Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.701 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 15:59:45

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 15:59:45

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:54]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309701
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 146
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 78
    Συνολικά: 79
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: παχυμετρο και ψηφιακη ζυγαρια ακριβειας  (Αναγνώστηκε 15116 φορές)
    orck
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

game over :|

« στις: Δευτέρα, 21 Αυγ 2006, 21:23:41 »

θα ηθελα τις γνωσεις σας για παχυμετρο και για ζυγαρια ακριβειας
    για το πρωτο δεν ξερω ουτε σε τι καταστηματα να το ζητησω ουτε ποσο ειναι το κοστος του
    για το δευτερο θελω σιγουρα ψηφιακη και να ζυγιζει με ακριβεια γραμμαριου δεν ξερω εαν πρεπει να παρω μια με μεγιστο βαρος 200γρ και ακριβεια 0.1γρ η μια με μεγιστο βαρος 2000γρ και ακριβεια 1γρ. τι κοστος να περιμενω;
    (καποιος φιλος μου ειπε για ζηγαρια μεγιστο 2000 ακριβεια 1 στα Lidl με 10ευρω)

ακους τις προτασεις σας (και με pm καταστηματα που αγορασατε εσεις (Αθηνα)
    υπερευχαριστω
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 21 Αυγ 2006, 22:59:13 »

Καλησπέρα orck,

Παχύμετρα θα βρείς σε διάφορους τύπους και ανάλογα με το τι σου χρειάζεται και κυρίως στο τι είσαι διατεθιμένος να πληρώσεις. Υπάρχουν τα απλά και υπάρχουν και τα ψηφιακά. Και φυσικά και οι διαβαθμίσεις τους ανάλογα με την ακρίβεια που θέλεις και το πάχος που θέλεις να μετρήσεις. Ολων των τύπων τα παχύμετρα θα τα βρείς στην Αθηνάς κοντά στο Μοναστηράκι στα μαγαζιά που πουλάνε εργαλεία και βιομηχανικά είδη. Καλύτερα ακόμα στον Πειραιά μετά τον σταθμό του ηλεκτρικού προς τον Παπαστράτο που είναι εκεί η περιοχή με τα αντίστοιχα μαγαζιά.

Σε τέτοια πράγματα αν ακολουθείς την φιλοσοφία του δεν είμαι αρκετά πλούσιος για να αγοράζω φτηνά θα προτιμήσεις γερμανικά ή γαλλικά παχύμετρα. Τα καλά μηχανικά τα ξεχωρίζεις γιατί εξακολουθούν να είναι τυλιγμένα σε κηρόχαρτο ώστε να μην λερώσει το λάδι συντήρησης που έχουν το κουτί. Αντίστοιχα και τα ψηφιακά έχουν τις αντίστοιχες διαβαθμίσεις αναλογα με την ακρίβεια.

Ζυγαριές υπάρχουν σε αρκετά μαγαζιά αν η ακρίβεια που σε ενδιαφέρει είναι σε επίπεδο γραμμαρίου. Μαγαζιά με είδη για την κουζίνα είναι μία καλή πηγή. Αν σε ενδιαφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά αντίστοιχα και ψηλότερη τιμή περνάς σε ζυγαριές χρυσοχόων που μαγαζιά τέτοια βρίσκεις γύρω από την Πραξιτέλους.

Και εδώ υπάρχουν τόσο αυτές με ψηφιακή ένδειξη όσο και οι απλές.

Διαλέγεις και αποφασίζεις.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 21 Αυγ 2006, 23:29:19 »

Υπάρχει ήδη ένα θέμα Ζυγαριές - Ζύγισμα μοντέλων, έχει για τις μικρές.

Του LIDL είναι νομίζω 5Kgr, μια χαρά είναι για μοντέλα και πάμφθηνη.

Είχα πάρει και ένα ηλεκτρονικό παχύμετρο 10-15€ από εκεί, παίζει λίγο αλλά είναι παραδεκτό. Εχει και μετρικό / αγγλικό σύστημα μέτρησης.

Στο LIDL θα βρεις μερικές φορές χρήσιμα πράγματα και για αερομοντελισμό σε καλές τιμές. Οχι την καλύτερη ποιότητα αλλά πολύ καλή σχέση αξίας/τιμής.

Υπάρχουν και πλαστικά παχύμετρα καλής ποιότητας που δεν σκουριάζουν.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 22 Αυγ 2006, 00:06:32 »

θα ηθελα τις γνωσεις σας για παχυμετρο και για ζυγαρια ακριβειας
    για το πρωτο δεν ξερω ουτε σε τι καταστηματα να το ζητησω ουτε ποσο ειναι το κοστος του
    για το δευτερο θελω σιγουρα ψηφιακη και να ζυγιζει με ακριβεια γραμμαριου δεν ξερω εαν πρεπει να παρω μια με μεγιστο βαρος 200γρ και ακριβεια 0.1γρ η μια με μεγιστο βαρος 2000γρ και ακριβεια 1γρ. τι κοστος να περιμενω;
    (καποιος φιλος μου ειπε για ζηγαρια μεγιστο 2000 ακριβεια 1 στα Lidl με 10ευρω)

ακους τις προτασεις σας (και με pm καταστηματα που αγορασατε εσεις (Αθηνα)
    υπερευχαριστω

Ό,τι είπαν οι προηγούμενοι. Προτιμήστε το απλό παχύμετρο: καμιά φορά είναι πιό ακριβή και φυσικά είναι πάντα πιό ετοιμοπόλεμα, μιας και δε θέλουν μπαταρίες...
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    orck
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 22 Αυγ 2006, 09:02:52 »

Κωστα εχεις δικιο επρεπε να το ψαξω καλυτερα

βρηκα και αυτο το καταστημα και εχει 3 διαφορετικες επιλογες
    http://www.chrysos2.com/?p=productsList&iCategory=19
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 22 Αυγ 2006, 21:45:02 »

εγω παιδια ειμαι της αποψης να δωσεις κατι παραπανω αλλα να παρεις κατι που θα ειναι καλο σε ποιοτητα σωστο σε αυτο που προκειται να κανει και πανω απο ολα θα αντεξει στο χρονο.... πειρα και εγω ενα παχυμετρο απο τα αλεξ πακ αλλα τρεις φορες μετρησα και παει........ μου εσπασε η ροδιτστα που το μετακινεις... και τελικα πειρα ενα καλο και ειπα οτι οντως αυτο ειναι παχυμετρο........   και μην ξεχνατε.......   το φθηνο βγαινει ακριβο τις περισσοτερες φορες
    Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 22 Αυγ 2006, 21:53:04 »

Νομίζω πως θα συνεισφέρω στην απάντηση ... "Για πόσης Ακρίβειας μετρήσεις τα χρειάζεσαι ??"  ...  Wink
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    orck
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 22 Αυγ 2006, 22:06:03 »

Σας ευχαριστω ολους για της απαντησεις
    αγορασα ζυγαρια απο Ελλαδα μεγιστο βαρος 500γρ ακριβεια 0.1γρ
    δεν εχω τα βαρακια για να δω εαν μετραει πραγματικα σωστα
    θεωρω οτι σε τεοια ποσα (~30ευρω) δεν μπορεις να παρεις κατι πραγματικα καλο και πραγματικα ακριβειας, θεωρω οτι το τελευταιο δεκαδικο ειναι απλα μια ενδειξη και οχι πραγματικη μετρηση

παχυμετρο δεν πηρα ακομη γιατι βρηκα πολλα μαγαζια κλειστα (ειδα στο praktiker με 10 και 20ευρω αλλα δεν μου φανηκαν καλα)
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    gliderguider
    Aeromodeller Sr. Member

Νίκος Βουλουμάνος

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 23 Αυγ 2006, 09:28:54 »

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Ζυγαριά ψηφιακή SOEHNLE από το LIDL στα 30 Ευρώ. Ένα χρόνο τώρα μετράει άριστα την epoxy. Απαλλάχτηκα από το άγχος του μετρήματος κατ' όγκο (και του εξόδου για βαθμονομημένα mixing cups). Απλά, χρησιμοποιώ πάμφθηνα πλαστικά ποτηράκια 1 χρήσης ή κύπελλα γιαουρτιού (ΝΟΥΝΟΥ γιατί έχει φλάτ πάτο!).

Παχύμετρα: ότι πληρώνεις παίρνεις. Αν δεν είσαι τορναδόρος ή κάτι τέτοιο ένα απλό καλό παχύμετρο αρκεί κατά τη γνώμη μου. Έχω ένα πολωνέζικο αγορασμένο πριν περίπου 15 χρόνια από τους Ρώσους στη Λαγουμιτζή. Επίσης ένα ψηφιακό του LIDL, που το έχει ξανά την άλλη εβδομάδα νομίζω, με 15 Ευρώ. Αν το μεταχειριστείς ήπια, σου δίνει πολύ περισσότερα από τα 15 Ευρώ που το πληρώνεις.

gliderguider
    Καταγράφηκε

Seize your day!
    skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 23 Αυγ 2006, 17:29:04 »

Ο καλός ο μάστορας δεν έχει ψηφιακό παχυμετρο εχει αναλογικό γιατί μονό με αυτό μετράς με ακρίβεια
    Και απο ζυγαριά  ακριβείας οτι πληρώσεις θα πάρεις  Thumbs up
    Καταγράφηκε

gregman
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 23 Αυγ 2006, 21:30:10 »

για προχειρες μετρησεις καλο ειναι το ψηφιακο του LIDL ειδικα οι εχοντες πρεσβυωπια θα με καταλαβουν(ου γαρ ερχεται μονον) ..αλλα για ακριβεια ειδικα σε μικροδουλειες στον τορνο μονο αναλογικο και τιποτα αλλο.
    Καταγράφηκε

Γρηγόρης Μανουσακάκης
    iosif
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 17 Αυγ 2007, 15:43:39 »

Aυτες τις ημερες, νομιζω απο Δευτερα 13/08/2007 το LIDL εβαλε παλι τις ζυγαριες.
    Eιναι μεχρι 5 κιλα με ακριβεια 1 γραμ. ψηφιακη, ζυγιζει και σε λιβρες και σε ml.
    Tσεκαρισμενη, με πολυ σωστη μετρηση!!!
    Tιμη 15€
    Καταγράφηκε
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 17 Αυγ 2007, 17:07:28 »

Καλησπερα,

Για το θεμα της ζυγαριας δεν γνωριζω και πολλα.Εγω εχω μια της PHILIPS που αγοραστηκε απο καταστημα ηλεκτρικων ειδων και ειναι +-2 gr.Σιγουρα υπαρχουν ζυγαριες ακριβειας (στην κολομβια θα βρεις σιγουρα!! laugh ) αλλα εξαρταται τι θες να ζυγισεις.Εγω πιστευω για το θεμα των αεροπλανων πιο πολυ ρολο εχει η ζυγαρια να μετραει πανω απο 5 κιλα και αν εχει μεγαλη ακριβεια,ακομα καλυτερα...
        Οσο για παχυμετρο Οπως ειπε ο φιλος Αποστολος,εξαρταται τι θες να μετρας...
    Βασικα ο σωστος ο μαστορας εχει και απο τα δυο ειδη και ηλεκτρονικο και αναλογικο/απλο.Το κλειδι σε αυτη την υποθεση ειναι να εχεις καλο οργανο μετρησης.
    Γιατι οπως πολυ σωστα εχει ειπωθει: "Ενα εξαρτημα μπορει να ειναι τοσο ακριβες,οσο μπορεις να το μετρησεις"
    Παντως μην ψαχνεις σε LIDL κλπ χανεις τον χρονο σου.Μια λεξη θα σου πω MITUTOYO  laugh
    Απο το να πετατε τα χρηματα σας στο LIDL για συγκεκριμενα εξαρτηματα,καντε μου μια χαρη,να σας δωσω ενα λογαριασμο στην Κυπρου να μου τα στελνετε εμενα
     laugh laugh

Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 17 Αυγ 2007, 17:15:44 »

Aυτες τις ημερες, νομιζω απο Δευτερα 13/08/2007 το LIDL εβαλε παλι τις ζυγαριες.
    Eιναι μεχρι 5 κιλα με ακριβεια 1 γραμ. ψηφιακη, ζυγιζει και σε λιβρες και σε ml.
    Tσεκαρισμενη, με πολυ σωστη μετρηση!!!
    Tιμη 15€

Επιβεβαιώνω!Μόλις είδα το post πήγα και τη πήρα.Για αερομοντελλιστικές μετρήσεις είναι μια χαρά.
    Τώρα αν κάποιος έχει και άλλα περίεργα hobby,αυτή είναι άκρως ακατάλληλη...Μη πάμε και από υπερβολική δόση! buck2
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 17 Αυγ 2007, 17:51:56 »

Εγώ χρησιμοποιώ (γλιτώνοντας έτσι λεφτά   ) την ζυγαριά του χασάπη της γειτονιάς -+2 γρ.
    Paddles, blades κλπ
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: παχυμετρο και ψηφιακη ζυγαρια ακριβειας
    Μεταπήδηση σε: