Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 02:41:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 02:41:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:38]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 127
    Συνολικά: 127
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Hobby King 401B AVCS Digital Head Lock Gyro  (Αναγνώστηκε 12421 φορές)
    ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 20 Ιαν 2010, 12:28:51 »

Πάρε Futaba 401  νάχεις ήσυχο το κεφάλι σου....
    Φίλτατε παύλε...

Ηλίας
    ζήτησα από κάποιον φίλο ( όνομα δεν λέμε) να μου το δώσει να το δοκιμάσω αλλά δεν το έδωσε τελικά, οπότε πρέπει επειγόντως να σετάρουμε αυτό
    Καταγράφηκε

angel 50, T-REX 600 limited edition    http://www.serresairclub.gr/
    http://www.airphotos.gr/
    kostas1234
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #16 στις: Πέμπτη, 21 Ιαν 2010, 00:31:09 »

Φροντισε το ε/π να μην εχει κραδασμους και καλυτερα να βαλεις 2 αυτοκολλητες ταινιες στη βαση του
    Καταγράφηκε
    ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #17 στις: Πέμπτη, 21 Ιαν 2010, 16:11:23 »

Φροντισε το ε/π να μην εχει κραδασμους και καλυτερα να βαλεις 2 αυτοκολλητες ταινιες στη βαση του
    kostas έβαλα 3 αυτοκόλλητα αλλά και πάλι έχει ένα παίξιμο δεξιά - αριστερά μικρό, λες και διορθώνει συνέχεια.
    Καταγράφηκε

jimm7
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #18 στις: Πέμπτη, 21 Ιαν 2010, 16:38:40 »

δες αν έχεις τζόγους από το tail servo έως και τα tail blade(όλη τι διαδρομή που τα συνδέει). το ότι διορθώνει συνεχεια μπορεί να είναι από αυτό.
    Καταγράφηκε

My Model 1: CoptereX SE v2
    moter: Scorpion 2221-8
    gyro: 750gp+ds520
    esc:  Align 25A
    servo:3x Corona DS-929MG

Model 2: Sukhoi 49" balsa  ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    motor: scorpion s3020-16  ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    esc:  Hobbywing 60A Platinum ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 21 Ιαν 2010, 17:09:06 »

Κι εκτός από τους τζόγους μια άλλη αιτία που κάνει την ουρά να ταλαντεύεται είναι  το σερβό της ουράς αν δεν είναι αρκετά γρήγορο. Κι αν αυτό συνδυαστεί και με κουκουνιάου γυροσκόπιο ήρθε κι έδεσε.
    Καταγράφηκε
    ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 21 Ιαν 2010, 18:42:00 »

θέλω να ευχαριστήσω όσους απάντησαν και  συγχρόνως να αναφέρω τα παρακάτω:

το κουκουνιάου γυροσκόπιο, όπως ανέφερε ένας φίλος  είναι μια χαρά. το πρόβλημα που ανέφερα προηγουμένως, ότι έτρεμε δεξιά και αριστερά τελικά λύθηκε ( προκαλούσε κραδασμούς το ξεκούμπωτο Canopy). τώρα έχει μια καταπληκτική σταθερότητα και έχω πάθει πλάκα για γυροσκόπιο των μόλις 10 €.
    πιστεύω ότι μπορείτε να το δοκιμάστε, θα γλυτώσετε αρκετά χρήματα.
    αυτά για την ώρα
    Παύλος Θεοδωρίδης

ΥΣ: το σέρβο που φοράει είναι αυτό http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8511
    Καταγράφηκε

kostas1234
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #21 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 02:06:51 »

εντελως πληροφοριακα .......
    τα πρωτα 4000-5000 κομματια πουληθηκαν σε χρονο ρεκορ (2-3 ημερες)
     απο καθε αλλο προιον που εχει το παρακατω eshop.
    Διαβαστε τα reviews για να καταλαβετε
    http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10113&Product_Name=Hobby_King_401B_AVCS_Digital_Head_Lock_Gyro_

tsampa prama
    Καταγράφηκε
    ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #22 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 11:24:43 »

kostas πραγματικά έτσι είναι.
    εγώ ξεκίνησα με τα ελικόπτερα μόλις εδώ κι έναν μήνα. έχω  ένα trex 450 και το ΗΚ 450 το οποίο το πήρα για ανταλλακτικά αλλά τελικά αποφάσισα να το φτοιάξω να πετάνε και τα 2. έτσι αποφάσισα να του βάλω του ΗΚ το γυροσκόπιο αυτό. όταν το δοκίμασα για πρώτη φορά το ΗΚ, η ουρά γύριζε σαν τρελή, γιαυτό και άνοιξα αυτό το θέμα. έιμαι νέος με τα ελικόπτερα δεν ξέρω να πετάω καλά ακόμα, μόνο χοβερ κάνω και λίγη πορεία με το ζόρι, για φαντάσου δηλ. να μάθεις να σετάρεις ένα ελικόπτερο από την αρχή. τελικά για να σταματήσει η ουρά να γυρίζει σαν τρελή έπρεπε να αλλάξω θέση στο κουμπάκι που έχει το γυροσκόπιο το rev. κι αυτό το είδε ένας φίλος να φανταστείς, έχει τόσο ψιλά γράμματα πουπρέπει να είσαι 18 χρονών για να τα δείςή να φοράς γυαλιά. αφού σταμάτησε  να γυρίζει η ουρά σαν τρελή έιχε ένα ψιλοτρέμουλο λες και προσπαθούσε να διορθώσει συνέχεια. κι αυτό λύθηκε διότι έτρεμε το κάνοπυ επειδή δεν κούμπωνε καλά. τώρα έχει μια καταπληκτική σταθερότητα η ουρά και κάθεται όπου και να το γυρίσεις.
    τώρα,  πόσο θα κρατήσει,  θα το δούμε αυτό στο μέλλον. κάθε νέο προιόν όταν βγαίνει δοκιμάζεται και ο χρόνος θα δείξει το πόσο πιστό αντίγραφο είναι.
    Καταγράφηκε

ΜΙΧΑΛΗΣ
    Aeromodeller Hero Member

ΠΕΤΩ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΥΩ...ΜΑΣΤΟΡΕΥΩ ΚΑΙ ΠΕΤΩ!

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 12:23:06 »

Λοιπόν εγώ πετάω το copterx με το μανήσιο γυροσκόπιο που βλέπετε παρακάτω το οποίο είναι αντίγραφο του 401 και λέγετε cx gy 240....και servo ουράς το 9257 κάνω sport πτήση με λούπες, φλιπ, ρολλ, έκανα και μια φορά και ανάποδο hover (έπεσα βεβαια αλλα έφταιγα εγώ και μόνο), έχω πετάξει με πολύ αέρα, τόσο πολύ που έπερνε τον ράπτορα τον 50άρι ενώς φίλου...το δικό μου φούσκωνε, ξεφούσκονε,  έφευγε πλάγια, αλλα η ουρά βράχος...Το ελικόπτερο έχει πέσει καμιά 10-12 φορές, και το έχω απο τα τέλη Ιουλίου...φαντάζωμε όλοι οι κλώνοι του 401 ίδιοι είναι ...τώρα είμαι τυχερός;;; δέν ξέρω....τα συμπεράσματα δικά σας... πάντως εγώ δέν το αλάζω...Thumbs up

* CX-GY240_2.jpg (32.35 KB, 550x400 - εμφανίστηκε 478 φορές.)
    Καταγράφηκε

Futaba 16sz & Spektrum DX7se
    T-rex 500 Black hawk
    Sab goblin 570 (yellow-red) + xnova 4025-560kv (24T motor pulley) + cc ice2 120hv + kst x20 2208 & 1035 (8,4 volt) + microbeast plus hd + gens ace 3300mah 45c x 2.  12s
    Revolectrix gt1200 + Icharger 106b
    Kipor 1000
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 14:29:30 »

Έχω αρκετή εμπειρία από αγορές πολλών δολλαρίων από κινέζους. Αυτή η εμπειρία μου δίδαξε (και θέλω να σας την μεταφέρω) πως όταν ετούτοι βγάζουν κάτι πολύ φτηνό κάτι κρύβουν  Sad. Θα σας πω παράδειγμα που το θυμάμαι φρέσκο. Όχι με μοντελισμό αλλά δεν πειράζει, όταν θυμηθώ και για μντελισμό θα σας γράψω. ΈΦερνα λοιπόν στο μαγαζί κάτι Λειζερ 200mW, ισχύς αρκετή να ανάψει ένα σπίρτο από απόσταση 1 μέτρου!. Στην Αγγλία από ευρωπαίους κατασκευαστές τα έβρισκα στην τριπλάσια τιμή απότι στην Κίνα οπότε και διάλεξα τα κινέζικα. Στην αρχή μου άρεσε όπως και τους πελάτες μου. Στην συνέχεια όμως άρχισαν τα προβλήματα. Λίγες μέρες μετά δεν λειτουργούσαν σωστά, η ακτίνα ή θα ήταν πολλή ασθενική ή δε θα άναβε καθόλου. Τα μεταφορικά για Κίνα πανάκριβα. Παρόλα αυτά επειδή θέλω να είμαι εντάξει με τους πελάτες όσο και αν μου στοιχίσει, τα έστειλα (3 λέιζερ από τα 8 που έφερα ήταν βλαμένα!) και μετά από αρκετάάάάάά e-mail, τηλέφωνα και αναμονή ενός μήνα ήρθαν και ήταν πάλι χαλασμένα . Και σα να μη φτάνει αυτό μαθαίνω εκ των υστέρων οτι ο λόγος που είναι τόσο φτηνά σε σχέση με τα ευρωπαϊκά είναι ότι δεν διαθέτουν φίλτρο υπερύθρων με συνέπεια να προξενούν βλάβη στα μάτια ακόμα και από ανακλάσεις κάτι που κινέζος κάνει τον .... κινέζο!
    Γι'αυτό λοιπόν προσέξτε λίγο όταν παίρνετε από εκεί υλικό στο οποίο στηρίζετε μια μικρή περιουσία, μην τους βασίζεστε και τόσο.
    Το γυροσκόπιο δεν είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να λέμε με ελαφριά τη συνέιδηση "ε....χάλασε δεν πειράζει". Η βλάβη του έχει ολέθριες συνέπειες που μπορεί να αποβούν μοιραίες και για την υγεία τη δικιά μας ή των ανυποψίαστων θεατών γύρω μας.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 14:47:02 »

Ένα ένα μου έρχονται! Θυμήθηκα τώρα και ένα GPS που έφερα από Κίνα για ανεξήγητο λόγο μου έκαιγε την ασφάλεια στο αυτοκίνητο: Με τα πολλά και αφού πήρα την κατάσταση στα χέρια μου έλυσα το ανταπτοράκι που έμπαινε στον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Ήταν βραχυκυκλωμένο! Ευτυχώς υπάρχουν και οι ασφάλειες. Για να μην πω για το λογισμικό του που είναι GTP έτσι;
    Το συμπέρασμα λοιπόν δεν είναι μην ψωνίζετε από Κίνα, αλλά ψωνίστε με σύνεση και μόνο προϊόντα που αν χαλάσουν ή δεν λειτουργήσουν δε θα κινδυνέψει η υγεία ή η περιουσία σας. Και να κάνω μια ερώτηση του διαβόλου τώρα εγώ. Βγήκε 90άρι κινέζικο ελικόπτερο κοντά στα 200 δολάρια. Αν το δείτε στο youtube κάνει παπάδες. Λοιπόν....θα τρέξετε να το πάρετε; έτσι αβλεπή, χωρίς να σκεφτείτε καθόλου ποιος είναι ο λόγος που ένα T-REX 700 ή ένα RAPTOR 90 SE πλησιάζει το χιλιάρικο ή ένα PRO 2K 90 και HIROBO αγγίζουν ακόμη και το 2χίλιαρο;  Εγώ πάντως στο μαγαζί μου δεν το βάζω γιατί θέλω να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια οτι δεν κινδυνεύει κάποιος άνθρωπος επειδή έχω σκοπό το κέρδος.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 15:04:15 από sfyris » Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    ΜΙΧΑΛΗΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 15:07:27 »

Δέν θα διαφωνήσω μαζί σου, καλά κάνεις και είσαι επιφυλακτικός με τα κινέζικα προιόντα, αλλά αν κάπιοι δέν είχαν δοκιμάσει κάποτε το futaba 401 για να διαπιστώσουν οτι είναι καλό και αξιόπηστο γυροσκόπιο, η futaba σήμερα δέν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα....το ίδιο κάνουμε και εμείς που τα επιλέγουμε προιόντα άλλων εταιριών και με την πάροδο του χρόνου θα βγεί το συμπέρασμα....το spartan 760 αν δεν έλεγαν κάποιοι που το δοκήμασαν οτι είναι κορυφή θα το ξέραμε;;; η spektrum εχθές ήταν ένα τίποτα και σήμερα πουλάει στην jr που ήταν στην κορυφή...κάποιοι την ανέδειξαν και αυτή...
    Καταγράφηκε

T-rex 500 Black hawk
    Sab goblin 570 (yellow-red) + xnova 4025-560kv (24T motor pulley) + cc ice2 120hv + kst x20 2208 & 1035 (8,4 volt) + microbeast plus hd + gens ace 3300mah 45c x 2.  12s
    Kipor 1000
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 15:36:24 »

Αλλο πράγμα το καινούριο προιόν μιας εταιρείας που προέρχεται από ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ άσχετως εθνικότητας και άλλο πράγμα οι αμφιβόλου ποιότητας ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ του κάθε κινέζου που δεν ξέρεις τι είδους "συντομεύσεις" έχει κάνει.
       Και  το αν είναι κορόιδο (μια που παραπάνω έπεσε εμέσως η μπηχτή) ή όχι όποιος  αγοράζει σωστά πράγματα κι όχι ματσουπίτσου, τουλάχιστον για σοβαρά μοντέλα,είναι κάτι που φαίνεται στο πεδίο κι όχι στα πληκτρολόγια. Πάντως, με όσα έχω δει μέχρι τώρα, τα αμφιβόλου ποιότητας καλούδια τις περισσότερες φορές πληρώνονται ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.
    Καταγράφηκε
    ΜΙΧΑΛΗΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 15:46:49 »

Δέν είναι άλλο! Αν βγάλω δηλαδή εγώ σήμερα τηλεκατέυθησνση στα 3 gh και έχει εμβέλεια για 5 χιλιόμετρα και έχει 12 κανάλια στα 300 ευρώ, και αυτά που λέω τα διαφημήσω καλά...εσύ θα το πάρεις ;; ή θα πείς ασε να το δοκημάσει κανένας άλλος και αν είναι καλό το πέρνω;
    Καταγράφηκε

T-rex 500 Black hawk
    Kipor 1000
    ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #29 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 18:22:49 »

όλα καλά και σωστά τα παραπάνω περί των ανώνυμων προιόντων, ότι δηλ. ίσως να μην είναι ποιοτικά, αξιόπιστα και τα λοιπά και τα λοιπά. εγώ όμως θάλεγα, αν και δεν είμαι φαντατικός οπαδός ούτε των μεν αλλά ούτε και των δε, καλά που υπάρχουν και οι κινέζοι για να υπάρχει και ο ανταγωνισμός. εξάλου μη μου πείτε ότι π.χ το 401 στοιχίζει εκατό € στην εταιρεία; μήπως αν δεν υπήρχαν και τα ανώνυμα προιόντα, θα πληρώναμε τα επώνυμα στη διπλάσια τιμή;
    βέβαια θα μου πεις αν δεν υπήρχαν οι επώνυμες εταιρείες ποιον θα αντιγράφαν οι κινέζοι; είναι ένα ερώτημα κι αυτό.
    στην πράξη καλά κάνουν και υπάρχουν και οι 2 ώστε ό ένας να κάνει έρευνα και ανακαλύπτει αλλά και ο άλλος για να αντιγράφει.
    θα σας πω κάτι που μου είπε ένας φίλος στρατιωτικός.
    Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος στην ελληνική πρεσβεία στην Κίνα, ζήτησε από την γραμματέα του, κινέζα αυτή, να του κάνει μια κόπια ένα βιβλίο.μια φωτοτυπία δηλαδή. το πήρε λοιπόν το βιβλίο η κινέζα και πήγε έξω στην πόλη. έκανε να γυρίσει κάτι ώρες, αφού είχε ανησυχήσει ο έλληνας στρατιωτικός, και όταν με το καλό επέστρεψε τούφερε μια κόπια από το βιβλίο. ένα ακριβές αντίγραφο δηλ. πήγε δηλ. και έκανε ένα ολόιδιο βιβλίο ενώ ο άνθρωπος ζητούσε μια απλή φωτοτυπία.
    τα συμπερασματα δικά σας.
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Hobby King 401B AVCS Digital Head Lock Gyro
    Μεταπήδηση σε: