Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω στο Sceadu μου την 2s Α123 2300mah που δίνει 6,6V.
Τα servos μου είναι S3152 και στην ουρά θα έχω το S9254 με το Spartan Ds760.
Τα ηλεκτρονικά θα λειτουργούν στα 6V εκτός από το 9254.
Αγόρασα σήμερα το Align 5.1V Two-way Step-down Voltage Regulator το οποίο σκοπεύω να εγκαταστήσω ανάμεσα στο gyro και το servo.
Αυτό που παρατήρησα και μου έκανε εντύπωση είναι ότι σε δοκιμές που έκανα, όταν συνδέσω το regulator κατευθείαν στην Α123 ή μετά τον δέκτη και μετρήσω την τάση στην έξοδο του βγάζει 6.5V

Δοκίμασα την ίδια σύνδεση με την μπαταρία που ύπήρχει στην Τ/Κ μου η οποία είναι στα 4,6V και το regulator μου δίνει 5 - 5.1V !!!!

Όπως καταλαβαίνετε φοβάμαι να συνδέσω το 9254 για τον κίνδυνο να καεί αν δεν δουλεύει ο regulator.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί γίνεται αυτό, αν υπάρχει όντως κάποιο πρόβλημα με το regulator και αν θα έχω πρόβλημα με το servo???
BTW σε ξένα forums που κοίταξα υπήρχε κάποιος που έκανε πρόσφατα την ίδια ερώτηση αλλα δυστυχώ δεν του είχαν δώσει ακόμα κάποια ολοκληρωμένη απάντηση. Κάποιος ωστόσο είχε γράψει ένα σχόλιο στο οποίο έλεγε ότι μπορεί να μετράς στην έξοδο του regulator και να είναι 6,Χ V άλλα αν συνδέσεις το 9254 η τάση που πηγαίνει σε αυτό θα είναι 5,Χ Volt. Δεν μου φαίνεται και πολύ σωστό αυτό απλά το αναφέρω.