Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 02:45:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 02:45:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:38]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 132
    Συνολικά: 133
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Hobby King 401B AVCS Digital Head Lock Gyro  (Αναγνώστηκε 12429 φορές)
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 20:27:38 »

Συμφωνώ οτι κάποτε βγήκαν όλα για πρώτη φορά, αλλά δεν κόστιζαν τόσο φτηνά ώστε να δημιουργούν υποψίες αμφιβόλου ποιότητας και μάλιστα σε κάτι που αν δε λειτουργήσει σωστά θα κόψει κεφάλια. Δεν μπορεί να κοστίζει 10 δολλάρια κάτι που αντιγράφει το αυθεντικό που κοστίζει 200 ευρώ.....ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ  και θα το εμφανίσει στον πιο ακατάλληλο χρόνο και με το χειρότερο τρόπο, νόμος του Μερφυ παίδες Wink
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

Το Σήμερα Είναι Το Αύριο Για το Οποίο Ανησυχούσα Χ

« Απάντηση #31 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 21:04:53 »

υπάρχει και ο νομος που λέει καλο και φτηνό δεν υπάρχει και πιστέψτε με δεν έχει διαψευστεί ποτε.και ισχύει σε όλα τα πράγματα.σίγουρα δεν μπορούμε όλη να πληρώσουμε τα επώνυμα και ακριβά ηλεκτρονικά γύρο,servo και tlp.πάντως η προσωπική μου εμπειρία στα 3 χρονια που ασχολούμαι με τα e/p μου έδειξε ότι αξίζει να πληρώσεις και να πάρεις καλής ποιότητας ηλεκτρονικά.έχεις το "κεφαλι σου" ήσυχο,και ακόμα και σε πτώσεις έχουνε καλύτερη αντοχή.παράδειγμα.είχα μια άσκημη πτώση το e/p έγινε μπαρούτι..και όμως κανένα servo mg που έχω επάνω δεν έπαθε τίποτα.παλιότερα σε παρόμοια πτώση άλλαξα όλα τα servo....
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #32 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 21:09:42 »

υπάρχει και ο νομος που λέει καλο και φτηνό δεν υπάρχει και πιστέψτε με δεν έχει διαψευστεί ποτε.και ισχύει σε όλα τα πράγματα.

Μήν είσαι και απόλυτα  σίγουρος...
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #33 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 21:13:46 »

υπάρχει και ο νομος που λέει καλο και φτηνό δεν υπάρχει και πιστέψτε με δεν έχει διαψευστεί ποτε.και ισχύει σε όλα τα πράγματα.

Θα συμφωνησω απολυτα. Υπαρχουν πολλα προ'ι'οντα που εχουν την εφαμιλη ποιοτητα με τα "γνησια" αλλα ειναι πολυ φτηνωτερα επιδη δεν κουβαλανε την ταμπελα της φιρμας...
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #34 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 22:02:27 »

υπάρχει και ο νομος που λέει καλο και φτηνό δεν υπάρχει
    υπάρχει κι ένας άλλος νόμος
    κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του
    Καταγράφηκε

angel 50, T-REX 600 limited edition    http://www.serresairclub.gr/
    http://www.airphotos.gr/
    Daggo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #35 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 22:11:39 »

Συμφωνώ οτι κάποτε βγήκαν όλα για πρώτη φορά, αλλά δεν κόστιζαν τόσο φτηνά ώστε να δημιουργούν υποψίες αμφιβόλου ποιότητας και μάλιστα σε κάτι που αν δε λειτουργήσει σωστά θα κόψει κεφάλια. Δεν μπορεί να κοστίζει 10 δολλάρια κάτι που αντιγράφει το αυθεντικό που κοστίζει 200 ευρώ.....ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ  και θα το εμφανίσει στον πιο ακατάλληλο χρόνο και με το χειρότερο τρόπο, νόμος του Μερφυ παίδες Wink

Δεν κανει 200 ευρω το GY401,για του λογου το αληθες κανει 90 ευρω με μεταφορικα,ολοκαινουριο και αυθεντικο.Οσο για το γυροσκοπιο του θεματος,εγω καθησα και διαβαζα τα σχολια στο σαιτ του κινεζου και το 90%,να μην πω παραπανω,λεγανε μονο καλα λογια.Οσοι λεγανε ασχημα λογια,σχεδον σιγουρα φταιγανε οι ιδιοι γιατι δε το σεταρανε ετσι οπως επρεπε...Τα γυροσκοπια αυτα δεν βγηκανε τωρα,ειναι απο παρα πολυ καιρο και κυκλοφορουν,απλα ο κινεζος εβαλε το ονομα του πανω στο γυροσκοπιο.Ειναι το λεγομενο Mystery,που στα μεγαλυτερα φορουμ του εξωτερικου ειχε προκαλεσει σαλο,για το ποσο καλο ηταν...Το εχουν παρει χιλιαδες κοσμος,σε αλλους ειναι καλο σε αλλους οχι.Και τα καλα,χαλανε μερικες φορες ξερετε.Απλα με τα παραπανω λεφτα που δινουμε για ενα ακριβο γυροσκοπιο μειωνουμε τις πιθανοτητες.Δεν ειμαι ουτε υπερ ουτε κατα του συγκεκριμενου γυροσκοπιου,απλα την γνωμη μου ειπα βασισμενος σε οσα εχω διαβασει.
    Καταγράφηκε

.....Fly away.....
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 22:24:23 »

απόλυτα σίγουρος δεν είμαι για τίποτα...έτσι όπως έχουνε γίνει τα "πραγμaτα" σήμερα....αλλα γενικότερα ισχύει..ο κανόνας και υπάρχουνε και η εξαιρέσεις για να τον επιβεβαιώνουνε.. Wink
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 22:36:11 »

Δεν κανει 200 ευρω το GY401,για του λογου το αληθες κανει 90 ευρω με μεταφορικα,ολοκαινουριο και αυθεντικο.Οσο για το γυροσκοπιο του θεματος,εγω καθησα και διαβαζα τα σχολια στο σαιτ του κινεζου και το 90%,να μην πω παραπανω,λεγανε μονο καλα λογια.Οσοι λεγανε ασχημα λογια,σχεδον σιγουρα φταιγανε οι ιδιοι γιατι δε το σεταρανε ετσι οπως επρεπε...Τα γυροσκοπια αυτα δεν βγηκανε τωρα,ειναι απο παρα πολυ καιρο και κυκλοφορουν,απλα ο κινεζος εβαλε το ονομα του πανω στο γυροσκοπιο.Ειναι το λεγομενο Mystery,που στα μεγαλυτερα φορουμ του εξωτερικου ειχε προκαλεσει σαλο,για το ποσο καλο ηταν...Το εχουν παρει χιλιαδες κοσμος,σε αλλους ειναι καλο σε αλλους οχι.Και τα καλα,χαλανε μερικες φορες ξερετε.Απλα με τα παραπανω λεφτα που δινουμε για ενα ακριβο γυροσκοπιο μειωνουμε τις πιθανοτητες.Δεν ειμαι ουτε υπερ ουτε κατα του συγκεκριμενου γυροσκοπιου,απλα την γνωμη μου ειπα βασισμενος σε οσα εχω διαβασει.
    καμια αντίρρηση φιλε Daggo και γω διάβασα τα σχόλια στο hobbyking και ναι η περισσότερη δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τι συμπεριφορά του γύρο....τι να πω...απλά πληρωνω κάτι δοκιμασμένο και επώνυμο για να μειώσω τις πιθανότητες να μου βγει σκάρτο...
    Καταγράφηκε

bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 01:23:47 »

Δέν είναι άλλο! Αν βγάλω δηλαδή εγώ σήμερα τηλεκατέυθησνση στα 3 gh και έχει εμβέλεια για 5 χιλιόμετρα και έχει 12 κανάλια στα 300 ευρώ, και αυτά που λέω τα διαφημήσω καλά...εσύ θα το πάρεις ;; ή θα πείς ασε να το δοκημάσει κανένας άλλος και αν είναι καλό το πέρνω;

Αν βγάλεις εσύ, σίγουρα όχι. Οταν όμως η futaba έβγαλε τις πρώτες εξάρες τηλεκατευθύνσεις στα 2.4 με αναπήδηση συχνότητας, δεν είχα τον παραμικρό ενδοιασμό πριν "χτυπήσω" μία, γνωρίζοντας ότι έχω να κάνω με μια εταιρεία η οποία είχε  χρόνια εμπειρία σε αντίστοιχα βιομηχανικά συστήματα , είχε δική της έτοιμη τεχνογνωσία και δεν ήταν ο Mr. Βaboliitsou, που κάπου κάπως βρήκε μια πλακέτα και παλεύει να την αντιγράψει. Για να μη μιλήσω για κινεζιές γυροσκόπια, που ενώ ισχυρίζονται ότι είναι SMM, βρέθηκε ότι στην πραγματικότητα είναι πιεζοηλεκτρικά. Καθαρή απάτη δηλαδή.
       Οσο για το τι γράφονται στα διάφορα φόρα του εξωτερικού, εμπιστεύομαι περισσότερο αυτά που ξέρω και αυτά που βλέπω στο πεδίο, τα οποία είναι απτή πραγματικότητα. Στα φόρα μπορεί ο καθένας να γράφει ότι θέλει και δεν μπορείς πάντα να ξέρεις αν είναι κάποιος που γράφει υπεύθυνα ή αν είναι "παπαγαλάκι". Δεν μπορείς μάλιστα να ξέρεις ούτε καν αν πετάει κιόλας. Εδώ ,σε κάποιο φόρουμ ,έγραφε κάποιος ότι για να κάνεις reverse ένα σερβό αρκεί να κάνεις τράμπα το κόκκινο με το μαύρο του κονέκτορα, κι ενώ του επισήμανα το λάθος ,αυτός επέμενε ότι το έχει δοκιμάσει και δουλεύει. Συνεπώς μην "τρώτε" όλα όσα διαβάζετε είτε εδώ είτε στο εξωτερικό.
    Καταγράφηκε
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 01:35:22 »

Δέν είναι άλλο! Αν βγάλω δηλαδή εγώ σήμερα τηλεκατέυθησνση στα 3 gh και έχει εμβέλεια για 5 χιλιόμετρα και έχει 12 κανάλια στα 300 ευρώ, και αυτά που λέω τα διαφημήσω καλά...εσύ θα το πάρεις ;; ή θα πείς ασε να το δοκημάσει κανένας άλλος και αν είναι καλό το πέρνω;

Αν βγάλεις εσύ, σίγουρα όχι. Οταν όμως η futaba έβγαλε τις πρώτες εξάρες τηλεκατευθύνσεις στα 2.4 με αναπήδηση συχνότητας, δεν είχα τον παραμικρό ενδοιασμό πριν "χτυπήσω" μία, γνωρίζοντας ότι έχω να κάνω με μια εταιρεία η οποία είχε  χρόνια εμπειρία σε αντίστοιχα βιομηχανικά συστήματα , είχε δική της έτοιμη τεχνογνωσία και δεν ήταν ο Mr. Βaboliitsou, που κάπου κάπως βρήκε μια πλακέτα και παλεύει να την αντιγράψει. Για να μη μιλήσω για κινεζιές γυροσκόπια, που ενώ ισχυρίζονται ότι είναι SMM, βρέθηκε ότι στην πραγματικότητα είναι πιεζοηλεκτρικά. Καθαρή απάτη δηλαδή.
       Οσο για το τι γράφονται στα διάφορα φόρα του εξωτερικού, εμπιστεύομαι περισσότερο αυτά που ξέρω και αυτά που βλέπω στο πεδίο, τα οποία είναι απτή πραγματικότητα. Στα φόρα μπορεί ο καθένας να γράφει ότι θέλει και δεν μπορείς πάντα να ξέρεις αν είναι κάποιος που γράφει υπεύθυνα ή αν είναι "παπαγαλάκι". Δεν μπορείς μάλιστα να ξέρεις ούτε καν αν πετάει κιόλας. Εδώ ,σε κάποιο φόρουμ ,έγραφε κάποιος ότι για να κάνεις reverse ένα σερβό αρκεί να κάνεις τράμπα το κόκκινο με το μαύρο του κονέκτορα, κι ενώ του επισήμανα το λάθος ,αυτός επέμενε ότι το έχει δοκιμάσει και δουλεύει. Συνεπώς μην "τρώτε" όλα όσα διαβάζετε είτε εδώ είτε στο εξωτερικό.
    +1000 Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #40 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 02:04:44 »

Εγώ πάντως παιδιά είμαι μπερδεμένος και εξηγώ το γιατί. idiot2
    Είχα αγοράσει πρίν καιρό ένα gyro πανομοιότητα με το gyro από το hobbycity, το έχω
    σε φωτογραφία στις αρχές αυτού εδώ του post, ότι και αν του έκανα δεν μου κράταγε
    την ουρά με τίποτα και αναγκαστικά το άλλαξα, με ένα GP750 και βρήκα την υγειά μου.
    Από την άλλη πρίν αγοράσω αυτό το gyro, είχα πάρει ένα GY401 και στην τρίτη μόλις
    πτήση μου κάηκε στον αέρα μαζί και το servo, με συνέπεια την καταστροφή του ε/κ. 
    Αρα το συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι, ότι και αν πάρεις να σου βγεί καλό, είτε
    με πολλά λεφτά είτε με λίγα. Thumbs up

« Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 02:46:51 από Markhelis » Καταγράφηκε
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 08:24:17 »

Συνεπώς μην "τρώτε" όλα όσα διαβάζετε είτε εδώ είτε στο εξωτερικό.
    +++ Συμφωνώ απόλυτα, γιατι την έχω " πατήση " και εγώ.
    Ακριβώς κύριοι. Ενημερωθείτε, αλλά πριν εφαρμόσετε κάτι, περάστε απο φίλτρα και κόσκιννα αυτά που διαβάζετε.
    Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    Daggo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #42 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 12:22:29 »

Πιστεψε με εχω διαβασει πολλα,παρα πολλα.Δεν ειπα ποτε οτι τα εμπιστευομαι,απλα σχηματιζω γνωμη.Ξαναλεω,το οτι πληρωνουμε περισσοτερα λεφτα για Spartan και Futaba δεν ειναι κακο,γιατι απλα θελουμε να ελαχιστοποιησουμε το ρισκο μας.Για καποιον ομως που δεν εχει 110 ευρω για ενα Spartan,ειναι μια λυση το γυροσκοπιο των 8 ευρω.Προσωπικα,καποια στιγμη θα το παρω απλα για δοκιμη,θα κανω μονο χοβερ στα 20 εκατοστα(οχι πως αμα γινει τιποτα θα γλυτωσει το ελικοπτερο αλλα λεμε τωρα) και θα σας πω κι εγω τι γινεται.Δεν νομιζω ολοι οσοι ειπαν καλα λογια να ειναι βαλμενοι...γιατι τοτε δε θα πουλαγε ο κινεζος 4000 κομματια μεσα σε 2 μερες!
    Καταγράφηκε

.....Fly away.....
    spiros pap.
    Aeromodeller Sr. Member

magic heli!!!!!!

« Απάντηση #43 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 12:42:21 »

Γεια σας παιδια...   εγω παντος τετιου ιδουσ gyro θα τα εβαζα μονο σε κινεζικο ε/π αλλακαι παλη με πολυ επιφιλαξη..    ειχα καποιο παρομιο και μου εκανε τα τρελα του... και γι αυτο απο δω και περα μονο επονυμα.... Thumbs up

φυλικα
    Σπυρος..

Καταγράφηκε

logo 500 se.
    jr 9303
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #44 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 15:32:23 »

Κάποτε........ψάχνοντας για φθηνά blades, έπεσε το μάτι μου σέ κάτι που είχε ο κινέζος.  Αγόρασα 2 - 3 ζευγάρια, και μπορώ να πώ ότι ήταν σχετικά καλά για το κόστος τους.

Ομως κάποια στιγμή, σε άλλη παραγγελία τα ίδια blades αστόχησαν.  Ευτυχώς με αίσια κατάληξη....  Oμως τα σχόλια που διάβαζα κατά διαστήματα, ήταν καλά..  Το θέμα όμως ήταν ότι η ζημιά έγινε..

Εξακολουθώ να αγοράζω φθηνά blades, αλλά πλέον είμαι περισσότερο ψαγμένος...

Το ότι το gyro του κινέζου, έχει κάνει 4000 πωλήσεις, εμένα δεν μου λέει τίποτα.  Ποτέ δεν ξέρεις  πότε θα αστοχήσει η επόμενη παρτίδα. (ίσως και ποτέ). Και ποιός θα είναι ο άτυχος απο αυτήν την παρτίδα...  Επίσης ας μήν ξεχνάμε, ότι παίζει και μεγάλο ρόλο η πτητική εμπειρία του καθένα, απο την άποψη του πώς θέλει να πετάει ή απο το πώς πετάει...

Δέν μπορώ να έχω τίς ίδιες απαιτήσεις απο ένα γυροσκόπιο όταν σε μία πτήση, εγώ για παράδειγμα θα διορθώσω την ουρά μου 300 φορές, εν' αντιθέσει με κάποιον που βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο hover η πορείας και θα κάνει μικρο διορθώσεις.
    Οταν η ουρά "πιέζεται", πρέπει να ξέρεις και να είσαι σίγουρος ότι θα σου βγάλει το ακροβατικό. Αλλιώς......

Δέν μπορώ να διαβάζω κατά καιρούς, ότι ψάχνεστε να βάλετε μεταλλικές κεφαλές και carbon blades, στα ελικοπτερά σας, και να τσιγκουνεύεστε ίσως ένα απο τα πιο βασικά ηλεκτρονικά του ελικοπτέρου... 

Οπως είπα και πιο πάνω, το φθηνό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά στα όρια της λογικής.....
    Kαι τα επώνυμα αστοχούν, αλλά "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά", λέει μια παροιμία.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Hobby King 401B AVCS Digital Head Lock Gyro
    Μεταπήδηση σε: