Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.411 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 10:43:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 10:43:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:29]

[Χθες στις 22:01]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309411
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 66
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 47
    Συνολικά: 48
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΗΝΗΤΗΡΑ  (Αναγνώστηκε 23829 φορές)
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Παρασκευή, 4 Μαΐ 2007, 15:44:45 »

Έτσι ακριβώς είναι vtolias,

Σ' αυτό το φόρουμ υπάρχουν πολλοί παλιοί και έμπειροι μοντελιστές (οπώς πχ ο Θείος jkon, o dim sofos, o Evan και άλλοι που δεν θυμάμαι τώρα), που παραθέτουν τις γνώσεις τους "τσάμπα" για να "αδράξουν" οι νεώτεροι και να χαίρονται τα μοντελάκια και τις πτήσεις τους με τις λιγότερες το δυνατόν απογοητεύσεις και σπασίματα.......Είναι κρίμα να υπάρχουν παρεμβάσεις "χλευασμού" που δημιουργούν άσχημο κλίμα μεταξύ των μελών και που δεν εξυπηρετούν τίποτε ως προς την ενημέρωση των νέων μοντελιστών για την επίλυση των πολυαρίθμων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν......
    Αυτά τα ολίγα.....
    Καταγράφηκε

What goes up must come down...

www.petame.gr
    ggeorge42
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #31 στις: Παρασκευή, 4 Μαΐ 2007, 16:51:23 »

Δεν ξέρω το συγκεκριμένο κινητήρα, βρήκα όμως ένα link.
    Ίσως λέει κάτι που μπορεί να βοηθήσει:

http://www.rcuniverse.com/forum/m_4533614/anchors_4534949/mpage_1/key_/anchor/tm.htm#4534949

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #32 στις: Παρασκευή, 4 Μαΐ 2007, 17:58:57 »

επηδει δεν μπορω να ακουω εξυπναδες....... και δεν θελω να μενω στα λογια...... και επηδει εχω δοκιμασει τα παντα σε αυτον τον κηνητηρα και επηδει δεν τα παραταω καθολου ευκολα γενικος με τα μηχανηματα....... οποιος ποιο εμπειρος απο εμενα μπορει να μας επισκευασει τους κηνητηρες μας και τον δικο μου και του παιδιου, ας μας στηλει μια διευθηνση να του τις στηλουμε να δοκιμασει και αυτος,θελει καποιος?( και μην μου πει καποιος οτι πρεπει να τον παλεψω μονος μου για να μαθω γιατι δεν θα πιασει)
    Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    Hristos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #33 στις: Παρασκευή, 4 Μαΐ 2007, 18:45:38 »

Χαλαρωστε,καταρχην mitse55  εγω δεν εχω irvin οποτε δεν τον αλλαζω ,μιλαμε για Οs ,τους εμπιστευομαι παρα πολυ και αλιμονο με  ενα μικροπροβληματακι σε κινητηρα τετοιας εμβελειας και μαλιστα καινουριο να τον πεταμε  ή να τον κανουμε βαρυδιο,λυση θα βρεθει απλως θελει χρονο,ειμαι σιγουρος πως και ο δικος σου εχει το κουμπι του,πιθανον να μην ειχες αρκετη υπομονη για να το βρεις
    Καταγράφηκε
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #34 στις: Παρασκευή, 4 Μαΐ 2007, 19:08:40 »

O GGEORGE ανεφεραι ενα site για το θεμα του Μητσου 55 για τις μηχανες IRVINE
    που ειναι Αγγλικες και το εργοστασιο εκλεισε και καποιος εκει γνωστης πιθανως συμφωνα
    με τα γραφωμενα του αναφερει οτι δουλευη την IRVINE 53 τεσσερα χρονια αψογα
    χωρις προβληματα και σε ερωτησεις που του κανουν απαντα δινοντας ενα μιγμα
    καυσιμου που χρησιμοποιη ολο αυτο το καιρο το παραθετω αν ενδιαφερη

ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ 4%
    ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΛΑΔΙ 14%
    ΝΙΤΡΟΜΕΘΑΝΟΛΗ 10%
    ΜΕΘΑΝΟΛΗ 72%

και καποιος εκει του προτεινη και λιγο ασετον για ακομη καλυτερα

Φιλικα
    hlsat
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #35 στις: Παρασκευή, 4 Μαΐ 2007, 19:14:13 »

Γειά χαρά

Το ασετόν συνήθως τοποθετείται για λίγο χρονικό διάστημα,και ο ρόλος του είναι για καθάρισμα
    Καταγράφηκε
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #36 στις: Παρασκευή, 4 Μαΐ 2007, 19:59:39 »

ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιανφερον σας αλλα κατι εξυπνακιδες οπως θα διαβασατε παραπανω λιγο πολυ μας λενε οτι δεν ξερουμε να ρυθμιζουμε μηχανες,χωρις να εξεταζουν καποια αλλα ενδεχωμενα λενε ανακριβειες, τους λεω λοιπον εδω μεσα απο το φορουμ να παρουνε την μηχανη να δουνε με την ησηχια τους τι γινεται και να μας πουνε τι γινεται να μαθουμε και εμεις,αλλα αποτι βλεπεται εχουν μεινει στα λογια οπως και πολυ αλλοι
    JOHNNIE RED θελεις να σου στειλω την μηχανη να δουμε τι μπορεις να κανεις και να μας πεις και εμας να μαθουμε απο που διμιουργειται αυτο το προβλημα?
    εσυ HLSAT θελεις?
    ας δεχτει καποιος απο τους δυο να βρουμε επιτελους μια λυση και να μην μενουμε στα λογια
    Καταγράφηκε

σου
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #37 στις: Παρασκευή, 4 Μαΐ 2007, 23:56:57 »

(Κάποιο ξέρουν να ρυθμίζουν , άλλοι  όχι αλλά θα μάθουν σίγουρα επειδή το θέλουν και ίσως υπάρχουν και μερικοί που δεν θα μαθουν ποτέ επειδή δεν το θέλουν πραγματικά .)

τέρμα η παρένθεση .

Αν είχα την υποψία οτι το μοτέρ υπερθερμαίνεται , θα έκανα το εξής . ή θα έβαζα on board θερμόμετρο και θα έβλεπα την μέγιστη θερμοκρασία εν πτήση, ή θα αγόραζα ενα θερμόμετρο (ξέρετε  αυτα που διαβάζουν απο απόσταση την ακτινοβολία εκπομπής )  και θα έβλεπα την θερμοκρασία μόλις προσγειώνεται το μοντέλο .

Προσωπικά έχω επιλέξει την δεύτερη λύση για να σιγουρευτώ οτι το μοτερ δεν ζεσταίνεται μετά την τοποθέτηση του cowl.

Και κάτι τελευταίο . Η επιφάνεια εξαγωγής του cowl πρέπει να σε γενικές γραμμές να εις 4πλασια αυτή της εισαγωγής .

την προτελευταία φορά που είχα προβλήματα με σβήσιμο , είχα μια πολύ μικρή διαρροή από την τάπα του ντεπόζιτου .
    την βρήκα αφού έβαλα όλο το συστημα ντεπόζιτο σωλήνες  μέσα σε νερό και πρέσαρα αέρα.
    έβγαζε πολύ μικρές φυσαλίδες αέρα. μόλις το στεγανοποίησα  διορθώθηκε το πρόβλημα
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Σάββατο, 5 Μαΐ 2007, 00:37:38 »

ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιανφερον σας αλλα κατι εξυπνακιδες οπως θα διαβασατε παραπανω λιγο πολυ μας λενε οτι δεν ξερουμε να ρυθμιζουμε μηχανες,χωρις να εξεταζουν καποια αλλα ενδεχωμενα λενε ανακριβειες, τους λεω λοιπον εδω μεσα απο το φορουμ να παρουνε την μηχανη να δουνε με την ησηχια τους τι γινεται και να μας πουνε τι γινεται να μαθουμε και εμεις,αλλα αποτι βλεπεται εχουν μεινει στα λογια οπως και πολυ αλλοι
    JOHNNIE RED θελεις να σου στειλω την μηχανη να δουμε τι μπορεις να κανεις και να μας πεις και εμας να μαθουμε απο που διμιουργειται αυτο το προβλημα?
    εσυ HLSAT θελεις?
    ας δεχτει καποιος απο τους δυο να βρουμε επιτελους μια λυση και να μην μενουμε στα λογια
    Εδω λεμε αποψεις και προσωπικες εμπειριες!!Αν πιστευεις mitsos55 οτι θελει καποιος να το παιξει εξυπνος δεν χρειαζεται να κανεις καθολου το τοπικ ή αλλιως να ξεκινησεις με ενα "Οι irvine ειναι της πλακας,εχουν ολο προβληματα και ειναι γα πεταμα" και κανεις δεν θα αντιδρασει!!
    Σου λενε καποιοι που τους εχουν δουλεψει οτι δεν ειχαν ποτε προβλημα,σου λενε αλλοι οτι υπαρχει προβλημα που δεν βρισκεται στον κινητηρα αλλα ή στη ρυθμισεις ή στις συνθηκες λειτουργιας ή σε αλλο μερος του κυκλωματος τροφοδοσιας και απλα δεν δινεις σημασια...
    Αν αυτες οι γνωμες δεν σε ικανοποιουν στελνεις ενα e-mail στον κατασκευαστει ή εφοσον εχει κλεισει σε καποια αντιπροσωπια που τους ειχε και ρωτας........
    Αν παλι δεν σου αρεσει αυτο ή δεν μπορεις να το κανεις απλα ακους τις γνωμες των αλλων ακομα και αν σου κανει καποιος την ερωτηση"Το σωληνακι το συνδεσες??"
    Γιατι εδω δεν γνωριζουμε ουτε τι γνωσεις εχεις,ουτε τι εχεις δοκιμασει.....Ακομα μπορει να εχει "κολλησει" το μυαλο σου και να ειναι κατι απλο που δεν το εχεις προσεξει...Ολοι το εχουμε παθει αυτο,αν δεν κανω λαθος
    Δεν θελω να φανω κακος αλλα μου δειχνεις οτι εισαι αρνητικος στο να δεχθεις τις αποψεις καποιων που απλα προσπαθησαν να βοηθησουν ΕΣΕΝΑ για να μην κανεις τις μηχανες σου βαριδια(φαινεται οτι πας για μεγαλα ψαρια...Σιναγριδες?? laugh) Thumbs up
    Καλα να περνας και να λυσεις τα προβληματα σου γρηγορα
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #39 στις: Σάββατο, 5 Μαΐ 2007, 12:41:46 »

καλημερα σε ολους.....οσο για την αντιδραση μου πρως τα παιδια ειταν γιατι χωρις να γνωριζουν τι συμβαινει και χωρις να ρωτησουν ειπαν οτι ειναι απο τις ρυθμισεις προερχεται το προβλημα,και να μην λεμε οτι τα μοτερακια εχουν καποιο προβλημα,ετσι απλα, δεν ειναι ετσι τα πραγματα ομως,ολοι ξερουμε ποσο παραξενο ειναι το χομπι μας και οτι μπορουν να συμβουν τα παντα,ας ξεκινησουμε απο τις δοκιμες που εχω κανει.
    καταρχην γιαννη το αεροπλανο δεν μπορει να συκωθει με αυτην την μηχανη γιατι με το που παιρνει μπροστα,ωσπου να ρυθμισεις την βελονα ο κηνητηρας εχει αναπτυξει,κυριολεκτικα απιστευτη θερμοκρασια,σε σημειο που να μην πλισιαζεται με το δαχτυλο,και οι στροφες του εχουν πεσει ειδη 4000 χιλιαδες,φυσικα μετα το εσβηνα οπως καταλαβενετε,μιλαμε αν ειταν νυχτα θα ειταν κοκκινος,οπως καταλαβενεται δεν τιθεται θεμα ρυθμισεων και αεραγωγων
    ο κηνητηρας δουλευε μια χαρα στο ιδιοι αεροπλανο και μαλιστα ειχε και πολυ δυναμη,αλλα για 3-4 γαλονια,μετα αποτομα και ξαφνικα επαθε αυτο το προβλημα,οπως και οι αλλοι δυο,αν ειναι δυνατον
    παρολα αυτα εχω δει τα σολινακια για τυχον εισροη αερα,εχω βαλει στο ιδιο αεροπλανο  στο ιδιο ντεποζιτο εναν τιγρη και δουλευε μια χαρα,του εχω αλαξει τα ρουλεμαν,εχω δει τον αξονα μηπως εχει αρπαξει απο καποιο χτυπημα,μηπως το σπινερ κανει αντιβαρο γιατι δεν παταει σωστα,τον εχω δουλεψει χωρις κλοου,εχω δει το βιβλιο του για τις βελονες,του αλαξα καυσιμο,αλλα τιποτα. εγω πιστευω κατα 99% οτι αυτη η υπαιρθερμανση προερχεται απο το κυλινδροπιστονο,εχω παρατηρησει επανω στο πιστονι καποια αδικαιολογητη φθορα,ασπουμε σε καποια πλευρα του πιστονιου,τι παει τοσο στραβα εκει μεσα δεν εχω καταφερει να βρω,με το καιρο πιστευω οτι θα βρω τουλαχειστον απο που προερχεται,τωρα θα την παλεψω παλι,με τι πρωτα να ασχωληθεις βλεπεται
    Καταγράφηκε

σου
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #40 στις: Σάββατο, 5 Μαΐ 2007, 14:45:19 »

Αφου εχεις δοκιμασει αρκετα πραγματα γιατι δεν κανεις μια αλλαγη πιστονιου και χιτωνιου? Wink
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #41 στις: Σάββατο, 5 Μαΐ 2007, 14:45:41 »

Αφου εχεις δοκιμασει αρκετα πραγματα γιατι δεν κανεις μια αλλαγη πιστονιου και χιτωνιου? Wink
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #42 στις: Σάββατο, 5 Μαΐ 2007, 16:16:35 »

Αυτη την κατασταση του πιστονιου δεν την ειχες αναφερει νωριτερα...Τα παιδια δεν το ηξεραν(οχι μονο αυτο) και κανουν απλες εικασιες αφου δεν ξερουν ποσο εμπειρος εισαι Thumbs upΔεν πρεπει να ρωτησουν τα παιδια αλλα να πεις εσυ απο την αρχη τι συμβαινει!!
    Οταν πας στο γιατρο του λες "Εχω πυρετο.." και σου λεει τι εχεις???Οχι!Του λες εχω πυρετο τοσο καιρο,τοσο πυρετο,ποναω εκει,βηχω κανω ρανω πινω ντεπον και δεν γινεται τιποτα,πινω ασπιρινη το ιδιο,πινω μεθανολη και γινομαι καλα laugh laugh κλπ.....
    Ετσι ειναι και εδω!!Πρεπει εσυ να πεις οοοοολα τα συμπτωματα και οοοοοτι εχεις δοκιμασει 
    Εμεις απο τη στιγμη που δεν σε ξερουμε,και που δεν εχουμε δει τη μηχανη ρωταμε τα παντα και συμβουλευουμε τα παντα...Αυτο ειναι το λογικο Wink Wink
    Γιατι δεν αλλαζεις εμβολοχιτωνιο??
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #43 στις: Σάββατο, 5 Μαΐ 2007, 17:06:15 »

Βρε Μητσο τι εννοεις χτυπημα? Εχει πεσει κιολας το μοτερ? Αν ναι μηπως ο στροφαλος εχει απειροελαχιστα στραβωσει και ζοριζει τα ρουλεμαν και γι αυτο καιει? Ενα ενα μας τα λες. Και καινουργια να ειναι παλι ζοριζονται. Τι εχει το πιστονι? Αν βγαλεις εξατμιση δες αν εχει φθορες το πιστονι στην μερια της εξαγωγης. Εαν ναι ειναι απο παλαιοτερη λειτουργια με φτωχο μιγμα. Αλλαξε κ/π.
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #44 στις: Σάββατο, 5 Μαΐ 2007, 21:56:55 »

περιμενα να μου κανετε αυτην την ερωτηςη παιδια,αυτο το προβλημα συνβαινει σε 3 ιδιες μηχανες και ςε αυτην του παιδιου,το κυλινδροπιστονο εχει 50 ευρω και η OS η 55 125,αυριο θα δοκιμασω να γυριςω το πιστονι αλλιως και ο θεος βοηθος,δεν μπωρο να σκεφτω κατι αλλο
    Καταγράφηκε

σου
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΗΝΗΤΗΡΑ
    Μεταπήδηση σε: