Και 'γω με την σειρα μου θα προσπαθησω να απαντησω στις απαντησεις-θεματα που ανοιξες.
1. Το παιδι δεν ενημερωσε οντως, γιατι - ισως απο λαθος του - πεταξε με τ/κ 2.4 Ghz. Απο τα λιγα ηλεκτρονικα που γνωριζω και απο οσα εχω δει - στις αλανες που αναφερεις - να γινονται (να πετανε σμηνη μαζι), η συχνοτητα αυτη ειναι απο δυσκολο εως αδυνατο να "μπερδευτει". Επισης κατι για την ιστορια, υπαρχει πιθανοτητα δυο μεσα να εκπεμπουν στην ιδια συχνοτητα (π.χ. 35-120) και το ενα να μην ενοχλει το αλλο. Εκεινο που "σκοτωνει" στην προκειμενη ειναι η αρμονικη της συχνοτητας. Γιατι ο κατασκευαστης μπορει να δηλωνει 35-120 συχνοτητα, αλλα με μια κεραια L/4 η συχνοτητα αυτη παει περιπατο. Ετσι αν βρεθουν καποιοι με την ιδια θεωρητικα συχνοτητα αλλα με διαφορετικο setup κεραιας ενδεχομενως να μην το καταλαβουν κιολας.
2. Δεν ανοιγω κατι καινουριο γιατι ο μοντελιστης που εχει κακη συμπεριφορα προς αλλον μοντελιστη υπαρχει πιθανοτητα να εχει διαφορετικη συμπεριφορα προς θεατη?
3. Ο "κατω" ηταν αποτομος? Αυτο δεν το καταλαβα, ομολογω. Αν εννοεις την συμπεριφορα του οχι, απεναντιας σταματησε την πτηση εντελως, μαζεψε και το μοντελο, κι εφυγε ο ανθρωπος.
4. Προσωπικα το ανεκδοτο δεν το ξερω, καλο θα ηταν να το γραψεις, να ευθυμησουμε και λιγο. Το μονο που θυμαμαι απο τον εκλιπων ηταν αυτο που ελεγε " σας θελω οπως ειστε, με σκουλαρικια, με μινι, με παντελονια, γιατι σας παω". Δυστυχως καποιοι αλλοι πρατουν το εντελως αντιθετο στον χωρο αυτο (Παραπομπη στο topic περι αεραθλητισμου, κλπ,κλπ,κλπ.)
5. Θα ξανακανω την ερωτηση: Γνωριζει καποιος να μου πει ποση ωρα μπορει να πεταει ενα ανεμοπτερο? Αν γνωριζεις εσυ (που γνωριζεις) ακομα καλυτερα. Και τοτε θα σου πω για ποση ωρα πετουσαν και μετα θα κρινεις αν τσακιστηκαν....να κατεβουν. Σε οργανωμενο μοντελοδρομιο (απ' οτι υποθετω) δεν μπορεις να πετας μεχρι να βαρεθεις.
Ευχαριστω εκ των προτερων
Τα πρώτα 2 έχουν απαντηθεί απο τους υπόλοιπους συμφορουμήτες

Για το 3ο όντως δεν αρμόζει τέτοια συμπεριφορά απέναντι του και κρίμα

Για το 4ο: Αν και δεν το θυμάμαι αυτολεξεί ορίστε το γενικό νόημα
-Είχε κατέβει ο Θεός στη γή και είχε πει να κάνει κάποιες ευχές στους ανθρώπους
-Πήγε λοιπόν σε έναν Γάλλο και του λέει τι θα ήθελε. Του λέει ο Γάλλος: Να κοίτα, ο γείτονάς μου έχει ένα γερμανικό αμάξι και γω έχω ένα μπανάλ γαλλικό, θα 'θελα και γω ένα τέτοιο αμάξι. Την επόμενη στιγμή ένα γερμανικό αμαξι εμφανίστηκε στη θέση του άλλου
-Πήγε μετά σε έναν Ιταλό και τον ρωτάει και κείνον. Του λέει ο Ιταλός: Να ο γέιτονάς μου έχει καλή δουλειά και μπορεί και πάει ταξίδια, θα'θελα και γω μια καλή δουλειά να ταξιδέψω με την οικογένειά μου. Την επόμενη μέρα είχε μια καλή δουλειά
-Και ήρθε στην Ελλάδα..... Ρωτάει το Έλληνα, τι θα ήθελε. Και του λέει οΈλληνας: Να κοίτα ο γέιτονάς μου έχει μια κατσίκα και κάθε μέρα έχει φρέσκο γάλα...
-Και λοιπόν; θες και συ κατσίκα; τον ρωτάει ο Θεός.
-Όοχι......!!!! λέει..... Θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα...!!!!
Για το 5ο Έχει δωθεί η απάντηση για τη διάρκεια και για το πόση ώρα μπορούνε να μοιραστούνε για να κάνουν πτήση αυτοί που έχουν ίδια συχνότητα. Αν τώρα δεν δεχόταν να κατέβει για να πετάξει κι άλλος με την ίδια συχνότητα αυτό είναι καταδικαστέο

Η επόμενη διαφωνία, σίγουρα να ήταν για το άβατο; ή να μην υπάρχουν "επάνω" και "κάτω", αλλά κάπου μαζεμένοι όλοι; Και αυτό το λέω γιατί ναι μεν θα υπήρχε συνωστισμός, αλλά με το διαχωρισμό "επάνω" "κάτω" θα έφταναν τα μοντέλα στο χώρο που πετάγαν αμφότεροι.