Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.789 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Ιουλ 2026, 19:11:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Ιουλ 2026, 19:11:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 19:10]

[Σήμερα στις 15:43]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:54]

[Χθες στις 14:35]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309789
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 172
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 67
    Συνολικά: 70
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: μετά το 450ρη τι 500 η 600?  (Αναγνώστηκε 19484 φορές)
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Το Σήμερα Είναι Το Αύριο Για το Οποίο Ανησυχούσα Χ

« στις: Παρασκευή, 31 Ιουλ 2009, 01:37:17 »

καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum.μετά από ενάμιση χρόνο που ασχολούμαι με ελικόπτερα σκέφτομαι να πάρω κάτι μεγαλυτερο.εχω 2 450ρια και διαφορα αλλα μικρότερα.τώρα τελευταία με έχει πιάσει φαγούρα για κάτι μεγαλύτερο.ηλεκτρικό πάντα.είμαι μεταξύ του τρέχ 500 εσρ και το 600 esp.ξέρω ότι το 600ρι είναι αλλη κατηγορια και η απορία μου είναι αξίζει να πάρει κανεις το τρέχ 600 ηλεκτρικο. η σε αυτη τιν κατιγορια ειναι προτιμοτερο να ειναι θερμικο το ε/π. αρα περνω ενα 500 και αργοτερα βλεπουμε.. περιμενω τις αποψεις και προτασεις σας.  και τωρα που φαινεται να κοβει ο αερας καλες πτησεις σε ολους σας. Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 31 Ιουλ 2009, 02:00:40 »

προσωπική μου άποψη είναι ότι η διαφορες ανάμεσα στα 2 ελικόπτερα T-REX 600 KAI T-REX500 είναι ελάχιστες με σημαντικότερη το μέγεθος.

το t-rex cf η οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό στην σηρα των Τ-RΕΧ είναι καθαρά θεμα γουστου δεν διαφέρουν σχετικά πουθενά.

πάλι άποψη μου είναι πως το ηλεκτρικό είναι πολύ ποιο απότομο στο throlt απο το θερμικο όπως και σημαντικότερα δυνατότερο με ένα καλο setup
    σημαντικό μείον του ηλεκτρικού είναι ο χρόνος πτήσης.
    με μια μπαταρία 6ς 5000MAH 30c αποφόρτιση θα έχεις περίπου 6 λεπτα max με 3d style, ενώ για μια ποιο ήπια πτήση πχ scale πτιση είσαι περίπου στα 8.30 λεπτα, τα παραπάνω νούμερα είναι δοκιμασμένα από τις ποιο φτηνές μπαταρίες τις αγοράς μέχρι και τις ακριβότερες.

από την άλλη t-rex θερμικό, καλο, δυνατό, αλλα μουτζούρα, λασκάρισμα καμπάνας, ρουλεμάν, και ότι άλλο συνεπάγεται με το καύσιμο,
    σημαντική διαφορα ο χρόνος πτήσης, ντεποζιτο και δεκαλεπτο το μινιμουμ.

παντα φιλικα
    δημητρης.
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 31 Ιουλ 2009, 02:08:25 »

@Dimhack
    Όταν λες 6 λεπτά με 5000mAh μπαταρία προφανώς θα εννοείς 600αρι ηλεκτρικό. Γιατί στο 500αρι φαντάζομαι αυτούς τους χρόνους μπορείς να τους έχεις και με μια 2200.
    Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με...

@LAMPOLIS
    Ψηφίζω 500αρι και αυτό με πολύ σκέψη. Το 600αρι θεωρώ πως παραπάει...
    Βέβαια τίποτα δεν είναι δεδομένο από την στιγμή που οι μπαταρίες οι οποίες θεωρούνται σήμερα πανάκριβες, υπολογίζω το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι ίσως πιο κάτω από τη μισή τιμή τους καθώς βγαίνουν στην αγορά καινούριες και ισχυρότερες μπαταρίες (για LiPo μιλάω πάντα).
    Το μέλλον είναι πολύ θετικό για τα ηλεκτρικά.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 31 Ιουλ 2009, 02:28:08 »

ευχαρίστω φιλε δημητρη για την απαντιση σου. η αλήθεια είναι ότι είμαι ακόμα στο στάδιο του hover και κάνω τα πρώτα μου βήματα σε πορείες.απλά ήθελα τι γνώμη από εσάς τους πιο έμπειρους και παλιότερους στο hobby. είναι και το θέμα του κόστους.σκεφτόμουνα ότι με τα λεφτά που θα διαθέσω για το 500 με κάτι παραπάνω περνώ το 600.τέλος πάντων θέλει σκέψη... worry Undecided Undecided
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 31 Ιουλ 2009, 02:34:57 »

μετα τιν απαντιση του φιλου mard μηπος ειναι προιμοτερο να περιμενω....γιατι το δίλημμα είναι το κόστος στις μπαταρίες για το 600.
    Καταγράφηκε

Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 31 Ιουλ 2009, 06:41:33 »

μετα τιν απαντιση του φιλου mard μηπος ειναι προιμοτερο να περιμενω....γιατι το δίλημμα είναι το κόστος στις μπαταρίες για το 600.

+1

Thumbs up

έχεις χρόνο και να μάθεις περισσότερα σε αυτό το διάστημα με το 450άρι σου...και μετα θα έχεις και άλλους παράγωντες να λάβεις υπόψην για την επιλογή....

Καταγράφηκε

giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 31 Ιουλ 2009, 13:42:08 »

Μαθε μια αυτα τα ελικοπτερα να τα πετας και μετα βλεπεις οντως οι τιμες θα πεσουν αρκετα εως τελη του χρονου.
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 31 Ιουλ 2009, 15:03:08 »

@Dimhack
    Όταν λες 6 λεπτά με 5000mAh μπαταρία προφανώς θα εννοείς 600αρι ηλεκτρικό. Γιατί στο 500αρι φαντάζομαι αυτούς τους χρόνους μπορείς να τους έχεις και με μια 2200.
    Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με...

@LAMPOLIS
    Ψηφίζω 500αρι και αυτό με πολύ σκέψη. Το 600αρι θεωρώ πως παραπάει...
    Βέβαια τίποτα δεν είναι δεδομένο από την στιγμή που οι μπαταρίες οι οποίες θεωρούνται σήμερα πανάκριβες, υπολογίζω το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι ίσως πιο κάτω από τη μισή τιμή τους καθώς βγαίνουν στην αγορά καινούριες και ισχυρότερες μπαταρίες (για LiPo μιλάω πάντα).
    Το μέλλον είναι πολύ θετικό για τα ηλεκτρικά.

όχι δεν κανεις λάθος πουθενά, οι παραπάνω χρόνοι είναι από 600 ηλεκτρικό.

όσον αφορά το κόστος της μπαταρίας, τώρα όπως έχουν καταντήσει και αυτές μάλλον συμφέρει.

το 600 πιστεύω πως συμφέρει ακόμα καλύτερα με από θέμα χρημάτων, έχουν μικρές διαφορες με το 500.

κάτι άλλο τώρα φιλε "LAMPOLIS" αν ακόμα δεν μπορείς να κανεις άνετα πορεία με το ελικόπτερο τότε καλύτερα να μείνεις με αυτό που είσαι και όταν βελτιωθείς αρκετά κανεις αλλαγή.

πάντα φιλικά
    δημήτρης
    Καταγράφηκε
    koseliok
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 31 Ιουλ 2009, 17:53:32 »

Εγω ημουν υπερ των θερμηκων,εβλεπα ηλεκτρικα και δεν μου εκαναν καμια εντυπωση

καποια στιγμη,δεν ξερω πως μου ηρθε, πηρα το τιρεχ 500
    τοτε καταλαβα τι θα πει ελικοπτερο!!
    δυνατο, γρηγορο,σταθεροτατο!!τελειο
    το εχω ενα χρονο , εχει καψει πανω,απο 200 μπαταριες, δεν εχει αλλαχτει ουτε ενα ρουλεμαν

τωρα τελευταια του πινω το αιμα δεν μασαει τιποτα δεν εχει βγαλει πουθενα ντζογους!!
    η καλυτερη αγορα που εχω κανει
    Καταγράφηκε

GOBLIN 500---trex 450 pro.... trex 450sport fl ----Trex 700 nitro  ..........
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 31 Ιουλ 2009, 18:42:34 »

Εγω ημουν υπερ των θερμηκων,εβλεπα ηλεκτρικα και δεν μου εκαναν καμια εντυπωση

καποια στιγμη,δεν ξερω πως μου ηρθε, πηρα το τιρεχ 500
    τοτε καταλαβα τι θα πει ελικοπτερο!!
    δυνατο, γρηγορο,σταθεροτατο!!τελειο
    το εχω ενα χρονο , εχει καψει πανω,απο 200 μπαταριες, δεν εχει αλλαχτει ουτε ενα ρουλεμαν

τωρα τελευταια του πινω το αιμα δεν μασαει τιποτα δεν εχει βγαλει πουθενα ντζογους!!
    η καλυτερη αγορα που εχω κανει

Με φτιάχνεις!!!  Cheesy
    Επισυνάπτω την πρόοδο που είχα με το CX500.
    Πλέον μόνο τα servo μου λείπουν που τα περιμένω. (Μην ψάχνετε γυροσκόπιο στην κλασσική θέση. Έχει μεταλλική (εννοείται) βάση ακριβώς από κάτω, ενδιάμεσα στην βάση του frame και της tail boom)  Wink

* cx500_5_.jpg (85.79 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 337 φορές.)

* cx500_6_.jpg (82.11 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 337 φορές.)
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 31 Ιουλ 2009, 19:24:46 »

Φίλε Dimhack μια ερώτηση...

Η 6σελη μπαταρία είχε 4mm χρυσούς κονέκτορες σε θήκη και εγώ δεν είχα σε αρσενικό το βύσμα, οπότε έβαλα deans. Αντέχουν τα deans τα 50-55Α περίπου που μπορεί να αποδώσει η μπαταρία ή θα χρειαστώ μεγαλύτερους κονέκτορες;
    Καταγράφηκε

- Igor Sikorsky

giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 31 Ιουλ 2009, 21:47:44 »

Η 6σελη μπαταρία είχε 4mm χρυσούς κονέκτορες σε θήκη και εγώ δεν είχα σε αρσενικό το βύσμα, οπότε έβαλα deans. Αντέχουν τα deans τα 50-55Α περίπου που μπορεί να αποδώσει η μπαταρία ή θα χρειαστώ μεγαλύτερους κονέκτορες;
    Nαι αντεχουν,εχω deans και τραβαω ρευμα εως 55Α
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 31 Ιουλ 2009, 22:04:54 »

Αντεχουν
    Καταγράφηκε
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 1 Αυγ 2009, 03:00:08 »

φιλε Dimhack το ξέρω ότι είναι πρόωρη μια τέτοια αγορά μιας και λόγο και τις δουλειάς που κάνω [έχω ουζερί στην κάρυστο] έχω μεινει λίγο πίσω στο πτητικό κομμάτι αλλα έλα που δεν κρατιέμαι και περιμένω πως να τελειώσει η σεζόν για να πεσω με τα μούτρα στην προπόνηση και έλεγα για τέλη σεπτέμβρη αν έκανα την κίνηση...βλέπω και τις φωτό του φίλου mard και "μπριζονομαι"...
    Καταγράφηκε

Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 2 Αυγ 2009, 13:44:03 »

Καλημέρα !
    Το 600άρι κατά την γνώμη μου δεν αξίζει εξάσελο. Ούτε καν οκτάσελο. Και αυτό ανεβάζει το κόστος του κατακόρυφα (πιθανόν να θες νέους φορτιστές, νέα τροφοδοτικά, μπαταρίες ακριβότερες κτλ). Για να φτάσει την αναλογία δύναμης/βάρους του 6σελου 500 κοστίζει, αλλά όπως είναι φυσικό καθώς είναι μεγαλύτερο είναι καλύτερο ! (bigger is better  ) Αλλά δεν είναι 'λίγο ποιο ακριβό από το 500'.
    Το 500άρι είναι πολύ καλή κατηγορία πιστεύω, μιας και σαν 6σελο πετάει τέλεια και εκτός αυτού, γίνεται να χρησιμοποιούμε τις 3σελες του 450 που οι περισσότεροι έχουμε απλά συνδέοντάς τες παράλληλα.

Επίσης, Deans ξέρω ότι χρησιμοποιούν σε δωδεκάσελα Ε/Π (4kW και πάνω!), συνήθως το καλώδιο περιορίζει την ισχύ, όχι το βύσμα  Αρκεί να είναι καλής ποιότητας αν δεν είναι τα original Wink Τα original δεν δίνουν νούμερο, αλλά λένε ότι δουλεύουν με 12AWG καλώδιο χωρίς απώλεια αγωγημότητας.
    Αυτά 
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: μετά το 450ρη τι 500 η 600?
    Μεταπήδηση σε: