Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 14:02:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 14:02:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 53
    Συνολικά: 55
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: πρόβλημα με gy 401....  (Αναγνώστηκε 3321 φορές)
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Το Σήμερα Είναι Το Αύριο Για το Οποίο Ανησυχούσα Χ

« στις: Πέμπτη, 17 Σεπ 2009, 11:49:06 »

παίδες αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα με το 401 gyro.to είχα τοποθετημένο σε ένα blade 400.αυτές τις μέρες έστησα ένα copterx 450 και ηπα να του βάλω το 401.όλα καλά έλα όμως που αναβοσβήνει συνεχεια το λεντάκη του γύρο και δεν μπαίνει σε hh mode καθόλου.εννοείτε ότι έχω κάνει όλα τα setup.άλλωστε το 401 είναι πολύ απλό στο σετάρισμα toy.ala ότι και να του κάνω δεν σταματάει να αναβοσβήνει το κόκκινο λαμπάκι.έχει αντιμετoπίση κανεις σας παρόμοιο πρόβλημα: Sad Huh
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 17 Σεπ 2009, 13:10:24 »

παίδες αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα με το 401 gyro.to είχα τοποθετημένο σε ένα blade 400.αυτές τις μέρες έστησα ένα copterx 450 και ηπα να του βάλω το 401.όλα καλά έλα όμως που αναβοσβήνει συνεχεια το λεντάκη του γύρο και δεν μπαίνει σε hh mode καθόλου.εννοείτε ότι έχω κάνει όλα τα setup.άλλωστε το 401 είναι πολύ απλό στο σετάρισμα toy.ala ότι και να του κάνω δεν σταματάει να αναβοσβήνει το κόκκινο λαμπάκι.έχει αντιμετoπίση κανεις σας παρόμοιο πρόβλημα: Sad Huh

το gain to exeiw sωστα? μηπως ειχες αναλογικο σερβο και πηγες σε ψηφιακο....? η το αναποδο?
    Καταγράφηκε
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 17 Σεπ 2009, 13:19:53 »

Εχεις κάνει reverse απο την κατεύθνσή σου στο κανάλι 4 ?
    Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 17 Σεπ 2009, 15:23:23 »

ναι εχω κανει reverse στο 4
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 17 Σεπ 2009, 15:27:39 »

το gain to exeiw sωστα? μηπως ειχες αναλογικο σερβο και πηγες σε ψηφιακο....? η το αναποδο?

το servo ειναι το 9257 το ειχα μαζι και στο blade.
    Καταγράφηκε

dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 17 Σεπ 2009, 16:21:06 »

ναι εχω κανει reverse στο 4
    Πρέπει κατ'αρχήν να είσαι σίγουρος οτι τα καλώδια στον δέκτη σου είναι σωστά τοποθετημένα ειδικά στο κανάλι 5...
    Μετα οταν κάνεις reverse απο την κατεύθυνση, κάνε και απο τον διακόπτη του γυροσκοπίου. Τον δεύτερο, να τον πας στην
    επάνω θέση ταυτόχρονα.
    Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 17 Σεπ 2009, 16:24:52 »

Λοιπον εχουμε 2 reverse ενα ειναι του σερβο δλδ κανει δεξια το στικ παει αριστερα το tail slider και το αλλο ειναι του γυροσκοπιου οταν διωχνεις την ουρα με το χερι τοτε πρεπει το tail slider na αντιτιθεται στην κινηση αυτη...

Του γυροσκοπιου το κανεις απο το γυροσκοπιο και του σερβο απο την τηλεκτ...
    Καταγράφηκε
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 17 Σεπ 2009, 19:19:28 »

Λοιπον εχουμε 2 reverse ενα ειναι του σερβο δλδ κανει δεξια το στικ παει αριστερα το tail slider και το αλλο ειναι του γυροσκοπιου οταν διωχνεις την ουρα με το χερι τοτε πρεπει το tail slider na αντιτιθεται στην κινηση αυτη...

Του γυροσκοπιου το κανεις απο το γυροσκοπιο και του σερβο απο την τηλεκτ...

ναι φιλε μάστορας όπως τα λες αλλα το πρόβλημα δεν ήταν αυτό.ήταν ότι μόλις συνέδεα την μπαταρία και όλα συντονίζονταν και το μοτέρ και τα λοιπά το γύρο συνέχιζε να αναβοσβήνει το λαμπάκι του άσχετα με τις τιμές που έβαζα στο gain. τέλoς πάντων.τώρα φαίνεται κάπως να  συνέρχεται,αφού μια στις δυο μένει αναμενο.τη να πω.διαολεμένα ηλεκτρονικά. Grin
    Καταγράφηκε

Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 17 Σεπ 2009, 20:18:24 »

αυτό δεν οφείλεται στο 5ο κανάλι αλλα στην μίξη Gyro ου ρυθμίζεις τα ποσοστά σε hold & rate mode...

όταν θα βάλεις + στο heading lock θα μένει αναμένο μόνιμα το led του 401 και θα τρεμοπαιζει μόνον όταν παιρνει εντολή απο το ruder...

Thumbs up
    Καταγράφηκε

LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 18 Σεπ 2009, 02:48:27 »

αυτό δεν οφείλεται στο 5ο κανάλι αλλα στην μίξη Gyro ου ρυθμίζεις τα ποσοστά σε hold & rate mode...

όταν θα βάλεις + στο heading lock θα μένει αναμένο μόνιμα το led του 401 και θα τρεμοπαιζει μόνον όταν παιρνει εντολή απο το ruder...

Thumbs up
    έτσι είναι η μίξη είναι 75hh-25 rate γιατί όταν συνδέω τι μπαταρία με το διακόπτη σε hh το γύρο δε βρίσκει τα κέντρα του και συνεχίζει να αναβοσβήνει.αποσυνδέω και ξανά και με τι δεύτερη η την τρίτη φορα συντονίζεται και μένει αναμμένο. idiot2
    Καταγράφηκε

Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 18 Σεπ 2009, 03:58:39 »

Νομίζω ότι το ζητούμενο είναι να κλειδώσει πρώτο το gyro και ύστερα ο δέκτης. Προσωπκά κάνω το εξής: Ανοίγω την τηλεκατευθυνση με ενεργοποιημένο το throtle hold. Αυτό δεν αφήνει τον δέκτη να κλειδώσει οπότε και περιμένω με άνεση χρόου να κλειδώσει το gyro (που είναι γυρισμένο σε rate mode). Μόλις το δω να κοκκινίζει μόνιμα ακυρώνω το throtle hold από την τ/κ και κλειδώνει τότε και ο δέκτης. Στη συνέχεια πηγαίνω το ελικόπτερο στο σημείο απογείωσης και τότε γυρίζω και το gyro σε Η/Η. Έτσι στη μετακίνηση έχω λιγότερες ακραίες κινήσει του servo ουράς.
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 19 Σεπ 2009, 11:52:17 »

Νομίζω ότι το ζητούμενο είναι να κλειδώσει πρώτο το gyro και ύστερα ο δέκτης. Προσωπκά κάνω το εξής: Ανοίγω την τηλεκατευθυνση με ενεργοποιημένο το throtle hold. Αυτό δεν αφήνει τον δέκτη να κλειδώσει οπότε και περιμένω με άνεση χρόου να κλειδώσει το gyro (που είναι γυρισμένο σε rate mode). Μόλις το δω να κοκκινίζει μόνιμα ακυρώνω το throtle hold από την τ/κ και κλειδώνει τότε και ο δέκτης. Στη συνέχεια πηγαίνω το ελικόπτερο στο σημείο απογείωσης και τότε γυρίζω και το gyro σε Η/Η. Έτσι στη μετακίνηση έχω λιγότερες ακραίες κινήσει του servo ουράς.
    αυτό που λες φιλε δεν ξέρω πως γίνετε.εγώ ξέρω ότι το λεντάκι μένει αναμμένο μονο σε hh mode.se rate είναι σβησμένο.και νομίζω ότι όταν ξεκινάς πρέπει πάντα να είσαι σε hh mode να κουμπώσει το γύρο και μετά αν θέλεις γυρίζεις το διακόπτη σε rate.όπως και να έχει το πρόβλημα παραμένει.παρατήρησα ότι αν με το που ανοίγω την "τιλεκατενθινσι" συνδέσω γρήγορα τη μπαταρία η πιθανότητα να κουμπώσει το γύρο αφξανεται.αν καθυστερήσω 1-2 δευτερόλεπτα δεν κλειδώνει με τίποτα.μερικές φορες "ανεβαζω το" delay από το 0 στο 25 κλειδώνει."και αμεσος" μετά δεν κλειδώνει πάλι.μυστήρια πράγματα συμβαίνουνε.το gain ειναι 75-25.
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: πρόβλημα με gy 401....
    Μεταπήδηση σε: