Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.884 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 10:20:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 10:20:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από AlexandAir
    [Σήμερα στις 09:48]

[Σήμερα στις 06:27]

από Nikolas K
    [Χθες στις 10:21]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309884
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 113
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 84
    Συνολικά: 86
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: επιλογη σερβο γκαζιου  (Αναγνώστηκε 20486 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #60 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 18:36:14 »

Άλλα όπως και έχω γράψει και παλαιότερα (θα ψάξω να το βρω), άμα έχει δυνατότητα το Ε/Π να βγάζει 13 μοίρες Pitch και άλλες 8 μοίρες cyclic, εμάς τι μας κόφτει ?

Νά σε βοηθήσωWink

και με μια αλλαγη ενως ball link πιανει και περισσοτερες μοιρες 14..!
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #61 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 18:38:32 »

Αν τωρα μου ερθεις και μου αναλυσεις και τον αλγοριθμο και μου αποδειξεις τελικα οτι ο gov εχει αναγκη γρηγορο σερβο ενω ο limiter οχι ε τοτε σου βγαζω το καπελο..

Ωχ !!  Εδώ με έπιασε αδιάβαστο.  Δύσκολο θέμα.

Μα αυτο εννοουσα εννοιεται οτι εσεις οι παλιοι εχετε γνωσεις .... ΑΠλα το θεμα ειναι οτι καποια πραγματα δεν μπορει να τα ξερετε οχι εσεις αλλα ουτε και οι παγκοσμιοι πρωταθλητες...
    Γιατι πραγματικα μπορει με εναν καλυτερο αλγοριθμο ο ιδιος gov να μην εχει καθολου αναγκη ενα γρηγορο σερβο.....

Ολα για τα msec γινονται..... Ασε και διαβαζω λειτουργικα τωρα και εγω φριξει...!
    Καταγράφηκε
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #62 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 18:53:07 »

Το gov menu με τον Limiter τι δουλεια εχει...
    Αρχικα θα ρωτησω το εξεις.....
    Στον MUltigov οταν βαλεις LIMITER mode τοτε βαζεις συγκεκριμενες στροφες σαν οριο και παντα εισαι εκει...

Οποτε παιζεις με τις καμπυλες παλι σε καθε idle αλλα σαν οριο εχεις ενα συγκεκριμενο αρα θελει ξανα μετρημα κτλ κτλ κτλ...

δεν ξερω αν καταλαβαινεις??? ενω με τον gov βαζεις στροφες ξερεις οτι εχεις συγκεκριμενες στροφες οποτε ρυθμιζεις και ευκολα το μοτερ αν δεν σου καθεται...

Οσο για το ιδιο καλαθι δεν σας βαζω αλλα δεν υπαρχει περιπτωση καποιος απο εδω μεσα να ξερει και να μπορει να αποδειξει οτι ο limiter δεν θελει τοσο γρηγορο servo οσο ο Gov... Βασικα πρεπει να συγκρινουμε συγκεκριμενους limiter με συγκεκριμενους gov γιατι δουλευουν με διαφορετικους αλγοριθμους....!

Αν τωρα μου ερθεις και μου αναλυσεις και τον αλγοριθμο και μου αποδειξεις τελικα οτι ο gov εχει αναγκη γρηγορο σερβο ενω ο limiter οχι ε τοτε σου βγαζω το καπελο..

Παυλε φανταζομαι αναφερεσαι σε μενα.
    Απο που αλλαζεις στροφες εσυ αν οχι απο το gov menu? Δεν εχεις αλλες στροφες σε καθε flight mode;
    Ποιος λεει οτι ο limiter ειναι παντα εκει που τον εχεις σεταρει; Κανει οτι και το ονομα του υπονοει. Βαζει ταβανι τις στροφες που δεν θα περασει. Οχι οτι θα ειναι εκει. Φυσικα και θα ειναι πανω κατω και οσο χειροτερο management, τοσο χειροτερα τα πραγματα.
    Τι εννοεις μετρημα; Να μετρησεις τι;
    Αν ρυθμιζεις τα μοτερ σου με gov ενεργοποιημενο, καλο ειναι να αλλαξεις τακτικη. Ο gov μασκαρει τα οποια προβληματα στη ρυθμιση του μοτερ.

Δεν θυμαμαι να ανεφερα τιποτα για ταχυτητα σερβο σε governor η limiter.
    Εμενα μου φτανει το τι λεει ο κατασκευαστης του οποιου εχω διαβασει τις οδηγιες και ΤΙΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. Ο Aerospire συνιστα σερβο ισο η γρηγοροτερο του 0.16 Σημειωτεον οτι ο Multigov ειναι και governor και limiter. Δεν ειδα να αναφερει ο κατασκευαστης πιο γρηγορο σερβο αν χρησιμοποιηθει ως limiter αντι για governor.

Δεν χρειαζεται να αποδειξουμε τιποτα σε κανεναν. Δεν ειναι αυτη η δουλεια μας. Αυτο που προσπαθουμε να κανουμε ειναι να μεταδωσουμε ΣΩΣΤΗ πληροφορια.
    Συνεχιζω να παρακαλω να μην μπαινουμε ολοι στο ιδιο καλαθι.

Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #63 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 20:03:57 »

Οι σοβαροι governor εχουν feedback, με λιγα λογια διαβαζουν την καμπυλη και κρατανε πισινη.

Nα λοιπον που μεσα απο την συζητηση βγαινουν "λαβρακια" (αλλωστε αυτος ειναι ο σκοπος)
    Προσωπικα δεν το γνωριζα οπως και πολλα αλλα μιας και αδυνατω να διαβασω σωστα ενα manual λογω κακων Αγγλικων.
    Ετσι λοιπον θετω μια ακομη απορια μου που δεν εχει λυθει:
    Ποιο ειναι τελικα το σωστο, να εχουμε με την χρηση governor μια γραμμικη καμπυλη 0-50-100 'η' την πραγματικη καμπυλη που μπορουμε να πεταξουμε
    και χωρις governor;
    Στο Ε/Π μου αυτη την στιγμη, με 0 μοιρες στο κεντρο σε normal και idle1-2 με γραμμικη καμπυλη αν αστοχοισει κατι θα εχω overspeed.

Το ότι στολάρει η πτέρυγα στις 16 (ή ακόμη και πιο πριν) εμείς οι παλαιότερη το ξέρουμε. 

Αυτη την στιγμη πεταω με +-10pith και 8cyclic, συνολο 18. Ποσο ποιο λιγο να βαλω; Ηδη το Ε/Π μου φαινεται "αργο".
    Επισης, σε ποια ταχυτητα στολαρει η πτεριγα με 16 μοιρες;
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #64 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 20:37:13 »

τί εννωείς ''αργό'' φίλε Δημήτρη? στο σκαρφάλωμα ή στην πτήση?

και στις δύο περιπτώσεις πάντως (άν το μοτέρ δεν είναι σούπερ ντουπερ τουμπανο 3D κατάστα.... Grin), εγώ είμαι της άποψης ότι το βήμα δεν χρειάζεται να ξεπερνούν τις 8 με 9... (εκτώς στην από την καμπήλη του auto)
     από εκεί και πέρα παίζουν και άλλα ρόλο...

εξάλου το blade πετάει στις 6-7 μοίρες ( για να μήν πώ λιγότερες).... τα υπόλοιπα είναι για wow!!!!...
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #65 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 20:41:00 »

Το gov menu με τον Limiter τι δουλεια εχει...
    Αρχικα θα ρωτησω το εξεις.....
    Στον MUltigov οταν βαλεις LIMITER mode τοτε βαζεις συγκεκριμενες στροφες σαν οριο και παντα εισαι εκει...

Οποτε παιζεις με τις καμπυλες παλι σε καθε idle αλλα σαν οριο εχεις ενα συγκεκριμενο αρα θελει ξανα μετρημα κτλ κτλ κτλ...

δεν ξερω αν καταλαβαινεις??? ενω με τον gov βαζεις στροφες ξερεις οτι εχεις συγκεκριμενες στροφες οποτε ρυθμιζεις και ευκολα το μοτερ αν δεν σου καθεται...

Οσο για το ιδιο καλαθι δεν σας βαζω αλλα δεν υπαρχει περιπτωση καποιος απο εδω μεσα να ξερει και να μπορει να αποδειξει οτι ο limiter δεν θελει τοσο γρηγορο servo οσο ο Gov... Βασικα πρεπει να συγκρινουμε συγκεκριμενους limiter με συγκεκριμενους gov γιατι δουλευουν με διαφορετικους αλγοριθμους....!

Παυλε φανταζομαι αναφερεσαι σε μενα.
    Απο που αλλαζεις στροφες εσυ αν οχι απο το gov menu? Δεν εχεις αλλες στροφες σε καθε flight mode;
    Ποιος λεει οτι ο limiter ειναι παντα εκει που τον εχεις σεταρει; Κανει οτι και το ονομα του υπονοει. Βαζει ταβανι τις στροφες που δεν θα περασει. Οχι οτι θα ειναι εκει. Φυσικα και θα ειναι πανω κατω και οσο χειροτερο management, τοσο χειροτερα τα πραγματα.
    Τι εννοεις μετρημα; Να μετρησεις τι;
    Αν ρυθμιζεις τα μοτερ σου με gov ενεργοποιημενο, καλο ειναι να αλλαξεις τακτικη. Ο gov μασκαρει τα οποια προβληματα στη ρυθμιση του μοτερ.

Δεν θυμαμαι να ανεφερα τιποτα για ταχυτητα σερβο σε governor η limiter.
    Εμενα μου φτανει το τι λεει ο κατασκευαστης του οποιου εχω διαβασει τις οδηγιες και ΤΙΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. Ο Aerospire συνιστα σερβο ισο η γρηγοροτερο του 0.16 Σημειωτεον οτι ο Multigov ειναι και governor και limiter. Δεν ειδα να αναφερει ο κατασκευαστης πιο γρηγορο σερβο αν χρησιμοποιηθει ως limiter αντι για governor.

Δεν χρειαζεται να αποδειξουμε τιποτα σε κανεναν. Δεν ειναι αυτη η δουλεια μας. Αυτο που προσπαθουμε να κανουμε ειναι να μεταδωσουμε ΣΩΣΤΗ πληροφορια.
    Συνεχιζω να παρακαλω να μην μπαινουμε ολοι στο ιδιο καλαθι.

OXi οχι για τον ΚΥΡΝΙΚ εννοουσα...

ΔΛΔ στον multigov μπορεις να βαλεις διαφορετικα limits? εισαι σιγουρος? γιατι νομιζα οτι μποορυσες μονο ενα..!
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #66 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 20:46:42 »

και στις δύο περιπτώσεις πάντως (άν το μοτέρ δεν είναι σούπερ ντουπερ τουμπανο 3D κατάστα.... Grin), εγώ είμαι της άποψης ότι το βήμα δεν χρειάζεται να ξεπερνούν τις 8 με 9... (εκτώς στην από την καμπήλη του auto)

εξάλου το blade πετάει στις 6-7 μοίρες ( για να μήν πώ λιγότερες).... τα υπόλοιπα είναι για wow!!!!...

Αργο στο cyclic. Δεν νομιζω οτι πετας με 6-7 μοιρες...
    Το μονο σιγουρο ειναι οτι ενα καλο πτητικα Ε/Π ειναι συνδιασμος πολλων πραγματων (π.χ. καλορυθμισμενου μοτερ,καλου pitch management,  κ.α.) και οχι μονο παντοδυναμου μοτερ και πολλων μοιρων.
    Καταγράφηκε

pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #67 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 21:00:38 »

Παυλο μπορεις να εχεις μεχρι τρια σε limiting mode ακριβως οπως και governor. Η ενα governor και δυο limiter. Η δυο limiter και ενα ...  τελος παντων καταλαβες...

Παιδες, παιζει ρολο και η κεφαλη και το ποσο γρηγορη ειναι. Το SDX μου με 7 μοιρες ειναι πεντε φορες πιο γρηγορο στο κυκλικο απο οτι το TREX 600 μου με 8. Οποτε Δημητρο πουλα το TREX και παρε SDX. 
    Γενικα οι πολλες μοιρες ειναι για παφ πουφ μανουβρες, Tareq και τους λοιπους...
    Εδω δεν μπορω να διαχειριστω τις 11 θελω και 14;
    Τελος παντων, πεταω πιο ωραια με 11-11 και 7 παρα με 13-13 και 8

Εγω ομως ειμαι και λιγο (εως πολυ) κουλος...

Δημητρη καλο ειναι να υπαρχουν καμπυλες και δεν ειναι μονο στα ελικοφτερα καλο...
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #68 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 21:20:47 »

... παρα με 13-13 και 8
    13+8=21.......Μπααα. 21 πάνι, 21 ?

Εγω ομως ειμαι και λιγο (εως πολυ) κουλος...
    Νομίζω πως έκανες ενα λάθος στην πληκτρολόγηση. Αντι για κούκλος, έγραψες κουλός. Grin Grin Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #69 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 21:23:18 »

Αργο στο cyclic. Δεν νομιζω οτι πετας με 6-7 μοιρες...
    Το μονο σιγουρο ειναι οτι ενα καλο πτητικα Ε/Π ειναι συνδιασμος πολλων πραγματων (π.χ. καλορυθμισμενου μοτερ,καλου pitch management,  κ.α.) και οχι μονο παντοδυναμου μοτερ και πολλων μοιρων.

φίλε Δημήτρη...

να σου κάνω μια ερώτηση.

όταν πετάς σε ευθεία γραμμή σταθερό ύψος σε τί σημείο βρίσκεται το στικ του γκαζιού? τί βήμα έχεις εκεί?

Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #70 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 21:35:17 »

Παιδες, παιζει ρολο και η κεφαλη και το ποσο γρηγορη ειναι. Το SDX μου με 7 μοιρες ειναι πεντε φορες πιο γρηγορο στο κυκλικο απο οτι το TREX 600 μου με 8. Οποτε Δημητρο πουλα το TREX και παρε SDX. 

Συμφωνώ απόλυτα στο θέμα κεφαλής...   Κάνει την διαφορά θα έλεγα.
    Είναι κάτι που το έχω και εγώ στο e-xtreme RJX.   Στίς ίδιες ρυθμίσεις με το τ-ρεχ, είναι 3 φορές πιο γρήγορο και  πιό άμεσο...

Κατά τα άλλα, παρακολουθώ την εξέλιξη της συζήτησης... Wink

Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #71 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 22:03:49 »

Δημητρη καλο ειναι να υπαρχουν καμπυλες και δεν ειναι μονο στα ελικοφτερα καλο...

Αυτες οι "αλλες καμπυλες μας φαγανε και τωρα δεν μπορουμε να διαβασουμε ενα manual στα Αγγλικα... laugh

φίλε Δημήτρη...
    να σου κάνω μια ερώτηση.
    όταν πετάς σε ευθεία γραμμή σταθερό ύψος σε τί σημείο βρίσκεται το στικ του γκαζιού? τί βήμα έχεις εκεί?

Τωρα καταλαβα τι ενωεις "πετας". Ναι εκει πετας με 6-7, εγω ενωουσα maximum 6-7.
    Καταγράφηκε

Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #72 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 22:11:06 »

Thumbs up

απλά αν βάλεις maximum 7 αργείς να φύγεις...... μην κοιτάς που θέλουμε να σηκωνόμαστε σαν να έχουμε πάρει βιάγκρα....

κανονικά είναι υπερβολές όλα αυτά εκτος από το αυτό που εκεί χρειαζόμαστε όσες μοίρες γκράζι το εργαλείο...

Wink
    Καταγράφηκε

Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #73 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 22:22:55 »

Θα διαφωνησω μαζι σου, δεν ειμαστε στο οχταρι ακομα...
    Με 6-7 μοιρες maximum, αν φυσαει 3-4 μποφορ το Ε/Π θα σερνεται. Εδω με 10 μοιρες που εχω τωρα, προχθες με αερα δυσκολευωταν στην ανοδο(για να σε προλαβω το μοτερακι δουλευε μια χαρα).
    Δεν σου λεω οτι κανω 3d αλλα και στο μεταβατικο σταδιο που βρισκομαι απο την ακροβατικη πτηση στο 3d με αυτες τις μοιρες δεν νομιζω οτι μπορω να κανω και πολλα πραγματα αλλα ουτε και να γλυτωσω το Ε/Π σε περιπτωση στραβης...
    Καταγράφηκε

Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #74 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 22:27:05 »

το ξεκαθαρίσαμε αυτό. για 3d δεν... αλλα για πτήση και ....ακροβασίες είναι μια χαρά... πετάς με 7 το πολύ και έχεις +8 -6...

εκεί να δείς ταχυτητες....

Thumbs up

εκτως αν θες να κάνεις τούμπες. τότε οκ. 
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: επιλογη σερβο γκαζιου
    Μεταπήδηση σε: