Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.882 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 02:46:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 02:46:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 01:07]

από akiste
    [Χθες στις 22:58]

από Nikolas K
    [Χθες στις 10:21]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309882
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 80
    Συνολικά: 81
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: επιλογη σερβο γκαζιου  (Αναγνώστηκε 20447 φορές)
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #45 στις: Δευτέρα, 18 Ιαν 2010, 19:48:04 »

Με τη χρήση Limiter (ήτοι "κόφτη") βάζεις όλα τα σημεία της Throttle Curve flat line 100% και αφήνεις το Rev Limiter να κόβει ότι περισσεύει, χωρίς να υπάρχει το φαινόμενο της υστέρησης.

Σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται γρήγορο σέρβο.

Υπάρχουν ακόμη κατασκευαστές που έχουν στην παραγωγή governor ?

Να το συζητησουμε λιγακι το θεμα γιατι εγω με το φτωχο μου το μυαλο το αντιλαβανωμαι αλλιως αλλα μπορει να κανω και λαθος.
    Ας συγκρινουμε λοιπον τον τροπο λειτουργιας των δυο συστηματων (limiter-governor).
    Ο governor δεν λαμβανει υπ' οψην του την καμπυλη του γκαζιου και μοναδικος του σκοπος ειναι να κρατησει τις στροφες του κινητηρα σταθερες (οσο αυτο ειναι εφικτο λογω υστερησης στην αποκριση του θερμικου κινητηρα) στο ποσοστο που του εχει ζητηθει.
    Την περιπτωση του limiter, η καμπυλη του γκαζιου λειτουργει κανονικα και ο limiter θα επεμβει οταν οι στροφες τεινουν να υπερβουν το οριο που εμεις εχουμε ορισει οστε να μην εχουμε overspeed.
    Aν λοιπον εμεις με την χρηση limiter ορισουμε μια φλατ καμπυλη 100-100-100-100 στην ουσια δεν καταργουμε την καμπυλη;
    Αρα ο limiter δεν θα συμπεριφερθει σαν governor;
    Και φερνω ενα παραδειγμα:
    Εχω φτιαξει μια φλατ καμπυλη και εχω ορισει στον limiter σαν οριο στροφων στο στροφειο τις 2000στρ./λεπτο.
    Πεταω το Ε\Π ευθεια εμπρως με μια Χ σταθερη ταχυτητα. Το στικ μου ειναι στο 80% αλλα η εξοδο απο την Τ/Κ λογω φλατ καμπυλης ειναι 100%.
    Ο limiter τι κανει εκεινη τη στηγμη; Επεμβαινει και κραταει τις στροφες στις 2000.
    Ξαφνικα δινω φουλ pitch και κανω κατακορυφη ανοδο για λουπ. Το μοτερ χανει στροφες και ο limiter επιτρεπει στο γκαζι να ανεβει και αυτο θα ανεβει μεχρι το 100% λογω καμπυλης αν οι στροφες δεν περασουν τις 2000. Αυτη δεν ειναι η ιδια λειτουργεια με του governor;
    Και ερχομαστε τωρα στο αργο σερβο. Την στιγμη της κατακορυφης ανοδου ο limiter βλεπει την πτωση των στροφων κατω απο τις 2000στρ. και "βγενει" απο την μεση δινοντας τα υνια στην καμπυλη. Το ποσοστο της καμπυλης ειναι 100% αλλα αφου το σερβο δεν εχει ταχυτητα πως θα προλαβει να δωσει γρηγορα γκαζι ωστε να μην πεσουν δραματικα οι στροφες;
    Το ζουμι απο τις παραπανω σκεψεις ειναι κατ' εμε οτι:

1. Μια φουλ φλατ καμπυλη ακυρωνει την λειτουργεια του limiter και τον κανει να λειτουργει σαν governor.

2. Οταν το σερβο δεν εχει ταχυτητα, ητε με το ενα συστημα ητε με το αλλο, δεν μπορει να τα βγαλει περα.

Αυτες ειναι οι σκεψεις μου προς αμφισβητηση και συζητηση.

Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #46 στις: Δευτέρα, 18 Ιαν 2010, 23:04:41 »

και θα συμφωνήσω απόλυτα (εγώ κέρδισα!!!) και άσε τον ΚΥΡΝΙΚ να λέει για αποβολές....

teasing

Καταγράφηκε

Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #47 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 00:05:04 »

gouskone ας μην βιαζωμαστε, ας απαντησουν και οι παλιοτεροι γιατι μπορει να μας διαφευγει καποια σημαντικη λεπτομερια.
    Επισης να προσθεσω οτι το φαινωμενο της υστερησης στην λειτουργια του governor (πρωτα θα πεσουν οι στροφες και μετα αυτος θα διορθωσει)
    οπως πολυ σωστα ειπε ο Δημητρης Τετραδακος, λογικα εμφανιζεται και στον limiter. Και αυτος πρεπει πρωτα να δει την πτωση των στροφων κατω απο το ορισμενο limit και μετα να βγει εκτος για να αναλαβει η καμπυλη. Αρα και αυτος ερχεται δευτερος.
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #48 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 00:14:26 »

gouskone ας μην βιαζωμαστε, ας απαντησουν και οι παλιοτεροι γιατι μπορει να μας διαφευγει καποια σημαντικη λεπτομερια.
    Επισης να προσθεσω οτι το φαινωμενο της υστερησης στην λειτουργια του governor (πρωτα θα πεσουν οι στροφες και μετα αυτος θα διορθωσει)
    οπως πολυ σωστα ειπε ο Δημητρης Τετραδακος, λογικα εμφανιζεται και στον limiter. Και αυτος πρεπει πρωτα να δει την πτωση των στροφων κατω απο το ορισμενο limit και μετα να βγει εκτος για να αναλαβει η καμπυλη. Αρα και αυτος ερχεται δευτερος.

ρε Δημητρη τι καθεσαι και ψαχνεσαι αφου ο limiter δεν σε καλυπτει γιατι μπορεις να βαλεις μονο ενα οριο...
    Επισης μην ξεχνας οτι αυτα τα πραγματα τα ξερουν μονο οι εταιριες που τα βγαζουν κανεις δεν ξερει απο εδω τι σηματα στελνουν κτλ κτλ... μην τρελαθουμε κιολας...! Ειναι δυνατον να ξερει καποιος απο εδω μεσα  ποσα σηματα στελνει με τι συχνοτητα κτλ κτλ κτλ.... Ξεχασετο ουτε οι παλιοι ουτε οι καινουριοι..!
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #49 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 00:25:14 »

Aυτο ακριβως θελω να πω και 'γω, οτι και τα δυο συστηματα εχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα και τελικα ειναι οτι βολευει τον καθενα.
    Εγω προσωπικα πεταω με governor απλα γιατι κανει την ζωη μου ποιο ευκολη. Και εξηγω: Επιδη ο χρονος μου για πτηση ειναι παντα 3-4 δεξαμενες προτιμω να πετω παρα να ρυθμιζω καμπυλες καθε φορα που κλεινω 'η' ανοιγω λιγο την needle valve 'η' αλλαζω στιλ πτησης.
    Υπενθυμιζω οτι ειμαι ο μεσος μοντελιστης που πεταει για την πλακα του χωρις αγωνιστικες βλεψεις.
    Καταγράφηκε

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #50 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 08:47:33 »

Δλδ θα ηθλεα στον limiter να μπορω να εχω τρια ορια ΠΧ 1900 2000 2200...! για παραδειγμα...!

Παύλο,

Στην JR 9303 υπάρχει σχετικό μενού που έχεις την δυνατότητα να ρυθμίζεις % GOV ξεχωριστά για κάθε stunt (ή αλλιώς idle up για την Futaba) στο κανάλι που ελέχγει το gοv/lim.

Δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να μην έχεις διαφορετικές στροφές για κάθε διαφορετικό stunt, που στην περίπτωση της JR έχεις εκτός από το normal mode, άλλα 4 stunt mode.
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #51 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 09:15:29 »

Να το συζητησουμε λιγακι το θεμα γιατι εγω με το φτωχο μου το μυαλο το αντιλαβανωμαι αλλιως αλλα μπορει να κανω και λαθος.

…..και εγώ φτωχό μυαλό έχω και κάνω λάθη.

Ο governor δεν λαμβανει υπ' οψην του την καμπυλη του γκαζιου και μοναδικος του σκοπος ειναι να κρατησει τις στροφες του κινητηρα σταθερες (οσο αυτο ειναι εφικτο λογω υστερησης στην αποκριση του θερμικου κινητηρα) στο ποσοστο που του εχει ζητηθει.

Σωστά…..με διπλή δουλειά. Αφού χάσει στροφές > προσθέτει, αφού κερδίσει > αφαιρεί.

Την περιπτωση του limiter, η καμπυλη του γκαζιου λειτουργει κανονικα και ο limiter θα επεμβει οταν οι στροφες τεινουν να υπερβουν το οριο που εμεις εχουμε ορισει οστε να μην εχουμε overspeed.

Σωστός και εδώ….

Aν λοιπον εμεις με την χρηση limiter ορισουμε μια φλατ καμπυλη 100-100-100-100 στην ουσια δεν καταργουμε την καμπυλη;

Ναι εφόσον είναι flat. Δεν είναι υποχρεωτικό. Καλύτερα να μην είναι για να μην έχεις ζημιά στην μηχανή σου σε περίπτωση αστοχίας πχ απώλεια μαγνήτη φάνας.

Ο σωστότερος είναι ο εξής. Φτιάχνω μία καμπύλη γκαζιού χωρίς την παρέμβαση του limiter. Την τσιμπώ προς τα πάνω καμιά 10% - 15% περισσότερο, βάζω και γενναίες ποσότητες cyclic > throttle mix (πχ 30%) και έτσι δεν την καταργώ, αλλά την προπορεύω και αφήνω να κόψει το limiter, ό,τι περισσεύει.

Αρα ο limiter δεν θα συμπεριφερθει σαν governor;

Εγώ λέω (με το δικό μου το φτωχό μυαλό) πως όχι….

Και φερνω ενα παραδειγμα:
    Εχω φτιαξει μια φλατ καμπυλη και εχω ορισει στον limiter σαν οριο στροφων στο στροφειο τις 2000στρ./λεπτο.
    Πεταω το Ε\Π ευθεια εμπρως με μια Χ σταθερη ταχυτητα. Το στικ μου ειναι στο 80% αλλα η εξοδο απο την Τ/Κ λογω φλατ καμπυλης ειναι 100%.
    Ο limiter τι κανει εκεινη τη στηγμη; Επεμβαινει και κραταει τις στροφες στις 2000.

Correct…..

Ξαφνικα δινω φουλ pitch και κανω κατακορυφη ανοδο για λουπ. Το μοτερ χανει στροφες και ο limiter επιτρεπει στο γκαζι να ανεβει και αυτο θα ανεβει μεχρι το 100% λογω καμπυλης αν οι στροφες δεν περασουν τις 2000. Αυτη δεν ειναι η ιδια λειτουργεια με του governor;

Το αποτέλεσμα σε μας φαίνεται να είναι ίδιο, ωστόσο το governor επεμβαίνει αφού «δει» να πέφτουν οι στροφές (ενεργώντας με παθητικό τρόπο, λόγος που απιτείτα και γρήγορο σέρβο).

Το limiter είναι φουλαρισμένο εξάρχης και  (πριν ανέβω την ανηφόρα και με ενεργητικό) και κόβει ό,τι στροφές περισσεύουν.

Και ερχομαστε τωρα στο αργο σερβο. Την στιγμη της κατακορυφης ανοδου ο limiter βλεπει την πτωση των στροφων κατω απο τις 2000στρ. και "βγενει" απο την μεση δινοντας τα υνια στην καμπυλη.

Έτσι….βγαίνει από την μέση. Εφόσον έχεις ανεπάρκεια ισχύος του κινητήρα το πρόβλημα δεν είναι πλέον του gov/lim, αλλά του κινητήρα που δεν τα βγάζει πέρα λόγω μεγάλου φορτίου του στροφείου ή κακού pitch manager.

Το ποσοστο της καμπυλης ειναι 100% αλλα αφου το σερβο δεν εχει ταχυτητα πως θα προλαβει να δωσει γρηγορα γκαζι ωστε να μην πεσουν δραματικα οι στροφες;

Ομοίως ως άνω….οι στροφές πέφτουν όχι γιατί δεν πρόλαβε το σέρβο. Ο κινητήρας είναι πολύ φορτωμένος.

Το ζουμι απο τις παραπανω σκεψεις ειναι κατ' εμε οτι:

1. Μια φουλ φλατ καμπυλη ακυρωνει την λειτουργεια του limiter και τον κανει να λειτουργει σαν governor.

Επιμένω πως ο limiter ενεργεί πριν συμβεί η απώλεια στροφών (αφού είμαι φουλαρισμένοι από πριν, ενώ το gov αφού συμβεί η απώλεια στροφών.

2. Οταν το σερβο δεν εχει ταχυτητα, ητε με το ενα συστημα ητε με το αλλο, δεν μπορει να τα βγαλει περα.

Ξαναδιάβασε από την αρχή....

Συμπληρωματικά, έχω παρατηρήσει πως ένας gov «μασκάρει» πιο ύπουλα τα προβλήματα κακής ρύθμισης του μίγματος, ενώ ένας limiter λιγότερο.
    Το gov τείνει να διορθώσει πλόυσια μίγματα της μεσαίας βελόνας, ενώ ο lim θα το αφήσει να εκδηλωθεί με μείωση των στροφων λόγω μπουκώματος στις 0 μοίρες pitch (ή στην κορυφή του loop)….

Αυτες ειναι οι σκεψεις μου προς αμφισβητηση και συζητηση

Άλλη φορά δεν μιλάω……
    Καταγράφηκε
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #52 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 10:34:55 »

Παρατηρησεις.

Οι σοβαροι governor εχουν feedback, με λιγα λογια διαβαζουν την καμπυλη και κρατανε πισινη.
    Limiter με διαφορετικες στροφες σε καθε flight mode κανουν ολες οι καλες τ/κ σε συνδυασμο με καλο limiter (π.χ Multigov).
    Flat line σε θερμικο με επιφυλαξη. Αν χασεις τον μαγνητη η αστοχησει τιποτα αλλο ουτε το διακοπτη δεν θα προλαβεις να αλλαξεις.
    Παυλε προσπαθησε να μη μας πετας ολους στο ιδιο καλαθι.

Συνεχιστε...
     beer

Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #53 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 11:52:56 »

Οι σοβαροι governor εχουν feedback, με λιγα λογια διαβαζουν την καμπυλη και κρατανε πισινη.

Για να μαθαίνουν ? Αλγοριθμικά ?

Limiter με διαφορετικες στροφες σε καθε flight mode κανουν ολες οι καλες τ/κ σε συνδυασμο με καλο limiter (π.χ Multigov).

......όπως και ο Revmax της Model Avionics. Μαλλον εξαρτάτε  περισσότερο από την Τ/Κ και λιγότερο από το gov/lim. Revmax της Model Avionics όπως και το gov της ίδιας εταρίας έχει και ρύθμιση μέσω ποντιεσόμετρο για όσες Τ/Κ δεν φτάνουν τα κανάλια.

Flat line σε θερμικο με επιφυλαξη. Αν χασεις τον μαγνητη η αστοχησει τιποτα αλλο ουτε το διακοπτη δεν θα προλαβεις να αλλαξεις.

Πάντα με επιφύλαξη...

Παυλε προσπαθησε να μη μας πετας ολους στο ιδιο καλαθι.

What ??

Καταγράφηκε
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #54 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 12:30:46 »

Για να μαθαίνουν ? Αλγοριθμικά ?

Οχι ακριβως. Δεν εχουν fuzzy logic. Απλως χρησιμοποιουν την καμπυλη ωστε να ξερουν τι θα πραξουν σε περιπτωση που ειναι εκτος οριων. Ο Multigov σε αφηνει και παιζεις και με το ποσοστο (αν ξερεις τι κανεις).

Και στο δια ταυτα.

Το γρηγορο σερβο ουδεις αγαπησε, το σωστο pitch management πολλοι...
    12 βημα και αλλες 9 κυκλικο και ουτε Cummins να εχεις δεν γλυτωνεις. Ασε που απο τις 16 εχεις στολαρει τα blades.

Αυτα απο εμας τους καινουργιους...
    Εσεις οι παλιοι Κυρνικ;
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #55 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 15:06:05 »

Το gov menu με τον Limiter τι δουλεια εχει...
    Αρχικα θα ρωτησω το εξεις.....
    Στον MUltigov οταν βαλεις LIMITER mode τοτε βαζεις συγκεκριμενες στροφες σαν οριο και παντα εισαι εκει...

Οποτε παιζεις με τις καμπυλες παλι σε καθε idle αλλα σαν οριο εχεις ενα συγκεκριμενο αρα θελει ξανα μετρημα κτλ κτλ κτλ...

δεν ξερω αν καταλαβαινεις??? ενω με τον gov βαζεις στροφες ξερεις οτι εχεις συγκεκριμενες στροφες οποτε ρυθμιζεις και ευκολα το μοτερ αν δεν σου καθεται...

Οσο για το ιδιο καλαθι δεν σας βαζω αλλα δεν υπαρχει περιπτωση καποιος απο εδω μεσα να ξερει και να μπορει να αποδειξει οτι ο limiter δεν θελει τοσο γρηγορο servo οσο ο Gov... Βασικα πρεπει να συγκρινουμε συγκεκριμενους limiter με συγκεκριμενους gov γιατι δουλευουν με διαφορετικους αλγοριθμους....!

Αν τωρα μου ερθεις και μου αναλυσεις και τον αλγοριθμο και μου αποδειξεις τελικα οτι ο gov εχει αναγκη γρηγορο σερβο ενω ο limiter οχι ε τοτε σου βγαζω το καπελο..
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #56 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 17:27:53 »

12 βημα και αλλες 9 κυκλικο και ουτε Cummins να εχεις δεν γλυτωνεις. Ασε που απο τις 16 εχεις στολαρει τα blades.

Αυτα απο εμας τους καινουργιους...
    Εσεις οι παλιοι Κυρνικ;

Το ότι στολάρει η πτέρυγα στις 16 (ή ακόμη και πιο πριν) εμείς οι παλαιότερη το ξέρουμε. 

Άλλα όπως και έχω γράψει και παλαιότερα (θα ψάξω να το βρω), άμα έχει δυνατότητα το Ε/Π να βγάζει 13 μοίρες Pitch και άλλες 8 μοίρες cyclic, εμάς τι μας κόφτει ?

Όπως λέει και ο DimKriti......εμείς με το φτωχό μας το μυαλό, τόσο μας κόβει.
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #57 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 17:34:07 »

Άλλα όπως και έχω γράψει και παλαιότερα (θα ψάξω να το βρω), άμα έχει δυνατότητα το Ε/Π να βγάζει 13 μοίρες Pitch και άλλες 8 μοίρες cyclic, εμάς τι μας κόφτει ?

Νά σε βοηθήσωWink
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #58 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 17:40:31 »

Μεγάλε, είσαι κινητή (ηλεκτρονική) βιβλιοθήκη του Forum  !!  Με έγδυσες !!!   white flag
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #59 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 17:43:36 »

Αν τωρα μου ερθεις και μου αναλυσεις και τον αλγοριθμο και μου αποδειξεις τελικα οτι ο gov εχει αναγκη γρηγορο σερβο ενω ο limiter οχι ε τοτε σου βγαζω το καπελο..

Ωχ !!  Εδώ με έπιασε αδιάβαστο.  Δύσκολο θέμα.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: επιλογη σερβο γκαζιου
    Μεταπήδηση σε: