Συμφωνώ κι εγώ για το calmato sports 40. Εύκολο και ευέλικτο για ακροβατικά, μα πάνω απ' όλα πολύ γερή κατασκευή. Το έχω δει σε πολύ άτσαλα χέρια να κρατάει θαυμάσια σε πολλά G, αντίθετα με το Bossanova που το έχω δει να διπλώνει στον αέρα (το u-can-do ακούω πως είναι πιο γερό - Great Planes γαρ). Βέβαια εσύ ξέρεις αν έχεις "μαλακό χέρι", οπότε όλα καλά είναι. Εύκολα μοντέλα, χαμηλό stall και προβλέψιμα γενικότερα.
Αγαπητοί φίλοι,
με βαση αυτο το μήνυμα θελω να πώ οτι ενας αερομοντελιστής θα πρεπει να κανει τα σωστά βήματα για να προχωρήσει και σωστά.
Ετσι λοιπόν μετά το υψηλοπτέρυγο εκπαιδευτκό η πλέον σωστή επιλογή θα ήταν ενός "μεσοπτέρυγου" αερομοντέλου με κάποια δίεδρο αλλά και ailerons. Η προσωπική μου εκτίμηση ομως ειναι οτι δεν υπάρχει κανεις λόγος για τετοια επιλογή.
Ενα χαμηλοπτέρυγο 40άρι είναι ότι καλύτερο και αυτο γιατί συνηθως τα εκπαιδευτικά μας εινα 40άρια, οπότε μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και την μηχανή μας από το σπασμένο μας η έστω κατα-ταλαιπωρημένο εκπαιδευτικό μας.
Εδώ θα μπορούσα να πώ ότι όσο πιο μεγάλο το αερομοντέλο τόσ το καλύτερο, εαν λοιπόν μπορείς να επιλέξεις ενα 60άρι θα το ευχαριστηθείς ακομα καλύτερα μιας και ειναι πιο σταθερό σε όλο τον φάκελλο πτήσης του.
Τα αεροπλάνα που αναφέρονται σε αυτο το μηνυμα δεν ειναι σωστές επιλογές για 2ο αερομοντελο, ισως 3ου η και 4ου και αυτο γιατι δεν ειναι normal ακροβατικά αερομοντέλα.
Θα πρέπει ενα αερομοντελιστής να μάθει να πετά πρώτα συμβατικά και μετά ότι άλλο ...
Ελπιζω να μην ειναι γραφικό αλλα εμεις τα παλιά χρόνια έτσι κάναμε ...

και τώρα που μεγαλώσαμε έτσι προτείνουμε