Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 16:00:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 16:00:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:38]

από Stargazer
    [Χθες στις 16:11]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 122
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 116
    Συνολικά: 116
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Eπιλογη θερμικου ελικοπτερου.  (Αναγνώστηκε 35415 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #135 στις: Τετάρτη, 20 Ιαν 2010, 21:54:48 »

Α και καποιος που ειδα πηρε ενα ρουλεμαν κεραμικο απο την boca bearings για τον 50αρη του κινητηρα...

Αν εγω παρω κατι τετοιο..το εργοστασιακο πως θα το βγαλω??

Ακομα και στο αμαξακι μου που ειναι νιτρου και αυτο..δεν μπορεσα να το βγαλω και ηθελα...καμια ιδεα?

Καμια ιδεα ρε παιδεια??

Τωρα που θα ξαναδεσω τον κινιτηρα...να αγορασω και ενα καινουριο σετ απο φλαντζες ετσι?

πως θα το βγαλεις εε.... πρεπει να βγει χιτονιο μπελια πιστονι και μετα το βαζεις σε ενα φουρνο η με ενα πιστολι θερμου αερα το ζεστενεις και οταν εισαι κοντα στους 60-70 βαθμους τοτε περνεις ενα ξυλο και χτυπας τον κινητηρα μεχρι να βγει....!
    Για να βγαλεις το χιτονιο τι να σου πω δεν περιγραφεται.... ψαξε λιγο στο google για τον κινητηρα καπου θα δεις καποιο θεμα πανω σε αυτο..!
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #136 στις: Τετάρτη, 20 Ιαν 2010, 22:11:15 »

Εγώ πάντως από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι το ελικόπτερο πρέπει να το τσεκάρει προσεκτικά κάποιος εμπειρότερος γιατί μάλλον κρύβει αρκετά "μυστικά". Και το τελευταίο πράγμα που θέλει κάποιος με ένα θερμικό ελικόπτερο είναι να ανακαλύψει τα "μυστικά" του εν ώρα πτήσης. Ειδικά ένας αρχάριος.
    Καταγράφηκε
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #137 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 19:34:02 »

Χαιρεται και παλι 

Το ελικοπτερο προχωραει βημα βημα..το ελυσα οοολο και το ξαναμαζευω απο την αρχη για να το μαθω και πως λειτουργει..

εκατσα διαβασα και αρκετα θεματακια στο φορουμ και καλυφθηκα μεχρι ενα 95%

Λοιπον εχω 3 τελευταια μικρα ερωτηματα..

Το pitch στα tail blades πως τα ρυθμιζουμε?

Κοιταξα το θεμα που λεει 'Σεταρισμα CCPM ελικοπτερου' αλλα δεν εβγαλα ακρη..Αν υπαρχει αλλο θεμα που να το λεει αναλυτικοτερα ας μου το δωσει καποιος σε λινκ η ας μου το εξηγησει αν δεν ειναι κοπος....

Και 2ον διαβασα μεσα στο μανουαλ της τηλεκατευθηνσης κατι για throttle hold.
    Διαβασα μεν αλλα δεν καταλαβα τι ρυθμιζει αυτο...κατι για να περνει την δυναμη απο τον κυριο αξονα οταν χρειαζεται για να μην γυρναει μουρη το ελικοπτερο και κατι για ενα autorotation λεει...Καμια βοηθεια με αυτο?

Και 3 και τελευταιο το μανουαλ το ελικοπτερου δινει ενα κολπο για να δουμε αν ειναι ισοροπημενοι οι ελικες μεταξυ τους αν εχουν δηλαδη το ιδιο βαρος...Και λεει να τους βαλω μαζι σε μια βιδα και τους 2 και να με τον αντιχειρα να κραταω κοντρα την βιδα για να μην φυγουν και κατι τετοια...

Γνωριζει κανενας και για αυτο τιποτα....

Ξερω υπαρχει το blade balancer αλλα προστοπαρον τα οικονομικα μας ειναι σε καθοδο... Tongue Tongue

Ευχαριστω εκ των προταιρων angel angel
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #138 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 19:54:27 »

Το pitch στα tail blades δεν το μετραμε-ρυθμιζουμε οπως στα main blades. Oριζουμε μονο τα ακρα της κινησης στο gyro (limit) για να μην ζωριζουμε το σερβο και καει.

autorotation ειναι η ασκηση κατα την οποια εκτελουμε προσγειωση χωρις κινητηρα.(γινεται και στα πραγματικα ελικοπτερα).
    Για να κανεις  autorotation πρεπει να "κοψεις" το μοτερ. Αυτη τη δουλεια κανει η λειτουργεια throttle hold. τραβωντας ενα διακοπτη,φερνουμε το μοτερ στο ρελαντι και εκτελουμε  autorotation. Οταν ενεργοποιησεις την λειτουργια throttle hold στην τηλεκατευθυνση σου θα παρουσιαστει μια καμπυλη ακομα (throttle hold pith curve). Αυτο γιατι στο autorotation χρειαζομαστε αλλη καμπυλη για το pith. Περισοτερρα στο μελλον.

Ενα κολπο για μπαλανσαρισμα στα main blades ειναι να τα πιασουμε μαζι με μια μακρυα βιδα, και να πατησουμε τα ακρα της βιδας πανω σε δυο ποτηρια. Ετσι εχουμε μια προχειρη "ζυγαρια.
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #139 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 19:59:11 »

Οκ για την ουρα....

Και για το autorotation...δεν με βλεπω να το χρησημοποιω και ποτε...πολυπλοκο μου ακουγεται...

Μονο αυτο με το μπαλανσαρισμα τον ελικων δεν καταλαβα και πολυ...το οτι βαζουμε τους ελικες σε μια μακρια βιδα οκ το καταλαβα..μετα πως θα την γυρισω την βιδα για να γινει ζυγαρια? 
    Καταγράφηκε
    Wind
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #140 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 20:02:57 »

Αντε  απο την  αρχη.... ( το πιθανοτερο ειναι οτι θα τσαντιστεις και θα με "γραψεις"  αλλα    ΟΚ. )   οτι και να σου πουμε  εδω      ΔΕΝ     θα το  καταλαβεις οσο  και  να νομιζεις  οτι  ξερεις,  για  τον απλουστατο λογο  οτι ΔΕΝ  ξερεις...   κανονισε με  καποιον που ξερει απο ελικοπτερα να συναντηθειτε να σου πει  και να δει μερικα  πραγματα  Η πηγαινε σε μια αλανα η  μοντελοδρομιο που  πετανε και  μιλα.....  οι παλαιοτεροι εδω  εμαθαν οσα  ξερουν οχι  απο το  φορουμ  και  οχι  μεσα  σε  μια - δυο  εβδομαδες   και  με  ΜΕΓΑΛΗ  υπομονη .    Καπου διαβασα  οτι  πας  σχολειο  αρα  εισαι  μικρος  ακομα  και το πιθανοτερο  ειναι  οτι  ηδη  με  εχεις  "συνδεσει με Τουρκια"      για τα  περι  υπομονης και  συμβουλων,    οποτε αυτα  που λεω αστα και  κοιτα στο YouTube  τι  κανουν οι ατιμοι  με  τα  ελικοπτερα........  
    Καταγράφηκε

Αυτοι που νομιζουν οτι τα ξερουν ολα εκνευριζουν εμας που τα ξερουμε !
    ( αχ και να ημουν mod αχ..)
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #141 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 20:08:33 »

Συμφωνω απολυτως με τον Wind, στα εχω πει και 'γω και αλλοι ποιο πανω.
    Οτι θα μαθεις σε δυο ωρες απο εναν εμπειρο στο μοντελοδρομιο-αλανα δεν θα τα μαθεις απο το pc ουτε σε δυο μηνες...
    Δες και ενα βιντεο για το μπαλανσαρισμα.

http://www.youtube.com/watch?v=9ezgRCauxw4
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #142 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 20:19:31 »

Αντε  απο την  αρχη.... ( το πιθανοτερο ειναι οτι θα τσαντιστεις και θα με "γραψεις"  αλλα    ΟΚ. )   οτι και να σου πουμε  εδω      ΔΕΝ     θα το  καταλαβεις οσο  και  να νομιζεις  οτι  ξερεις,  για  τον απλουστατο λογο  οτι ΔΕΝ  ξερεις...   κανονισε με  καποιον που ξερει απο ελικοπτερα να συναντηθειτε να σου πει  και να δει μερικα  πραγματα  Η πηγαινε σε μια αλανα η  μοντελοδρομιο που  πετανε και  μιλα.....  οι παλαιοτεροι εδω  εμαθαν οσα  ξερουν οχι  απο το  φορουμ  και  οχι  μεσα  σε  μια - δυο  εβδομαδες   και  με  ΜΕΓΑΛΗ  υπομονη .    Καπου διαβασα  οτι  πας  σχολειο  αρα  εισαι  μικρος  ακομα  και το πιθανοτερο  ειναι  οτι  ηδη  με  εχεις  "συνδεσει με Τουρκια"      για τα  περι  υπομονης και  συμβουλων,    οποτε αυτα  που λεω αστα και  κοιτα στο YouTube  τι  κανουν οι ατιμοι  με  τα  ελικοπτερα........  

Οχι οχι προς Θεου παιδεια!!!

Ειστε πιο μεγαλοι και πιο εμπειροι...για αυτο και ρωταω εσας...δεν σε συνδεω με Τουρκια μην ανοισιχεις...Βρηκα ειδκο για να μου πει 2 πραγματα απο κοντα αλλα θα βρεθουμε το αλλο Σαββατο και λεω μεχρι τοτε να το εχω στησει και τοτε να το παρουμε και απλα να το σεταρουμε και να το πεταξω για αυτο 

Ειμαι και λιγο ανυπομονος 

Ναι ειμαι μικρος σχετικα με αρκετους...18 ειμαι ....

Οκ θα δω μηπως καταφερω και τιποτα αλλο διαβαζωντας μερικα ποστ ακομα....

Παντως ενταξει δεν τιθεται θεμα γιατι ας πουμε ρωτησα κατι και αμεσως τα προθυμα μελη εδω μεσα πχ πριν ο Δημητρης Κρητη μου απαντησε...οποτε και ελπιζω να μην σας σπαω τα @@ (Συγνωμη για την εκφραση μου) 

Φιλικα Σταθης
    Καταγράφηκε
    Wind
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #143 στις: Παρασκευή, 22 Ιαν 2010, 20:27:14 »

Ωπ !  να  και  ενας που  μπορει να εχει  πιθανοτητες   ΟΚ  θα  δουμε !!! Wink    αν  μπορειτε  να  συναντηθειτε   ΠΡΙΝ  πας να  πεταξετε  να  δει  1-2  πραγματα  και  να  σου  πει  μερικα   θα  ηταν  καλα     
      Καλη  τυχη...       και  υπομονη ε ?

ΥΓ    το κακο  με  το  φορουμ   (το  καθε  φορουμ...)  ειναι  οτι κανεις  μια  ερωτηση  και  εχεις  57735428    απαντησεις   οποτε  μαλλον  μπλεξιμο  ειναι   Crazy2   
    Καταγράφηκε

Αυτοι που νομιζουν οτι τα ξερουν ολα εκνευριζουν εμας που τα ξερουμε !
    ( αχ και να ημουν mod αχ..)
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #144 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 20:38:45 »

Γεια σας και παλι 

Λοιπον το ελικοπτερο προχωραει βημα βημα...περιμενω καποια ανταλλακτικα οπως κυριο αξονα,βαση για να βαλω το servo της ουρας πισω στην μπουμα,ρουλεμαν και αλλα τετοια...

Κατι ομως που δεν μου καθεται ειναι πως ολα τα servo επανω στο ελικοπτερο εκτος απο το servo της ουρας που ειναι το 9254 της Futaba...ειναι τα futaba S3001 τα οποια ειδα πως η τιμη τους ειναι ξεφτιλα....

εκτος απο την τιμη τους που απο οτι φαινεται δεν κανουν για το ελικοπτερο απο προσωπικης αποψης...εσεις σαν πιο ειδικοι πιστευετε πως κανουν?

Μπορειται να μου προτεινεται καποια καλα και σχετικα φθηνα servo ?

Ευχαριστω  Thumbs up Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 24 Ιαν 2010, 12:20:10 από StAtHiZ » Καταγράφηκε
    Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #145 στις: Κυριακή, 24 Ιαν 2010, 01:13:28 »

Είσαι σίγουρος ότι θές σέρβο από αυτή τη σελίδα?
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #146 στις: Κυριακή, 24 Ιαν 2010, 10:50:57 »

Ναι έχω παραγγείλει ξανα απο δω... Εσύ γιατί ρωτας?
    Αν έχεις καμια ποιο καλή ιστοσελίδα ευπρόσδεκτη και αυτη..
    Καταγράφηκε
    Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #147 στις: Κυριακή, 24 Ιαν 2010, 13:42:44 »

Όχι!Εννοώ από τη συγκεκριμένη σελίδα που είχες βάλει,γιατί όλα τα σέρβο εκεί, που υπάρχουν σε στόκ, έχουν πάνω από 100 ευρώ!
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #148 στις: Παρασκευή, 12 Φεβ 2010, 19:49:44 »

Παιδες μια μικρη διευκρινηση αν γινεται 

Το μονοδρομικο ρουλεμαν που φοραμε στο μεγαλο γραναζι και στο γραναζι του ιμαντα...Θα πρεπει να βρισκει κοντρα οταν το γυρναμε αντιθετως της κινησης του επανω γραναζιου (δηλαδη προς την κανονικη δεξιοστροφη κινηση ) η προς την αλλη πλευρα???
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #149 στις: Παρασκευή, 12 Φεβ 2010, 19:59:44 »

Πρός στην αριστερή μεριά, γυρνάνε και τα δύο.  Στήν δεξιά γυρνάει μόνο το γρανάζι του ιμάντα.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 12 Φεβ 2010, 20:50:19 από vtr » Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Eπιλογη θερμικου ελικοπτερου.
    Μεταπήδηση σε: