Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.795 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 01:32:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 01:32:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Demetre
    [Χθες στις 23:06]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:07]

[Χθες στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309795
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 96
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 94
    Συνολικά: 95
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: GY401 ολίσθηση ουράς σε Belt  (Αναγνώστηκε 6003 φορές)
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 9 Οκτ 2009, 01:11:50 »

To post μου είναι αόρατο;

συγνώμη δεν το είδα καν, δηλαδή είναι φυσιολογικό η ουρά να μην μένει σταθερή σε hover σε hh αλλά να να χάνει ελάχιστα?
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 9 Οκτ 2009, 01:21:15 »

στην πρωτη ερωτηση εινια λογικο να παιζει στην αρχη αφου το στροφειο δεν εχει ανεβασει στροφες..

Στην δευτερη δεν πρεπει να ολισθαινει εκτος και αν κουνας το ελικοπτερο ....
    ΑΝ ολισθαινει αρκετα τοτε την ωρα που σεταρει το ελικοπτερο οταν ανοιγες δεκτη πρεπει το ελικοπτερο να ιενια ακινητο και να μην κουνασ τπτ στην τηλεκ...
    Αν τωρα κανει ελαχιστει ολισθηση για τρεμοπαιξε λιγακι το στικ και δες θα μεινιε ακινητο αν μενει εινια σωστο...

οπότε για να μειώσω το gain θα πρέπει να παίζει στον αέρα.

η ολίσθηση είναι ελάχιστη, τι ενωείς να τρεμοπαίξω το στικ? την ώρα που κάνω hover να τρεμοπαίξω το stick?

oχι κοιτα ναδεις οταν εισια κατω ανοιγεις πομπο μετα δεκτη ολα ακινητα οταν το γυροσκοπιο αναψει το λαμπακι και μεινιε μονιμα ανοιχτο ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΠΕΤΑΣ ποτε οταν αναβοσβηνει τοτε κουνα το στικ της ουρας ... δλδ πηγαινετο τερμα αριστερα και αστο να παει μονο τοθ στο κεντρο... 2-3 φορεσ καντο γρηγορα... κανονικα τοτε πρεπει να κετνραρει και να μην εχει ολισθησει..
    Αν στο hover εχεις ακινητη ουρα τοτε δεν κανεις τπτ στο gain...! στις λιγες στροφες δεν σε νοιαζει τι κανει οταν πιασει στροφες σε ενδιαφρει...!

και αν τα κάνω όλα αυτά και η ουρά τήνει να πάει συνέχεια προς μια μεριά όταν κάνω hover?

σε hh όταν ειναι κάτω και δώσω τέρμα rudder σε μια μεριά, μετά δεν επανέρχεται ακριβώς στη μέση αλλά μένει λίγο πριν τη μέση. σε rate mode αντιθέτως γυρίζει ακριβώς στη μέση.

οταν δεν επανερχεται ειναι λογικο γιατι ειναι σε HH οπως οταν το κουνησεις η κατι τετοιο μπορει να εχει ολισθησει αλλα οταν το κεντραρεις μια φορα και μετα το αφησεις δεν πρεπει να κανει ολισθηση καμια...

Επισης οταν στριβη προς μια μερια βλεπεις ποια εινια η αντιθετη κινηση δλδ πεσ οτι φευγει αριστερα η μουρη τοτε πρεπει να κανεις το rudder δεξια αυτο σημαινει οτι η ντιζα παει προς το σερβο και οχι προς την ουρα αρα θελει κοντιμα δλδ κλεισιμο το ball link η να φερεις το σερβο πιο κοντα στην ουρα...!
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 9 Οκτ 2009, 01:21:47 »

To post μου είναι αόρατο;

συγνώμη δεν το είδα καν, δηλαδή είναι φυσιολογικό η ουρά να μην μένει σταθερή σε hover σε hh αλλά να να χάνει ελάχιστα?

Α, νόμιζα πως με σνομπάρεις...  Tongue  laugh (αστειεύομαι)

Όχι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Αυτό που είπες όμως ήταν πως μαζεύει το servo όταν βρίσκεται σε head lock ακίνητο και αυτό είναι φυσιολογικό καθώς το head lock είναι σε ετοιμότητα να διατηρήσει την θέση της ουράς, ενώ  σε rate mode κεντράρει εκεί που είναι τριμαρισμένο και απλά θα αντισταθμίσει μια δύναμη που θα ασκηθεί στην ουρά.
    Το head lock εν' ολίγης θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά ακόμα και αν είναι ατριμάριστο εντελώς.
    Ένας λόγος αν δεν γίνεται αυτό είναι η λάθος θέση του σέρβο ή του horn του σέρβο το οποίο θα ολοκληρώνει την κίνηση πριν προλάβει ο πίσω ρότορας να δώσει τις απαραίτητες μοίρες για να συγκρατήσει την ουρά.

Για το τρέμουλο, μπορεί όπως είπε και ο Παύλος να είναι φυσιολογικό, καθώς δεν ξέρω πόσο αισθητό είναι. Μπορεί όπως είπα όμως να οφείλεται στο οριζόντιο άξονα ή πιο απλά να οφείλεται σε σφιχτά main blades που αποτρέπουν την σωστή ευθυγράμμιση με την φυγόκεντρο και αφού όπως λες όταν αποκτά πολλές στροφές διορθώνει, τότε αυτό γίνεται πολύ πιθανό. Όλα αυτά κρίνοντας πως ο ιμάντας λειτουργεί σωστά και με gain 70% όπως είπες, το οποίο το βλέπω μια χαρά. 
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 9 Οκτ 2009, 01:32:54 »

Ευχαριστω για τις απαντήσεις, στο σετάρισμα του ελικοπτέρου είμαι λίγο κουλός μιας και είναι και το πρώτο μου ελικόπτερο.

Τώρα οσον αφορά το πρόβλημα της ουράς που θελει ελάχιστα να πηγαινει δεξιά δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Έσφιξα τον ιμάντα και σαν να διορθώθηκε λίγο. Το horn είναι όσο το δυνατόν κοντά στις 90 μοιρες. Όσο και να μετακινήσω το σέρβο ακόμα και να το κολήσω στο frame πάλι λίγο δεξιά θέλει να πάει. Μιλάμε παντα για hh. Θα παίξω και λίγο με το gain μπας και φταίει αυτό.

Το πρόβλημα είναι ελάχιστο αλλά απότι ειχα διαβάσει μπορει να ρυθμιστεί ώστε να την κρατάει απόλυτα σταθερη...
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Παρασκευή, 9 Οκτ 2009, 09:07:57 »

Ευχαριστω για τις απαντήσεις, στο σετάρισμα του ελικοπτέρου είμαι λίγο κουλός μιας και είναι και το πρώτο μου ελικόπτερο.

Τώρα οσον αφορά το πρόβλημα της ουράς που θελει ελάχιστα να πηγαινει δεξιά δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Έσφιξα τον ιμάντα και σαν να διορθώθηκε λίγο. Το horn είναι όσο το δυνατόν κοντά στις 90 μοιρες. Όσο και να μετακινήσω το σέρβο ακόμα και να το κολήσω στο frame πάλι λίγο δεξιά θέλει να πάει. Μιλάμε παντα για hh. Θα παίξω και λίγο με το gain μπας και φταίει αυτό.

Το πρόβλημα είναι ελάχιστο αλλά απότι ειχα διαβάσει μπορει να ρυθμιστεί ώστε να την κρατάει απόλυτα σταθερη...

ρε ειναι πολυ απλο το ball link πισω στην ντιζα κλειστο μια στροφη 2 στροφες και δες τι γινεται .. αν συνεχιζει δεκσια τοτε ανοιξετο 4 στροφες και ξανα δες..
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Παρασκευή, 9 Οκτ 2009, 09:21:55 »

Λοιπον επειδη σε βλεπω τρως ενα ζορι...
    Θα σου δειξω φωτος τι πρεπει να κανεις...
    Εστω οτι η ουρα μου φευγει... τοτε πρεπει να δω να πρεπει να κοντινο την ντιζα η να την μεγαλωσω...

Οποτε ξεκιναω την σκεψη..
    1)Η μουρη στριβει μονης της δεξια...
    Οποτε εγω πρεπει να παω το rudder λιγο αριστερα για να κρατηθει... Παω στο ελικοπτερο το βλεπω απο πισω λεω για να διορθωσω παω αριστερα το στικ οποτε η ουρα κανει αυτην την κινηση που θα δεις(παει ολη δεξια)...  η ντιζα τι κανει???

Η ντιζα λοιπον που ειναι και το μεγαλο παιχνιδι ερχεται προς τα πισω δλδ εν σχεσει με το σερβο εχει ταση να μεγαλωσει και ετσι την μεγαλωνεις....

2)Η μουρη στριβει μονης της αριστερα...
    Οποτε εγω πρεπει να παω το rudder λιγο δεξια για να κρατηθει η ουρα.... Παω στο ελικοπτερο βλεπω πισω λεω για να διορθωσω παω δεξια οποτε η ουρα κανει την παρακατω κινηση (παει ολη αριστερα)... και η ντιζα τι κανει?

Η ντιζα λοιπον οπως ειναι εμφανες παει προς το σερωο της ουρας προς το ελικοπτερο αρα αν ειχα το δευτερο προβλημα θα βλεπει να κλεισω την ντιζα λιγακι και ξανα δοκιμαζω...
    Αν δεν καταλαβες μην διστασεις να το πεις...!

Καταγράφηκε
    DIMISX1
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #21 στις: Παρασκευή, 9 Οκτ 2009, 16:05:23 »

Ρε παιδια στο belt  το ball-link της ουρας δεν ρυθμίζεται πρεπει να μετακινει ολο το σερβο!
    Καταγράφηκε

Lama V4
    BELT-CP RTF
    T-REX 500 ESP
    ΒΕΑΜ Ε4 V2
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Παρασκευή, 9 Οκτ 2009, 16:07:50 »

Ρε παιδια στο belt  το ball-link της ουρας δεν ρυθμίζεται πρεπει να μετακινει ολο το σερβο!

ε ενταξε ιρε φιλε δεν ξερω το belt.. ακριβως η ιδια διαδικασια γινεται με το σερβο.. αντι το  ball λινκ κουνας στο σερβο..!
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 9 Οκτ 2009, 16:35:25 »

φίλε μου μάστορα τα έκανα όλα ξανά και ξανά.ακόμα υπάρχει μία πολύ μικρή ολίσθηση της ουράς δεξιά. ανέβασα λίγο το throtle curve και μίκρινε λίγο η ολίσθηση αλλά που και που πάλι την κάνει.
    Καταγράφηκε
    newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Παρασκευή, 9 Οκτ 2009, 16:57:18 »

j0e μήπως έχεις ενεργοποιημένο το revo mix;
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Παρασκευή, 9 Οκτ 2009, 19:28:02 »

φίλε μου μάστορα τα έκανα όλα ξανά και ξανά.ακόμα υπάρχει μία πολύ μικρή ολίσθηση της ουράς δεξιά. ανέβασα λίγο το throtle curve και μίκρινε λίγο η ολίσθηση αλλά που και που πάλι την κάνει.

ισως να φταιει το belt γενικα και να θελει παραπανω ψαξιμο... δεν πιστευω να εχεις τριμαρει ουρα η να εχεις βαλει subtrim...!
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #26 στις: Παρασκευή, 9 Οκτ 2009, 22:18:36 »

Όχι niewbe δεν εχω ενεργοποιημένο το ρεβο μιξ.

Σήμερα παρατήρησα ότι η μπούμα σε κάποιο σημείο μετα από hover ήταν λίγο ζεστή, άρα ο ιμάντας κάπου ακουμπάει απο μέσα για κάποιο λόγο. μπορει αν ακουμπάει να χάνει στροφές και γιαυτό να χάνει λίγο η ουρά? μια υπόθεση. . . .
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Σάββατο, 10 Οκτ 2009, 00:45:58 »

Όχι niewbe δεν εχω ενεργοποιημένο το ρεβο μιξ.

Σήμερα παρατήρησα ότι η μπούμα σε κάποιο σημείο μετα από hover ήταν λίγο ζεστή, άρα ο ιμάντας κάπου ακουμπάει απο μέσα για κάποιο λόγο. μπορει αν ακουμπάει να χάνει στροφές και γιαυτό να χάνει λίγο η ουρά? μια υπόθεση. . . .

δεν ξερω το βλεπω too much..!
    Καταγράφηκε
    RAP
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #28 στις: Σάββατο, 10 Οκτ 2009, 01:47:17 »

Κοίταξε μήπως έχεις κραδασμούς στο ελικόπτερο(αζύγιαστα blades, paddles κτλ)
    Επίσης μπορείς να βάλεις διπλό αυτοκόλητο σφουγγαράκι κάτω από το gyro.
    Καταγράφηκε
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #29 στις: Σάββατο, 10 Οκτ 2009, 08:44:50 »

Κοίταξε μήπως έχεις κραδασμούς στο ελικόπτερο(αζύγιαστα blades, paddles κτλ)
    Επίσης μπορείς να βάλεις διπλό αυτοκόλητο σφουγγαράκι κάτω από το gyro.

Εγώ πάντως φίλε j0e σου ξαναλέω να δοκιμάσεις με λίγο πιο μακριά tail blades. Δεν έχεις να χάσεις τπτ.
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: GY401 ολίσθηση ουράς σε Belt
    Μεταπήδηση σε: