.

Τα γράφω αυτά γιατί σήμερα συγκινήθηκα, είχα στο αεροδρόμιο μια κουβέντα με ένα συνταξιούχο που πάει να ξεκινήσει (ψιλοπετάει ένα E-Starter) αλλά διστάζει. Η ηλικία 67 ετών (δεν φαινόταν με τίποτα). Του εξήγησα οτι μπορούμε να βρούμε μεγαλύτερα μοντέλα, με εύκολη, αργή πτήση και να έρχεται να το απολαμβάνει όποτε μπορεί. Εχει κατασκευαστικές ικανότητες.

Ο άνθρωπος αυτός αγαπάει το αεροπλάνο, η δουλειά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν ν' ασχοληθεί και τώρα που έχει ελεύθερο χρόνο αρχίζει "το σκουλήκι" που κοιμόταν να δουλεύει.

Αυτό που δεν θάθελα να δω με τίποτα είναι το σνομπάρισμα του από αερομοντελιστή. Δεν θα είναι πολύ δύσκολο να φύγει πληγωμένος.

Αυτό που δυστυχώς έχω δει είναι ειρωνικά σχόλια για κάποιον που εμφανίζεται με ένα απλό μοντέλο, κάποιον που οι οικονομικές του δυνατότητες ή ο χρόνος δεν επιτρέπουν ν' ασχοληθεί πέρα από ένα σημείο, ο χαρακτηρισμός του αερομοντέλου ως "δονητή" από "πιλότους", ακόμα και πρώην αερομοντελιστές, κ.α. πολλά.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #44 στις: Κυριακή, 24 Φεβ 2008, 21:47:19 »

Ειλικρινά φίλε Νικόλα δεν κατάλαβα τίποτα από τα γραφόμενα σου. Αν θέλεις μπορείς να τα επαναλάβεις με πιο απλά λόγια.

φιλικα και καλοπροαιρετα

Νίκος
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3] 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: O αερομοντελισμός..ώς κοινωνικό status
    Μεταπήδηση σε: