Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.686 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 16:20:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 16:20:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:26]

από AKISSSS
    [Σήμερα στις 13:15]

από spirost
    [Χθες στις 22:56]

[Χθες στις 09:28]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

[Τετάρτη, 10 Ιουν 2026, 09:01:54]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309686
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 1070
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 41
    Συνολικά: 42
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15 16     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: HDX 500 by NemHooby (παρουσίαση).  (Αναγνώστηκε 46907 φορές)
    vtr
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #165 στις: Τετάρτη, 9 Σεπ 2009, 20:11:33 »

Ναι ο.κ.....αλλά πόση ώρα περίπου, ξέρεις να μου πείς...
    Δηλαδή άν μιλάμε για 10-15 λεπτά, είμαι καλά. Cheesy    Και μετά ξύπνησα... laugh
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #166 στις: Τετάρτη, 9 Σεπ 2009, 20:24:36 »

εγω σημερα που εκανα πτηση το Rave 2 μπαταριες 2200 στα 5 λεπτα χαλαρη πορεια τπτ αλλο επεσαν στα 15.5 και γυρω στο 15 ειναι deadline..!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #167 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 08:30:36 »

Λοιπόν παιδιά λέω να πάρω αυτή.

Και βλέπουμε.   
    Καταγράφηκε

dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #168 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 09:40:54 »

Πολύ καλη επιλογή  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #169 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 10:38:34 »

Πολύ καλη επιλογή  Thumbs up

Εκλεισε..... Thumbs up
    Καταγράφηκε

Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #170 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 10:48:01 »

Εάν τα στοιχεία του μοτέρ αυτού είναι σωστά, τότε και η 20C ακόμα και 2200mAh θα πρέπει να σε καλύπτει (35,2Α στο 80%, άνετα)
    Πάνω από τα 20 και εάν τα στοιχεία του μοτέρ είναι σωστά ξαναλέω, απλά θα κερδίσεις θερμοκρασίες μιας και θα δουλεύεις πιο μακριά από τα όρια, και κατά συννέπεια θα κερδίσεις και λίγο headspeed/ισχύ, και επίσης περισσότερη ζωή στις μπαταρίες. Πάντος αμφιβάλλω εάν όντος είναι 35Α το φορτίο του μοτέρ όπως λέει η σελίδα του ... όμως ούτε τα turnigy cells έχουν τις εκφορτίσεις που ισχυρίζονται σύμφωνα με τις δικές μου μετρήσεις (σε παλαιότερα πακς, όχι τα καινούργια 3.0) ...

ΥΓ: Μπα! δεν σε πρόλαβα... Ξεκίνησα να γράφω πριν το 'κλείσεις' αλλά του κάκου  Undecided
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #171 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 14:34:32 »

Εάν τα στοιχεία του μοτέρ αυτού είναι σωστά, τότε και η 20C ακόμα και 2200mAh θα πρέπει να σε καλύπτει (35,2Α στο 80%, άνετα)
    Πάνω από τα 20 και εάν τα στοιχεία του μοτέρ είναι σωστά ξαναλέω, απλά θα κερδίσεις θερμοκρασίες μιας και θα δουλεύεις πιο μακριά από τα όρια, και κατά συννέπεια θα κερδίσεις και λίγο headspeed/ισχύ, και επίσης περισσότερη ζωή στις μπαταρίες. Πάντος αμφιβάλλω εάν όντος είναι 35Α το φορτίο του μοτέρ όπως λέει η σελίδα του ... όμως ούτε τα turnigy cells έχουν τις εκφορτίσεις που ισχυρίζονται σύμφωνα με τις δικές μου μετρήσεις (σε παλαιότερα πακς, όχι τα καινούργια 3.0) ...

ΥΓ: Μπα! δεν σε πρόλαβα... Ξεκίνησα να γράφω πριν το 'κλείσεις' αλλά του κάκου  Undecided

Φιλε zmooth, τα στοιχεια μπορει να ειναι σωστα αλλα ειναι ενδικτικα και θεωριτικα. Στην πραξη, να εισαι σιγουρος οτι αν χωσεις μια στικια με +10 μοιρες τα αμπερ θα ειναι πολυ περισοτερα απο 35 και η 2200mAh 20C κυνδινευει να φουσκωσει (εξαρταται και απο την ποιοτητα της μπαταριας).
    vtr, η επιλογη που κανεις στην μπαταρια μου φαινεται καλη.
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #172 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 15:02:27 »

Φιλε zmooth, τα στοιχεια μπορει να ειναι σωστα αλλα ειναι ενδικτικα και θεωριτικα.

Ή σωστά μπορεί να είναι , ή ενδεικτικά και θεωρητικά! Εγώ τα βρήκα πρόχειρα και παραπλανητικά, συν του ότι αντιφάσκουν μεταξύ τους, σε σημείο που μπορώ να πω πως αν και ηλεκτρονικός μηχανολόγος (καλός θέλω να πιστεύω Wink ) δεν τα κατάλαβα  Grin
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #173 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 15:10:28 »

Δεν εχεις και αδικο γιατι τα στοιχεια του μοτερ λενε 35 αμπερ με φορτιο αλλα με τι φορτιο;;; Huh
    Αφου λοιπον εισαι μηχανολογος απο οτι διαβαζω ασχολησε με ηλεκτρικα Ε/Π και εχεις κανει και μετρησεις θα συμφωνησεις μαζι μου οτι το ρευμα που μπορει να τραβιξει στην πραγματικοτητα ενα τετοιο μοτερ (1000W) ειναι πολυ μεγαλυτερο απο 35αμπερ. Wink
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #174 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 15:35:57 »

Τι να σας πώ ρε παιδιά....  Εγώ ζήτησα την γνώμη τών ηλεκτρικών φίλων συνμοντελιστών..

Εμπειρία με μπαταρίες - φορτίσεις και εκφορτίσεις δεν έχω, πλήν των πιο μικρών ανεμιστήρων όπως, το mini titan το τ-ρεχ 250
    το belt cp το lama το το honey bee (τρομάρα του).... laugh.

Τουλάχιστον στα παραπάνω, το κόστος της μπαταρίας είναι μικρό πές.  Εκτός αυτού, όλα τα παραπάνω ήταν κομπλέ...

Αυτό ήταν μόνο κίτ, και απο εκεί και πέρα, έπρεπε να ελιχθώ ανάλογα, ώστε να μου βγεί όσο γίνεται φθηνότερα.  Οπότε πάρε απο εδώ πάρε απο εκεί.....χάσαμε τον μπούσουλα.  Εφόσον οι πιο (χωμένοι) στα ηλεκτρικά, πρότειναν  πάνω απο 20c, εγώ τι να κάνω, καθότι άσχετος. Azn

Και για να είμαι ειλικρινής, 100% δεν έχω καταλάβει τί ρόλο παίζουν τα c, και πόσο βοηθάνε στήν  μη καταπόνηση της μπαταρίας. Αλλά τέλως πάντων, το βλέπω θετικά.  

Μια μπαταρία λιγότερη με τα ίδια λεφτά μέν, τουλάχιστον ελπίζω να κερδίσω σε χρήση δέ.... Wink
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #175 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 15:56:48 »

Τι να σας πώ ρε παιδιά....  Εγώ ζήτησα την γνώμη τών ηλεκτρικών φίλων συνμοντελιστών..

Εμπειρία με μπαταρίες - φορτίσεις και εκφορτίσεις δεν έχω, πλήν των πιο μικρών ανεμιστήρων όπως, το mini titan το τ-ρεχ 250
    το belt cp το lama το το honey bee (τρομάρα του).... laugh.

Τουλάχιστον στα παραπάνω, το κόστος της μπαταρίας είναι μικρό πές.  Εκτός αυτού, όλα τα παραπάνω ήταν κομπλέ...

Αυτό ήταν μόνο κίτ, και απο εκεί και πέρα, έπρεπε να ελιχθώ ανάλογα, ώστε να μου βγεί όσο γίνεται φθηνότερα.  Οπότε πάρε απο εδώ πάρε απο εκεί.....χάσαμε τον μπούσουλα.  Εφόσον οι πιο (χωμένοι) στα ηλεκτρικά, πρότειναν  πάνω απο 20c, εγώ τι να κάνω, καθότι άσχετος. Azn

Και για να είμαι ειλικρινής, 100% δεν έχω καταλάβει τί ρόλο παίζουν τα c, και πόσο βοηθάνε στήν  μη καταπόνηση της μπαταρίας. Αλλά τέλως πάντων, το βλέπω θετικά.  

Μια μπαταρία λιγότερη με τα ίδια λεφτά μέν, τουλάχιστον ελπίζω να κερδίσω σε χρήση δέ.... Wink

τα C αν εχω καταλαβει και εγω σωστα ειναι ο ρυθμος εκφοστισης...
    Οποτε αν το συστημα ζητηση παραπανω Α δεν θα μπορεσει να δωσει η μπαταρια και θα ξελιγωθει κατι τετοιο...
    Αν τα λεω σωστα...

Γιαννη θελω να δω σε ποσες μερες το πουλας... αφου δεν ειμαστε για ηλεκτρικα τι το παλευουμε??
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #176 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 16:13:08 »

Τα C για να το πω ετσι απλα και να γινει κατανοητο, ειναι τα αμπερ που "σηκωνει" μια μπαταρια. Αν εχουμε λοιπον μια μπαταρια 2200mAh 20C,
    αυτο σημαινει οτι η μ παταρια αντεχει μια καταναλωση που τραβαει 2,2Αx20=44Α. Αν λοιπον εμεις σε αυτη την μπαταρια συνδεσουμε ενα μοτερ που τραβαει σταθερα 50Α τοτε η μπαταρια δεν μπορει να ανταπεξελθει και θα φουσκωσει-σκασει. Υπαρχει αλλο ενα στοιχειο το μεγιστο στιγμιαιο C. Αυτο μας λεει ποσα αμπερ μαξιμουμ αντεχει η μπαταρια στιγμιαια. Οταν λοιπον επιλεγουμε μια μπαταρια, πρεπει να αντεχει περισοτερα αμπερ απο αυτα που ζηταει η καταναλωση ωστε να μην ειναι οριακα. Ετσι θα ζεστενεται λιγοτερο, θα μπορει να ανταπεξελθει στα δυσκολα (βλεπε βαρυ χερι στο αριστερο στικ), και θα εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης.
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #177 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 16:14:26 »

Τα C για να το πω ετσι απλα και να γινει κατανοητο, ειναι τα αμπερ που "σηκωνει" μια μπαταρια. Αν εχουμε λοιπον μια μπαταρια 2200mAh 20C,
    αυτο σημαινει οτι η μ παταρια αντεχει μια καταναλωση που τραβαει 2,2Αx20=44Α. Αν λοιπον εμεις σε αυτη την μπαταρια συνδεσουμε ενα μοτερ που τραβαει σταθερα 50Α τοτε η μπαταρια δεν μπορει να ανταπεξελθει και θα φουσκωσει-σκασει. Υπαρχει αλλο ενα στοιχειο το μεγιστο στιγμιαιο C. Αυτο μας λεει ποσα αμπερ μαξιμουμ αντεχει η μπαταρια στιγμιαια.

ακριβως... αυτο εννουσα τι λες τωρα... δλδ το εχω καταλαβει.... αντε και σε 90 ηλεκτρικο..
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #178 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 16:24:00 »

.... αντε και σε 90 ηλεκτρικο..

Μονο αν βγουν μπαταριες που θα φορτηζουν σε 5 δευτερολεπτα, και με καπνογωνο που θα εχει βασικο συστατικο το νιτρο δεμενο στο Ε/Π για να καπνιζει και να μυριζει... Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #179 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 16:32:15 »

Γιαννη θελω να δω σε ποσες μερες το πουλας... αφου δεν ειμαστε για ηλεκτρικα τι το παλευουμε??

Αυτό που λές είναι μια μεγάλη αλήθεια......  Σάν το νίτρο δεν βάζω τίποτε.

Απλά το 500άρι προέκυψε για τον λόγο ότι, ο χώρος που πέταγα έκλεισε..  και δυτυχώς ένα θερμικό ελικόπτερο, δεν μπορείς να το σηκώσεις οπουδήποτε...  Πρέπει να ξενιτευτείς... Cheesy

Αλλά για πούλημα ούτε κουβέντα. γιατί θεωρώ ότι θα με καλύψει μέχρι ένα σημείο..
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15 16     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: HDX 500 by NemHooby (παρουσίαση).
    Μεταπήδηση σε: