Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.840 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 18:52:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 18:52:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 18:49]

[Σήμερα στις 00:40]

από CMarkop
    [Χθες στις 19:35]

[Χθες στις 08:57]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309840
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 195
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 91
    Συνολικά: 95
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Υλικο διαδοσης Αερομοντελισμου  (Αναγνώστηκε 29149 φορές)
    santos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 10:56:53 »

Έχεις απόλυτο δίκηο αγαπητέ "mastoras"
    Το θέμα είναι σε ποιό μοντελομάγαζο θα πάνε και όσον αφορά σε χώρους συγκέντρωσης υπάρχουν και τα μοντελοδρόμια. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διαλέξει κανείς, αυτό που του ταιριάζει και τον αντιπροσωπεύει.
    Προσωπικά έχω διαλέξει το μοντελοδρόμιο XXXXXXXX.

τροποποίηση από Γ. Κανδυλάκη
    Παρακαλώ ο Santos να επικοινωνήσει μαζί μου για να του εξηγήσω το λόγο
    Συγγνώμη για την παρέμβαση, θεωρώ ότι υπάρχει λόγος
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 12:42:59 από Γιώργος Κανδυλάκης » Καταγράφηκε
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #46 στις: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 12:34:50 »

Μπαίνω και εγώ λίγο καθυστερημένα στην συζήτηση, αφού είδα ότι πλέον μπήκε και αυτή στον σωστό δρόμο.

Αρχικά, ο αεροπροσκοπισμός σίγουρα ήταν μία καλή κίνηση για την διάδοση του αερομοντελισμού, πολλά παιδιά σε όλη την Ελλάδα είχαν την δυνατότητα κατασκευάσουν αεροπλάνα, πυραύλους, να δοκιμάσουν την τηλεκατευθηνόμενη πτήση. Δεν ίσχυε ποτέ ο περιορισμός για τα 14 χρόνια, ίσα-ίσα που τότε άρχιζαν τα ωραία με αωροπτερισμό, ελέυθερη πτώση κ.λ.π. αλλά και φυσικά αερομοντελισμό.

Όμως όλα αυτά δεν ισχύουν πια... Πλέον (από τον χρόνο που μας πέρασε) οι όροι "αεροπρόσκοπος" και "ναυτοπρόσκοπος" έχουν καταργηθεί, όλοι έχουν γίνει απλά " πρόσκοποι"...  Αυτό είναι ότι χειρότερο (για τον μοντελισμό), αφού πλέον ο αερομοντελισμός δεν αποτελεί επίσημη δραστηριότητα των προσκόπων. Πλέον μόνο ορισμένα συστήματα ασχολούνται με τον αερομοντελισμό και αυτά από παράδωση... Σε λίγο καιρό θα εξαφανιστεί και από εκεί το χόμπι....   Αρκεί να αναφέρω ότι παλαιότερα οι αεροπρόσκοποι διοργάνωναν μέχρι και πανελλήνιους αγώνες ενώ τώρα οι περισσότεροι ούτε ένα τηλ/νο μοντέλο δεν  δεν έχουν δει ποτέ...

Όσο για το θέμα των χρημάτων, να πω μόνο πως εγώ ξεκίνησα με αεροπλάνο που σχεδίασα(!) και κατασκεύασα μόνος μου από τα 13-14 μου. Ο κινητήρας ήταν ένας που μου χαρίσανε ηλικίας 40+ χρονών, που κάθε δύο ντεπόζιτα ήθελε λυσιμο και πλύσιμο για να λειτουργεί σωστά...   Όλα πάνω στο μοντέλο ήταν πατενταρισμένα για το ελάχιστο δυνατό κόστος (ντίζες, σκέλη κ.λ.π.) και πέταγα μόνος μου σε ένα γήπεδο, που λεφτά για μοντελοδρόμιο....
    Με αυτές τις γραμμές δεν θέλω απλά να σας πω την ιστορία της ζωής μου, αλλά να δείξω πως μόνο θέληση τελικά πρέπει να υπάρχει.

Αν κάποιος θέλει να διαδώσει τον μοντελισμό πρέπει σε αυτό να στοχεύει,  να κάνει τον κόσμο να θέλει να ασχοληθεί. Να τον ενημερώσει και να του δείξει την πτήση, όχι απλά να του πουλήσει. Να προσφέρουμε δυνατότητες, ώστε κάποιος να δει τελικά τι γίνεται, όχι προσφορές αεροπλάνων με μονο(!) 600Ε! Να δημιουργήσουμε χώρους ώστε να λύνει τις απορίες του ο νέος, και όχι να παρακολουθεί τους "παλιούς"  να μάχωνται για το ποιος είναι ο καλύτερος!

Πρέπει να δημιουργήσουμε θέληση και μια καλή εικόνα, αυτό πρέπει να προβάλουμε  και γενικότερα να ενημερώσουμε χρησιμοποιώντας κάθε όπλο, είτε κάποια ομοσπονδία είτε τα ΜΜΕ είτε οτιδήποτε άλλο. Όχι να τσακονώμαστε για το αν πρόκειται για Corsair ή για Hellcat.

Τέλος να πω πως αν τελικά υπάρχουν άτομα που ενδοιαφέρονται να πράξουν τα παραπάνω, και να βοηθήσουν στην πραγματική και σωστή διάδωση του αερομοντελισμού στην Ελλάδα, με ότι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό (π.χ. συνεργασία με ομοσπονδία) ας απαντήσουν... Αν υπάρχει θέληση όπως ξαναανέφερα σίγουρα θα βρεθεί ο δρόμος!

« Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 12:36:34 από fotis400 » Καταγράφηκε
    mike@$
    Aeromodeller Full Member

Κάποτε θα το πάρω αυτό το αεροπλάνο!

« Απάντηση #47 στις: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 12:40:19 »

Με αυτές τις γραμμές δεν θέλω απλά να σας πω την ιστορία της ζωής μου, αλλά να δείξω πως μόνο θέληση τελικά πρέπει να υπάρχει.

Συμφωνω απολυτος αν υπαρχει θεληση ολα γινονται
    Καταγράφηκε

Never give up!
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #48 στις: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 14:49:33 »

Kαλημέρα σας

1) Τα λεφτα αυτά δεν βγηκαν μονο απο το εβδομαδιαιο χατζιλικη και απο την συνταξη και παπου και γιαγιας (που ποτε δεν ζηταω για ευνοητους λογους) τωρα ομως ερχονται χριστούγεννα για σκεφτητε μαζι με την γιορτη μου ποσα είναι τα δωρα απο Θείου, θείες νονούς κ.τ.λ ασε και το άλλο που οταν πηρα το lower η θεια μου απο την χαρα που το πηρα μονο εγω απο την οικογενεια και για να οεισματοσει τα ξαδέρφια μου αρχισε και μου εδινε λεφτα Grin Grin

Έχεις δίκιο.Απλά εγώ έτυχε να μην έχω παππούδες και οι θείοι μου δε μου έδιναν αλλά δε πειράζει...Υπομονή τέσσερα χρόνια για να αυξήσεις κεφάλαιο με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Grin[quote author=mike@$ link=topic=1373.msg11572#msg11572 date=1163487256

πιστεψε με οτι αλλαξαν περισσοτερο τα παιδια αρκετα οχι ολα και κανουν πολυ χειροτερα πραγματα απο αυτα που φανταζομαστε δυστηχως
    Παράθεση

Δε φταίνε τα παιδιά για ότι κάνουν.Μη σας παραμυθιάσουν ποτέ οι μεγάλοι κατηγορώντας εσάς για ότι κάνετε.Συνέχισε να είσαι παιδί της ηλικίας σου και δε θα χάσεις.[/quote]
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #49 στις: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 14:52:53 »

Ε.Α.Α. δεκαετία '50. Μακέτα ενημερωτικού φυλλάδιου από τον αείμνηστο Γ. Μανουσάκη.
    Δεν βρήκα ποτέ το τελειωμένο έντυπο. Το πιθανότερο είναι ότι η προσπάθεια αυτή δεν ολοκληρώθηκε.

jkon (θείος Γιάννης)

* leaflet_01out.jpg (32.84 KB, 500x390 - εμφανίστηκε 306 φορές.)

* leaflet_01in.jpg (15.01 KB, 360x390 - εμφανίστηκε 305 φορές.)
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    kmandila
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #50 στις: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 15:11:30 »

Και ευγενικά σας παρακαλώ να μη με ξαναενοχλήσετε. Παντοιοτρόπως.

Μου το ζητησατε ευγενικα να μη σας ξαναενοχλησω, και το εκανα .

Εγω απο σεβασμο προς το ατομο σας δεν σας εκανα αυτην την επισημανση . Αυτο δεν σημαινει φυσικα οτι μπορειτε να ασχολειστε μαζι μου .

Θελετε να δωσουμε ενα τελος η να ανοιξουμε τα χαρτια μας ?

mastoras

Χμμμ.Εγώ επειδή παντοιοτρόπως είμαι ενοχλητικός , ζιζάνιο και πειραχτήρι βλέπω ότι αρχίσατε και ανοίγετε τα χαρτιά σας.! ! ! Συνεχίστε μας αρέσει και είναι πολύ ενδιαφέρον και επικοδομητικό για όλους μας.  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Κ.Μανδηλαράς  www.amach.gr   www.aeromodelismos.gr
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #51 στις: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 15:36:09 »

Εγω αν και με την σειρα μου ειμαι αρκετα νεοτερος απο ολους σας θα αναφερθω σε κατι που μου εκανε εντυπωση μιας και μενω στην Λαμια εχτες καθως εκανα περιηγηση στα τοπικα καναλια επεσε το ματι μου σε ενα ρεπορταζ για τον αερομοντελισμο θα μου πεις και τι εγινε καθως και παλιοτερα μια εκπομπη στο mega  ειχε κανει το ιδιο ναι μονο που στην περιοχη της Λαμιας το περιεχομενο του αερομοντελισμου ειναι παντελως ΑΣΧΕΤΟ δεν το γνωριζει κανενας εκτος απο λιγους παρολα αυτα καποιος εκανε μια προσπαθεια και αναρωτιεμαι γιατι η ομοσπονδια που μας εκπροσωπει δεν κινει λιγο περισσοτερο τα νηματα μπας και γινουμε και εμεις λιγο γνωστη αλλωστε πιστευω οτι για να πεταξει κανεις πρεπει να εχει πνευματικη διαυγεια και ψυχραιμια  για να αποσωβησει οτιδηποτε στραβο γινει στο μοντελλο του αρα πιστευω οτι και εμεις οι φτωχοι αερομοντελλιστες αξιζουμε να δειξουμε λιγο παραπανω το χομπυ το οποιο αγαπαμε και το ποναμε

Αποριες ισως που θα μεινουν αποριες αλλα και παραπονο για καποιον που κοιταει αλλες χωρες με διαφορετικη νοοτροπια απο την δικια μας να και με λιγοτερους κατοικους να ειναι πολιτισμενοι αερομοντελιστικα και οχι αρουγκανοι  οπως εμεις

Σκληρη γλωσσα θα μου απαντησει καποιος ναι αλλα ισως εαν καποιος τα πει αυτα καποιοι να βαλουν μυαλο δεν πειραζει ας γινω εγω ο κακος και ας ανθησει ο μοντελλισμος  και ισως καποια μερα δω εναν αθλητη μας  να μπαινει σε τελικο πανευρωπαικου η παγκοσμιου ας ερθει δεκατος δεν πειραζει αλλα εγω θα το χαρω μονο και μονο γιατι θα αποδειξει κατι οτι μπορουμε να παμε μπροστα

συγνωμη για το μεγαλο κειμενο ηταν και ειναι ενα μεγαλο παραπονο απο καποιον που απο τα 14 του ασχολειται και αγαπα το αθλημα

Κωνστας Αντωνιος
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #52 στις: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 16:25:40 »

Κάποια πράγματα θα διευκρινισθούν αργότερα προς το παρόν το μέσα μέρος από ένα παλιότερο (1999) τρίπτυχο της Αερολέσχης Αγρινίου.

Ο αερομοντελισμός σαν ένα μέρος της δραστηριότητας. Είναι η βάση για όλα τα άλλα.

* alag1_800.jpg (77.24 KB, 800x567 - εμφανίστηκε 303 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 16:44:24 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #53 στις: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 16:34:36 »

..και αναρωτιεμαι γιατι η ομοσπονδια που μας εκπροσωπει δεν κινει λιγο περισσοτερο τα νηματα μπας και γινουμε και εμεις λιγο γνωστοί..

Φίλε Αντώνη,
    δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτό που λες. Ηδη και εγώ έχω δώσει το στίγμα του τι μπορεί σήμερα -με τις κρατούσες οικονομικές συνθήκες - να κάνει η Ομοσπονδία μας, στο άρθρο "Κέντρα αποφάσεων και εργασίας στον Αερομοντελισμό".

Παράλληλα έχω αναπτύξει την λύση ότι το έργο θα παραχθεί από τα απανταχού σημερινά και αυριανά στελέχη του αερομοντελισμού (στο β' μέρος του άρθρου).

Η Ομοσπονδία έχει ένα-δύο υπαλλήλους, μόνο ένα εκπρόσωπό μας σε όλο το Δ.Σ., και άδειο ταμείο.

Κινητήρια δύναμη είμαστε εμείς οι ενδιαφερόμενοι. Εμείς θα ενεργοποιήσουμε τα σωματεία μας. Η Ομοσπονδία δεν θα πει όχι. Θα αγκαλιάσει και θα υποστηρίξει κάθε σωστή προσπάθεια που θα προέλθει από αυτά.

Ετσι λειτουργεί - προς το παρόν - το σύστημα.

jkon (θείος Γιάννης)

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    santos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #54 στις: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 17:13:05 »

Φίλε Jcon,

Χαίρομαι γιατί είσαι απο τους λίγους ανθρώπους στο χώρο του μοντελισμού,που έχουν ανοικτό μυαλό.
    Εύχομαι να είσαι καλά και οδηγείς τα μοντελιστικά πράγματα με την γνώση σου και την σύνεσή σου.
    Καταγράφηκε
    bleriot
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #55 στις: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 17:22:48 »

Δεν ξέρω αν τα φυλλάδια είναι αποτελεσματικός τρόπος διάδοσης του αερομοντελισμού γιατί οι πιτσιρικάδες δεν τους δίνουν και πολύ σημασία.
    Ένας καλός τρόπος σύμφωνα με την εμπειρία του εξωτερικού θα ήταν οι επιδείξεις στην αυλή των σχολείων σε συννενόηση με τους δασκάλους-καθηγητές ή τις απογευματινές ώρες, σε συννενόηση με το σύλλογο γονέων.
    Πάρτε ένα parkflyer και πηγαίνετε κάπου κοντά σε νέους, θα ενδιαφερθούν, δεν υπάρχει περίπτωση.   
     Θα συμφωνήσω ότι η σχέση κόστους-απόδοσης στο μοντελισμό είναι πολύ υψηλή. Η ευχαρίστηση που παίρνεις αγοράζοντας 300-400 ευρώ αεροπλανικά είδη, δε συγκρίνεται με τίποτε

Από την άλλη είμαι πολύ καχύποπτος με τα ιδεολογήματα που λένε ότι ο αερομοντελισμός θα σώσει τα Ελληνόπουλα από την εβραιομασονία ή τα ναρκωτικά ή και εγω δεν ξέρω από τι άλλο θηρίο που κατατρώγει τις σάρκες της νεολαίας μας.
    Ας μην παίρνουμε τόσο σοβαρά τους εαυτούς μας και την ασχολία μας, στο κάτω κάτω είμαστε άτομα που μας αρέσει να παίζουμε με τα αεροπλανάκια και δεν υπάρχει τίποτα κακό σ’αυτό – το παιχνίδι είναι πολύ σοβαρό πράγμα.

Κε Κωστόπουλε νομίζω ότι αυτό το φόρουμ πάσχει από υπερσυντονισμό, αφήστε και τίποτα να πέσει κάτω, δε χρειάζεται κάθε δύο πόστ να «βάζετε τα πράγματα στη θέση τους». Δείξτε λίγη εμπιστοσύνη στο δημιούργημά σας και δεχτείτε ότι είναι προορισμένο να είναι κάτι περισσότερο ή και διαφορετικό από εσάς. Συγχαρητήρια και από εμένα για την κατάταξη και εις ανώτερα.

Κε Κωνσταντακάτε χαίρομαι που θεωρούμαι ανιψιός και το εννοώ. Έναν τέτοιο θείο θα ήθελα να έχω όταν ξεκινούσα ψάχνοντας πληροφορίες για τα αεροπλανάκια (δυστυχώς είχα φιλολόγους που με ταράξανε στα αρχαία)

Bleriot
    Δικαιωματικά πλέον πιστοποιημένος αερομοντελιστής και ανιψιός

* 10533.gif (5.76 KB, 200x108 - εμφανίστηκε 295 φορές.)

* 10541.gif (1.12 KB, 95x75 - εμφανίστηκε 278 φορές.)

* bannerLeft_en.gif (2.66 KB, 220x85 - εμφανίστηκε 295 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #56 στις: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 17:39:18 »

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

bleriot, με το τελευταίο ειδικά έγραψες  Thumbs up

Στα άλλα, με βρίσκεις αρκετά σύμφωνο. Μάλλον σε όλα...

κανένα άλλο σχόλιο

Grin Grin Grin Grin Grin
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 17:42:14 από Γιώργος Κανδυλάκης » Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #57 στις: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 17:41:53 »

Bleriot έρχεσαι στα λόγια μου!
    Ένα φυλλάδιο δεν πρόκειται να συγκινήσει κανέναν, όμως πτήσεις εθισμού?Huh??

Πέρυσι, στα πλαίσια της διοργάνωσης "Αρχαγγελος 2005", έγιναν στο Τατόι πτήσεις εθισμού από την αερολέσχη Αθηνών (νομίζω...), μπορώ να πω πως εκείνη την ημέρα δοκίμασαν εκατοντάδες άνθρωποι την πτήση (με κανονικά αεροσκάφη). Γιατί να μην γίνει κάτι παρόμοιο και στον χώρο του αερομοντελισμού?

Όπως είπες κάτι τέτοιο είναι πράγματι εφικτό, και μπορεί να γίνει σε μοντελοδρόμια, με δυνατότητα πτήσης με μεγάλα, θερμικά αεροπλάνα, αλλά και σε πλατείες, σχολεία και οπουδήποτε αλλού με μικρά ηλεκτρικά αεροπλάνα.

Η ιδέα πιστεύω είναι πολύ καλή, και μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά την δημιουργία ομαδών, όπου τοπικά θα παρουσιάζουν τον αερομοντελισμό και θα προσφέρουν πτήσεις εθισμού.
    Και παράλληλα ενημερωτικά φυλλάδια, για όσους "δοκιμάσουν",  αλλά και ένα καλό site που να στοχεύει αποκληστικά και μόνο στην ενημέρωση όσων έχουν σκοπό να ασχοληθούν.
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #58 στις: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 18:28:55 »

Και παράλληλα ενημερωτικά φυλλάδια, για όσους "δοκιμάσουν",  αλλά και ένα καλό site που να στοχεύει αποκληστικά και μόνο στην ενημέρωση όσων έχουν σκοπό να ασχοληθούν.

Το παρον site σε συνδυασμο με το ηλεκτρονικο βιβλιο - σελιδα του jkon συντελει και με το παραπανω σε κατι τετοιο νομιζω. Ενα site που θα παρεχει ενημερωση πρεπει να εχει και το καταλληλο υλικο δε νομιζεις;

Απο αλλα site πασχει ο ελληνικος αερομοντελισμος, ευτυχως μερικοι οπως ο φιλος hobbitakos εχουν κανει προσπαθεια και εχουν δειξει ζηλο για καποια θεματα πιο εξειδικευμενα πχ F3C και ετσι υπαρχουν καποιες σελιδες. Καιρος λοιπον να φτιαχτουν και σελιδες στις οποιες θα προωθουνται και τα υπολοιπα αεραθληματα βλεπε F3A, F3B, F3J, F4C, F3D, indoor free flight κτλ. Πιστευω οτι αυτοι που ασχολουνται σοβαρα με τις παραπανω κατηγοριες μπορουν να συνεισφερουν σε κατι τετοιο. Ετσι θα μπορεσει να εξαπλωθει ο αερομοντελισμος και σαν αεραθλημα εκτος απο απλο hobby. Υπαρχουν αερομοντελιστες που ασχολουνται χρονια μεν με το hobby και εχουν δυνατοτητες,  αλλα δε εινα καν ενημεροι για την υπαρξη των παραπανω κατηγοριων.

Ακους Ηλια; Πρεπει να φτιαχτει σελιδα καποια στιγμη και για F3A...!!! 

Και κατι αλλο, τον ορο "πτηση εθισμου" πρωτη φορα τον συνανταω, δεν ειναι και ασχημος να σου πω την αληθεια...
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 18:30:59 από Νικόλας » Καταγράφηκε
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #59 στις: Τρίτη, 14 Νοε 2006, 19:45:18 »

Τον όρο "πτήση εθισμού"  το έχω ακούσει αρκετές φορές, μάλλον δεν τον χρεισιμοποιούμε εμείς, αφού δεν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο.

Όσο για το θέμα του site δεν διαφωνώ πως όλα όσα ανέφερες είναι σημαντικά βοηθήματα, αλλά για τον νέο ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΗ, όχι για κάποιον που σκέφτεται να αγοράσει ένα αεροπλάνο, για κάποιον που ποτέ ξανά δεν έχει ξαναασχοληθεί με τον μοντελισμό. (Αυτή είναι η άποψη μου, φυσικά και είναι δεκτή κάθε αντίρηση).

Νομίζω λοιπόν πως πρέπει να δημιουργηθεί μία σελίδα με ορισμένα πολύ βασικά πράγματα, που απλά να εξηγούν ποιοί είμαστε και τι κάνουμε, και να μην μπάινει σε λεπτομέριες περί την κατασκευή του αεροπλάνου κ.λ.π. Μερικές θεαματικές φωτογραφίες και ένα καλό κείμενο για να κινούν το ενδιαφέρον και γενικότερα να αποτελούν μία πιο "ομαλή" εισαγωγή στον μοντελισμό.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα υπάρχουν σύνδεσμοι προς κάποια forum αλλά και προς το βιβλίο.

Και όλα αυτά γιατί νομίζω πως λίγοι θα κάτσουν να διαβάσουν ένα ολόκληρο βιβλίο και ακόμα λιγότεροι να γράψουν σε ένα forum και να ρωτήσουν πέντε πράγματα... Έτσι είναι ο Έλληνας, δυστηχώς... Ελάχιστους νέους μοντελιστές έχω δει να εκφράζουν τις απορίες τους εδώ...

Φυσικά και πρέπει να υπάρξουν και πιο εξιδικευμένα site για ενημέρωση και πιο έμπειρων πιλότων, και εύχομαι κάθε επιτυχία σε οποιαδήποτε προσπάθεια!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Υλικο διαδοσης Αερομοντελισμου
    Μεταπήδηση σε: