Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.365 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 19:52:01

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 19:52:01

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Loukis35
    [Σήμερα στις 15:46]

[Χθες στις 23:13]

από ILIASDJ
    [Χθες στις 10:47]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 12:22:09]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309365
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 1117
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 727
    Συνολικά: 727
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Επόμενο αεροπλάνο?  (Αναγνώστηκε 6866 φορές)
    spyros@123
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 1 Ιαν 2010, 19:46:44 »

Γειά σας παρακολουθώ καιρό και αφού αγόρασα το δικόμου εκπεδαιυτικό έκαψα 5 γαλόνια και ψάχνω το επόμενο βήμα μου σε αεροπλάνο εύκολο στο πέταγμα.Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την βοήθειά σας!
    Καταγράφηκε
    red_baron
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 1 Ιαν 2010, 20:21:58 »

τι θα ελεγες για κατι σε 3D?
    Καλη λυση ειναι το bossanova ή το u can do 3D της great planes....
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 1 Ιαν 2010, 20:48:39 »

Φιλε καλησπέρα και καλή Χρονιά.

Το 2ο αεροπλάνο ειναι εξισου σημαντικο οσο και το πρωτο, αλλάζουν καποια πραγματάκια σε σχεση με το πρωτο αλλά ουσιαστικά οχι και πάρα πολλά μιας και τα πάντα ειναι μεσα στο μυαλό μας.

Η επιλογή είναι δική σου αλλά εγω θα σου πρότεινα να επιλέξεις το ΚΥΟSHO KALMATO 40 χαμηλοπτέρυγο.

Και καλές προσγειώσεις Wink
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 1 Ιαν 2010, 21:23:41 »

Συμφωνώ κι εγώ για το calmato sports 40. Εύκολο και ευέλικτο για ακροβατικά, μα πάνω απ' όλα πολύ γερή κατασκευή. Το έχω δει σε πολύ άτσαλα χέρια να κρατάει θαυμάσια σε πολλά G, αντίθετα με το Bossanova που το έχω δει να διπλώνει στον αέρα (το u-can-do ακούω πως είναι πιο γερό - Great Planes γαρ). Βέβαια εσύ ξέρεις αν έχεις "μαλακό χέρι", οπότε όλα καλά είναι. Εύκολα μοντέλα, χαμηλό stall και προβλέψιμα γενικότερα.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Thanos Mouchos
    Aeromodeller Full Member

KEEP CALM AND FLY HIGH

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 1 Ιαν 2010, 22:18:24 »

και εγω προτεινω το χαμηλοπτεριγο calmato πολυ καλο σαν σκαφος....ωραια πτηση και καλο για εκμαθηση σε τετοιο σταδιο.
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 1 Ιαν 2010, 22:34:22 »

Συμφωνώ κι εγώ για το calmato sports 40. Εύκολο και ευέλικτο για ακροβατικά, μα πάνω απ' όλα πολύ γερή κατασκευή. Το έχω δει σε πολύ άτσαλα χέρια να κρατάει θαυμάσια σε πολλά G, αντίθετα με το Bossanova που το έχω δει να διπλώνει στον αέρα (το u-can-do ακούω πως είναι πιο γερό - Great Planes γαρ). Βέβαια εσύ ξέρεις αν έχεις "μαλακό χέρι", οπότε όλα καλά είναι. Εύκολα μοντέλα, χαμηλό stall και προβλέψιμα γενικότερα.

Αγαπητοί φίλοι,

με βαση αυτο το μήνυμα θελω να πώ οτι ενας αερομοντελιστής θα πρεπει να κανει τα σωστά βήματα για να προχωρήσει και σωστά.

Ετσι λοιπόν μετά το υψηλοπτέρυγο εκπαιδευτκό η πλέον σωστή επιλογή θα ήταν ενός "μεσοπτέρυγου" αερομοντέλου με κάποια δίεδρο αλλά και ailerons. Η προσωπική μου εκτίμηση ομως ειναι οτι δεν υπάρχει κανεις λόγος για τετοια επιλογή.
    Ενα χαμηλοπτέρυγο 40άρι είναι ότι καλύτερο και αυτο γιατί συνηθως τα εκπαιδευτικά μας εινα 40άρια, οπότε μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και την μηχανή μας από το σπασμένο μας η έστω κατα-ταλαιπωρημένο εκπαιδευτικό μας.
    Εδώ θα μπορούσα να πώ ότι όσο πιο μεγάλο το αερομοντέλο τόσ το καλύτερο, εαν λοιπόν μπορείς να επιλέξεις ενα 60άρι θα το ευχαριστηθείς ακομα καλύτερα μιας και ειναι πιο σταθερό σε όλο τον φάκελλο πτήσης του.

Τα αεροπλάνα που αναφέρονται σε αυτο το μηνυμα δεν ειναι σωστές επιλογές για 2ο αερομοντελο, ισως 3ου η και 4ου και αυτο γιατι δεν ειναι normal ακροβατικά αερομοντέλα.
    Θα πρέπει ενα αερομοντελιστής να μάθει να πετά πρώτα συμβατικά και μετά ότι άλλο ...

Ελπιζω να μην ειναι γραφικό αλλα εμεις τα παλιά χρόνια έτσι κάναμε ... Wink και τώρα που μεγαλώσαμε έτσι προτείνουμε 
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 1 Ιαν 2010, 22:50:27 »

Δεν θα διαφωνήσω με την μεθοδο εκμάθησης, καθώς συμφωνώ από τεχνικής άποψης.

με βαση αυτο το μήνυμα θελω να πώ οτι ενας αερομοντελιστής θα πρεπει να κανει τα σωστά βήματα για να προχωρήσει και σωστά.

Θα ήθελα να πω όμως πως η γνώμη του καθενός δεν αποτελεί το αντικειμενικά σωστό.
    Σωστό είναι αυτό που βασίζεται λογικά και όταν οποιαδήποτε μέθοδος καταλήγει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε η μέθοδος είναι σωστή.
    Μάλλον θα ήταν πιο συνετό να λέγαμε πως είναι καλύτερα αντί για σωστά.

Ο λόγος που δεν απέρριψα τα 3D είναι για την ευκολία πτήσης. Σε καμιά περίπτωση δεν προσφέρουν τα ίδια πτητικά χαρακτηριστικά με το χαμηλοπτέρυγο και με δίεδρο calmato sports.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 1 Ιαν 2010, 23:31:39 »

http://www.modelone.gr/default/airplanes/dolphin.html?SID=k019mlq0eajvdj7mu2vlqvkpe0
    Καταγράφηκε

Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 2 Ιαν 2010, 01:36:48 »

Καλημέρα

Το λινκ του φίλου Skopos-Komotini δεν οδηγεί στο μοντέλο δυστυχώς.
    Εννοεί το Dolphin της Phoenix.

Γειά σας παρακολουθώ καιρό και αφού αγόρασα το δικόμου εκπεδαιυτικό έκαψα 5 γαλόνια και ψάχνω το επόμενο βήμα μου σε αεροπλάνο εύκολο στο πέταγμα.Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την βοήθειά σας!

Nα σε ρωτήσω, ποιο εκπαιδευτικό είχες;

* pd010.jpg (7.8 KB, 300x162 - εμφανίστηκε 344 φορές.)
    Καταγράφηκε

jimm7
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 2 Ιαν 2010, 02:20:40 »

εγώ απλά θα πω πως χωρίς να έχω πετάξει καθόλου αλλα με πολλές ώρες realflight simulation έμαθα να πετάω. ήθελα το belt k μου έλεγαν να πάρω lama. k "γιαυτο" πήρα κάτι ενδιάμεσο k πιο κοντά στο belt, to honny bee cp2 τελικά δεν έσπασα ποτε κανένα από πτητικές ικανότητες (έσπασα όμως το belt όταν πήγα να κάνω 3d με e-sky πομπό).

τα χριστούγεννα λοιπόν με έτρωγε να πάρω αεροπλάνο. πάλι τα ίδια... όλοι μου έλεγαν εκπαιδευτικό... επειδή την πάτησα k με το heli όμως δεν άκουγα tpt αυτή τι φορα... πήρα 3d με τι μια. 1.20 φτερό SUKHOI ηλεκτρικό. δεν λέω πως κάνω κάνα τέλειο 3d αλλα δεν το έχω σπάσει. πετάω άνετα στην αρχή μονο το προσγείωσα λίγο άτσαλα γιατί ήταν "αζιγιστο" k δεν πλάναρε αλλα k πάλι χωρίς σπάσιμο. απλά όλα είναι σχετικά. καλο λοιπόν θα ήταν να μην είμαστε απόλυτη για τις συμβουλές μας. εγώ πάντως πλήρωσα ένα honey bee τσάμπα για τέτοιου είδους συμβουλές. k δεν είναι τα λεφτά. δεν το ευχαριστήθηκα.

απλά μην είστε απόλυτοι

ότι έχω μάθει πτητικά το οφείλω εντελώς στο real flight simulation που κατά τι γνώμη μου μετά το update που έκανε το 2009 είναι το καλύτερο simulation (πολλές ώρες λέμε) και δεν έχω σταματήσει να εξασκούμε στο realflight ακόμα k τώρα που έχω αληθινά μοντέλα

φιλικά πάντα. δημήτρης
    Καταγράφηκε

My Model 1: CoptereX SE v2
    moter: Scorpion 2221-8
    gyro: 750gp+ds520
    esc:  Align 25A
    servo:3x Corona DS-929MG

Model 2: Sukhoi 49" balsa  ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    motor: scorpion s3020-16  ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    esc:  Hobbywing 60A Platinum ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    GeorgeC
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 2 Ιαν 2010, 08:31:01 »

Κατατην προσωπικη μου αποψη: -RIPMAX BOSSANOVA- Απιστευτα ευκολη στην πτηση λογω χαμηλου πτερυγικου φορτιου. Το αεροπλανο προσγειωνει στα 10μ. με απνοια και ταχυτητα σχεδον βηματισμου(τοσο ευκολο ειναι). Με εναν καλο 4χρονο κινητηρα 70-90 ειναι το απολυτο παιχνιδι. Αρκετα καλο και το U-Can_Do.Ιδιαιτερα στην εκδοση Giant πεταει σχεδον μονο του. Για καποιους αυτο γινεται βαρετο υστερα απο λιγο καιρο.
    Για καποιους παλι, οχι. Παντως εφ' οσον ακομα το ζητουμενο δεν ειναι precision flight ( και δεν θα ειναι για καμποσο καιρο ακομα) ,παρε ενα 3D μονελο και καλη διασκεδαση! Αληθηνη διασκεδαση!
    Καλες πησεις και καλη χρονια σε ολους
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 2 Ιαν 2010, 08:41:09 από GeorgeC » Καταγράφηκε
    TAKISC
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 2 Ιαν 2010, 10:49:01 »

τα λεγομενα εκπαιδευτικα για μενα κακος υπαρχουν πλεον
    παλια ηταν καλα γιατι δεν υπηρχαν και πολλες επιλογες
    αποψη μου ειναι να ξεκινα καποιος απο 3d αεροπλανο
    ο λογος? ειναι αεροπλανα που συγχωρουνε λαθη και εχουν πολλα περιθωρια εξελιξης ενος χειριστη
    Καταγράφηκε
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 2 Ιαν 2010, 11:10:44 »

τα λεγομενα εκπαιδευτικα για μενα κακος υπαρχουν πλεον
    παλια ηταν καλα γιατι δεν υπηρχαν και πολλες επιλογες
    αποψη μου ειναι να ξεκινα καποιος απο 3d αεροπλανο
    ο λογος? ειναι αεροπλανα που συγχωρουνε λαθη και εχουν πολλα περιθωρια εξελιξης ενος χειριστη

Θα συμφωνήσω μαζί σου, με μικρές κινήσεις στα πηδάλια τα 3d αεροπλάνα είναι
    ποιο εύκολα και από εκπαιδευτικά και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όλα τα ακροβατικά.
    Βέβαια και τα εκπαιδευτικά με δίεδρο έχουν κι αυτά τη δική τους μοναδική χάρη στο πέταγμα.
    Καμιά φορά νοσταλγώ ένα calmato trainer 
    Καταγράφηκε

spyros@123
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 2 Ιαν 2010, 11:31:26 »

Καλή χρονιά και σε εσάς!το εκπαιδευτικόμου είναι ένα 40αρικάπου στο 1,5 μέτρο.Μετά από τις συμβουλές σας τι να προτιμήσω ένα 3d τελικά? Undecided
    Καταγράφηκε
    jimm7
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 2 Ιαν 2010, 12:08:20 »

λοιπόν. ερώτηση.
     ένα trainer 4"τρακαναλο" είναι πιο εύκολο από ένα 3d αεροπλάνο 4"τρακαναλο" πάλι ρυθμισμένο από το transmitter να έχει μικρές καμπύλες στο "ελερον" ali ruder...Huh

η δικη μου γνώμη είναι όχι. πιστεύω είναι ίδια. η διαφορα είναι πως το τρίνερ φέρνει την άτρακτο κάτω από τα φτερά μονο του αν αφήσεις το πομπό. k πιστεύω αυτό το κάνει k πιο δύσκολο αν θες να στρίβεις  χωρίς ruder.
    Καταγράφηκε

My Model 1: CoptereX SE v2
    moter: Scorpion 2221-8
    gyro: 750gp+ds520
    esc:  Align 25A
    servo:3x Corona DS-929MG

Model 2: Sukhoi 49" balsa  ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    motor: scorpion s3020-16  ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    esc:  Hobbywing 60A Platinum ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Sport - fun και γενικά (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: Επόμενο αεροπλάνο?
    Μεταπήδηση σε: