Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 15:27:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 15:27:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:38]

από Stargazer
    [Χθες στις 16:11]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 122
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 85
    Συνολικά: 85
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 11     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Eπιλογη θερμικου ελικοπτερου.  (Αναγνώστηκε 35411 φορές)
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #60 στις: Σάββατο, 16 Ιαν 2010, 23:14:13 »

Και ναι τελικα μετα απο ψαξιμο κατεληξα στο Raptor 50...

Αγορασα σημερα ενα μεταχειρισμενο Raptor 50 με την Futaba 8U (oxι στα 2.4 βεβαια αλλα ενταξει)
    μαζι με κατι ανταλλακτικα 2 καπακια και ολοκληρο κασελακι φτιαγμενο με μπαταρια αυτοκινητου μεσα,το power panel και 5 λιτρα καυσιμο με μονο 2 τεποζιτα παιγμενα σε πτηση(τα 2 τεποζιτα ειναι σιγουρα γιατι ανοιξα το μοτερ να το ελεγχξω και ηταν ολοκαθαρο και καινουριο)...στα 700 ευρω!

Ολα καλα αλλα δεν μπορω να το βαλω μπρος στο σπιτι μου...κατι μου ειπε το παιδι πως πρεπει να γεμισει μεχρι επανω το τεποζιτο το μεγαλο (γιατι εχει και μικρο) για να μην ρουφαει αερα και τα συναφη....

Καμια βοηθεια απο την αρχη κανενας?

Πως να ξεκινιησω?

Βαζω καυσιμο μεσα στα τεποζιτα...μετα? 
    Καταγράφηκε
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #61 στις: Σάββατο, 16 Ιαν 2010, 23:36:22 »

A και κατι που ξεχασα...Πως το βαζουμε μπροστα?Δεξιοστροφα η αριστεροστροφα ρε παιδεια???
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #62 στις: Κυριακή, 17 Ιαν 2010, 00:00:39 »

φιλε μου δεν ειανι ετσι απλα τα πραγματα....
    Θα βρεις καποιον που θα ξερει ειδικα για πρωτη φορα... να το ελεξει και λιγο....
    Ειναι καπως επικινδυνο δεν ειανι παιχνιδι..!
    Καταγράφηκε
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #63 στις: Κυριακή, 17 Ιαν 2010, 00:15:13 »

Ξερω ρε φιλε απο κινητηρες νιτρου.Εχω με νιτρο και ξερω ποσο επικυνδινο ειναι και πως ειναι δεν ειναι παιχνιδι...απλα θελω καποιον να μου εξηγησει αυτο που ρωτησα...Προς τα που πρεπει να το βαλω μπρος με το rotostart???

Και αν τυχον το γυρισα λαθος ως τωρα υπαρχει περιπτωση να χαλασα τιποτα?
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #64 στις: Κυριακή, 17 Ιαν 2010, 00:16:57 »

οχι δεν υπαρχει περιπτςση... αν ξερεις λογικα ξερεις οτι δεν παθαινει ζημια,.... τεσπα αναποδα απο το ρολοι δλδ αριστεροστροφα...!
    Αλλα και παλι επιμενω για πρωτη φορα να εχεισ καποιον.. δεν ειανι ετσι απλο..!
    Καταγράφηκε
    MrFuelMan
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #65 στις: Κυριακή, 17 Ιαν 2010, 00:18:10 »

Φίλε Stathiz
    Kαλώς ήρθες στον χώρο των ελικοπτέρων.Η επιλογή που έκανες, θεωρώ, ότι ήταν η καλύτερη που θα μπορούσες να κάνεις μιας και το Raptor είναι, ίσως, από τα καλύτερα ελικόπτερα και ειδικά για αρχάριους.
    Η γνώμη μου, όσον αφορά, το ξεκίνημά σου είναι να βρεθείς με κάποιον που ξέρει, γιατί δεν αρκεί να μάθεις μόνο τα περί ελικοπτέρου, αλλά και πράγματα, όπως, μέτρα ασφαλείας και γενικά σωστή χρήση του μοντέλου,  ώστε να μπορείς να το χαίρεσαι και εσύ,  αλλά και οι άλλοι που θα σε βλέπουν.
    Βέβαια, δεν ξέρω από που είσαι, αλλά αν είσαι Αθήνα είναι σχετικά εύκολο να βρείς κάποιον να σε βοηθήσει.
    Αν δυσκολευτείς, ρίξε ένα τηλέφωνο να σε βοηθήσω. Wink

Ψωμάς Γιάννης
    www.Rcfuel.gr
    Καταγράφηκε

www.RCFUEL.GR      ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ
    Ψωμάς Γιάννης   
    Rapicon Team
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #66 στις: Κυριακή, 17 Ιαν 2010, 00:28:49 »

Αριστεροστροφα το γυρνουσα και εγω και εσκαγε μεν το μοτερ ακουγοταν οτι επερνε αλλα τιποτα....τωρα θα φορτισω την μπουζοπιπα μηπως λεω μηπως δεν ειχε ρευμα αν και σπινθηριζε το μπουζακι στα χερια μου....

Τωρα ρωτισα τον τυπο που το ειχε και μου ειπε τα εξης.

Καταρχην πρωτα γεμιζει τερμα μεχρι επανω τα τεποζιτα για να μην μπορει να τραβαει αερα η μηχανη...

Δευτερον κλεινεις με το χερι σου την εξατμιση και του δινει κανα 2 στροφες με το ροτοσταρτ για να παρει βενζινη ο κινητηρας..

Υστερα ανεβαζεις λιγο το γκαζι απο την κατευθηνση σου...βαζεις την πιπα και βαζεις το ροτοσταρτ και δινεις...

Αυτα ειπε...Μηπως κατι δεν ειναι σωστο?

Εγω παντως επειδη δεν εχω ροτοσταρτ το δοκιμασα να το βαλω μπρος με τον βιδολογο και την προεκταση που ηταν μαζι για το ελικοπτερο...το ελικοπτερο σκαει ακουγεται πως θα παρει μυριζει λιγο νιτρο καμενο αλλα τιποτα...εκει δεν αναβει με τιποτα...Μηπως λεω μηπως ο βιδολογος δεν εδεινε πολλες στροφες?Θελει δηλαδη πολλες στροφες και κατι δυνατο για να παρει μπρος?

Σορρυ αν ρωταω πολλα αλλα οπως ειπε και ο φιλος ειμαι ακομα νεος σε τετοια κλιμακα  ελικοπτερων..

Ευχαριστω για την βοηθεια παντως....

Και MrFueLMan  σε ευχαριστω για το καλοσορισμα.. αν χρειαστω κατι παντως θα σου στειλω μυνημα στο φορουμ να μου δωσεις το τηλεφωνο σου.. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #67 στις: Κυριακή, 17 Ιαν 2010, 00:50:08 »

Αριστεροστροφα το γυρνουσα και εγω και εσκαγε μεν το μοτερ ακουγοταν οτι επερνε αλλα τιποτα....τωρα θα φορτισω την μπουζοπιπα μηπως λεω μηπως δεν ειχε ρευμα αν και σπινθηριζε το μπουζακι στα χερια μου....

Τωρα ρωτισα τον τυπο που το ειχε και μου ειπε τα εξης.
    Καταρχην πρωτα γεμιζει τερμα μεχρι επανω τα τεποζιτα για να μην μπορει να τραβαει αερα η μηχανη...
    Δευτερον κλεινεις με το χερι σου την εξατμιση και του δινει κανα 2 στροφες με το ροτοσταρτ για να παρει βενζινη ο κινητηρας..
    Υστερα ανεβαζεις λιγο το γκαζι απο την κατευθηνση σου...βαζεις την πιπα και βαζεις το ροτοσταρτ και δινεις...
    Αυτα ειπε...Μηπως κατι δεν ειναι σωστο?
    Εγω παντως επειδη δεν εχω ροτοσταρτ το δοκιμασα να το βαλω μπρος με τον βιδολογο και την προεκταση που ηταν μαζι για το ελικοπτερο...το ελικοπτερο σκαει ακουγεται πως θα παρει μυριζει λιγο νιτρο καμενο αλλα τιποτα...εκει δεν αναβει με τιποτα...Μηπως λεω μηπως ο βιδολογος δεν εδεινε πολλες στροφες?Θελει δηλαδη πολλες στροφες και κατι δυνατο για να παρει μπρος?
    Σορρυ αν ρωταω πολλα αλλα οπως ειπε και ο φιλος ειμαι ακομα νεος σε τετοια κλιμακα  ελικοπτερων..
    Ευχαριστω για την βοηθεια παντως....
    Και MrFueLMan  σε ευχαριστω για το καλοσορισμα.. αν χρειαστω κατι παντως θα σου στειλω μυνημα στο φορουμ να μου δωσεις το τηλεφωνο σου.. Thumbs up

Καλώς ήρθες και απο μενα ρε συ Στάθη !!!

Καλά κουράγια με τα ελικοπτερα που ασχολείσαι ....

Επειδη δεν θα βγαλει άκρη κανεις εδω μεσα τι συμβαίνει με τα πραγματακια σου το καλύτερο ειναι να μας πεις που βρίσκεσαι και να σε κατευθύνουμε σε σωστούς αερομοντελιστές - Σωματείο ώστε να μην διακινδυνεύει και η σωματική σου ακεραιότητα αλλα και η ασφάλεια των γυρω σου.

Δεν μας εγγυάται κανείς ότι το ελικοπτεράκι σου ειναι σωστά στημένο αλλά και δεν υπάρχουν "ανάποδες" κινήσεις που μπορει να φερουν το Ε/Π σε περίεργη κατάσταση στον αέρα.

Εγω δεν θα σου έγραφα γιατί σε ανέλαβε ο Παύλος αλλά αυτα τα περι "βιδολόγου" και "ρότορσταρτ" με ενέπνευσαν Wink

Επικοινώνησε μαζί μου με πμ αλλα και με τον Παύλο
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    christos139
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #68 στις: Κυριακή, 17 Ιαν 2010, 01:10:16 »

WELCOME TO NITRO HELIS  Wink Wink Wink
    αυτο που λες μπορει να ειναι πολλα πραγματα.....αν σκαει και δεν παιρνει μπροστα...το πρωτο πραγμα που κοιταμε ειναι αν εχουμε αναποδα το γκαζι(δηλαδη full open (ξερω ακουγεται χαζο αλλα γινεται και αυτο))
    αφου σιγουρευτουμε για αυτο μετα (και εφοσον εχεις ελενξει την πιπα οπως λες) κοιταμε αν ειναι εστω και λιγο το γκαζι ανοιχτο σε κατασταση ρελαντι
    αν και παλι τπτ τοτε αρχιζουμε τα σκαλισματα στην βιδα την χαμηλη .....τωρα αναλογα μπορει να θελει ανοιγμα η κλεισιμο....αυτο με την βοηθεια καποιου εμπειρου σε αυτα τα μοτερ...γιατι πας ψαχνοντας......και μιλαμε τωρα να γυρνας την βιδα οσο ειναι μια τριχα
    ενα αλλο πραγμα που κοιταμε αλλα συνηθως πολλοι το παραμελουν ειναι τα σωληνακια καυσιμου μεσα στα ντεποζιτα και τους βοσκους....αν μενει καυσιμο μεσα αλλοιωνονται.......
    δοκιμασε να αλλαξεις και μπουζι (ετσι για τεστ)
    ελπιζω να σε βοηθησα λιγο...

παντως η βοηθεια απο καποιον εμπειρο θα σε βοηθεισει να ποροχωρησεις γρηγορα σωστα και με πολυ λιγοτερα λαθη και σπασιματα.......
    μια απο τις χαρες του μοντελιστη ειναι και να βοηθαει και αλλους στον χωρο

για αυτο οποτε θελεις και οποιον θελεις ενοχλεισε τον να σε βοηθεισει......
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #69 στις: Κυριακή, 17 Ιαν 2010, 01:13:22 »

σωστος ο Χρηστος και επισης μην ξεχασεις να ελεγξεις και για τα σωληνακια μηπως εχουν καμια τρυπα...

Επισης να εχεις παντα ανοιχτοχρωμες σιλικονες για να βλεπεις αν τραβαει καυσιμο..!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #70 στις: Κυριακή, 17 Ιαν 2010, 10:41:47 »

Πως να ξεκινιησω?

Οπως και να έχει, ότι και άν διαβάσεις. όπως και άν το κάνεις,  μήν ξεχάσεις να βγάλεις τα blades απο επάνω, μέχρι να πάρεις το κολάι....  
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

TAKISC
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #71 στις: Κυριακή, 17 Ιαν 2010, 10:49:42 »

Ξερω ρε φιλε απο κινητηρες νιτρου.Εχω με νιτρο και ξερω ποσο επικυνδινο ειναι και πως ειναι δεν ειναι παιχνιδι...απλα θελω καποιον να μου εξηγησει αυτο που ρωτησα...Προς τα που πρεπει να το βαλω μπρος με το rotostart???

Και αν τυχον το γυρισα λαθος ως τωρα υπαρχει περιπτωση να χαλασα τιποτα?

απο οτι φαινετε.. Undecided αν ξερεις τοσο καλα το ε/π οσο και τους κινητηρες .......
    κακος το εβγαλες και απο το κουτι
    φωναξε καποιον η πηγαινε σε καποιον να σου δειξει πεντε πραγματα γιατι δεν εχεις καταλαβει με τη φονια εχεις μπλεξει
    Καταγράφηκε
    traveller
    Aeromodeller Sr. Member

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.

« Απάντηση #72 στις: Κυριακή, 17 Ιαν 2010, 11:52:55 »

Πως να ξεκινιησω?

Οπως και να έχει, ότι και άν διαβάσεις. όπως και άν το κάνεις,  μήν ξεχάσεις να βγάλεις τα blades απο επάνω, μέχρι να πάρεις το κολάι....  

Η σωστοτερη συμβουλη μεχρι στιγμης!!! Αν... δεν την εχει <<φαει>>...και ποναει το ατιμο!!!
    Καταγράφηκε

Πρωτα  μπουσουλάμε... περπατάμε...τρεχουμε...και μετά πετάμε!!!
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #73 στις: Κυριακή, 17 Ιαν 2010, 13:10:08 »

Πως να ξεκινιησω?

Η σωστοτερη συμβουλη μεχρι στιγμης!!! Αν... δεν την εχει <<φαει>>...και ποναει το ατιμο!!!

Kαλημερα σας..

Ναι συμφωνω και εγω με αυτο πως ειναι το πιο σωστο μεχρι τωρα + τις συμβουλες για το πως θα το βαλω μπρος...

Ρε παιδια σας παρακαλω..οταν ρωταω κατι μηχανικο η κατι σχετικα με ρυθμιση και τετοια...θελω οποιος ξερει η γνωριζει..και θελει να μου απανταει σε αυτο που ρωταω...Δεν χρειαζετε καθε φορα να ακουω προσεξε αυτο και εκεινο και μην σκοτωσεις κανεναν και ξερω γω....Γνωριζω απο ελικοπτερα κατι λιγα..δεν ειμαι εντελως ασχετος!

Το ελικοπτερο το πηρα με 2 πτησεις παιγμενο επανω...Oι ελικες δεν ειναι επανω..1ον γιατι ξεχασε ο ανθρωπος να μου τα δωσει και 2ον γιατι χαιρω πολυ με τους ελικες θα το εβαζα για πρωτη φορα μπρος ? Και στο μπαλκονι ειδικα...

Προστοπαρον τωρα θα το πιασω και παλι στα χερια και σε κανενα μισαωρο θα ξαναπαντησω να σας πω τι γινετε.

Ευχαριστω
    Καταγράφηκε
    traveller
    Aeromodeller Sr. Member

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.

« Απάντηση #74 στις: Κυριακή, 17 Ιαν 2010, 13:50:19 »

απλα φιλε μου διαβαζοντας αυτα που γραφεις, πιστευω οτι ολοι μας θυμομαστε τα πρωτα τυφλα μας βηματα και τις γκαφες που καναμε.τωρα για το προβλημα σου, τσεκαρισε τα παντα ενα προς ενα και ξαναδοκιμασε.και προς θεου δοκιμασε με μιζα! ξεπλυνε τον κινητηρα με καυσιμο(βγαλμενο μπουζι) και ξαναδοκιμασε.ο επειμενων νικα!!! Thumbs up
    Καταγράφηκε

Πρωτα  μπουσουλάμε... περπατάμε...τρεχουμε...και μετά πετάμε!!!
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 11     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Eπιλογη θερμικου ελικοπτερου.
    Μεταπήδηση σε: