Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.816 μηνύματα σε 12.388 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:08:44

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:08:44

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 17:56]

[Σήμερα στις 12:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:07]

[Χθες στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309816
    Σύνολο θεμάτων: 12388
    Online σήμερα: 154
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 81
    Συνολικά: 83
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: hover με αεροπλανο  (Αναγνώστηκε 13245 φορές)
    andreas
    Moderator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Δευτέρα, 8 Φεβ 2010, 21:23:29 »

Dim,

Μη με πριζωνεις και παρω τελικα το Βellanca decathlon και το μετατρεψω σε 3D machine... Grin ειμαι στο τσακ... devil

Αυτο ακομα να δω και δε θελω τιποτα αλλο Cheesy
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #31 στις: Δευτέρα, 8 Φεβ 2010, 21:25:15 »

Αν και δε θα σε δυσκολεψει το decthlon αλωστε aerobatic trainer δεν ειναι  Cheesy απλα λιγακι ποιο "κλασικο" Cheesy
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 09:08:28 »

Εγώ έμαθα 3D χωρίς εξομοιωτή από αυτά τα βίντεο: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=904349

Νίκος
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #33 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 13:58:09 »

Xρυσορυχείο το λινκ που έδωσες φίλε μου  Wink
    Καταγράφηκε

w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 21:06:43 »

Τα βίντεο τα έχω κατεβάσει σε ένα netbook και το παίρνω μαζί μου όταν πετάω, έτσι όταν κάτι δεν μου βγαίνει και έχω απορία το τρέχω σε αργή κίνηση, βλέπω τις κινήσεις των δακτύλων και τις μιμούμαι στα στικς μου ... όταν "τό'χω" το τρέχω και σε κανονική κίνηση

Πραγματικά δεν έχω βρει καλύτερο τρόπο για να μάθεις όλες τις μανούβρες που βλέπουμε στο YouTube (σε λογικό χρόνο και χωρίς να σπάς μοντέλα βέβαια)

Καλά hover  Wink
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 21:28:10 »

Εγω ξερω οτι  ''Αν δεν βρεξεις κωλο δεν τρως ψαρι".........
    προπονηση και υπομονη....
    Αλλα και παλι υπαρχει η ευκολη λυση..http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6755&Product_Name=Turnigy_TG-380_Aeroplane_Gyro_-_Channel_Controlled
    1 2 η και  3 ακομα , εξαρταται ποσο ευκολο θες να το κανεις....
    Καταγράφηκε
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 21:48:29 »

Πάντως τα βίντεο αυτού του τύπου στο RcGroups υπάρχουν και στο YouTube για όποιον βαριέται να κατεβάζει...

http://www.youtube.com/user/cleatis1234
    Καταγράφηκε

mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #37 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 21:58:31 »

καλησπερα και απο μενα...ενας απλος εξομοιωτης θα σε βοηθησει αρκετα.....μολις κανεις hover στον εξομοιωτη...δοκιμεζε με ενα fountana 40 π.χ....αμεσως μετα σε περιμενει το αεροδρομιο,ειναι ο καλυτερος δασκαλος,εαν εχεις υπομονη και επιμονη καποια στιγμη θα κανεις πραγματα που δεν θα τα πιστευεις,εγω πιστευω καλυτερα να παρεις ενα funtana 50x με μια τεραχρονη και απλα σερβο και να ξεκινησεις με αυτο,μην νομιζεις οτι τα μικρα αεροπλανα...ηλεκτρικο π.χ ειναι ευκολα...και αυτα ειναι εξισου δυσκολα           
    Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    3DJunk
    Moderator

« Απάντηση #38 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 22:13:48 »

Εγώ έμαθα 3D χωρίς εξομοιωτή από αυτά τα βίντεο: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=904349

Νίκος

Μαθαινω να πεταω 3D βλεποντας ονειρα με τα ακροβατικα στον υπνο μου, ειναι ο καλυτερος τροπος μεχρι στιγμης. Grin

Το να παρατηρεις απλως τα στικ του Bonedoc δεν ειναι αρκετο, πρεπει να το κανεις πραξη και μαλιστα πολλες φορες, ειτε στο sim ειτε σε μοντελο που δε σε ενδιαφερει οτι θα σπασει. Τη 10ετια του 90 που δεν ειχαμε sim προσπαθουσα να μαθω μανουβρεις βλεποντας video (VHS Dave Patrick Wring it out κτλ..) προσπαθωντας να ακολουθησω το input στα stick ματαια. Στο μοντελοδρομιο τα πραγματα ηταν πολυ διαφορετικα αφου ειτε το μοντελο δεν ηταν σωστα σετταρισμενο ειτε οι μανουβρες δεν ηταν συγχρονισμενες οπως επρεπε (βλεπε rolling circles ktl) επομενως η προοδος ηταν πολυ αργη. Σημερα με το sim και τα ηλεκτρικα μοντελακια τα πραγματα ειναι πολυ πιο ευκολα, αλλα και παλι χρειαζεται καποιο πλανο, ωρες και πειραματισμο. Με το να βλεπεις μονο τα stick δεν καταφερνεις τπτ κατα τη γνωμη μου.

Αυτα και φιλικα,
    Νικος
    Καταγράφηκε
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 22:36:01 »

Kατά τη γνώμη μου, η αξία της συγκεκριμένης παρουσίασης στο RcGroups δεν είναι τα στικ στο βίντεο.
    Καταρχήν σου παρουσιάζει τι ακροβατικά υπάρχουν (δεν είναι αυτονόητο ότι τα ξέρουμε όλοι...)
    Κάνει μια εκτέλεση για να δείξει ποιο είναι το ακροβατικό στον αέρα, να έχεις μια οπτική εικόνα δηλαδή.
    Και τέλος γίνονται και αναφορές για το στήσιμο του μοντέλου που είναι επίσης πάαααρα πολύ χρήσιμο.
    Θα συμφωνήσω λοιπόν ότι το να κοιτάς τα στικ του άλλου, είναι το λιγότερο, όχι και τόσο εποικοδομητικό...
    Καταγράφηκε

3DJunk
    Moderator

« Απάντηση #40 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 23:44:33 »

Το σχολιο μου δεν πηγαινει στην υπαρξη των video η οχι που καλως υπαρχουν και επικροτω την προσπαθεια του συγκεκριμενου μοντελιστη να τα διαθεσει στο internet. Αν δεις στο καναλι μου στο ΥΤ ενα απο αυτα εχει μπει και σε ως favourite εδω και καιρο. Απλως κατι τετοιο δεν γινεται αφενος πρωτη φορα, αφετρου κατα τη γνωμη μου δεν αρκει, χρειαζεται και προσωπικο πειραματισμο, μπορει πχ η μικρη κινηση που προτεινει στα Ail στο Weeble Woble να μη σε βολευει, και να βρεις εσυ ενα mode που θα κανει τη "ΔΙΚΗ ΣΟΥ" εκτελεση πιο ευκολη. Ειναι ενας μπουσουλας παντως που καλως υπαρχει.
    Καταγράφηκε
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Παρασκευή, 30 Απρ 2010, 08:05:07 »

Με παρεξηγήσατε, δεν είπα ότι βλέπω τα βίντεο και μετά πάω κατ'ευθείαν σε αγώνες ... φυσικά και χρειάζεται πολλές ώρες εξάσκηση στο μοντελοδρόμιο μεχρις ότου οι κινήσεις "αποθηκευθούν" σε αυτό που λέγεται muscle memory ώστε να γίνονται αυτόματα χωρίς συνειδητή σκέψη, όπωε είναι το περπάτημα ή η αλλαγή ταχύτητας στην οδήγηση

Αυτό που εννοούσα (και το οποίο έμαθα πολλά χρόνια πριν στο windsurf που έχει εξίσου δύσκολες μανούβρες με όλο το σώμα όχι μόνο τα δάκτυλα) είναι ότι χρειάζεται συντονισμός όρασης και δακτύλων, και σε αυτό βοηθάει να κάνεις τις κινήσεις στα στικς και να βλέπεις το μοντέλο του Bonedoc στο βίντεο

Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Sport - Ακροβατικά - 3D (Συντονιστές: 3DJunk, stavros, andreas)  |  Θέμα: hover με αεροπλανο
    Μεταπήδηση σε: