|
Τίτλος: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Σάββατο, 5 Ιαν 2013, 20:47:04 Πλέον πετάει με άνεση. Μου πήρε καιρό να καταλάβω τις αδυναμίες του. Τελικά όμως μπορεί να πετάξει σωστά.
Να το: Θα κάνω σύντομη περιγραφή (http://) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Σάββατο, 5 Ιαν 2013, 20:54:23 Κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο: Προσθέτουμε ρουλεμάν στον άξονα της ουράς γιατί τα μαμίσια είναι για κλάματα. Στο δεξί μέρος του tail case βάζουμε επιπλέον του δικού του φλαντζοτού και ένα ρουλεμάν από blade grip της ουράς του 130Χ και το στερεώνουμε με λίγη εποξική. Στο αριστερό βάζουμε ρουλεμάν από main blade grip από mcpx. Προσέξτε την καινοτομία: Δεξιά βάζουμε το φαρδύτερο απο 130Χ. (δεν έχω δει κανένα να το έχει σκεφτεί! :) )
(http://) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Σάββατο, 5 Ιαν 2013, 20:59:24 Καταργούμε το δικό του γραμμικό σέρβο ουράς και βάζουμε το σέρβο ουράς του 300Χ. Είναι μόλις 3.5 gr βαρύτερο από το δικό του , αλλά αξίζει έξτρα βάρος του. Με αυτό έχω θέσει το gain της ουράς τέρμα (+10 βήματα) όταν οι άλλοι το κατεβάζουν για να γλυτώσουν από τους συντονισμούς :)
Έχω δοκιμάσει και το ds35 που βάζουν συνήθως αλλά είναι πολύ ψευτικο και τα γρανάζια του την ακούνε πολύ εύκολα. Δεν το συνιστώ. -Μην παρεξηγηθεί το ύφος μου: δεν είναι αλαζονικό αλλά ενθουσιώδες. (http://) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Σάββατο, 5 Ιαν 2013, 21:05:57 Οπότε μετά μπορούμε να βάλουμε και μία κανονική ντίζα στην ουρά αντί για το μεταλικό Ζ που έχει.
(http://) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Σάββατο, 5 Ιαν 2013, 21:17:28 Και πάμε στον κυρίως άξονα (main shaft). Οπωσδήποτε βάζουμε το μεταλικό Α γρανάζι.
Προσέξτε επίσης το κολάρο που έχω προσθέσει στον άξονα, ανάμεσα σε frame και swash plate. Επίσης έχω λιμάρει και το πάνω μέρος του γραναζιού Α. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότηα να ρυθμίζω το mesh ανάμεσα σε Α και Β γρανάζι, αφού μπορώ να ανεβοκατεβάζω το Α γρανάζι όσο θέλω για να έχω σωστό mesh. Η μαμά blade δεν μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα. μάλλον μας περνά για αρχάριους. Όταν το φέρω εκεί που θέλω, κοντράρω στο άλλο άκρο με το main gear και ο άξονας πλέον μένει στη θέση του. (http://) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Σάββατο, 5 Ιαν 2013, 21:24:02 Και μία λεπτομέρεια:
Το ΤΤ δεν έχει ρουλεμάν μέσα στη μπούμα, παρά μόνο στα άκρα. Φαντάζεστε τι γίνεται από τριβές: Δείτε τη φωτογραφία παρμένη με θερμογράφο (όχι δεν είναι δική μου -δεν είμαι τόσο υποχόνδριος). Είναι παρμένη από εδώ: http://www.helifreak.com/showpost.php?p=4560164&postcount=23 Λοιπόν μία μικρή τρύπα στη μπούμα και ρίχνουμε περιοδικά από μία σύριγγα λεπτό λαδάκι που δακρύζει στα 2 άκρα. Οι τριβές ελαχιστοποιοόυνται - η δύναμη στο στροφείο αυξάνεται. (http://) (http://) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: SOP στις Σάββατο, 5 Ιαν 2013, 21:40:26 βγαζουνε και ενα καλυτερο μοτερ και μεταλλικα γραναζια πισο στο ταιλ τ
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Σάββατο, 5 Ιαν 2013, 21:53:08 βγαζουνε και ενα καλυτερο μοτερ και μεταλλικα γραναζια πισο στο ταιλ τ Στην προηγούμενη παρουσίαση έβαλα ότι θεωρώ απαραίτητο. Τις επιπλέον αντιρίδες π.χ. δεν τις σχολίασα γιατί δεν τις θεωρώ απαραίτητες. Επίσης δεν θεωρώ απαραίτητα τα πίσω μεταλλικά γρανάζια. Ότι και αν έχουν τραβήξει τα δικά μου παραμένουν άθικτα. Πρέπει όμως να προσθέσω ότι κολλάω το γρανάζι C στο ΤΤ με λίγη κυανοακριλική. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Σάββατο, 5 Ιαν 2013, 21:57:30 Και τέλος ένα μικρό δωράκι για όσους διάβασαν μέχρι εδώ.
Θα μπορούσε να είναι νέο θέμα: Πώς μαζεύουμε τα μπόσικα στα φτηνιάρικα pitch sliders. Το 130Χ και αν έχει pitch slider με μπόσικα. Παίρνουμε λοιπόν ένα τρυπανάκι διαμέτρου ίση με τον άξονα της ουράς και βάζουμε το κολάρο στο ένα άκρο. Μετά φοράμε και το pitch slider. (http://) (http://) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Σάββατο, 5 Ιαν 2013, 21:59:34 Φοράμε κα ένα δεύτερο κολάρο ώστε να εξέχει 1mm πάνω από το τρυπανάκι και το στερεώνουμε στη μέγγενη.
2 χτυπηματάκια με ένα σφυράκι και το μπρούτζινο κουζινέτο περτσινώθηκε επιτέλους σωστά! Καλές πτήσεις!! (http://) (http://) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: pagani στις Σάββατο, 5 Ιαν 2013, 22:19:15 δηλαδη μολις το βγαλεις απο το κουτι πεταει το εργαλειο, αυτο για να το πεταξεις πρεπει να εισαι ο μαγκαιβερ.
ωραιος ο φιλος παντως για την δουλεια που εχω κανει, παλι καλα που δεν το πηρα το ειχανε στους helimasters σε τρελη προσφορα Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Δευτέρα, 7 Ιαν 2013, 09:48:05 Πέρα από το κούνημα της ουράς σε συγκεκριμένες στροφές όπου λύνεται με διάφορους τρόπους δεν έχω διαβάσει για άλλα παράπονα όσο αφορά το 130Χ. Δηλαδή , κρατάς μαμά το 130Χ και απλά διορθώνεις το θέμα της ουράς με διάφορους τρόπους πχ κάποιος έκανε και tail blades balancing ή κάποιος κόλλησε ένα κομμάτι κάρμπον στο tail fin κτλ . Ποτέ δεν διάβασα ή είδα τόσες εκτεταμένες αλλαγές για να πετάξει σωστά.
Anyway ο καθένας αναλόγως την εμπειρία του αλλά και την συμπεριφορά που θέλει στο ελικόπτερο μπορεί να κάνει ότι αλλαγές θέλει Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Δευτέρα, 7 Ιαν 2013, 11:26:00 Πέρα από το κούνημα της ουράς σε συγκεκριμένες στροφές όπου λύνεται με διάφορους τρόπους δεν έχω διαβάσει για άλλα παράπονα όσο αφορά το 130Χ. Δηλαδή , κρατάς μαμά το 130Χ και απλά διορθώνεις το θέμα της ουράς με διάφορους τρόπους πχ κάποιος έκανε και tail blades balancing ή κάποιος κόλλησε ένα κομμάτι κάρμπον στο tail fin κτλ . Ποτέ δεν διάβασα ή είδα τόσες εκτεταμένες αλλαγές για να πετάξει σωστά. Anyway ο καθένας αναλόγως την εμπειρία του αλλά και την συμπεριφορά που θέλει στο ελικόπτερο μπορεί να κάνει ότι αλλαγές θέλει Δες το φόρουμ του helli freak για το 130Χ http://www.helifreak.com/forumdisplay.php?f=299 Tο 90% όσων γράφονται είναι για τα προβλήματα του και ιδέες για διόρθωσή τους. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες post. Το αστείο είναι ότι πήρα το 130Χ γιατί δεν είχα χρόνο για μαστορέματα. Μακάρι να μην τα χρειαζόταν όλα αυτά. Επίσης (δυστυχώς) ποτέ δεν είναι όμοια δύα 130Χ βγαλμένα από το κουτί. Οι κατασκευαστικές ανοχές είναι τεράστιες με αποτέλεσμα -ότι σου τύχει. Μακάρι να πέσει κάποιος σε 130Χ που δουλεύει σωστά. Για τον υπόλιοιπο κόσμο όμως (δυστυχώς) μόνο αν το γνωρίσεις καλά μπορείς να το πετάς σωστά... Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Δευτέρα, 7 Ιαν 2013, 11:40:04 Το θέμα είναι πόσοι έχουν προβλήματα με το 130Χ όταν το πετάξεις από το κουτί του και όχι όταν το ρίξεις κάτω. Έχει μεγάλη διαφορά γιατί οι περισσότεροι δεν γράφουν πως έχουν πετάξει χ ώρες χωρίς πρόβλημα αλλά γράφουν όταν το ρίξουν κάτω τι προβλήματα έχουν.
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Δευτέρα, 7 Ιαν 2013, 12:36:18 Το θέμα είναι πόσοι έχουν προβλήματα με το 130Χ όταν το πετάξεις από το κουτί του και όχι όταν το ρίξεις κάτω. Έχει μεγάλη διαφορά γιατί οι περισσότεροι δεν γράφουν πως έχουν πετάξει χ ώρες χωρίς πρόβλημα αλλά γράφουν όταν το ρίξουν κάτω τι προβλήματα έχουν. Χαίρομαι που δείχνεις ενδιαφέρον για το 130Χ. Παρά τα παιδικά του προβλήματά, μετά τις επεμβάσεις μου, ειναι αυτή τη στιγμή το αγαπημένο μου και αρχίζει να είναι αξιόπιστο -ο καιρός θα δείξει. Επίσης χαίρομαι που αν καταλαβαίνω σωστά το δικό αου πέταξε καλά μόλις το έβγαλες από το κουτί. Όμως αν κάνω μία εκτίμηση όσων διαβάζω στα φόρουμ το 20% περίππου όσων βγαίνουν από το κουτί, μετά την 4-5 πτήση βγαίνουν εκτός. Και οι ιδιοκτήτες τους απορούν με το "κακό" που τους βρήκε. Αυτή ήταν και η δική μου περίπτωση. Μόλις το έβγαλα από το κουτί, ήμουν έτοιμος να το πάω πίσω. Ταξίδευα όμως την επομένη για Γερμανία και το πήρα μαζί μου όπως ήταν. Φαντάσου το σκηνικό: απέραντα λιβάδια, άπνοια και το 130Χ καθηλωμένο ΧΩΡΙΣ ΠΤΩΣΗ. Νομίζω όμως ότι και μετά από πτώση, όταν αλλάξεις τα σπασμένα-στραβωμένα οφείλει να πετά καλά. Όμως τα ανταλλακτικά διαφέρουν από σακουλάκι σε σακουλάκι στις ανοχές. Και κάπου εκεί η τύχη σου εξαντλείται -δεν πέφτεις στο σωστό ανταλλακτικο και την πάτησες. Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου ύστερα από μερικές πτώσεις με το 130Χ και τις ανάλογες επισκευές. Μακάρι να είσαι το ίδιο ικανοποιημένος. Και σίγουρα ισχύει το γνωμικό. Αν πετάει καλά δεν το σκαλίζουμε :) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: SOP στις Δευτέρα, 7 Ιαν 2013, 12:57:11 εμενα παλυ το αγορασα μετχ αι τυο αλαξα τιν κασα τισ ουρασ ,εβαλα και τα καινουργια ρουλεμαν και μετα απο 5-6 πτησεις αυτα τα εχουνε φτιχει
και το αλλο τωρα κανει μονο πορεια γιατι μαλλον το esc τα εχει φτιξει >:( και μετα απο 1 λεπτο κοβι και πεταει μονο σε πορεια .εκει τωρα θελει ψαξιμο :( ???? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: chris-audio στις Δευτέρα, 7 Ιαν 2013, 13:09:33 Καλό θα ήταν να βγάλει το V2 η E-FLIGHT και να το δώσει και φθηνά μιας και το heli είχε θέματα.
Αλλο βελτιώνω και άλλο το να έχει σχεδιαστικά προβλήματα. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Τρίτη, 8 Ιαν 2013, 10:37:49 Βασικά εγώ το έχω πάρει μεταχειρισμένο πρόσφατα και σε έναν έλεγχο που έκανε ένας τεχνικός μου είπε πως η ουρά έχει κάποιες ταλαντώσεις στις ψηλές στροφές και για αυτό ευθύνεται η πεταλούδα ( μάλλον εννοεί το pitch lever ) της ουράς που έχει αρκετό τζόγο και ότι δεν λύνεται το πρόβλημα. Εγώ απλά όταν το πέταξε είδα το κλασσικό συντονισμό που κάνει στις χαμηλές στροφές και στις ψηλές δεν είδα καμία ταλάντωση. Θα το παρατηρήσω καλύτερα ότι το πετάξω μερικές φορές. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Τρίτη, 8 Ιαν 2013, 13:16:39 Βασικά εγώ το έχω πάρει μεταχειρισμένο πρόσφατα και σε έναν έλεγχο που έκανε ένας τεχνικός μου είπε πως η ουρά έχει κάποιες ταλαντώσεις στις ψηλές στροφές και για αυτό ευθύνεται η πεταλούδα ( μάλλον εννοεί το pitch lever ) της ουράς που έχει αρκετό τζόγο και ότι δεν λύνεται το πρόβλημα. Εγώ απλά όταν το πέταξε είδα το κλασσικό συντονισμό που κάνει στις χαμηλές στροφές και στις ψηλές δεν είδα καμία ταλάντωση. Θα το παρατηρήσω καλύτερα ότι το πετάξω μερικές φορές. Φίλε kdrak ο τζόγος της πεταλούδας (εννοούμε το pitch slider?) μαζεύεται περτσινώνοντας την όπως δείχνω προηγουμένως. Όλοι οι τζόγοι της ουράς μαζεύνται εκτός από αυτούς του σέρβο που παραμένουν και ύστερα από το σφίξημο των παξιμαδιών του άξονα του σερβο. Πάντως αν πετά καλά στις στροφές που πετάς στον αέρα, άστο μέχρι να μεγαλώσει το πρόβλημα και τότε το ψάχνεις παραπέρα. Θα ήθελα να ξαναποστάρεις ύστερα απο κάποιο καιρό. Με ενδιαφέρει η εξέλιξη που θα έχει το heli σου. Ευχαριστώ, Αντρέας Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Τρίτη, 8 Ιαν 2013, 14:42:39 Ευχαριστώ Αντρέα ,
Βασικά το 130Χ ήδη έχει κάνει πάνω από 10 πτήσεις σε άλλον ιδιοκτήτη αλλά θα συνεχίσω να ποστάρω ότι αλλαγές βλέπω στην συμπεριφορά με τον καιρό. Αυτό πάντως που καταλαβαίνω είναι πως όταν ένα ελικόπτερο πετάει με τον Α τρόπο και αλλάξει η συμπεριφορά του με τον καιρό ,τότε κάποια ανταλλακτικά θέλουν αλλαγή. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Δευτέρα, 14 Ιαν 2013, 11:56:50 Λοιπόν , ένα update από το 130Χ
Όπως σας είπα το είχα πάρει μεταχειρισμένο με πάνω από 10 πτήσεις και όταν το πήρα στα χέρια μου υπήρχε ένα συνεχές τρέμουλο από την ουρά. 1- Το πηγαίνω σε model μαγαζί και ο τεχνικός μου λέει ότι κάνει ένα τρέμουλο στην ουρά στις υψηλές στροφές λόγω του τσόγου που έχει η πεταλούδα και ότι δεν φτιάχνει και το κάνουν όλα. 2- Μετά στο σπίτι . Βλέπω πρώτα πως το torque rode το έχουν βάλει ανάποδα χα χα χα. Το φτιάχνω σε χρόνο 0. Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνεται σωστά και το mesh των γραναζιών . Μετά Φτιάχνω το τρέμουλο από τον συντονισμό που συμβαίνει σε χαμηλές στροφές με ένα μικρό κομμάτι μονωτική ταινία που κολλάω στο ένα blade της ουράς. 3- Μετά κόβοντας ένα mcpx grommet στα 2 , βάζω ένα κομμάτι στο tail slider στο σημείο που κουμπώνει η μικρή μπίλια….και ως δια μαγείας το 130Χ πετάει με 0 δονήσεις και κραδασμούς στην ουρά ή γενικά στο ελικόπτερο. Το δοκίμασα στις Αλυκές εχθές την Κυριακή και πραγματικά έμεινα !!!!!!!! Απίστευτο ελικόπτερο που πετάει σαν να είναι 450αρι !!!!!! Μιλάμε από τα καλύτερα που μπορεί να πάρει κάποιος και κρίμα που έχει φάει τόσο δυσφήμιση για τους τσόγους στην ουρά που εγώ τους έφτιαξα για πλάκα. Ούτε Μαγκάιβερ ούτε τίποτα,,,μισό MCPX γκρόμετ στο pitch slider και πετάει τέλεια. Γενικά υπάρχουν ν τρόποι να φτιάξεις χωρίς κόστος οτιδήποτε από τσούγους κτλ και όποιος δεν την παλεύει αγοράζει ένα set για την ουρά από microheli και πετάει άνετα χωρίς πρόβλημα. Η bladehelis πάλι έκανε το θαύμα της με αυτό τον απίστευτο ελικόπτερο που χάρη στο flybarless πετάει λες και είναι σε ράγες. Γενικά τα blade δεν τα είχα σε υπόληψη και θα θεωρούσα πολύ χάλια ποιότητα και πως από τα μόνο super Ποιοτικά είναι τα align και Τ-Rex που έχει όλος ο κόσμος. Δεν ισχύει όμως αυτό γιατί με την τιμή που έχουν τα blades παίρνεις κάτι πολύ καλό. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: SOP στις Δευτέρα, 14 Ιαν 2013, 13:05:13 βαλε καμια φοτο φιλε ν δουμε γιατι και εγω το εχω ν δω :thumbs up: :thumbs up:
θελει λογικα μοτερ το δικο μ κ ν φτιαξω του τζογους Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: mihalis78 στις Δευτέρα, 14 Ιαν 2013, 13:44:25 Λοιπόν , ένα update από το 130Χ Όπως σας είπα το είχα πάρει μεταχειρισμένο με πάνω από 10 πτήσεις και όταν το πήρα στα χέρια μου υπήρχε ένα συνεχές τρέμουλο από την ουρά. 1- Το πηγαίνω σε model μαγαζί και ο τεχνικός μου λέει ότι κάνει ένα τρέμουλο στην ουρά στις υψηλές στροφές λόγω του τσόγου που έχει η πεταλούδα και ότι δεν φτιάχνει και το κάνουν όλα. 2- Μετά στο σπίτι . Βλέπω πρώτα πως το torque rode το έχουν βάλει ανάποδα χα χα χα. Το φτιάχνω σε χρόνο 0. Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνεται σωστά και το mesh των γραναζιών . Μετά Φτιάχνω το τρέμουλο από τον συντονισμό που συμβαίνει σε χαμηλές στροφές με ένα μικρό κομμάτι μονωτική ταινία που κολλάω στο ένα blade της ουράς. 3- Μετά κόβοντας ένα mcpx grommet στα 2 , βάζω ένα κομμάτι στο tail slider στο σημείο που κουμπώνει η μικρή μπίλια….και ως δια μαγείας το 130Χ πετάει με 0 δονήσεις και κραδασμούς στην ουρά ή γενικά στο ελικόπτερο. Το δοκίμασα στις Αλυκές εχθές την Κυριακή και πραγματικά έμεινα !!!!!!!! Απίστευτο ελικόπτερο που πετάει σαν να είναι 450αρι !!!!!! Μιλάμε από τα καλύτερα που μπορεί να πάρει κάποιος και κρίμα που έχει φάει τόσο δυσφήμιση για τους τσόγους στην ουρά που εγώ τους έφτιαξα για πλάκα. Ούτε Μαγκάιβερ ούτε τίποτα,,,μισό MCPX γκρόμετ στο pitch slider και πετάει τέλεια. Γενικά υπάρχουν ν τρόποι να φτιάξεις χωρίς κόστος οτιδήποτε από τσούγους κτλ και όποιος δεν την παλεύει αγοράζει ένα set για την ουρά από microheli και πετάει άνετα χωρίς πρόβλημα. Η bladehelis πάλι έκανε το θαύμα της με αυτό τον απίστευτο ελικόπτερο που χάρη στο flybarless πετάει λες και είναι σε ράγες. Γενικά τα blade δεν τα είχα σε υπόληψη και θα θεωρούσα πολύ χάλια ποιότητα και πως από τα μόνο super Ποιοτικά είναι τα align και Τ-Rex που έχει όλος ο κόσμος. Δεν ισχύει όμως αυτό γιατί με την τιμή που έχουν τα blades παίρνεις κάτι πολύ καλό. βαλε φιλε μου φωτο αν μπορεις να δουμε το γκρομετ στο pitch slider που λες Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Τρίτη, 15 Ιαν 2013, 09:29:25 εδώ πως θα το κάνετε:
(http://i.imgur.com/kPrjs.jpg) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: SOP στις Τρίτη, 15 Ιαν 2013, 11:01:34 χμμ ναι θα μειωση τουσ τζογουσ αλλα και το ρουλεμαν εχει και αυτο διαλυση κ εχει τζογουσ δυστυχως
θα το δοκιμασω να δω :thumbs up: Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Κυριακή, 31 Μαρ 2013, 23:49:29 Skynet δεν ξερω αλλα νομιζω οτι εισαι αυτος που ειχε ερθει προσφατα στην αλανα στο γαλατσι. Το 130X που ειδα τοτε να πεταει αν ειναι το δικο σου με καταενθουσιασε και απο τοτε εχω ψηθει
πολυ να το παρω. Διαβαζω συνεχεια τι θεματα εχει και αν φτιαχνονται ευκολα. Παρολο που διαβαζω οτι δεν πεταει καλα απο το κουτι του βλεπω οτι με μικροδιορθωσεις χαμηλου κοστους γινεται απιστευτο ελικοπτερο. Εκεινη τη μερα που το ειδα στην αλανα μου επεσε το σαγονι. Το ποστ που εκανες εδω ειναι πολυ κατατοπιστικο και μαλλον συντομα θα μπει παραγγελια. Ευχαριστω ολους για την βοηθεια που δινεται. Kdrak εχεις δικιο, βλεπω κατι video και το 130x δειχνει να πεταει σαν μεγαλο ε/π. Την ημερα που το ειδα να πεταει απο κοντα εμοιαζε να πετα πολυ σταθερα και γραμμικα. Θα γινω σιγουρα ιδιοκτητης ενος blade 130x κι εγω. Ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες και την βοηθεια που δινεται. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Δευτέρα, 1 Απρ 2013, 02:12:18 Μολις εβαλα παραγγελια. Μαζι με οτι χρειαζεται για τις βελτιωσεις.
Δεν κρατηθηκα βεβαια και πηρα και το καινουργιο HP10S μοτερακι μαζι με nanotech 450mAh 65-130c http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=83_169&products_id=10193 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=26734 http://www.youtube.com/watch?v=h9WgJpZTjRM Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Δευτέρα, 1 Απρ 2013, 10:10:19 Εμένα προχθές μετά από 50+ πτήσεις μου κάηκε το elevator servo. Κλασσικά κάηκε επειδή το μεταλλικό κεντρικό γρανάζι (Α gear) ακουμπάει μερικές φορές το FET του servo. Όπως έχουν αναφέρει εδώ στα νέα revisions τα servo έχουν αλλαγμένη θέση του FET για να μην ακουμπάει το γρανάζι. Για όσους έχουν τα παλιά servo και χρησιμοποιούν μεταλλικό κεντρικό γρανάζι μπορούν με ένα γυαλόχαρτο να ‘φάνε΄ λίγο το γρανάζι και έτσι να μικρύνει η διάμετρος του με αποτέλεσμα να μην ακουμπάει στο servo.
To κουφό είναι πως το servo δεν κάηκε αλλά είχε περίεργη συμπεριφορά. Δηλαδή με throttle hold δεν δούλευε και νόμιζες πως είχα καεί αλλά όταν αρχίζει και περιστρέφεται το μοτέρ το servo υπολειτουργεί δηλαδή την μία ακολουθεί τις εντολές της κατεύθυνσης και την άλλη δεν ακολουθεί. Φυσικά δεν μπορείς να πετάξεις με τέτοιο servo. markosgt από που Παράγγειλες το 130X ? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: thomasprevere στις Δευτέρα, 1 Απρ 2013, 10:55:14 Μολις εβαλα παραγγελια. Μαζι με οτι χρειαζεται για τις βελτιωσεις. Καλοριζικο φιλε Μαρκο ,αντε να το δουμε το τουμπανο! :DΔεν κρατηθηκα βεβαια και πηρα και το καινουργιο HP10S μοτερακι μαζι με nanotech 450mAh 65-130c http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=83_169&products_id=10193 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=26734 http://www.youtube.com/watch?v=h9WgJpZTjRM Εγω δυστυχως δεν ειχα διαβασει καλα στα ξενα φορουμ ,δεν ξερω κ πολυ καλα αγγλικα κ παρηγγειλα το Walkera 120D02S V2(φθηνο εκπαιδευτικο), βεβαια ακομα κατι φλιπακια κ λιγο invert κανω ,δεν ειμαι σε καλο επιπεδο ακομα.... οταν ομως φτασω σε καλο επιπεδο 3d θα το παρω αφου ειναι τοσο καλο 3d ελικοπτερακι :thumbs up: Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Δευτέρα, 1 Απρ 2013, 15:08:34 Εμένα προχθές μετά από 50+ πτήσεις μου κάηκε το elevator servo. Κλασσικά κάηκε επειδή το μεταλλικό κεντρικό γρανάζι (Α gear) ακουμπάει μερικές φορές το FET του servo. Όπως έχουν αναφέρει εδώ στα νέα revisions τα servo έχουν αλλαγμένη θέση του FET για να μην ακουμπάει το γρανάζι. Για όσους έχουν τα παλιά servo και χρησιμοποιούν μεταλλικό κεντρικό γρανάζι μπορούν με ένα γυαλόχαρτο να ‘φάνε΄ λίγο το γρανάζι και έτσι να μικρύνει η διάμετρος του με αποτέλεσμα να μην ακουμπάει στο servo. To κουφό είναι πως το servo δεν κάηκε αλλά είχε περίεργη συμπεριφορά. Δηλαδή με throttle hold δεν δούλευε και νόμιζες πως είχα καεί αλλά όταν αρχίζει και περιστρέφεται το μοτέρ το servo υπολειτουργεί δηλαδή την μία ακολουθεί τις εντολές της κατεύθυνσης και την άλλη δεν ακολουθεί. Φυσικά δεν μπορείς να πετάξεις με τέτοιο servo. markosgt από που Παράγγειλες το 130X ? απο εδω, πολυ καλυ τιμη και 9 ευρω μεταφορικα. http://shop.lindinger.at/product_info.php?cPath=1643_1644&products_id=96576 Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Δευτέρα, 1 Απρ 2013, 15:22:32 Εμένα προχθές μετά από 50+ πτήσεις μου κάηκε το elevator servo. Κλασσικά κάηκε επειδή το μεταλλικό κεντρικό γρανάζι (Α gear) ακουμπάει μερικές φορές το FET του servo. Όπως έχουν αναφέρει εδώ στα νέα revisions τα servo έχουν αλλαγμένη θέση του FET για να μην ακουμπάει το γρανάζι. Για όσους έχουν τα παλιά servo και χρησιμοποιούν μεταλλικό κεντρικό γρανάζι μπορούν με ένα γυαλόχαρτο να ‘φάνε΄ λίγο το γρανάζι και έτσι να μικρύνει η διάμετρος του με αποτέλεσμα να μην ακουμπάει στο servo. To κουφό είναι πως το servo δεν κάηκε αλλά είχε περίεργη συμπεριφορά. Δηλαδή με throttle hold δεν δούλευε και νόμιζες πως είχα καεί αλλά όταν αρχίζει και περιστρέφεται το μοτέρ το servo υπολειτουργεί δηλαδή την μία ακολουθεί τις εντολές της κατεύθυνσης και την άλλη δεν ακολουθεί. Φυσικά δεν μπορείς να πετάξεις με τέτοιο servo. markosgt από που Παράγγειλες το 130X ? απο εδω, πολυ καλυ τιμη και 9 ευρω μεταφορικα. http://shop.lindinger.at/product_info.php?cPath=1643_1644&products_id=96576 Με τα μεταφορικά πόσο σου πήγε ? τελωνείο ? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τρίτη, 2 Απρ 2013, 05:08:34 Εμένα προχθές μετά από 50+ πτήσεις μου κάηκε το elevator servo. Κλασσικά κάηκε επειδή το μεταλλικό κεντρικό γρανάζι (Α gear) ακουμπάει μερικές φορές το FET του servo. Όπως έχουν αναφέρει εδώ στα νέα revisions τα servo έχουν αλλαγμένη θέση του FET για να μην ακουμπάει το γρανάζι. Για όσους έχουν τα παλιά servo και χρησιμοποιούν μεταλλικό κεντρικό γρανάζι μπορούν με ένα γυαλόχαρτο να ‘φάνε΄ λίγο το γρανάζι και έτσι να μικρύνει η διάμετρος του με αποτέλεσμα να μην ακουμπάει στο servo. To κουφό είναι πως το servo δεν κάηκε αλλά είχε περίεργη συμπεριφορά. Δηλαδή με throttle hold δεν δούλευε και νόμιζες πως είχα καεί αλλά όταν αρχίζει και περιστρέφεται το μοτέρ το servo υπολειτουργεί δηλαδή την μία ακολουθεί τις εντολές της κατεύθυνσης και την άλλη δεν ακολουθεί. Φυσικά δεν μπορείς να πετάξεις με τέτοιο servo. markosgt από που Παράγγειλες το 130X ? απο εδω, πολυ καλυ τιμη και 9 ευρω μεταφορικα. http://shop.lindinger.at/product_info.php?cPath=1643_1644&products_id=96576 Με τα μεταφορικά πόσο σου πήγε ? τελωνείο ? 191 ευρω. τελωνειο δεν εχει. 191 τελικη τιμη. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Τρίτη, 2 Απρ 2013, 08:40:43 27 euros φθηνότερο από όσο το δίνουν εδώ. Βέβαια , εάν το πάρεις από εδώ και πληρώσεις τα extra 27 euros αυτό που θα κερδίσεις είναι ότι θα σου το αλλάξουν άμεσα εάν έχει κάποιο πρόβλημα πχ στην πλακέτα.
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: thomasprevere στις Τρίτη, 2 Απρ 2013, 09:35:48 27 euros φθηνότερο από όσο το δίνουν εδώ. Βέβαια , εάν το πάρεις από εδώ και πληρώσεις τα extra 27 euros αυτό που θα κερδίσεις είναι ότι θα σου το αλλάξουν άμεσα εάν έχει κάποιο πρόβλημα πχ στην πλακέτα. :thumbs up:Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: salasgr στις Τρίτη, 2 Απρ 2013, 11:50:50 27 euros φθηνότερο από όσο το δίνουν εδώ. Βέβαια , εάν το πάρεις από εδώ και πληρώσεις τα extra 27 euros αυτό που θα κερδίσεις είναι ότι θα σου το αλλάξουν άμεσα εάν έχει κάποιο πρόβλημα πχ στην πλακέτα. :thumbs up:Σχετικο θα ελεγα...γιατι θα πρεπει να αποδειξεις οτι ειναι αστοχια υλικου και οχι απο πτωση... Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: thomasprevere στις Τρίτη, 2 Απρ 2013, 11:55:10 27 euros φθηνότερο από όσο το δίνουν εδώ. Βέβαια , εάν το πάρεις από εδώ και πληρώσεις τα extra 27 euros αυτό που θα κερδίσεις είναι ότι θα σου το αλλάξουν άμεσα εάν έχει κάποιο πρόβλημα πχ στην πλακέτα. :thumbs up:Σχετικο θα ελεγα...γιατι θα πρεπει να αποδειξεις οτι ειναι αστοχια υλικου και οχι απο πτωση... Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Τρίτη, 2 Απρ 2013, 12:29:29 27 euros φθηνότερο από όσο το δίνουν εδώ. Βέβαια , εάν το πάρεις από εδώ και πληρώσεις τα extra 27 euros αυτό που θα κερδίσεις είναι ότι θα σου το αλλάξουν άμεσα εάν έχει κάποιο πρόβλημα πχ στην πλακέτα. :thumbs up:Σχετικο θα ελεγα...γιατι θα πρεπει να αποδειξεις οτι ειναι αστοχια υλικου και οχι απο πτωση... Εγώ τουλάχιστον όσα έχω αγοράσει από εδώ τα βγάζουμε από το κουτί και τα ελέγχουμε και κάνουμε και απλό hover. Ένα 130Χ με προβληματική πλακέτα το δοκιμάζεις πολύ εύκολα σε 2 λεπτά όπως έχει αναφέρει συμφορουμήτης εδώ . αποσυνδέεις το μοτέρ κάνεις bind και δίνεις λίγο γκάζι πάνω από την μέση. Εάν κουνηθεί το swash plate η πλακέτα είναι προβληματική. Άντε να το κάνεις το παραπάνω όταν θα σου έρθει το κουτί από το εξωτερικό και μετά να το πακετάρεις να το γυρίσεις πίσω και πάλι από την αρχή. Εάν είναι λίγα τα χρήματα κατά την άποψη μου δεν αξίζει. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: thomasprevere στις Τρίτη, 2 Απρ 2013, 12:43:46 Δλδ υπαρχουν 130αρια που εχουν προβλημα στην πλακετα απο το κουτι τους? :o
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Τρίτη, 2 Απρ 2013, 15:14:10 Δλδ υπαρχουν 130αρια που εχουν προβλημα στην πλακετα απο το κουτι τους? :o Ναι και εάν για κάποιον λόγο είσαι εκτός εγγύησης λύνεις το πρόβλημα με subtrims Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: thomasprevere στις Τετάρτη, 3 Απρ 2013, 20:18:18 Παντως εμενα ενας φιλος μου μου ειπε οτι επειδη διαβαζει πολυ σε ξενα φορουμ οτι ειναι ενα πολυ καλο ελικοπτερακι κ δεν βγαζει προβληματα κ απλα πρεπει να ξερεις για να του φτιαξεις τα ευαισθητα σημεια του συνηθως στην ουρα!
Γενικα τι προβληματα βγαζει ,εκτος των κραδασμων στην ουρα? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Πέμπτη, 4 Απρ 2013, 16:18:12 Παντως εμενα ενας φιλος μου μου ειπε οτι επειδη διαβαζει πολυ σε ξενα φορουμ οτι ειναι ενα πολυ καλο ελικοπτερακι κ δεν βγαζει προβληματα κ απλα πρεπει να ξερεις για να του φτιαξεις τα ευαισθητα σημεια του συνηθως στην ουρα! Γενικα τι προβληματα βγαζει ,εκτος των κραδασμων στην ουρα? Καίει το elevator servo όταν έχεις την παλιά version του servo και φοράς μεταλλικό κεντρικό γρανάζι. Για Το fix μπορείς να πάρεις την νέα version του servo ή να τρίψεις με ένα γυαλόχαρτο το μεταλλικό γρανάζι έτσι ώστε να μην ακουμπάει στο ΦΕΤ του servo. To θέμα της ουράς είναι λόγω τσόγου του άξονα της ουράς. Αυτό το φτιάχνεις με aftermarket ρουλεμάν ή πατέντες στα ρουλεμάν ή aftermarket tail slider ή πατέντες στο tail slider κτλ. Τώρα σε πτώσεις αντέχει αρκετά εάν έχεις μεταλλικό κεντρικό γρανάζι. Με το πλαστικό ενδέχεται να στο φάει αμέσως. Τώρα εάν έχεις κεντρικό μεταλλικό γρανάζι θα σου φάει τα γρανάζια της ουράς αλλά όχι απαραίτητα σε κάθε πτώση. Μπορείς να βάλεις και μεταλλικά γρανάζια της ουράς και να είναι ok… Αλλά μιλάμε τώρα για πτώσεις που άλλα ελικόπτερα δεν την παλεύουν με τίποτα. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Κυριακή, 7 Απρ 2013, 10:18:52 Λοιπόν επανέρχομαι με 2 προβλήματα το ένα από αυτά μάλλον σοβαρό.
Ξαφνικά δεν δούλευε το servo aileron (δεξιό) και άκουγα έναν περίεργο θόρυβο. Αυτό που είχε γίνει είναι πως ένα μικρό μεταλλικό κούμπωμα (χρώμα χαλκού) στην κορυφή του servo (όπως βλέπουμε από πάνω το ελικόπτερο) είχε εξαφανιστεί με αποτέλεσμα ο άξονας το servo να έχει μετατοπιστεί προς τα κάτω και το μοτέρ του servo να γυρνάει στον αέρα. Το καλό της υπόθεσης είναι πως πήρα όλον τον μηχανισμό από το καμένο elevator servo που είχα και έτσι το έφτιαξα χωρίς κόστος. Το Ν2 πρόβλημα που ανακάλυψα και μάλλον είναι σοβαρό δηλαδή θέλει αντικατάσταση η πλακέτα είναι το εξής: Ξαφνικά στον αέρα σταματάει να γυρνάει το μοτέρ και το ελικόπτερο πέφτει !!! Αυτό που το είχε κάνει και παλαιότερα μία φορά και μου το έκανε εχθές 2 φορές. Στην αρχή νόμιζα πως κάποιο καλώδιο της μπαταρίας ή του μοτέρ δεν κάνει καλή επαφή αλλά στον πάγκο που δούλευε το ελικόπτερο (χωρίς Blades) κουνούσα όλα τα καλώδια χωρίς να σταματάει να δουλεύει το μοτέρ. Οπότε δεν ήταν θέμα κολλήσεων και καλωδίων. Επίσης πριν κάνει την διακοπή στον αέρα είχα παρατηρήσει πως το ελικόπτερο δεν είχε δύναμη και νόμιζα πως έφταιγε η μπαταρία αλλά με άλλη καινούρια μπαταρία πάλι το ίδιο πρόβλημα έλλειψης δύναμης υπήρχε μέχρι που κόπηκε εντελώς η δύναμη και έπεσε. Το απόγευμα που το δοκίμαζα δεν ξαναέκανε το συγκεκριμένο πρόβλημα σε 2 μπαταρίες που έπαιξα. Σκέφτηκα μήπως θέλει μοτέρ και γιαυτό μερικές φορές δεν έχει δύναμη (είτε κόβεται η η ισχύς στον αέρα) παρόλο που η μπαταρία είναι καινούρια και φορτισμένη αλλά δεν νομίζω και σκέφτομαι πως η πλακέτα μου είναι προβληματική. Βρήκα στο net άλλη μία τέτοια περίπτωση δηλαδή πως το ελικόπτερο πέφτει αφού έχει κοπεί η ισχύς και μερικοί έλεγαν για προβληματική πλακέτα. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: thomasprevere στις Κυριακή, 7 Απρ 2013, 10:45:03 Υπαρχει ενα καταταστημα- site που ασχολειται μονο με επισκευες πλακετων e-flite και αποτι θυμαμαι το κοστος ειναι 25δολλαρια με δωρεαν μεταφορικα επιστροφης :thumbs up:
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: thomasprevere στις Κυριακή, 7 Απρ 2013, 10:46:49 Μπορει να εχεις προβληματικο esc μπορεις να βαλεις εξωτερικο παντως αν καταλαβεις οτι ειναι αυτο το προβλημα σου !
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Κυριακή, 7 Απρ 2013, 11:24:49 Υπαρχει ενα καταταστημα- site που ασχολειται μονο με επισκευες πλακετων e-flite και αποτι θυμαμαι το κοστος ειναι 25δολλαρια με δωρεαν μεταφορικα επιστροφης :thumbs up: ποιο είναι αυτό το site ? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: thomasprevere στις Κυριακή, 7 Απρ 2013, 11:39:47 Υπαρχει ενα καταταστημα- site που ασχολειται μονο με επισκευες πλακετων e-flite και αποτι θυμαμαι το κοστος ειναι 25δολλαρια με δωρεαν μεταφορικα επιστροφης :thumbs up: ποιο είναι αυτό το site ? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: newbie στις Κυριακή, 7 Απρ 2013, 21:59:49 Υπαρχει ενα καταταστημα- site που ασχολειται μονο με επισκευες πλακετων e-flite και αποτι θυμαμαι το κοστος ειναι 25δολλαρια με δωρεαν μεταφορικα επιστροφης :thumbs up: ποιο είναι αυτό το site ? www.megasmicros.com Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: thomasprevere στις Κυριακή, 7 Απρ 2013, 22:45:36 Υπαρχει ενα καταταστημα- site που ασχολειται μονο με επισκευες πλακετων e-flite και αποτι θυμαμαι το κοστος ειναι 25δολλαρια με δωρεαν μεταφορικα επιστροφης :thumbs up: ποιο είναι αυτό το site ? www.megasmicros.com Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Δευτέρα, 8 Απρ 2013, 09:11:54 Ok, ευχαριστώ
Τους έστειλα ένα email για να μου που εάν το πρόβλημα που έχω σχετίζετε με την πλακέτα ή μήπως το μοτέρ μου είναι για να παραδώσει Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: ant1971 στις Δευτέρα, 8 Απρ 2013, 09:52:24 καλημερα
εχει στειλει κανενας πλακετα να μας πει λιγο την διαδικασια? με ποια μεταφορικη ? χρονος επισκευης και επιστροφης? τροπο συνενωησης (με email ή και στο δεμα καποια πληροφορία)? τροπο πληρωμης και ποτε πληρωνουμε? και γενικα οτι πληροφορια εχει την καλη διαθεση καποιος να ποσταρει θα με ενδιεφερε για nano και mcpx bl ευχαριστω πολυ υ.γ. (ενα συγνωμη ανδρεα τωρα που το σκεφτομαι ειμαστε εκτος θεματος και μαλιστα σε ενα τοσο εκπληκτικο απο αποψη πληροφοριας θεμα) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Δευτέρα, 8 Απρ 2013, 12:48:47 ... υ.γ. (ενα συγνωμη ανδρεα τωρα που το σκεφτομαι ειμαστε εκτος θεματος και μαλιστα σε ενα τοσο εκπληκτικο απο αποψη πληροφοριας θεμα) Αντιθέτως απολαμβάνω κάθε post που έχει γραφτεί σε αυτό το θέμα. Βασικά νομίζω πως οτιδήποτε έχει γραφεί ή πρόκειται να γραφτεί για το το 130Χ σχετίζεται με κάποιο τρόπο, με τη βελτίωσή του. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τρίτη, 9 Απρ 2013, 20:21:32 Εφτασε χθες το 130χ και του εκανα καποια hover. Εχει τον κραδασμο στο spool up αλλα οταν πεταει δεν κουναει καθολου.
Ειχα παρει καποια πραγματα απο το site που πηρα το 130 αλλα τα υπολοιπα ερχονται απο αλλου και θα αργησουν. Εβαλα το extra guide της ντιζας της ουρας και εβαλα σε αυτο τα carbon support αφου πρωτα εκοψα μεγαλυτερη καρμπονοντιζα. Επισης διαβασα οτι ειναι καλο να αλλαξεις τα λαστιχακια στα ball links της κεφαλης και του swashplate με τα canopy grommets που εχει στο σακουλακι στο κουτι. Το προβλημα ειναι οτι οταν τα βαζω στα ball links του swashplate μου ξεκουμπωνει τα ντιζακια οταν το δοκιμαζω πριν την πτηση εννοειται. Ξερει κανεις πως τα βαζουν ολοι? Κανω κατι λαθος? Και μια αλλη ερωτηση. Το tracking πως το ρυθμιζω στο 130 γιατι οι ελικες του εχουν λιγο. Να και φωτογραφιες. Μονο hover εχω κανει οποτε θα γραψω εντυπωσεις οταν το πεταξω εξω. Με τα μακρυτερα support rod μου δινει την εντυπωση οτι η ουρα ειναι πιο "συμπαγης" η μπορει να ειναι η ιδεα μου. Περισσοτερες φωτο οταν ερθουν και τα υπολοιπα πραγματα. (Εβαψα και το fin μαυρο :thumbs up: τρελη βελτιωση :idiot2: ) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Τετάρτη, 10 Απρ 2013, 09:54:20 Για τον κραδασμό στο spool up θα κάνεις το εξής:
1. Θα κολλήσεις πολύ μικρό κομμάτι από μονωτική ταινία σε ένα από τα tail blades. To μέγεθος για να καταλάβεις θα είναι περίπου το 1/10 του tail blade. 2. Θα ξεκινήσεις spool up κρατώντας το ελικόπτερο στα χέρια σου. 3. Εάν ο κραδασμός γίνει χειρότερος θα ξεκολλήσεις την ταινία και θα την βάλεις στο άλλο tail blade. 4. Ξανά το 2 και θα κόβεις όλο και μικρότερο το κομμάτι για να εξαλείψεις τον κραδασμό. 5. Εάν φτάσεις σε ένα σημείο και δεν παίρνει βελτίωση βάλει την ταινία από την πίσω μεριά του tail blade. Δηλαδή είναι θέμα balancing των tail blades. Τα canopy grommets τα έχω βάλει μόνο στα σημεία του swash plate που κομπώνουν τα servo links. Εάν δεν κουμπώνουν τα servo links τραβάς προς τα μέσα (μεριά του άξονα) τα canopy gromets για να δώσεις χώρο στα servo links. Τώρα για το tracking δεν νομίζω πως χρειάζεται να κάνεις κάτι. Εάν είχες πρόβλημα θα είχες κραδασμό. Νομίζω το FBL διορθώνει όποιο πρόβλημα έχεις. Τώρα εάν θέλεις οπωσδήποτε να το πειράξεις μπορείς από τα πλαστικά κουμπώματα των servo links να αλλάξεις το Pitch σε κάθε blade αλλά έτσι μπορεί να χαλάσεις και το leveling του swash plate. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Τετάρτη, 10 Απρ 2013, 10:15:35 Είμαστε όλοι καλοί φίλοι, ειδικά σε αυτό το θέμα, οπότε μπορούμε πιστεύω να έχουμε και έντονες διαφωνίες που θα κάνουν την ανάγνωση διασκεδαστική και εποικοδομητική για όλους μας :) ,λοιπόν!
Για τον κραδασμό στο spool up θα κάνεις το εξής: 1. Θα κολλήσεις πολύ μικρό κομμάτι από μονωτική ταινία σε ένα από τα tail blades. To μέγεθος για να καταλάβεις θα είναι περίπου το 1/10 του tail blade. .... Ποτέ δεν συμπάθησα αυτόν τον τρόπο επέμβασης σε ένα heli. Παιδεύεσαι στην τύχη μέχρι να πετύχεις. Αυτό τι επαναληψιμότητα μπορεί να έχει? Και αν μετά βρεί η ουρά σε ένα πετραδάκι και χάσει 0,01 gr θα ξανακάνουμε τα ίδια? Η λύση είναι να αλλάξεις τα ρουλεμάν της ουράς με σωστά ρουλεμάν. (Δες την αρχή του θέματος). Προκαλώ να σπάσετε ένα τμήμα από ένα blade ουράς στο δικό μου 130X. Επειδή έχει σωστά ρουλεμάν θα πετά χωρίς κραδασμό στο spool up. Σιγἀ μην έχει σημασία όταν δουλεύει σωστά ο άξονας μια ελάχιστη διαφορά βάρους. Τώρα για το tracking δεν νομίζω πως χρειάζεται να κάνεις κάτι. Εάν είχες πρόβλημα θα είχες κραδασμό. Νομίζω το FBL διορθώνει όποιο πρόβλημα έχεις. Συμφωνώ απολύτως!Τώρα εάν θέλεις οπωσδήποτε να το πειράξεις μπορείς από τα πλαστικά κουμπώματα των servo links να αλλάξεις το Pitch σε κάθε blade αλλά έτσι μπορεί να χαλάσεις και το leveling του swash plate. Το tracking δεν μπορεί να ρυθμιστεί στο 130Χ. Θα ήθελε μεταβλητό μήκος στα ντιζάκια πάνω από το swash plate. Αυτά που είναι κάτω από το swash plate δεν μπορούν να ρυθμίσουν tracking.Καλές πτήσεις σε όλους εμάς που παλεύουμε με το 130Χ! :) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τετάρτη, 10 Απρ 2013, 15:01:44 Ευχαριστω πολυ και τους δυο. Ο καθενας εχει κατι να προσφερει.
Φιλε skynet οτι εχεις ποσταρει εδω το εχω παραγγειλει και ερχεται. Απλα το ε/π εφτασε πολυ πιο γρηγορα απο τα ανταλλακτικα. Ουτε μπαταριες δεν εχω ακομη. Το θεμα του tracking αφου εψαξα πολυ σε φορουμ βρηκα οτι αν ειναι λιγο οπως σε εμενα "λυγιζεις" με προσοχη τα blades που ειναι πλαστικα και φτιαχνει. Το δοκιμασα και ολα :thumbs up: Αν ειναι πολυ το tracking τοτε λενε οτι δεν ειναι καλοι οι ελικες. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Τετάρτη, 10 Απρ 2013, 15:03:00 .
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Τετάρτη, 10 Απρ 2013, 15:03:09 Για τον κραδασμό στο spool up θα κάνεις το εξής: 1. Θα κολλήσεις πολύ μικρό κομμάτι από μονωτική ταινία σε ένα από τα tail blades. To μέγεθος για να καταλάβεις θα είναι περίπου το 1/10 του tail blade. .... Ποτέ δεν συμπάθησα αυτόν τον τρόπο επέμβασης σε ένα heli. Παιδεύεσαι στην τύχη μέχρι να πετύχεις. Αυτό τι επαναληψιμότητα μπορεί να έχει? Και αν μετά βρεί η ουρά σε ένα πετραδάκι και χάσει 0,01 gr θα ξανακάνουμε τα ίδια? Η λύση είναι να αλλάξεις τα ρουλεμάν της ουράς με σωστά ρουλεμάν. (Δες την αρχή του θέματος). Προκαλώ να σπάσετε ένα τμήμα από ένα blade ουράς στο δικό μου 130X. Επειδή έχει σωστά ρουλεμάν θα πετά χωρίς κραδασμό στο spool up. Σιγἀ μην έχει σημασία όταν δουλεύει σωστά ο άξονας μια ελάχιστη διαφορά βάρους. Υπάρχουν 2 είδη κραδασμού 1. Από συντονισμό λόγω unbalanced blades που γίνεται αισθητός σε χαμηλές στροφές κατά το spool up και μετά εξαφανίζεται. 2. Από προβληματικά ρουλεμάν που προκαλούν τζόγο στον άξονα και είναι αισθητός σχεδόν πάντοτε όταν πετάς. Το 1 το λύνεις κάνοντας balance τα blades. Όταν τα χτυπήσεις ενδέχεται να έχεις και άλλα προβλήματα πχ να κουρέψεις τα γρανάζια της ουράς οπότε δεν σε απασχολεί ότι θα ξανακάνεις την ίδια διαδικασία του balancing. Εγώ προσωπικά όσες φορές έχω ρίξει το ελικόπτερο χωρίς ζημιά παρόλο που έχω χτυπήσει τα tail blades , το balancing δεν έχει χαλάσει. Το 2 το λύνεις είτε βάζοντας καλά aftermarket ρουλεμάν είτε κάνοντας διάφορες πατέντες που θα σου εξασφαλίσουν μηδενικό τζόγο στον άξοδα. Πχ ένα aftermarket tail slider θα κρατάει σταθερό τον άξονα ή εάν βάλεις μισό MCPx grommet στην μπίλια του μαμά tail slider και λίγο CA κόλλα στην ακίδα του tail slider έτσι ώστε να είναι ποιο χοντρή και να μην έχει τζόγο κρατώντας πάλι σταθερό τον άξονα. Πάντως γενικά όλα τα παραπάνω δεν θα θεωρώ σοβαρά προβλήματα. Τα λύνεις και χωρίς έξοδα με κάποιον τρόπο. Αυτό όμως που έχω εγώ και μάλλον φταίει η πλακέτα θεωρείται σοβαρό. Άντε τώρα να καταλάβεις εάν φταίει το speed controller της πλακέτας ή τα battery leads επειδή καμιά φορά το ελικόπτερο μένει από δύναμη στον αέρα και πέφτει. Το θέμα είναι ότι δεν το κάνει πάντα αλλά μετά από 10 πτήσεις να το κάνει μία φορά. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τετάρτη, 10 Απρ 2013, 15:36:21 Ουτε εγω θεωρω οτι αυτα τα προβληματα που εχει το 130 ειναι τοσο σοβαρα ωστε να μην το αγορασεις.
Ειδικα με τετοια πτηση που εχω δει να κανει. Αλλωστε φτιαχνονται με πολυ μικρο κοστος. Μια αλλη ερωτηση... με ποσο % throtlle το πετατε και ποση ωρα σας βγαζει η μπαταρια του? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Τετάρτη, 10 Απρ 2013, 16:00:14 Την μαμά μπαταρία θα την κρατάς μέχρι 4 λεπτά σε Normal mode . Την 450αρα θα την κρατάς 5 λεπτά σε normal mode.
Εάν τις κρατάς παραπάνω θα τις χαλάσεις. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τετάρτη, 10 Απρ 2013, 16:19:00 Οκ, ευχαριστω.
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Πέμπτη, 11 Απρ 2013, 08:59:08 Νομίζω πως είμαι κοντά να βρω το δικό μου πρόβλημα που το παρατήρησα όταν το ελικόπτερο έπεφτε όταν ήταν στον αέρα (κοβόταν η ισχύς).
Παρατήρησα ότι στην πρώτη μπαταρία όλα καλά. Από την δεύτερη και μετά υπάρχουν προβλήματα δύναμης δηλαδή το ελικόπτερο δουλέψει πχ με 60% δύναμη και ίσως και λιγότερο. Επίσης , το μοτέρ έπιασε 100+ βαθμούς C παίζοντας την δεύτερη μπαταρία. Οπότε είτε το μοτέρ θέλει αλλαγή είτε κάτι ζορίζει το μοτέρ και το μοτέρ τραβάει πολύ ρεύμα και φυσικά δεν έχει την απόδοση που θα έπρεπε μέχρι που η πλακέτα σταματάει την πτήση επειδή ανιχνεύει λίγο ρεύμα. Τέλος το κολάρο στον άξονα του tail είδα πως έχει δημιουργήσει κάποιες γραμμές πάνω στο tail case προφανώς από τις βίδες που βρίσκονται πάνω του. Οπότε υπάρχουν τριβές σε αυτό το σημείο. Άλλαξα tail case και κολάρο και θα επαναλάβω την δοκιμή να δω εάν το μοτέρ θα πιάσει πάλι 100+ βαθμούς. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: thomasprevere στις Πέμπτη, 11 Απρ 2013, 09:41:57 Αυτα τα μικρα πρεπει να δουλευουν τελειως ελευθερα,λυσε το μοτερ κ γυρισε το στροφειο να δεις αν δουλευει ελευθερα,ισως καπου να ειναι σφιχτες οι σχεσεις γραναζιων κ να ζοριζεται το μοτερ με αποτελεσμα να κοβει το esc .
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Παρασκευή, 12 Απρ 2013, 01:08:18 Νομίζω πως είμαι κοντά να βρω το δικό μου πρόβλημα που το παρατήρησα όταν το ελικόπτερο έπεφτε όταν ήταν στον αέρα (κοβόταν η ισχύς). Παρατήρησα ότι στην πρώτη μπαταρία όλα καλά. Από την δεύτερη και μετά υπάρχουν προβλήματα δύναμης δηλαδή το ελικόπτερο δουλέψει πχ με 60% δύναμη και ίσως και λιγότερο. Επίσης , το μοτέρ έπιασε 100+ βαθμούς C παίζοντας την δεύτερη μπαταρία. Οπότε είτε το μοτέρ θέλει αλλαγή είτε κάτι ζορίζει το μοτέρ και το μοτέρ τραβάει πολύ ρεύμα και φυσικά δεν έχει την απόδοση που θα έπρεπε μέχρι που η πλακέτα σταματάει την πτήση επειδή ανιχνεύει λίγο ρεύμα. Τέλος το κολάρο στον άξονα του tail είδα πως έχει δημιουργήσει κάποιες γραμμές πάνω στο tail case προφανώς από τις βίδες που βρίσκονται πάνω του. Οπότε υπάρχουν τριβές σε αυτό το σημείο. Άλλαξα tail case και κολάρο και θα επαναλάβω την δοκιμή να δω εάν το μοτέρ θα πιάσει πάλι 100+ βαθμούς. Αυτό με τις γραμμές πάνω στο tail case, μου θυμίζει το λάθος που έκανα εγώ όταν έβγαλα και ξαναέβαλα για πρώτη φορά το κολλάρο. Για κάποιον λόγο που ήθρε οπτικά καλύτερα να βάλω προς τα μέσα την πλακέ πλευρά του, και όχι την κωνική, όπως πρέπει κανονικά. Όμως οι βίδες τότε έρχονται πολύ κοντά στο tail case. Έλεγξε μήπως είναι αυτή η περίπτωση... Μπορεί από αφηρημάδα να το έβαλες ανάποδα. Για το άλλο πρόβλημα, δεν έχω κάτι διαφορετικό κατά νου από όσα λές... Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Παρασκευή, 12 Απρ 2013, 12:38:01 Νομίζω πως είμαι κοντά να βρω το δικό μου πρόβλημα που το παρατήρησα όταν το ελικόπτερο έπεφτε όταν ήταν στον αέρα (κοβόταν η ισχύς). Παρατήρησα ότι στην πρώτη μπαταρία όλα καλά. Από την δεύτερη και μετά υπάρχουν προβλήματα δύναμης δηλαδή το ελικόπτερο δουλέψει πχ με 60% δύναμη και ίσως και λιγότερο. Επίσης , το μοτέρ έπιασε 100+ βαθμούς C παίζοντας την δεύτερη μπαταρία. Οπότε είτε το μοτέρ θέλει αλλαγή είτε κάτι ζορίζει το μοτέρ και το μοτέρ τραβάει πολύ ρεύμα και φυσικά δεν έχει την απόδοση που θα έπρεπε μέχρι που η πλακέτα σταματάει την πτήση επειδή ανιχνεύει λίγο ρεύμα. Τέλος το κολάρο στον άξονα του tail είδα πως έχει δημιουργήσει κάποιες γραμμές πάνω στο tail case προφανώς από τις βίδες που βρίσκονται πάνω του. Οπότε υπάρχουν τριβές σε αυτό το σημείο. Άλλαξα tail case και κολάρο και θα επαναλάβω την δοκιμή να δω εάν το μοτέρ θα πιάσει πάλι 100+ βαθμούς. Αυτό με τις γραμμές πάνω στο tail case, μου θυμίζει το λάθος που έκανα εγώ όταν έβγαλα και ξαναέβαλα για πρώτη φορά το κολλάρο. Για κάποιον λόγο που ήθρε οπτικά καλύτερα να βάλω προς τα μέσα την πλακέ πλευρά του, και όχι την κωνική, όπως πρέπει κανονικά. Όμως οι βίδες τότε έρχονται πολύ κοντά στο tail case. Έλεγξε μήπως είναι αυτή η περίπτωση... Μπορεί από αφηρημάδα να το έβαλες ανάποδα. Για το άλλο πρόβλημα, δεν έχω κάτι διαφορετικό κατά νου από όσα λές... Ενταξει, με εσωσες, ειχα βιδωσει κι εγω αναποδα το κολλαρο στην ουρα γιατι ετσι μου κολλαγε στο ματι οταν το εβγαλα για πρωτη φορα. Μετα οταν το βιδωνα πολυ "φρεναρε" τον αξονα και το εβαζα σχεδον ξεσφιγμενο. Αν δεν το εγραφες εδω δεν θα το επαιρνα χαμπαρι ποτε. Τωρα εχει ακομη λιγοτερο κραδασμο στο spool up. :thumbs up: Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Παρασκευή, 12 Απρ 2013, 13:07:16 Νομίζω πως είμαι κοντά να βρω το δικό μου πρόβλημα που το παρατήρησα όταν το ελικόπτερο έπεφτε όταν ήταν στον αέρα (κοβόταν η ισχύς). Παρατήρησα ότι στην πρώτη μπαταρία όλα καλά. Από την δεύτερη και μετά υπάρχουν προβλήματα δύναμης δηλαδή το ελικόπτερο δουλέψει πχ με 60% δύναμη και ίσως και λιγότερο. Επίσης , το μοτέρ έπιασε 100+ βαθμούς C παίζοντας την δεύτερη μπαταρία. Οπότε είτε το μοτέρ θέλει αλλαγή είτε κάτι ζορίζει το μοτέρ και το μοτέρ τραβάει πολύ ρεύμα και φυσικά δεν έχει την απόδοση που θα έπρεπε μέχρι που η πλακέτα σταματάει την πτήση επειδή ανιχνεύει λίγο ρεύμα. Τέλος το κολάρο στον άξονα του tail είδα πως έχει δημιουργήσει κάποιες γραμμές πάνω στο tail case προφανώς από τις βίδες που βρίσκονται πάνω του. Οπότε υπάρχουν τριβές σε αυτό το σημείο. Άλλαξα tail case και κολάρο και θα επαναλάβω την δοκιμή να δω εάν το μοτέρ θα πιάσει πάλι 100+ βαθμούς. Αυτό με τις γραμμές πάνω στο tail case, μου θυμίζει το λάθος που έκανα εγώ όταν έβγαλα και ξαναέβαλα για πρώτη φορά το κολλάρο. Για κάποιον λόγο που ήθρε οπτικά καλύτερα να βάλω προς τα μέσα την πλακέ πλευρά του, και όχι την κωνική, όπως πρέπει κανονικά. Όμως οι βίδες τότε έρχονται πολύ κοντά στο tail case. Έλεγξε μήπως είναι αυτή η περίπτωση... Μπορεί από αφηρημάδα να το έβαλες ανάποδα. Για το άλλο πρόβλημα, δεν έχω κάτι διαφορετικό κατά νου από όσα λές... Ενταξει, με εσωσες, ειχα βιδωσει κι εγω αναποδα το κολλαρο στην ουρα γιατι ετσι μου κολλαγε στο ματι οταν το εβγαλα για πρωτη φορα. Μετα οταν το βιδωνα πολυ "φρεναρε" τον αξονα και το εβαζα σχεδον ξεσφιγμενο. Αν δεν το εγραφες εδω δεν θα το επαιρνα χαμπαρι ποτε. Τωρα εχει ακομη λιγοτερο κραδασμο στο spool up. :thumbs up: Χαίρομαι που έστω το μικρότερο από τα προβλήματα λύθηκε. Τώρα ίσως να δουλεύει πιο άνετα και το μοτέρ, διότι το φρακάρισμα σε εκείνο το σημείο του πίσω άξονα μεταφέρεται μέσω του ΤΤ και μπροστά μέχρι και το μοτέρ. Ωστόσο μάλλον συντρέχει και άλλος λόγος. Καλές πτήσεις... Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Παρασκευή, 12 Απρ 2013, 23:55:49 Παιδια το ε/π το πεταξα σημερα εξω. Πεταει πολυ ωραια αν και με τον τροπο που πεταω εγω
μπογγαρω το μοτερ συνεχεια. Δεν με πειραζει βεβαια γιατι πεταω με πολυ pitch και περιμενω να ερθει το hp10s που λενε δεν μπογγαρει με τιποτα. Το προβλημα που εχω αν και δεν ειναι σπουδαιο ειναι οτι εχω ενα μικρο και ενοχλητικο tail wag. Κατεβασα το gain της ουρας 4κλικ και του κυκλικου απο 2κλικ. Δεν κανει vibration πλεον στο spool up και πεταει πολυ σταθερα. Ουτε tail drift εχω. Εχω μονο ενα μικρο tail wag που με εκνευριζει. Εχει κανεις καμια ιδεα πως να το ξεφορτωθω? Εχω παραγγειλει και το σερβο ουρας DS35 πιστευετε θα βοηθησει αυτο? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Heli.Maniac στις Σάββατο, 13 Απρ 2013, 00:02:15 Ειχα ακριβως το ίδιο wag μεχρι που αλλαξα το πλαστικο Α gear με το μεταλλικο. Επίσης το gain μου το έχω 2 κλιπ πριν το χαμηλό τέρμα και ακόμα πεταει σχετικά καλά (μονο οταν κανεις piroflip και κάνεις απότομα αντίθετη πιρουέτα το χάνει τελείως αλλά μάλλον φταίει το μαμά servo). Για το μπογκάρισμα 90% φταίει η μαμά μπαταρία της eflite η οποία είναι ψόφια. Με την νανοτεκ οι στροφές είναι αισθητά περισσοτερες και το ελικόπτερο ξυπνάει στην κυριολεξία.
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Σάββατο, 13 Απρ 2013, 00:03:30 Εγώ έχω βάλει από πολύ καιρό το DS35, και αν και δεν μπορώ να σου πω ότι είναι καλύτερο από το γραμμικό, διότι δεν θυμάμαι πως ήταν το γραμμικό, μπορώ να σου πω ότι είναι πιο αντοχής, διότι τουλάχιστον δεν χάλασε μέχρι σήμερα.
Ούτε και εγώ περίμενα ότι θα έρθει η στιγμή που το μοτέρ του 130X θα μου φαίνεται "αναιμικό", αλλά πράματι, άμα το συνηθήσεις λίγο πως πετάει, και άμα το παρακάνεις λιγάκι στις πιτσιές, σε αφήνει με την επιθυμία να είχε λίγη παραπάνω δύναμη... Μπογκάρει, και ακούγεται κιόλας ότι μπογκάρει... Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Σάββατο, 13 Απρ 2013, 00:16:19 Αααααα.... ξέχασα όμως και αυτό εδώ: http://www.helifreak.com/showthread.php?t=519939 καθώς και αυτό εδώ: http://www.helifreak.com/showthread.php?t=516545
Όλα είναι και θέμα τύχης, παρτίδας, σεληνιακής έκλειψης κλπ κλπ... Οι συζητήσεις είναι πολύ πρόσφατες, και προφανώς αναφέρονται σε νέα παρτίδα DS35. Στην Ελλάδα εκτιμώ ότι πρέπει να έχουμε ακόμα από τα καλά... Δεν τα φτιάχνουν πια τα πράγματα όπως παλιά... :laugh: Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: thomasprevere στις Σάββατο, 13 Απρ 2013, 00:29:55 Ρε τι γινεται μ αυτους! να πληρωνεις κ να σου δινουν προβληματικα σερβο κ οχι ενα, αλλα ολοκληρη παρτιδα :idiot2: Εχω παραγγειλει ενα ds 35 απεξω ας ελπισω ο φιλος μου ο κινεζος να ειχε παλια παρτιδα :thumbs up:
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Δευτέρα, 15 Απρ 2013, 15:20:48 Νομίζω πως είμαι κοντά να βρω το δικό μου πρόβλημα που το παρατήρησα όταν το ελικόπτερο έπεφτε όταν ήταν στον αέρα (κοβόταν η ισχύς). Παρατήρησα ότι στην πρώτη μπαταρία όλα καλά. Από την δεύτερη και μετά υπάρχουν προβλήματα δύναμης δηλαδή το ελικόπτερο δουλέψει πχ με 60% δύναμη και ίσως και λιγότερο. Επίσης , το μοτέρ έπιασε 100+ βαθμούς C παίζοντας την δεύτερη μπαταρία. Οπότε είτε το μοτέρ θέλει αλλαγή είτε κάτι ζορίζει το μοτέρ και το μοτέρ τραβάει πολύ ρεύμα και φυσικά δεν έχει την απόδοση που θα έπρεπε μέχρι που η πλακέτα σταματάει την πτήση επειδή ανιχνεύει λίγο ρεύμα. Τέλος το κολάρο στον άξονα του tail είδα πως έχει δημιουργήσει κάποιες γραμμές πάνω στο tail case προφανώς από τις βίδες που βρίσκονται πάνω του. Οπότε υπάρχουν τριβές σε αυτό το σημείο. Άλλαξα tail case και κολάρο και θα επαναλάβω την δοκιμή να δω εάν το μοτέρ θα πιάσει πάλι 100+ βαθμούς. Αυτό με τις γραμμές πάνω στο tail case, μου θυμίζει το λάθος που έκανα εγώ όταν έβγαλα και ξαναέβαλα για πρώτη φορά το κολλάρο. Για κάποιον λόγο που ήθρε οπτικά καλύτερα να βάλω προς τα μέσα την πλακέ πλευρά του, και όχι την κωνική, όπως πρέπει κανονικά. Όμως οι βίδες τότε έρχονται πολύ κοντά στο tail case. Έλεγξε μήπως είναι αυτή η περίπτωση... Μπορεί από αφηρημάδα να το έβαλες ανάποδα. Για το άλλο πρόβλημα, δεν έχω κάτι διαφορετικό κατά νου από όσα λές... Ενταξει, με εσωσες, ειχα βιδωσει κι εγω αναποδα το κολλαρο στην ουρα γιατι ετσι μου κολλαγε στο ματι οταν το εβγαλα για πρωτη φορα. Μετα οταν το βιδωνα πολυ "φρεναρε" τον αξονα και το εβαζα σχεδον ξεσφιγμενο. Αν δεν το εγραφες εδω δεν θα το επαιρνα χαμπαρι ποτε. Τωρα εχει ακομη λιγοτερο κραδασμο στο spool up. :thumbs up: Μία από τα ίδια και εγώ. Ευχαριστώ Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Δευτέρα, 15 Απρ 2013, 15:27:40 Μάλλον τον δικό μου πρόβλημα που έπεφτε το ελικόπτερο σε πτήση είχε να κάνει με μία κακή μπαταρία αλλά και το φρενάρισμα του πίσω άξονα λόγο ενός φλατζοτού ρουλεμάν . Παρόλο που το κολάρο στον πίσω άξονα το είχα βάλει ανάποδα δεν φρέναρε καθόλου στο δεύτερο tail case επειδή το είχα τραβήξει αρκετά έξω και το είχα χαλαρό. Το φρενάρισμα το έκανα ένα χαλασμένο φλατζοτό ρουλεμάν από την μεριά του tail slider.
Αφήνετε να κρυώσει το μοτέρ μετά από κάθε πτήση? Εάν ναι πόσο ? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Δευτέρα, 15 Απρ 2013, 16:46:04 Μάλλον τον δικό μου πρόβλημα που έπεφτε το ελικόπτερο σε πτήση είχε να κάνει με μία κακή μπαταρία αλλά και το φρενάρισμα του πίσω άξονα λόγο ενός φλατζοτού ρουλεμάν . Παρόλο που το κολάρο στον πίσω άξονα το είχα βάλει ανάποδα δεν φρέναρε καθόλου στο δεύτερο tail case επειδή το είχα τραβήξει αρκετά έξω και το είχα χαλαρό. Το φρενάρισμα το έκανα ένα χαλασμένο φλατζοτό ρουλεμάν από την μεριά του tail slider. Αφήνετε να κρυώσει το μοτέρ μετά από κάθε πτήση? Εάν ναι πόσο ? Και χαλαρό να είναι το κολάρο, άμα είναι ανάποδα, το ίδιο κάνει, γιατί πηγαίνει μέσα - έξω, εξαιτίας της κίνησης του pitch lever και έτσι πάλι μαγκώνει. Άμα είχες και χαλασμένο φλατζωτό ρουλεμάν, ήρθε και έδεσε... Εγώ πετάω δύο μπαταρίες, και μετά κάνω μια παύση, πετώντας το mcpx δύο μπαταρίες, και μετά πετάω άλλες δύο και πάει λέγοντας. Πιθανότατα είναι λάθος... Πάντως στην δεύτερη μπαταρία ήδη είναι είναι πολύ ζεστό το μοτέρ. Το μάξιμουμ που το έχω πετάξει (αρκετές φορές) είναι τέσσερις στο καπάκι, αλλά ζεματάει μετά... Η e-flight λέει ότι είναι απολύτως λογικό ένα υψηλής απόδοσης inrunner μοτέρ να είναι ζεστό, αλλά δεν λέει ακριβώς τι εννοεί... Στην μία μπαταρία; Στις δύο μπαταρίες; Η μόνιμη οδηγία πάντως είναι να το αφήνεις να κρυώνει ανάμεσα στις μπαταρίες. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Δευτέρα, 15 Απρ 2013, 17:00:57 Μάλλον τον δικό μου πρόβλημα που έπεφτε το ελικόπτερο σε πτήση είχε να κάνει με μία κακή μπαταρία αλλά και το φρενάρισμα του πίσω άξονα λόγο ενός φλατζοτού ρουλεμάν . Παρόλο που το κολάρο στον πίσω άξονα το είχα βάλει ανάποδα δεν φρέναρε καθόλου στο δεύτερο tail case επειδή το είχα τραβήξει αρκετά έξω και το είχα χαλαρό. Το φρενάρισμα το έκανα ένα χαλασμένο φλατζοτό ρουλεμάν από την μεριά του tail slider. Αφήνετε να κρυώσει το μοτέρ μετά από κάθε πτήση? Εάν ναι πόσο ? Και χαλαρό να είναι το κολάρο, άμα είναι ανάποδα, το ίδιο κάνει, γιατί πηγαίνει μέσα - έξω, εξαιτίας της κίνησης του pitch lever και έτσι πάλι μαγκώνει. Άμα είχες και χαλασμένο φλατζωτό ρουλεμάν, ήρθε και έδεσε... Εγώ πετάω δύο μπαταρίες, και μετά κάνω μια παύση, πετώντας το mcpx δύο μπαταρίες, και μετά πετάω άλλες δύο και πάει λέγοντας. Πιθανότατα είναι λάθος... Πάντως στην δεύτερη μπαταρία ήδη είναι είναι πολύ ζεστό το μοτέρ. Το μάξιμουμ που το έχω πετάξει (αρκετές φορές) είναι τέσσερις στο καπάκι, αλλά ζεματάει μετά... Η e-flight λέει ότι είναι απολύτως λογικό ένα υψηλής απόδοσης inrunner μοτέρ να είναι ζεστό, αλλά δεν λέει ακριβώς τι εννοεί... Στην μία μπαταρία; Στις δύο μπαταρίες; Η μόνιμη οδηγία πάντως είναι να το αφήνεις να κρυώνει ανάμεσα στις μπαταρίες. Πάντως αυτήν την εποχή σε 5 λεπτα.που το πετάω με.την 450ara το μοτέρ φτανει 85 βαθμούς , η δεύτερη μπαταρία στο καπακι φτανει το μοτέρ στούς 95+ οποτε νομιζω πως είναι καλό να περιμένουμε μερικά λεπταετα απο κάθε μπαταρία Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τρίτη, 16 Απρ 2013, 14:28:34 Και πάμε στον κυρίως άξονα (main shaft). Οπωσδήποτε βάζουμε το μεταλικό Α γρανάζι. Προσέξτε επίσης το κολάρο που έχω προσθέσει στον άξονα, ανάμεσα σε frame και swash plate. Επίσης έχω λιμάρει και το πάνω μέρος του γραναζιού Α. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότηα να ρυθμίζω το mesh ανάμεσα σε Α και Β γρανάζι, αφού μπορώ να ανεβοκατεβάζω το Α γρανάζι όσο θέλω για να έχω σωστό mesh. Η μαμά blade δεν μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα. μάλλον μας περνά για αρχάριους. Όταν το φέρω εκεί που θέλω, κοντράρω στο άλλο άκρο με το main gear και ο άξονας πλέον μένει στη θέση του. (http://) Φιλε Skynet αυτο το κολλαρο που εχεις βαλει ειναι της xtreme και απλα εβαλες δυο αλλες βιδες για να το σφηνωσεις στο main shaft η ειναι ετσι ετοιμο? Δεν μπορω να βρω τετοιο κολλαρο και η αλλη λυση για το mesh ειναι να παραγγειλω shims για να βαλω κατω απο το κολλαρο. Μου εχει ενα ελαχιστο κενο αλλα οταν τραβαω την κεφαλη πανω και την γυρναω με το χερι μου φαινεται γυριζει πιο ανετα. Εχω βαλει το μεταλλικο γραναζι Α. Να προσθεσω οτι τοποθετησα το DS35 σερβο ουρας και κανοντας μια πτηση ειδα πολυ μικρη διαφορα απο το στοκ. Εκει που ειδα μεγαλη διαφορα ειναι οταν εβαλα τα main και tail blades της xtreme. Εφυγε εντελως ο κραδασμος στο spool up και το tail wag και ανεβασα το gain της ουρας. Επρεπε να ειχα ζυγισει και τα μαμα tail blades, πρεπει να ηταν εντελως αζυγιστα. Τωρα πεταει πολυ στρωτα. :) Φωτο συντομα. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τρίτη, 16 Απρ 2013, 20:44:17 Δεν το χορταινω... 8)smiley
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τρίτη, 16 Απρ 2013, 21:15:32 Ξεχασα να σας πω οτι εφαγε μια καλη "σουπα" την κυριακη.
Προσπαθουσα να κανω funnel που το μαθαινω τωρα με 5 περιπου μποφορ και εσκασε στην ασφαλτο με το πλαι με δυναμη. Ειχα τραβηξει βεβαια το hold. Ζημια μονο το ενα μπαλακι απο το blade grip. Αλλαξα ενα blade grip και ξαναπεταξα. :thumbs up: Θα συμφωνησω πλεον κι εγω οτι το 130 χωρις ιδιαιτερο κοστος μπορει να πεταξει καλα. Απλα θελει λιγο να ασχοληθεις (χωρις να εισαι μαγκαιβερ...απλα μοντελιστης). Δεν χρειαζεται ολες αυτες τις μεταλλικες αναβαθμισεις εκτος και αν καποιος θελει να τις βαλει γιατι ετσι του αρεσει. Βεβαια απαραδεκτι η e-flite που δεν καταφερε να το βγαλει να πετα καλα απο το κουτι του ενω οι λυσεις των προβληματων του ειναι τοσο απλες. (Περιττο να πω οτι με 5 περιπου μποφορ εκανα βολτες, φλιπακια, λουπες, ρολ και invert πτηση με ανεση. Πτητικα δεν παιζεται το 130 για το μεγεθος του.) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Τρίτη, 16 Απρ 2013, 21:26:47 Ξεχασα να σας πω οτι εφαγε μια καλη "σουπα" την κυριακη. Προσπαθουσα να κανω funnel που το μαθαινω τωρα με 5 περιπου μποφορ και εσκασε στην ασφαλτο με το πλαι με δυναμη. Ειχα τραβηξει βεβαια το hold. Ζημια μονο το ενα μπαλακι απο το blade grip. Αλλαξα ενα blade grip και ξαναπεταξα. :thumbs up: (Περιττο να πω οτι με 5 περιπου μποφορ εκανα βολτες, φλιπακια, λουπες, ρολ και invert πτηση με ανεση. Πτητικα δεν παιζεται το 130 για το μεγεθος του.) Το άτιμο... δεν το χορταίνουμε, αλλά και αυτό δεν χορταίνει... ;D Το DS35 πως το έβαλες; Δεν φαίνεται καλά στην φωτό, αλλά μου φαίνεται ότι έχεις κάνει κάποια ωραία πατέντα. Εγώ το έχω πιάσει με δεματικά και κόλλα, δεν έχω παράπονο καλά κρατάει, αλλά από αισθητικής άποψης χάνει. Άμα μπορείς να βάλεις μια πιο κοντινή φωτογραφία του DS35... Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τρίτη, 16 Απρ 2013, 21:47:22 Εκοψα τη στοκ βαση του σερβο στη μεση με dremel. Εφτιαξα την αποσταση ωστε να ταιριαζει η βαση του ds35 στις βιδες της στοκ βασης. Την ασπρη βαση την ειχε μεσα το σερβο.
Η πατεντα δεν ειναι δικη μου, καπου την διαβασα σε ξενο φορουμ. Κεντραρα το σερβο horn και μετα μετρησα που πρεπει να λυγισω το linkage rod ωστε να εχω παλι μηδεν μοιρες στην ουρα. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Τρίτη, 16 Απρ 2013, 22:18:20 Εεεεε.... μα, καλά το είδα εγώ ότι έχεις κάνει επιστημονική δουλειά. Από την προηγούμενη φωτό βέβαια δεν φαινόταν ακριβώς, αλλά με τις νέες φαίνεται μια χαρά. Πολύ έξυπνο και πολύ ωραία το έχεις πετύχει. Μπράβο.
(http://www.telecards.gr/DS35-001.jpg) Εγώ όπως βλέπεις, το έχω κολλήσει στην μπούμα, και το έχω δέσει και με δύο πλαστικά. Προχειροδουλειά, αλλά αποδείχθηκε αποτελεσματικό και λειτουργικό. Τώρα βέβαια δεν βγαίνει (ή δεν βγαίνει εύκολα για να ακριβολογώ), αλλά όταν σπάσει :'( λέω να το αλλάξω και εγώ το σύστημα και να να το κάνω όπως εσύ. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τρίτη, 16 Απρ 2013, 22:34:19 Αμα δουλευει μην το πειραζεις. :thumbs up:
Στην εξω τρυπα το εχεις το ντιζακι? Εκει ειναι καλυτερα? Εγω το εχω στην μεσαια. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 00:41:51 Φιλε Skynet αυτο το κολλαρο που εχεις βαλει ειναι της xtreme και απλα εβαλες δυο αλλες βιδες για να το σφηνωσεις στο main shaft η ειναι ετσι ετοιμο? Φίλε markosgt, πρόκειται για το κολάρο που φοράει το 300Χ στο main shaft.Δεν μπορω να βρω τετοιο κολλαρο και η αλλη λυση για το mesh ειναι να παραγγειλω shims για να βαλω κατω απο το κολλαρο. Μου εχει ενα ελαχιστο κενο αλλα οταν τραβαω την κεφαλη πανω και την γυρναω με το χερι μου φαινεται γυριζει πιο ανετα. Εχω βαλει το μεταλλικο γραναζι Α. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 00:43:24 Πήρα ένα τέτοιο κολάρο και έκοψα επίσης ένα δαχτυλίδι από το κολάρο που είχε αρχικά το 130Χ
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 00:46:57 Στην επόμενη φωτό, φαίνεται η τελική τοποθέτηση. Με το κολάρο πάνω και το main gear κάτω, ο άξονας σταθεροποιείται στο heli. Ο λόγος που έβαλα το δαχτυλίδι είναι για να πιάνει τον εσωτερικό άξονα στο πάνω ρουλεμάν. Έτσι είναι όμοιο με το κάτο δαχτυλίδι που έχει από κατασκευή το main gear. Όπως γνωρίζουμε πρέπει να είναι έτσι η κατασκευή για να δουλεύουν σωστά τα ρουλεμάν. (Είναι ο ίδιος λόγος που θέλει το κωνικό μέρος της πατούρας του άξονα της ουράς, προς τη μεριά του ρουλεμάν).
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 00:51:20 Με τις πατούρες που έκανα στο main shaft, πλέον μπορώ να ρυθμίζω το mesh στα γρανάζια Α και Β κατά βούληση -ανεβοκαταβάζοντας τη θέση του Α. Δες πόσο χαλαρό είναι το mesh στην πάνω φωτό και πόσο σφιχτό είναι στην κάτω. Για να το πετύχω αυτό χρειάστηκε επίσης να λιμάρω 1mm από το πάνω μέρος του γραναζιού Α.
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 01:11:32 Ξεχασα να σας πω οτι εφαγε μια καλη "σουπα" την κυριακη. Προσπαθουσα να κανω funnel που το μαθαινω τωρα με 5 περιπου μποφορ και εσκασε στην ασφαλτο με το πλαι με δυναμη. Ειχα τραβηξει βεβαια το hold. Ζημια μονο το ενα μπαλακι απο το blade grip. Αλλαξα ενα blade grip και ξαναπεταξα. :thumbs up: Πραγματικά το θεωρώ και εγώ πολύ ανθεκτικό στις πτώσεις. Το έχω ρίξει περίπου 10 φορές, χωρίς να χρειαστεί πάγκο. Πλέον το δανείζω και σε φίλους που μαθαίνουν hover. Ο Τίμος στο ΣΕΦ το έριξε και λίγο πριν την πτώση από τον πανικό του γύρισε τον διακόπτη idle up! Το σήκωσα από το χώμα και άρχισε να στροφάρει. Μοναδική απώλεια να φαγωθεί η πατούρα του C gear. Που άλλαξα. Προχτές ένα άλλος το έριξε και έσπασε main grip. Αλλαγή του grip και πάλι στον αέρα. Θα συμφωνησω πλεον κι εγω οτι το 130 χωρις ιδιαιτερο κοστος μπορει να πεταξει καλα. Απλα θελει λιγο να ασχοληθεις (χωρις να εισαι μαγκαιβερ...απλα μοντελιστης). Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να έχεις την τρέλα του μαγκαιβερ για να το μαζέψεις -ειδικά αν σου έχει τύχει κομάτι με πολλά κατασκευαστικά ελατώματα. Δεν χρειαζεται ολες αυτες τις μεταλλικες αναβαθμισεις εκτος και αν καποιος θελει να τις βαλει γιατι ετσι του αρεσει. Νομίζω ότι πλέον θα ήθελα μεταλλική ουρά. Μετά την τοποθέτηση του servo του 300Χ βρίσκω τις ανοχές του slider σαν τον αδύναμο κρίκο. Ακόμη και αν τις μαζευώ με gromets και CA, ύστερα από μερικές 10άδες πτήσεις τα πλαστικά ξανατρίβονται και λασκάρουν.Καλές μας πτήσεις! Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 09:35:08 Με τις πατούρες που έκανα στο main shaft, πλέον μπορώ να ρυθμίζω το mesh στα γρανάζια Α και Β κατά βούληση -ανεβοκαταβάζοντας τη θέση του Α. Δες πόσο χαλαρό είναι το mesh στην πάνω φωτό και πόσο σφιχτό είναι στην κάτω. Για να το πετύχω αυτό χρειάστηκε επίσης να λιμάρω 1mm από το πάνω μέρος του γραναζιού Α. Όπως βλέπω το Α γρανάζι παρόλο που έχει βίδα η συγκεκριμένη βίδα δεν μπαίνει σε τρύπα στον κεντρικό άξονα παρά μόνο σφηνώνει το γρανάζι Α για να μην περιστρέφεται μόνο του χωρίς τον άξονα. Σωστά ? Εάν είναι έτσι ,,,σε μεγάλο ζόρισμα δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει ο άξονας χωρίς να γυρίσει το Α γρανάζι ? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 09:40:23 Όπως βλέπω το Α γρανάζι παρόλο που έχει βίδα η συγκεκριμένη βίδα δεν μπαίνει σε τρύπα στον κεντρικό άξονα παρά μόνο σφηνώνει το γρανάζι Α για να μην περιστρέφεται μόνο του χωρίς τον άξονα. Σωστά ? Εάν είναι έτσι ,,,σε μεγάλο ζόρισμα δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει ο άξονας χωρίς να γυρίσει το Α γρανάζι ? Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχω κάνει τις πατούρες στον άξονα. Οι βίδες σφήγουν στις πατούρες (Δεν μπαίνουν σε τρύπες). Ουσιαστικά δημιουργείται ένα καρέ που δεν αφήνει το γρανάζι Α να γυρίσει τρελά. Είναι το ίδιο που κάνουμε και στους άξονες των μοτέρ όταν δεν έχουν πατούρα και την δημιουργούμε εμείς για να μην υπάρχει περίπτωση να γλυστρίσει το pinion. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 11:34:57 Όπως βλέπω το Α γρανάζι παρόλο που έχει βίδα η συγκεκριμένη βίδα δεν μπαίνει σε τρύπα στον κεντρικό άξονα παρά μόνο σφηνώνει το γρανάζι Α για να μην περιστρέφεται μόνο του χωρίς τον άξονα. Σωστά ? Εάν είναι έτσι ,,,σε μεγάλο ζόρισμα δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει ο άξονας χωρίς να γυρίσει το Α γρανάζι ? Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχω κάνει τις πατούρες στον άξονα. Οι βίδες σφήγουν στις πατούρες (Δεν μπαίνουν σε τρύπες). Ουσιαστικά δημιουργείται ένα καρέ που δεν αφήνει το γρανάζι Α να γυρίσει τρελά. Είναι το ίδιο που κάνουμε και στους άξονες των μοτέρ όταν δεν έχουν πατούρα και την δημιουργούμε εμείς για να μην υπάρχει περίπτωση να γλυστρίσει το pinion. Την πατούρα με dremel την κάνεις ? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: thomasprevere στις Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 14:48:31 Δεν το χορταινω... 8)smiley Πολυ ωραιο το χεις φτιαξει Μαρκο :thumbs up: Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 15:09:03 Αμα δουλευει μην το πειραζεις. :thumbs up: Στην εξω τρυπα το εχεις το ντιζακι? Εκει ειναι καλυτερα? Εγω το εχω στην μεσαια. Δεν το έχω δοκιμάσει στην μεσαία τρύπα για να σου πω. Απλά φαντάζομαι στην εξωτερική θα είναι πιο απότομο και νευρικό, και στην μεσαία θα συπεριφέρεται πιο γλυκά. Τώρα όμως έτσι το έχω συνηθίσει, οπότε δεν το αλλάζω. Όμως για να πω την αλήθεια, εκ των υστέρων που είδα φωτογραφίες από άλλους, οι περισσότεροι στην μεσαία τρύπα το έχουν και όχι στην εξωτερική. Μπορεί να είναι πράγματι καλύτερα. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 15:12:43 Αμα δουλευει μην το πειραζεις. :thumbs up: Στην εξω τρυπα το εχεις το ντιζακι? Εκει ειναι καλυτερα? Εγω το εχω στην μεσαια. Δεν το έχω δοκιμάσει στην μεσαία τρύπα για να σου πω. Απλά φαντάζομαι στην εξωτερική θα είναι πιο απότομο και νευρικό, και στην μεσαία θα συπεριφέρεται πιο γλυκά. Τώρα όμως έτσι το έχω συνηθίσει, οπότε δεν το αλλάζω. Όμως για να πω την αλήθεια, εκ των υστέρων που είδα φωτογραφίες από άλλους, οι περισσότεροι στην μεσαία τρύπα το έχουν και όχι στην εξωτερική. Μπορεί να είναι πράγματι καλύτερα. Δεν σου βγαζει wag στην εξω τρυπα? Το gain που το εχεις? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 15:15:45 Φιλε Skynet πολυ κατατοπιστικη για αλλη μια φορα η παρουσιαση για το mesh των γραναζιων.
Προς το παρον δεν θα κανω κατι γιατι πεταει πολυ καλα, να φανταστεις εχω παρει το μεταλλικο slider της ουρας και δεν το βαζω γιατι η ουρα ειναι αψογη. Εχω βαλει τα λαστιχακια στο στοκ slider. Αργοτερα και αν μου βγαλει τζογους η προβληματα θα προχωρησω και σε αλλες επεμβασεις. Ευχαριστω για την αναλυτικη παρουσιαση. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 16:56:22 Αμα δουλευει μην το πειραζεις. :thumbs up: Στην εξω τρυπα το εχεις το ντιζακι? Εκει ειναι καλυτερα? Εγω το εχω στην μεσαια. Δεν το έχω δοκιμάσει στην μεσαία τρύπα για να σου πω. Απλά φαντάζομαι στην εξωτερική θα είναι πιο απότομο και νευρικό, και στην μεσαία θα συπεριφέρεται πιο γλυκά. Τώρα όμως έτσι το έχω συνηθίσει, οπότε δεν το αλλάζω. Όμως για να πω την αλήθεια, εκ των υστέρων που είδα φωτογραφίες από άλλους, οι περισσότεροι στην μεσαία τρύπα το έχουν και όχι στην εξωτερική. Μπορεί να είναι πράγματι καλύτερα. Δεν σου βγαζει wag στην εξω τρυπα? Το gain που το εχεις? Όχι, δεν βγάζει wag ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα. Το gain το έχω ξαναπάει ακριβώς εκεί που είναι από το εργοστάσιο. Πριν το είχα μειωμένο κατά 4 μονάδες (το rudder μόνον), αλλά όπως είπα και πιο παλιά, με καλά ρουλεμάν και σωστή ρύθμιση του μήκους της μπούμας, εξέλειπαν οι λόγοι που απαιτούσαν μειωμένο gain, και έτσι το ξανανέβασα. Θέλω να πω συνοψίζοντας, ότι το δικό μου συμμορφώθηκε με τα εξής: 1) Subtrims στην ελαττωματική mainboard (πολύ σημαντικό για το δικό μου 130Χ), 2) Ρουλεμάν Walkera στην ουρά, 3) Μεταλλική καρφίτσα με πλαστική επένδυση στο pitch lever που δεν αφήνει τζόγους με το pitch slider, 4) Μεταλλικό γρανάζι Α, και 5) Προσαρμογή του μήκους της μπούμας η οποία δεν ήταν ακριβώς όσο θα έπρεπε (προφανώς δεν είναι όλες ακριβώς ίδιες). Μικρότερη κατά την άποψή μου θετική επίπτωση, αλλά πάντως καλή είχαν: 1) Το DS35 σέρβο αντί του γραμμικού, και 2) Επικουρικό ρουλεμάν από mcpx blade grip, στην αριστερή πλευρά του tail case, εκεί που πιάνει το κολλάρο (μετατροπές από skynet). Πολλές επίσης άλλες ιδέες και μετατροπές από αυτές που έχουν προταθεί είναι στα υπόψην όταν χρειαστούν. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι προσπαθούμε όλοι, και εν πολλοίς τα καταφέραμε, να το κάνουμε να πετάει στοκ αξιοπρεπώς, χωρίς να πληρώσουμε άλλα δύο ελικόπτερα σε αναβαθμίσεις. Είναι άλλο να χώσεις λεφτά επειδή σου αρέσει να το βλέπεις τσίλικο, και άλλο να πρέπει να τα χώσεις μόνον και μόνον γιατί αλλιώς έχει πρόβλημα. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τετάρτη, 17 Απρ 2013, 22:47:14 Τωρα με εβαλες σε σκεψεις με το slider, μαλλον θα κατσω να βαλω το μεταλλικο που πηρα. Οσο για τα λεφτα που λες για τις αναβαθμισεις, εγω ειμαι πολυ φιλος των upgrades αλλα με αυτο ηθελα να το κανω να πεταει καλα χωρις. Τωρα μπορει να αρχισω μια μερα και να του χωνω upgrades αλλα θελω να τα βαζω μονο γιατι ειναι δικη μου επιλογη και οχι γιατι δεν πεταει. Απο την αλλη επειδη θελω να μαθαινω με αυτο, δηλαδη να τρωει τουμπες, δεν ξερω ποσο θα αντεχουν οι μεταλλικες κεφαλες και τετοια. Θα δω, προς το παρον ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την πτηση του. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 18:01:53 Προς μεγαλη απογοητευση τελικα το DS35 σερβο που πηρα ειναι απο τα προβληματικα. Εχει τζογους και βγαζει wag οτι και να εχω κανει στο ελικοπτερο.
Μεχρι που εβαλα ολη την ουρα μεταλλικη case, slider και grips και παλι τα ιδια. Αφου λοιπον με ενοχλουσε πολυ το wag που αλλοτε ηταν λιγοτερο και αλλοτε περισσοτερο χωρις να πειραζω τιποτα και φοβομουν οτι θα μου καταστρεψει γρηγορα και τα ρουλεμαν ειπα να ξαναδοκιμασω το "μαμα" σερβο. Και ως δια μαγειας εξαφανιστηκε το wag και οι κραδασμοι. Κριμα γιατι ολοι πλεον λενε το ιδιο για το DS35 και δεν εχουν βρει κανενα ανταξιο με το παλιο. Ισως δοκιμασω το σερβο ουρας του 300 οπως εχει κανει ο φιλος skynet αλλα προς το παρον θα μεινω στο στοκ γιατι διαβασα καπου οτι η eflite ετοιμαζει ενα αλλο σερβο ουρας που μαλλον θα κυκλοφορησει μαιο η ιουνιο. Οποτε θα προτεινα να μην αγορασετε το DS35 εκτος και αν ξερετε σιγουρα οτι ειναι το παλιο. Θα ανεβασω φωτογραφιες συντομα με τι του εχω βαλει και θα σας πω και τι διαφορα εχει πτητικα. Αυτο που εχω να πω τωρα ειναι οτι εχει μπει εδω και λιγο καιρο το HP10S μοτερ και ειναι τουμπανο. :thumbs up: Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 18:22:14 Προς μεγαλη απογοητευση τελικα το DS35 σερβο που πηρα ειναι απο τα προβληματικα. Εχει τζογους και βγαζει wag οτι και να εχω κανει στο ελικοπτερο. Μεχρι που εβαλα ολη την ουρα μεταλλικη case, slider και grips και παλι τα ιδια. Αφου λοιπον με ενοχλουσε πολυ το wag που αλλοτε ηταν λιγοτερο και αλλοτε περισσοτερο χωρις να πειραζω τιποτα και φοβομουν οτι θα μου καταστρεψει γρηγορα και τα ρουλεμαν ειπα να ξαναδοκιμασω το "μαμα" σερβο. Και ως δια μαγειας εξαφανιστηκε το wag και οι κραδασμοι. Κριμα γιατι ολοι πλεον λενε το ιδιο για το DS35 και δεν εχουν βρει κανενα ανταξιο με το παλιο. Ισως δοκιμασω το σερβο ουρας του 300 οπως εχει κανει ο φιλος skynet αλλα προς το παρον θα μεινω στο στοκ γιατι διαβασα καπου οτι η eflite ετοιμαζει ενα αλλο σερβο ουρας που μαλλον θα κυκλοφορησει μαιο η ιουνιο. Οποτε θα προτεινα να μην αγορασετε το DS35 εκτος και αν ξερετε σιγουρα οτι ειναι το παλιο. Θα ανεβασω φωτογραφιες συντομα με τι του εχω βαλει και θα σας πω και τι διαφορα εχει πτητικα. Αυτο που εχω να πω τωρα ειναι οτι εχει μπει εδω και λιγο καιρο το HP10S μοτερ και ειναι τουμπανο. :thumbs up: Το μοτέρ θέλει πατέντα να μπει πχ άλλο speed controller ? Απο που το πήρες ? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 18:32:21 Το μοτερ παιζει με το στοκ esc. Αυτο που χρειαζεται ειναι να κοψεις λιγο το πλαστικο στο επανω μερος του frame
εκει που βγαινει το μοτερ γιατι εχει μεγαλυτερη διαμετρο. Οι δυο γωνιες προς την μπαταρια πρεπει να φαγωθουν. Το εχω βαλει με 10αρι pinion και παιζει καλυτερα στο 95% γκαζι. Εκει με την nanotech 450mAh με flips, loops, half piros βγαζει 4.30 λεπτα. Σε κανονικο 3D φανταζομαι 3.30 με 4 το πολυ. Αν ειναι καλες οι μπαταριες δεν μπογγαρει με τιποτα. Το πηρα απο το miracle mart μαζι με ενα βυσμα για να το συνδεσω αφου δεν εχει. http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=83_169&products_id=10193 http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=83_169&products_id=9299 Αυτο που εβαλα εγω ειναι μια εξτρα μεταλλικη βαση της xtreme στο frame αλλα δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητη. http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=110_266_647&products_id=9854 Θα ανεβασω φωτο συντομα. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 19:04:38 Το μοτερ παιζει με το στοκ esc. Αυτο που χρειαζεται ειναι να κοψεις λιγο το πλαστικο στο επανω μερος του frame εκει που βγαινει το μοτερ γιατι εχει μεγαλυτερη διαμετρο. Οι δυο γωνιες προς την μπαταρια πρεπει να φαγωθουν. Το εχω βαλει με 10αρι pinion και παιζει καλυτερα στο 95% γκαζι. Εκει με την nanotech 450mAh με flips, loops, half piros βγαζει 4.30 λεπτα. Σε κανονικο 3D φανταζομαι 3.30 με 4 το πολυ. Αν ειναι καλες οι μπαταριες δεν μπογγαρει με τιποτα. Το πηρα απο το miracle mart μαζι με ενα βυσμα για να το συνδεσω αφου δεν εχει. http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=83_169&products_id=10193 http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=83_169&products_id=9299 Αυτο που εβαλα εγω ειναι μια εξτρα μεταλλικη βαση της xtreme στο frame αλλα δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητη. http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=110_266_647&products_id=9854 Θα ανεβασω φωτο συντομα. Το pinion για να βγει θέλει εργαλείο , για να μπει τι χρειαζεται ? Το μαμά τι pinion είναι πχ 11αρι ? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 19:24:36 Το μαμα pinion ειναι 11αρι.
Για να μπει το pinion εγω βαζω λιγο thread lock, οταν τα βγαζω δεν εχω εργαλειο, τα ζεσταινω με ενα αναπτηρα να μαλακωσει η κολλα και τα τραβαω με πενσα σιγα σιγα. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 19:33:01 Στο εξωτερικο λενε οτι τα σερβο τα καθαριζουν με DEOXIT το οποιο δεν ξερω τι ειναι αλλα απο οτι ειδα δεν
το βρισκεις εδω ελλαδα. Εσεις με τι τα καθαριζεται? Ξερετε κατι που να ειναι τοσο καλο οσο αυτο το DEOXIT? Γιατι γι αυτο λενε οτι τα καθαριζει και παραλληλα κανει καλυτερες τις επαφες και δεν αφηνει να ξαναμαζεψει ευκολα αυτη την carbon μαυριλα. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 21:58:00 Λυπάμαι που το DS35 που αγόρασες ήταν τελικά από την νέα "χαλασμένη" γενιά. Τουλάχιστον όμως ήσουν υποψιασμένος για το τι μπορεί να αντιμετωπίσεις. Αλλιώς υπάρχε κίνδυνος να σε τρελάνει. Δυστυχώς, η e-flight κάτι άλλαξε στο εσωτερικό του σέρβο, και στα παράπονα των πελατών ότι δεν δουλεύει πλέον σωστά στο 130Χ, απάντησε ότι αυτό το σέρβο ποτέ δεν προοριζόταν να δουλέψει στα 130Χ!!!!!!! παρόλο που μαζί με το σέρβο, πουλάει και την αντίστοιχη βάση για το 130Χ. Άντε να βγάλεις άκρη. Πάντως ίσως στην Ελλάδα να υπάρχει ακόμα απόθεμα από τα παλιά σέρβο. Όμως μπορεί κάποιος μαγαζάτορας να μας διαβεβαιώσει για αυτό; Να αγοράσουμε κανένα να έχουμε για ανταλλακτικό...
Κανένα άλλο σέρβο δεν έχει αναφερθεί να δουλεύει τόσο καλά όσο το παλιό DS35. Όμως από πολλές συζητήσεις που είδα, αρκετοί έμειναν ευχαριστημένοι από αυτό εδώ: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=23484 Είναι πολύ γρήγορο, αλλά είναι υποδεέστερο σε δύναμη. Εγώ πάντως παράγγειλα ένα να υπάρχει, δυόμιση ευρώ κάνει όλα και όλα... Τα σέρβο εγώ τα καθαρίζω με οινόπνευμα, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι και ότι καλύτερο. Άλλοι τα καθαρίζουν με άσπρη γομολάστιχα !!! Δεν το έχω δοκιμάσει... Το DEOXIT ούτε εγώ το έχω βρει πουθενά. Όμως DEOXIT πρέπει απλά να είναι η μάρκα. Λογικά είναι κάποιο υγρό καθαρισμού ηλεκτρονικών επαφών και πηνίων. Θα υπάρχουν και άλλα παρόμοια, αλλά με προβληματίζει οι όλοι μιλάνε για το DEOXIT 5, σα να μην υπάρχει άλλο αντίστοιχο προϊόν. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τρίτη, 7 Μαΐ 2013, 23:27:42 Ενας πολυ καλος ανθρωπος με βοηθησε και βρηκα αυτο. Θα το δοκιμασω, φαινεται να κανει την ιδια δουλεια.
http://venieris.com/%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%91/%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%95%CE%AF%CE%B4%CE%B7/tabid/122/CategoryID/2327/List/0/catpageindex/1/Level/a/ProductID/35587/Default.aspx Μαλλον θα δοκιμασω και το σερβο που λες. :thumbs up: Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 06:45:26 Το Deoxit είναι καθαριστικό για ολισθαίνοντες μεταγωγούς (ποτενσιόμετρα). Περιέχει επιπλέον των contact cleaners και μία ποσότητα λαδιού για να επιτρέπει στη συνέχεια την ολίσθηση χωρίς μεγάλες τριβές και φθορές της επαφής πάνω στη λωρίδα άνθρακα (μεταβλητή αντίσταση) Με αυτή το servo (χρησιμοποιώντας την σαν διαιρέτη τάσης) κάνει ανάδραση δηλαδή καταλαβαίνει τη θέση που έχει φτάσει. Όταν είναι φθαρμένη το σήμα της είναι ασταθές και οδηγεί το servo σε συνεχείς μικροδιορθώσεις.
Το χρησιμοποιούν βασικά στα hi-fidelity συστήματα ήχου. Το συγκεκριμένο από το Βενιέρη το πήρα ψάχνοντας κάτι για να καθαρίζω τα σέρβο του 130Χ. Το χρησιμοποώ όταν έχω λύσει το servo (κάθε 150 περίπου πτήσεις ή στον πάγκο ύστερα από γερή πτώση και γενική επισκευή) -όπως είμαι αυτές τις μέρες.... Πρώτα καθαρίζω με πανάκι και οινόπνευμα το strip της πλακέτας από τη μούργα. Μετά ψεκάζω με το deoxit και σκουπίζω στη συνέχεια την περίσσια. Το sttrip μένει γιαλισμένο και ίσως λίγο γλυστερό. -Δεν μπόρεσα να δω διαφορά όταν το έτιξα απλά επάνω χωρίς να έχω λύσει το servo. Αλλά μπορεί να έτυχε, δεν το έχω κάνει συστηματικά. Χαίρομαι που το ψάχνουμε το θέμα μέχρι τρίχας! :) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 12:22:54 Το εψαξα κι εγω λιγο χθες το βραδυ και ειδα οτι ειναι καλο που εχει και λαδι το συγκεκριμενο του βενιερη αλλα αφου το επιβεβαιωνει και ο φιλος skynet
τοτε θα το παρω με κλειστα ματια. Το ελικοπτερο αυτο εχει γινει το αγαπημενο μου πλεον. Ολα τα ελικοπτερα που εχω ειναι σε αψογη λειτουργικη κατασταση και εκτος της πτησης μου αρεσει και η δουλεια στον παγκο. Ειμαι σιγουρος οτι αυτο το θεμα θα βοηθησει πολλους κατοχους του 130Χ οπως βοηθησε κι εμενα. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: chris-audio στις Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 13:40:27 Χρόνια σας πολλά,
Δεν εχω 130x αν και μου αρέσει πολύ και γι αυτό διαβάζω το τι κάνετε. Με αφορμή το σχόλιο του markosgt <μου αρέσουν οι πτήσεις αλλά και η εργασία στον πάγκο> ρε παιδιά καλοπροαίρετα το λέω, αλλά απ ότι έχω καταλάβει αυτό το heli ειναι 99 φορές στον πάγκο και μία στον αέρα. Δηλαδή πονάει παντού αυτό το μοντέλο? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: AlexVag στις Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 14:32:45 Σε λιγο καιρο μπαινει και αλλος στην παρεα...τι πιστευετε οτι πρεπει οπωσδηποτε να παρω μαζι με το ελικοπτερο απο ανταλλακτικα-αναβαθμισεις; σημερα θα παρω την dx6i και σε 1-2 εβδομαδες το ελικοπτερο...μεχρι τοτε περιμενω 5 μπαταριες απο τον κινεζο
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 19:52:24 Ααααα... μπράβο βρε Skynet, ποντενσιόμετρο ήθελα να πω και είπα πηνίο. Πρακτικά είναι μια αντίσταση μεταβλητή, αναλόγως σε πιο σημείο ακουμπάει πάω της η ακίδα (τα βουρτάσια) του σέρβο.
Φίλε Chris-Audio... το ελικόπτερο αυτό, θέλει πολλή μελέτη να δεις που πάσχει. Όταν εντοπίσεις το ή τα σημεία που διαφθείρουν όλα τα άλλα εξαρτήματα του ελικοπτέρου, μεταμορφώνεται. Εγώ μόλις πριν από 5 λεπτά ξαναμπήκα σπίτι από πτήσεις, και ακόμα χαμογελάω (πρόλαβα στο τσακ και την βροχή). Όταν πετάει είναι θαύμα. Να θέσω και ένα άλλο θέμα μιας και ακόμα είναι ζωντανή εδώ η συζήτηση. Ξέρει κανείς αν μπορούμε να αγοράσουμε πουθενά χύμα μοτέρ των 5μμ; Αν δεν κάνω λάθος, τα μοτέρ του cyclic, είναι όλα 5μμ. Με λίγη πίεση προς τα πάνω, βγαίνουν εύκολα από την θήκη τους. Παρατήρησα ότι σχεδόν στο σύνολο των χαλασμένων σέρβο, αυτό που έχει χαλάσει είναι τα μοτέρ. Μόνον σε 1 από τα 6 χαλασμένα που είχα, είχε χαλάσει η πλακέτα. Αν μπορούσαμε να βρούμε φθηνά τέτοια μοτέρ, θα ήταν η απόλυτη λύση. Σε κάτι online σαιτ χονδρικής κινέζικα, βρήκα αντίστοιχα μοτέρ, αλλά οι κινέζοι θέλουν να παραγγείλεις μια καραβιά μοτέρ ως ελάχιστη παραγγελία. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 20:02:20 Ααααα... μπράβο βρε Skynet, ποντενσιόμετρο ήθελα να πω και είπα πηνίο. Πρακτικά είναι μια αντίσταση μεταβλητή, αναλόγως σε πιο σημείο ακουμπάει πάω της η ακίδα (τα βουρτάσια) του σέρβο. Φίλε Chris-Audio... το ελικόπτερο αυτό, θέλει πολλή μελέτη να δεις που πάσχει. Όταν εντοπίσεις το ή τα σημεία που διαφθείρουν όλα τα άλλα εξαρτήματα του ελικοπτέρου, μεταμορφώνεται. Εγώ μόλις πριν από 5 λεπτά ξαναμπήκα σπίτι από πτήσεις, και ακόμα χαμογελάω (πρόλαβα στο τσακ και την βροχή). Όταν πετάει είναι θαύμα. Να θέσω και ένα άλλο θέμα μιας και ακόμα είναι ζωντανή εδώ η συζήτηση. Ξέρει κανείς αν μπορούμε να αγοράσουμε πουθενά χύμα μοτέρ των 5μμ; Αν δεν κάνω λάθος, τα μοτέρ του cyclic, είναι όλα 5μμ. Με λίγη πίεση προς τα πάνω, βγαίνουν εύκολα από την θήκη τους. Παρατήρησα ότι σχεδόν στο σύνολο των χαλασμένων σέρβο, αυτό που έχει χαλάσει είναι τα μοτέρ. Μόνον σε 1 από τα 6 χαλασμένα που είχα, είχε χαλάσει η πλακέτα. Αν μπορούσαμε να βρούμε φθηνά τέτοια μοτέρ, θα ήταν η απόλυτη λύση. Σε κάτι online σαιτ χονδρικής κινέζικα, βρήκα αντίστοιχα μοτέρ, αλλά οι κινέζοι θέλουν να παραγγείλεις μια καραβιά μοτέρ ως ελάχιστη παραγγελία. Αχαχαχα... σε λάθος ερώτηση απάντησα... Την μεταφέρω στην σωστή μεριά... ::) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 20:27:34 Χρόνια σας πολλά, Δεν εχω 130x αν και μου αρέσει πολύ και γι αυτό διαβάζω το τι κάνετε. Με αφορμή το σχόλιο του markosgt <μου αρέσουν οι πτήσεις αλλά και η εργασία στον πάγκο> ρε παιδιά καλοπροαίρετα το λέω, αλλά απ ότι έχω καταλάβει αυτό το heli ειναι 99 φορές στον πάγκο και μία στον αέρα. Δηλαδή πονάει παντού αυτό το μοντέλο? Χρονια πολλα φιλε μου. Οχι το ελικοπτερο αυτο δεν ποναει παντου, ποναει ομως η ουρα του. Τελικα κατεληξα οτι με την αγορα του ελικοπτερου αυτου πρεπει να παρεις πακετο και ενα μεταλλικο tail case, ενα μεταλλικο tail pitch slider και ενα μεταλλικο γραναζι Α. Απο αυτα θα βρεις πολλα και ακριβα και φθηνα, γενικα ολα δουλευουν καλα και λυνεις αμεσως το προβλημα της ουρας. Μπορεις βεβαια και με τα mods που αναφερονται εδω αλλα εγω απλως λεω τη γνωμη μου. Το αλλο θεμα που εχει ειναι το gear mesh, δηλαδη η αποσταση μεταξυ των γραναζιων και κυριως του Α και Β. Κι εδω υπαρχει ευκολη και οικονομικη λυση. Spacer που εχουν βγαλει για τον κεντρικο αξονα http://www.fast-lad.co.uk/store/lynx_heli_innovations_main_shaft_fine_shims_spacer_lx0359-p-21678.html το site που εβαλα ειναι λιγο ακριβο, μπορεις να τα βρεις και αλλου φθηνοτερα. Εγω δεν το εφτιαξα ομως ετσι. Ανοιξα καινουργια τρυπα στον αξονα ελαχιστα πιο κατω απο την δικη του και εβαλα το κολλαρο με τη βιδα του εκει, αποτελεσμα μηδεν τζογος και τελειο gear mesh. Τα υπολοιπα ειναι ενα εξτρα οδηγο της ντιζας του σερβο ουρας και πιο μεγαλα tail boom support. Τα τελευταια τα εφτιαξα μονος μου με μια καρμπονοντιζα που ειχα. Ενα αλλο που θελει ειναι καθαρισμα καθε περιπου 150 πτησεις των σερβο οπως εγραψε ο φιλος skynet. Η γνωμη μου ειναι οτι οτιδηποτε παραπανω ειναι καθαρα upgrades οπως σε καθε αλλο ελικοπτερο και ειναι προσωπικη επιλογη του καθενος αν θα τα βαλει η οχι. Το μαμα μοτερ, το esc με τη μοναδα καθως και γενικα η κεφαλη του ειναι αριστα. Πτητικα δεν θα το σχολιασω, απεχει πολυ απο πολλα ελικοπτερα και θυμιζει μεγαλα. Ασε που πεφτει και ξεκινας απο μηδεν κοστος μεχρι και 15 ευρω σε επισκευες. Εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος με το 130 και οταν λεω παγκο εννοω στην αρχη, γιατι τωρα καθομαι και το κοιταω. Αν πεσει..... ολα θελουν παγκο, αν δεν πεσει καθαρισμα τα σερβο καθε 150 πτησεις. Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη για το ελικοπτερο και θεωρω οτι πριν το αγορασει κανεις πρεπει να τα γνωριζει ωστε να ξερει τι τον περιμενει και πως θα το κανει αψογο. Να προσθεσω οτι το δικο μου πεταγε καλα απο το κουτι του με κραδασμο μονο στο spool up και λιγο wag. Η αποφαση ειναι δικη σου και γνωριζοντας ολα αυτα αν το αγορασεις θα ξερεις τι πηρες. Και αλλη μρκα ελικοπτερου σε τετοιο μεγεθος να επιλεξεις θα εχει τα δικα του. Πτητικα ομως με το 130 θα εχεις ενα "Goblin" σε μινιατουρα. :thumbs up: Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 20:33:30 Σε λιγο καιρο μπαινει και αλλος στην παρεα...τι πιστευετε οτι πρεπει οπωσδηποτε να παρω μαζι με το ελικοπτερο απο ανταλλακτικα-αναβαθμισεις; σημερα θα παρω την dx6i και σε 1-2 εβδομαδες το ελικοπτερο...μεχρι τοτε περιμενω 5 μπαταριες απο τον κινεζο Θα πάρεις οπωσδήποτε το μεταλλικό Α γρανάζι, και οποσδήποτε ρουλεμάν της προκοπής για την ουρά, γιατί δεν πιστεύω ότι έχει κάνει η e-flight για να τα φτιάξει. Αν και μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό. Πάντως σε μερικές προσφορές που έχω δει τελευταίως, το μεταλλικό Α γρανάζι το έχουν στον στάνταρ εξοπλισμό πια, δεν δίνουν κάν το πλαστικό. Πάρε κάνα σέρβο έξτρα να έχεις, θα χρειαστεί. Επίσης πάρε κάνα δυο σακουλάκια με γρανάζια ουράς (C και D γρανάζι). Πονηρό εξάρτημα είναι και το pitch slider, είναι πιθανό να το σπάσεις ακόμα και κατά λάθος την ακίδα του. Εμένα έσπασε την πρώτη μέρα, και έκανα πατέντα με μεταλλική καρφίτσα, αλλά άμα δεν θες να κάνεις "μικροχειρουργική", πάρε ένα δεύτερο να έχεις... Και μην πετάξεις το πρώτο όταν σπάσεις!!!!! Θα το επισκευάσεις αναγκαστικά μόλις σπάσεις και το δεύτερο!!! :laugh: Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 20:39:11 Τα μεταλλικα swash plate, κεφαλη, grip ουρας και κεφαλης, canopy mounts, tail servo mount κλπ, ειναι αχρηστα
και το λεω ενω τα εχω παραγγειλει ολα. Το μοτερ ειναι παρα πολυ καλο, το HP10S που εβαλα για το επιπεδο πτησης που ειμαι εγω ειναι υπερβολη. Blades ξεχασα να πω οτι για την κεφαλη τα δικα του ειναι αριστα και εχει μεσα και τα γρηγορα και τα σταθερα. Της ουρας θελουν καλο ζυγισμα η να παρεις καποιας αλλης εταιριας οπως KBDD, XTREME, LYNX κλπ. Το ξερω οτι ανεβαινει το κοστος αγορας με ολα αυτα που εγραψα αλλα αυτο ειναι και δεν αλλαζει. Με ενα γρηγορο υπολογισμο που εκανα η αποψη μου ειναι οτι θελει 55 με 60 ευρω παραπανω για να γινει τουμπανο και να ξεμπερδευεις. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: chris-audio στις Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 20:45:41 Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας.
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: AlexVag στις Τετάρτη, 8 Μαΐ 2013, 23:47:35 Σε λιγο καιρο μπαινει και αλλος στην παρεα...τι πιστευετε οτι πρεπει οπωσδηποτε να παρω μαζι με το ελικοπτερο απο ανταλλακτικα-αναβαθμισεις; σημερα θα παρω την dx6i και σε 1-2 εβδομαδες το ελικοπτερο...μεχρι τοτε περιμενω 5 μπαταριες απο τον κινεζο Θα πάρεις οπωσδήποτε το μεταλλικό Α γρανάζι, και οποσδήποτε ρουλεμάν της προκοπής για την ουρά, γιατί δεν πιστεύω ότι έχει κάνει η e-flight για να τα φτιάξει. Αν και μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό. Πάντως σε μερικές προσφορές που έχω δει τελευταίως, το μεταλλικό Α γρανάζι το έχουν στον στάνταρ εξοπλισμό πια, δεν δίνουν κάν το πλαστικό. Πάρε κάνα σέρβο έξτρα να έχεις, θα χρειαστεί. Επίσης πάρε κάνα δυο σακουλάκια με γρανάζια ουράς (C και D γρανάζι). Πονηρό εξάρτημα είναι και το pitch slider, είναι πιθανό να το σπάσεις ακόμα και κατά λάθος την ακίδα του. Εμένα έσπασε την πρώτη μέρα, και έκανα πατέντα με μεταλλική καρφίτσα, αλλά άμα δεν θες να κάνεις "μικροχειρουργική", πάρε ένα δεύτερο να έχεις... Και μην πετάξεις το πρώτο όταν σπάσεις!!!!! Θα το επισκευάσεις αναγκαστικά μόλις σπάσεις και το δεύτερο!!! :laugh: Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...μπορεις να μου πεις που εχεις βρει αυτες τις προσφορες; βασικα θα τα παρω ολα μαζι και θα τα βαζω σιγα σιγα στο ελικοπτερο...οτι χαλαει θατο αλλαζω Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 02:15:20 Σε λιγο καιρο μπαινει και αλλος στην παρεα...τι πιστευετε οτι πρεπει οπωσδηποτε να παρω μαζι με το ελικοπτερο απο ανταλλακτικα-αναβαθμισεις; σημερα θα παρω την dx6i και σε 1-2 εβδομαδες το ελικοπτερο...μεχρι τοτε περιμενω 5 μπαταριες απο τον κινεζο Θα πάρεις οπωσδήποτε το μεταλλικό Α γρανάζι, και οποσδήποτε ρουλεμάν της προκοπής για την ουρά, γιατί δεν πιστεύω ότι έχει κάνει η e-flight για να τα φτιάξει. Αν και μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό. Πάντως σε μερικές προσφορές που έχω δει τελευταίως, το μεταλλικό Α γρανάζι το έχουν στον στάνταρ εξοπλισμό πια, δεν δίνουν κάν το πλαστικό. Πάρε κάνα σέρβο έξτρα να έχεις, θα χρειαστεί. Επίσης πάρε κάνα δυο σακουλάκια με γρανάζια ουράς (C και D γρανάζι). Πονηρό εξάρτημα είναι και το pitch slider, είναι πιθανό να το σπάσεις ακόμα και κατά λάθος την ακίδα του. Εμένα έσπασε την πρώτη μέρα, και έκανα πατέντα με μεταλλική καρφίτσα, αλλά άμα δεν θες να κάνεις "μικροχειρουργική", πάρε ένα δεύτερο να έχεις... Και μην πετάξεις το πρώτο όταν σπάσεις!!!!! Θα το επισκευάσεις αναγκαστικά μόλις σπάσεις και το δεύτερο!!! :laugh: Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...μπορεις να μου πεις που εχεις βρει αυτες τις προσφορες; βασικα θα τα παρω ολα μαζι και θα τα βαζω σιγα σιγα στο ελικοπτερο...οτι χαλαει θατο αλλαζω Φίλε, δεν συγκράτησα που τα είχα δει... νομίζω ότι ήταν η προηγούμενη προσφορά που έκανε αυτό εδώ το site http://www.freakware.de/shop/artikeldetails.php?show_artikel=64366&wgruppe=1673 αλλά τώρα βλέπω ότι το έχουν πάει στα 159 ευρώ !!! Οπότε με τα ρέστα το αγοράζεις μόνος σου το γρανάζι :thumbs up: Με χαλάει που είναι γερμανικό μόνο... Μονά - ζυγά δικά τους. Παρόμοια προσφορά και εδώ, http://www.horizonhobby.com/products/blade-130-x-bnf-BLH3780 με 190 ευρώ, μαζί με δύο μπαταρίες, ένα σετ λεπίδες ακόμα ΚΑΙ το μεταλλικό Α γρανάζι. Στην άλλη γωνιά του πλανήτη βέβαια... Υπολόγισε και έξοδα αποστολής και χρόνο... Πάντως εγώ ψωνίζω βασικά από όλους. Κανένας δεν τα έχει όλα, άλλα πέρνω από Ελλάδα, άλλα από εξωτερικό... Το μεταλλικό Α γρανάζι πάντως το έχει κατάστημα στη Ελλάδα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μεταλλικά upgrades που δεν τα έχω δει ακόμα... Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 02:36:32 Σε λιγο καιρο μπαινει και αλλος στην παρεα...τι πιστευετε οτι πρεπει οπωσδηποτε να παρω μαζι με το ελικοπτερο απο ανταλλακτικα-αναβαθμισεις; σημερα θα παρω την dx6i και σε 1-2 εβδομαδες το ελικοπτερο...μεχρι τοτε περιμενω 5 μπαταριες απο τον κινεζο Θα πάρεις οπωσδήποτε το μεταλλικό Α γρανάζι, και οποσδήποτε ρουλεμάν της προκοπής για την ουρά, γιατί δεν πιστεύω ότι έχει κάνει η e-flight για να τα φτιάξει. Αν και μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό. Πάντως σε μερικές προσφορές που έχω δει τελευταίως, το μεταλλικό Α γρανάζι το έχουν στον στάνταρ εξοπλισμό πια, δεν δίνουν κάν το πλαστικό. Πάρε κάνα σέρβο έξτρα να έχεις, θα χρειαστεί. Επίσης πάρε κάνα δυο σακουλάκια με γρανάζια ουράς (C και D γρανάζι). Πονηρό εξάρτημα είναι και το pitch slider, είναι πιθανό να το σπάσεις ακόμα και κατά λάθος την ακίδα του. Εμένα έσπασε την πρώτη μέρα, και έκανα πατέντα με μεταλλική καρφίτσα, αλλά άμα δεν θες να κάνεις "μικροχειρουργική", πάρε ένα δεύτερο να έχεις... Και μην πετάξεις το πρώτο όταν σπάσεις!!!!! Θα το επισκευάσεις αναγκαστικά μόλις σπάσεις και το δεύτερο!!! :laugh: Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...μπορεις να μου πεις που εχεις βρει αυτες τις προσφορες; βασικα θα τα παρω ολα μαζι και θα τα βαζω σιγα σιγα στο ελικοπτερο...οτι χαλαει θατο αλλαζω Φίλε, δεν συγκράτησα που τα είχα δει... νομίζω ότι ήταν η προηγούμενη προσφορά που έκανε αυτό εδώ το site http://www.freakware.de/shop/artikeldetails.php?show_artikel=64366&wgruppe=1673 αλλά τώρα βλέπω ότι το έχουν πάει στα 159 ευρώ !!! Οπότε με τα ρέστα το αγοράζεις μόνος σου το γρανάζι :thumbs up: Με χαλάει που είναι γερμανικό μόνο... Μονά - ζυγά δικά τους. Παρόμοια προσφορά και εδώ, http://www.horizonhobby.com/products/blade-130-x-bnf-BLH3780 με 190 ευρώ, μαζί με δύο μπαταρίες, ένα σετ λεπίδες ακόμα ΚΑΙ το μεταλλικό Α γρανάζι. Στην άλλη γωνιά του πλανήτη βέβαια... Υπολόγισε και έξοδα αποστολής και χρόνο... Πάντως εγώ ψωνίζω βασικά από όλους. Κανένας δεν τα έχει όλα, άλλα πέρνω από Ελλάδα, άλλα από εξωτερικό... Το μεταλλικό Α γρανάζι πάντως το έχει κατάστημα στη Ελλάδα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μεταλλικά upgrades που δεν τα έχω δει ακόμα... Τι τρελη τιμη ειναι αυτη που βρηκες..... πωωωωωωωω 170 ευρω με τα μεταφορικα. Βρε να το ξερα πριν το παρω. Πολυ καλη τιμη, η καλυτερη που εχω δει. :thumbs up: :thumbs up: :thumbs up: :thumbs up: :thumbs up: Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: AlexVag στις Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 13:54:29 Παιδια αν παρω τα αλουμινενια tail case και slider θα πρεπει παλι να κανω πατεντες η λυνονται τα προβληματα με αυτα;
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Skynet στις Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 14:02:17 Παιδια αν παρω τα αλουμινενια tail case και slider θα πρεπει παλι να κανω πατεντες η λυνονται τα προβληματα με αυτα; Και εγώ θα ήθελα να ξέρω τι γίνεται με την μεταλλική ουρά. Υπάρχουν 3-4 μοντέλα από διάφορους κατασκευαστές, και δεν έχω βγάλει άκρη για το αν είναι απαραίτητα και ποιο είναι το καλύτερο. Όσοι έχουν άποψη θα ήταν καλό να μας τη μεταφέρουν! Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 14:32:55 Ούτε και εγώ έχω εμπειρία από μεταλλική ουρά, στοκ πετάω, απλά με καλύτερα ρουλεμάν και ενισχυμένο pitch lever. Λογικά επειδή η μεταλλικές ουρές όλες (εκτός από της KDE μου φαίνεται), έρχονται με τα ρουλεμάν προεγκατεστημένα λύνεις το πρόβλημα με τα χάρχαλα που έχει όταν το αγοράζεις. Άμα πάρεις και το μεταλλικό pitch slider λύνεις και το πρόβλημα της πλαστικής ακίδας (δεν ξέρω αν λύνεις και το πρόβλημα του τζόγου όμως μέσα στην υποδοχή του pitch slider).
Από όσα έχω διαβάσει, οι περισσότεροι έχουν μείνει ευχαριστημένοι με τα μεταλλικά της LYNX, αν και όλα είναι θέμα γούστου μάλλον. Αναμφισβήτητα, οι αναβαθμίσεις αυτές, μόνον καλό θα κάνουν. Άμα μπορείς να τα αγοράσεις, και άμα σου αρέσουν, γιατί να μην τα πάρεις; Περί ορέξεως... Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 19:26:20 Λοιπον εβαλα το μεταλλικο case της KDE το οποιο ερχεται με τα ρουλεμαν του και αν θελεις βαζεις και ενα εχτρα απο την KDE, το εβαλα και αυτο.
Επισης εχω βαλει ενα μεταλλικο slider της XTREME και μεταλλικα grip. Βασικα στην αρχη ειχα βαλει το μεταλλικο tail case της xtreme το οποιο καταφερα και εσπασα οταν πηγα να ρυθμισω κατι με μια λαβιδα. Μην ρωτησετε πως τα καταφερα, ηταν στιγμη "κουλαμαρας". Ετσι αποφασισα να παρω της KDE αλλα τελικα δεν εχουν διαφορα παρα μονο στην τιμη, και τα δυο μου φανηκαν αψογα. Το case και το slider τα θεωρω απαραιτητα, τα grip οχι. Εβαλα και το swashplate της xtreme το οποιο και αυτο δεν το θεωρω απαραιτητο. Περιμενω και την DFC κεφαλη της xtreme την οποια και αυτη την πηρα "περι ορεξεως" οπως ανεφερε και ο φιλος Fer De Lance. Το ελικοπτερο δεν εχει καθολου τζογους, παντου εκτος απο το σερβο ουρας. Tο DS35 ηταν προβληματικο, το μαμα εχει τζογο ο οποιος αυξανεται με τις πτησεις.Ισως ειναι και ταλαιπωρημενο απο τους κραδασμους στην αρχη. Εψαξα και για το HK5330 και για το Walkera και για το σερβο ουρας του 300Χ αλλα απογοητευτηκα απο αυτα που διαβασα και θα μεινω στο μαμα. Εχω διαβασει και εγω οτι και της LYNX αλλα και της RKH ειναι καλα τα μεταλλικα upgrades, μονο για το tail case της microheli διαβασα και αρνητικα σχολια. Blades αυτα που εχω ειναι τα σταθερα της xtreme, εχω και τα γρηγορα (high performance) της xtreme αλλα ειναι πολυ αποτομα. Περιμενω τα bullets της Lynx που λενε οτι ειναι και πολυ σταθερα και γρηγορα στο κυκλικο. Βασικα δεν μπορω να τα συγκρινω ολα αυτα με τα μαμα blades γιατι πρεπει να τα βαλω να θυμηθω πως πετανε. Ειδικα τα bullets μαμα νομιζω δεν τα εβαλα ποτε. (Νομιζω σε καποια πτωση στραβωσε και λιγο ο κεντρικος αξονας ετσι οπως τον βλεπω να γυρναει παρακεντρα αλλα βαριεμαι να τον αλλαξω.Ισως αν ξαναπεσω. :worry:) Και μερικες φωτο... Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 19:29:14 ...
(http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/130m1a.jpg) (http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/130m1b.jpg) (http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/130m1d.jpg) (http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/130m1e.jpg) (http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/130m1c.jpg) (http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/130m1f.jpg) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: AlexVag στις Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 19:54:39 βασικα ποιος ο λογος να βαλεις καποιο tail case εαν δεν εχει 3 ρουλεμαν? μονο η kde εχει 3 ετσι? παντως τωρα που πηρα χαρτι και μολυβι και εκατσα κατω και εγραψα τι θα χρειαστω για να το κανει να πεταει σωστα χωρις υπερβολες στις αγορες μου βλεπω οτι με συμφερει να παρω 450αρι...χαχα
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Πέμπτη, 9 Μαΐ 2013, 20:27:39 βασικα ποιος ο λογος να βαλεις καποιο tail case εαν δεν εχει 3 ρουλεμαν? μονο η kde εχει 3 ετσι? παντως τωρα που πηρα χαρτι και μολυβι και εκατσα κατω και εγραψα τι θα χρειαστω για να το κανει να πεταει σωστα χωρις υπερβολες στις αγορες μου βλεπω οτι με συμφερει να παρω 450αρι...χαχα Το KDE δεν εχει 3 ρουλεμαν, το τριτο το πουλαει σε πακετο με τα αλλα 2 ξεχωριστα. Το case ερχεται με δυο ρουλεμαν για πισω και ενα για το torque tube. Το τριτο εαν θελεις το βαζεις, εγω για τριτο εβαλα ενα του 130 απο τα grip κεφαλης νομιζω. Το νοημα των ρουλεμαν ειναι οπως ειπαν και τα παιδια εδω οτι τα μαμα ειναι μαπα. Τα αλλα ειναι angular contact και ενω διαβασα τι ειναι αυτα βαριεμαι να το γραψω εδω. Απλα ειναι καλυτερα. Ναι εχεις δικιο για το 450. Με περιπου τα ιδια λεφτα φτιαχνεις ενα tarot 450 με αρκετα καλα πραγματα. Σκεψου εσυ τι θελεις πριν κανεις την αγορα. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Παρασκευή, 10 Μαΐ 2013, 12:07:59 Εγώ πάντως σχεδόν ποτέ δεν αναβαθμίζω τα ελικόπτερα μου. Απλά αγοράζω ένα καλύτερο στην συνέχεια. Το 130Χ το πετάω μαμά εκτός από τα μεταλλικά γρανάζια μπροστά και πίσω που είναι της e-flight και αυτά τα έβαλα για να μην αλλάζω συχνά τα πλαστικά. Τώρα κάνω ότι πατέντες μπορώ να κάνω χωρίς όμως να μου στοιχίσουν χρήματα, έτσι ώστε να βελτιωθεί. Μέχρι εκεί όμως. Όσο βελτιωθεί με τις πατέντες, μετά κοιτάω την επόμενη αγορά ελικοπτέρου που μάλλον θα είναι το 450Χ
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Παρασκευή, 10 Μαΐ 2013, 14:33:12 Ααααα... ωραίο έγινε, εχθές δεν μπορούσα να δω τις φωτογραφίες, υπήρχε κάποιο πρόβλημα... Μια χαρά δείχνει.
Βλέπω έχεις βάλει και τα μεταλλικά C και D γρανάζια... Έκανες φουλ αναβάθμιση δηλαδή... Τρίτο ρουλεμάν πάντως πέρνουν όλα τα τail case, ακόμα και το πλαστικό το μαμά. Το βάζεις ανάμεσα στο αριστερό ρουλεμάν (όπως κοιτάμε την ουρά από πίσω) και στο μεταλλικό κολλάρο. Το έχει αναλύσει ο skynet αυτό. Και εγώ είμαι επιφυλακτικός με τις αναβαθμίσεις, επειδή στο προηγούμενο ελικόπτερο δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος από τις περισσότερες από αυτές. Οπότε το 130Χ το κράτησα στοκ όσο μπορούσα. Μπορεί όμως στο 130Χ να είναι πιο πετυχημένες οι αναβαθμίσεις. Αισθητικά πάντως προσθέτουν τρελά. Για εμένα μετράει και η εμφάνιση. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: AlexVag στις Παρασκευή, 10 Μαΐ 2013, 14:56:30 Και εγω το θελω σαν ενδιαμεσο σταδιο απο το mcpx σε 450αρι οποτε δεν ξερω αν τελικα αξιζουν οι αναβαθμισεις...με βλεπω να πηγαινω για μεταχειρισμενο τελικα αλλα δεν βρηκα καποιο ακομα...πλακα πλακα με 190 ευρω βρισκω tarot 450 fbl απο εξω bnf...παντως με λιγο ψαξιμο για την ουρα θα επαιρνα τις αναβαθμισεις της lynx καθως λενε οτι ειναι πολυ καλα και πολυ πιο οικονομικα απο της kde...
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Παρασκευή, 10 Μαΐ 2013, 15:47:16 Και εγω το θελω σαν ενδιαμεσο σταδιο απο το mcpx σε 450αρι οποτε δεν ξερω αν τελικα αξιζουν οι αναβαθμισεις...με βλεπω να πηγαινω για μεταχειρισμενο τελικα αλλα δεν βρηκα καποιο ακομα...πλακα πλακα με 190 ευρω βρισκω tarot 450 fbl απο εξω bnf...παντως με λιγο ψαξιμο για την ουρα θα επαιρνα τις αναβαθμισεις της lynx καθως λενε οτι ειναι πολυ καλα και πολυ πιο οικονομικα απο της kde... Χεχε.. έχω αγοράσει ήδη το Tarot 450 FBL και περιμένω απλά ένα esc και τρία σέρβο για να αρχίσω να βάζω τα ηλεκτρονικά. Με βλέπω να ξενυχτάω πάλι μέχρι να μάθω πως να τα βάλω και να λειτουργούν. Το ΚΙΤ και πολλά άλλα πράγματα τα βρήκα σε Ελληνικό κατάστημα, με λογικές τιμές. Τα σέρβο του cyclic δεν τα βρήκα όπως ήθελα, και τα περιμένω... (Παρένθεση ήταν αυτό, το θέμα μας είναι το 130Χ). Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Παρασκευή, 10 Μαΐ 2013, 17:46:21 Και εγω το θελω σαν ενδιαμεσο σταδιο απο το mcpx σε 450αρι οποτε δεν ξερω αν τελικα αξιζουν οι αναβαθμισεις...με βλεπω να πηγαινω για μεταχειρισμενο τελικα αλλα δεν βρηκα καποιο ακομα...πλακα πλακα με 190 ευρω βρισκω tarot 450 fbl απο εξω bnf...παντως με λιγο ψαξιμο για την ουρα θα επαιρνα τις αναβαθμισεις της lynx καθως λενε οτι ειναι πολυ καλα και πολυ πιο οικονομικα απο της kde... Χεχε.. έχω αγοράσει ήδη το Tarot 450 FBL και περιμένω απλά ένα esc και τρία σέρβο για να αρχίσω να βάζω τα ηλεκτρονικά. Με βλέπω να ξενυχτάω πάλι μέχρι να μάθω πως να τα βάλω και να λειτουργούν. Το ΚΙΤ και πολλά άλλα πράγματα τα βρήκα σε Ελληνικό κατάστημα, με λογικές τιμές. Τα σέρβο του cyclic δεν τα βρήκα όπως ήθελα, και τα περιμένω... (Παρένθεση ήταν αυτό, το θέμα μας είναι το 130Χ). Ασχετο αλλα εγω αν επαιρνα 450αρι θα επαιρνα αυτο http://www.rc711.com/shop/alzrc-devil450-fast-sdc-fbl-helicopter-standard-combo-450m-motor-hobbywing-40a-esc-p-6595.html?cPath=165_273_318 η αυτο http://www.rc711.com/shop/alzrc-devil-480-fast-sdc-fbl-helicopter-kit-fuselage-designs-p-6873.html?cPath=165_273_353 γιατι κι εγω δινω πολυ εμφαση στην εμφανιση. Αλλα εχω το 500 και το 600PRO και θεωρω περιττο και ενα 450. Αν και το κοιταω συνεχεια τωρα τελευταια. Αν δεν ειχα το 500 θα επαιρνα το 480 σιγουρα. Πολυ ομορφα ελικοπτερα. Παντως παρολο που οικονομικα ειναι κοντα για αλλο λογο παιρνεις ενα 130 και για αλλο ενα 450. Κοντα οικονομικα εννοω εαν φτιαξεις ενα μετριο 450αρι, αν φτιαξεις ενα καλο εως τουμπανο εχεις ξεφυγει πολυ απο ενα 130Χ με αναβαθμισεις. Αλλα και παλι λεω οτι δεν ειναι ιδια κατηγορια, δηλαδη δεν συγκρινονται. Τελος παντων εδω το θεμα ειναι καθαρα για το 130Χ και πως βελτιωνεται και πληροφοριες για βοηθεια σε καποιον που το εχει η σκεφτεται να το παρει, οπως και εμενα στην αρχη με βοηθησαν εδω τα παιδια να αποφασισω αν θα το παρω και πως να το κανω να πεταει σωστα. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Παρασκευή, 10 Μαΐ 2013, 18:12:45 βασικα ποιος ο λογος να βαλεις καποιο tail case εαν δεν εχει 3 ρουλεμαν? μονο η kde εχει 3 ετσι? παντως τωρα που πηρα χαρτι και μολυβι και εκατσα κατω και εγραψα τι θα χρειαστω για να το κανει να πεταει σωστα χωρις υπερβολες στις αγορες μου βλεπω οτι με συμφερει να παρω 450αρι...χαχα Εγω παντως το τριτο ρουλεμαν το βαζω παντα εκει που δειχνω στην φωτο. δηλαδη δεξια απο το δεξι ρουλεμαν και το κολλαω προσεκτικα με εποξικη. Εκει νομιζω το χρειαζεται περισσοτερο και τρωει το ζορι. Αριστερα δεν βαζω καθολου, μπορει και να βαλω ενα ομως, μπαινει ευκολα εκει. Αλλα πεταει αψογα τωρα οποτε δεν το πειραζω..... (αποφασιστικοτατος :idiot2:) (http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/130m1earrow.jpg) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Παρασκευή, 10 Μαΐ 2013, 22:40:31 Το σωστό από απόψεως απόδοσης θα ήταν το τρίτο ρουλεμάν να μπει εκεί που λες εσύ. Τότε πράγματι κάνει σημαντική διαφορά. Όμως δεν θα έπρεπε να έχουν προβλέψει να μπαίνει εκεί ένα ρουλεμάν χωρίς την χρήση κόλλας; Ειδικά σε αυτά τα μεταλλικά tail case, απορώ γιατί δεν το κάνανε. Με εποξειδική είχα βάλει και εγώ ένα, αλλά δεν κράτησε. Επίσης, η εποδειξική, επειδή φτιάχνει κάτι σα φωλιά σε εκείνο το σημείο για να κρατάει το ρουλεμάν στην θέση του, μειώνει την διαδρομή που μπορεί να κάνει το Pitch slider. Δηλαδή σε τέρμα rudder, υπάρχει περίπτωση να χτυπάει πάνω στο ρουλεμάν ή την κόλλα. Εμένα ερχότανε ίσα - ίσα, και μάλιστα δεν αποκλείω να έβρισκε κιόλας.
Ενώ στην άλλη, την εξωτερική πλευρά η συνεισφρορά του ρουλεμάν είναι σαφώς μικρότερη, αλλά μπαίνει χωρίς καμιά μετατροπή. Να πληρώσεις 100 ευρώ για να έχεις ουρά τσίλικη, και μετά να αναγκαστείς να βάλεις κόλλες; Μήπως γίνεται αλλιώς; Κουφό μου φαίνεται να έχουν προβλέψει από την KDE τρίτο ρουλεμάν, αλλά να μην έχουν προβλέψει πως να κρατηθεί στην θέση του. Με κόλλα άμα ήταν όλοι μπορούμε να το βάλουμε, ακόμα και στο πλαστικό. Εκτός εάν όλο το θέμα είναι ότι δίνουν και ένα έξτρα ρουλεμάν, που πολλοί μπορεί να μην έχουν βρει από αλλού, και σου λέει μετά ότι θέλεις κάντο, εμείς στο δώσαμε... Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Παρασκευή, 10 Μαΐ 2013, 23:16:11 Οχι το τριτο ρουλεμαν της KDE μπαινει αριστερα. Εγω το εβαλα δεξια και δεν ειναι της KDE το τριτο.
Βασικα και η KDE λεει οτι αν θελεις το αγοραζεις και το βαζεις αριστερα. Ολα τα μεταλλικα case εχουν μονο δυο ρουλεμαν απλα ειναι τα σωστα, δηλαδη αυτα που επρεπε να ειχε το 130 απο την αρχη. Μπορεις να παρεις σκετα τα ρουλεμαν της KDE και να τα βαλεις στο μαμα πλαστικο case η να παρεις boca bearings. Αυτο κανουν οι περισσοτεροι. Εγω το τριτο το εβαλα εξτρα, ουσιαστικα ουτε στο μαμα case θελει τριτο αν βαλεις καλα ρουλεμαν. Εχει χωρο αρκετο το case της KDE και δεν βρισκει η χανει σε διαδρομη το slider, το εχω παει μεχρι 120 στο travel adjust. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Παρασκευή, 10 Μαΐ 2013, 23:41:11 Οχι το τριτο ρουλεμαν της KDE μπαινει αριστερα. Εγω το εβαλα δεξια και δεν ειναι της KDE το τριτο. Βασικα και η KDE λεει οτι αν θελεις το αγοραζεις και το βαζεις αριστερα. Ολα τα μεταλλικα case εχουν μονο δυο ρουλεμαν απλα ειναι τα σωστα, δηλαδη αυτα που επρεπε να ειχε το 130 απο την αρχη. Μπορεις να παρεις σκετα τα ρουλεμαν της KDE και να τα βαλεις στο μαμα πλαστικο case η να παρεις boca bearings. Αυτο κανουν οι περισσοτεροι. Εγω το τριτο το εβαλα εξτρα, ουσιαστικα ουτε στο μαμα case θελει τριτο αν βαλεις καλα ρουλεμαν. Εχει χωρο αρκετο το case της KDE και δεν βρισκει η χανει σε διαδρομη το slider, το εχω παει μεχρι 120 στο travel adjust. Λαθος δικο μου... και το τριτο προαιρετικο ρουλεμαν της KDE μπαινει αριστερα (συμφωνα με το manual της KDE) και κανονικα ολα τα ρουλεμαν τοποθετουνται με thread lock ειδικη για ρουλεμαν. Γι αυτο εχει αφησει πολυ χωρο εκει η KDE. Βασικα και το case της xtreme που ειχα ειχε πολυ χωρο και δεξια και αριστερα και εκεινο δεν ειχε φλαντζωτα ρουλεμαν αλλα κανονικα απλα ειχε καταλληλες υποδοχες για να καθονται επισης με thread lock. Στα δυο ρουλεμαν εχω βαλει thread lock και αλλωστε αυτα σφηνωνουν ετσι οπως μπαινουν, στο τριτο εβαλα κολλα γιατι το thread lock που εχω ειναι για βιδες και οχι για ρουλεμαν, δεν ειναι πολυ δυνατο να κρατησει το ρουλεμαν εκει στη θεση του. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Σάββατο, 11 Μαΐ 2013, 01:29:53 Οχι το τριτο ρουλεμαν της KDE μπαινει αριστερα. Εγω το εβαλα δεξια και δεν ειναι της KDE το τριτο. Βασικα και η KDE λεει οτι αν θελεις το αγοραζεις και το βαζεις αριστερα. Ολα τα μεταλλικα case εχουν μονο δυο ρουλεμαν απλα ειναι τα σωστα, δηλαδη αυτα που επρεπε να ειχε το 130 απο την αρχη. Μπορεις να παρεις σκετα τα ρουλεμαν της KDE και να τα βαλεις στο μαμα πλαστικο case η να παρεις boca bearings. Αυτο κανουν οι περισσοτεροι. Εγω το τριτο το εβαλα εξτρα, ουσιαστικα ουτε στο μαμα case θελει τριτο αν βαλεις καλα ρουλεμαν. Εχει χωρο αρκετο το case της KDE και δεν βρισκει η χανει σε διαδρομη το slider, το εχω παει μεχρι 120 στο travel adjust. Λαθος... και το τριτο προαιρετικο ρουλεμαν της KDE μπαινει αριστερα και κανονικα ολα τα ρουλεμαν τοποθετουνται με thread lock ειδικη για ρουλεμαν. Γι αυτο εχει αφησει πολυ χωρο εκει η KDE. Βασικα και το case της xtreme που ειχα ειχε πολυ χωρο και δεξια και αριστερα και εκεινο δεν ειχε φλαντζωτα ρουλεμαν αλλα κανονικα απλα ειχε καταλληλες υποδοχες για να καθονται επισης με thread lock. Στα δυο ρουλεμαν εχω βαλει thread lock και αλλωστε αυτα σφηνωνουν ετσι οπως μπαινουν, στο τριτο εβαλα κολλα γιατι το thread lock που εχω ειναι για βιδες και οχι για ρουλεμαν, δεν ειναι πολυ δυνατο να κρατησει το ρουλεμαν εκει στη θεση του. Τελικά όπου και να βάλεις το έξτρα ρουλεμάν, σωστός είσαι: http://www.helifreak.com/showthread.php?t=466512 Ορίστε, εδώ γράφουν ότι μπορείς να βάλεις 2,3 ή ακόμα και 4 ρουλεμάν. Η σωστότερη προσέγγιση είναι αυτή που είπε ο markosgt, ότι άμα τα δύο φλατζωτά ρουλεμάν είναι καλά, πρακτικά δεν χρειάζεσαι άλλα. Αν θες να βάλεις και τρίτο, τότε αυτό που μπαίνει στην αριστερή πλευρά (όπως κοιτάμε από την ουρά), είναι η πιο εύκολη λύση, ενώ το άλλο που μπαίνει δεξιά, κοντά στο pitch sliver, είναι πιο χρήσιμο μεν, αλλά πιο δύσκολο δε στην τοποθέτηση. Για thread lock, δεν το είχα σκεφτεί... ωραία λύση. Εγώ έχω το πλαστικό tail case και δεν πήγε το μυαλό μου σε thread lock, όμως για τα μεταλλικά tail case, λογικά πρέπει να δουλεύει καλά. Αρκεί να μην πάει σε λάθος σημείο... Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Παρασκευή, 17 Μαΐ 2013, 18:56:19 Ηρθε και η DFC. Ηθελε ρυθμισμα το swashplate γιατι ειχε tracking και εβγαζε πολυ wobble. Και ενα κλικ κατεβασμα το gain
του κυκλικου (στο -3) γιατι ειναι πολυ "σφιχτη". Το 130Χ εχει ξεπερασει πλεον το επιπεδο που περιμενα οτι μπορουσε να πεταξει. Τα Lynx blades και main (bullets) και tail ειναι απιστευτα... τα συνιστω ανεπιφυλακτα, κανει hover μονο του. H DFC ειναι πιο αποτομη στο κυκλικο, δεν εχει καθολου τζογους και καθολου κραδασμο. (http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/BDFC1.jpg) (http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/BDFC2.jpg) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Παρασκευή, 17 Μαΐ 2013, 18:58:25 Και δυο φωτο που εφτιαξα και ανεβασα στο "Sick images of 130X" στο helifreak.
(http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/B130XFULLMETALs.jpg) O Stark θελει να μου χαλασει την ουρα που με τοσο κοπο και κοστος εφτιαξα... >:( (http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/B130XFULLMETAL1s.jpg) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Παρασκευή, 17 Μαΐ 2013, 21:23:33 Είναι ένα ελικόπτερο που γίνεται εκτός από καλύτερο, και απίστευτα όμορφο. Μπιμπελό... Έχω δει πολλά, και όλα έχουν το κάτι άλλο πάνω τους, όταν τους κάνεις τέτοιες αναβαθμίσεις. Καλές πτήσεις...
Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Heli.Maniac στις Παρασκευή, 17 Μαΐ 2013, 23:33:04 Sorry αν με αυτη την ερώτηση ειμαι εκτος θέματος, αλλα μήπως εχει κανεις ιδέα αν η BLADE εφτιαξε το θεμα με τα servo που καιγονται? Μόλις μου κάηκε το ένα στον αέρα με αποτέλεσμα μια ελαφριά πτωση και καλό είναι να τα αλλάξω και τα τρια αν η blade εχει φτιαξει το πρόβλημα.
Επίσης, τώρα που τα DS35 έχουν προβλήματα, τι servo αξίζει να του φορέσω στην ουρά όταν τα παίξει το μαμά? Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Παρασκευή, 17 Μαΐ 2013, 23:47:42 Sorry αν με αυτη την ερώτηση ειμαι εκτος θέματος, αλλα μήπως εχει κανεις ιδέα αν η BLADE εφτιαξε το θεμα με τα servo που καιγονται? Μόλις μου κάηκε το ένα στον αέρα με αποτέλεσμα μια ελαφριά πτωση και καλό είναι να τα αλλάξω και τα τρια αν η blade εχει φτιαξει το πρόβλημα. Επίσης, τώρα που τα DS35 έχουν προβλήματα, τι servo αξίζει να του φορέσω στην ουρά όταν τα παίξει το μαμά? Για τα σερβο που καιγονται δεν εχω ιδεα, για το σερβο ουρας διαβαζοντας σε διαφορα φορουμ παρηγγειλα το σερβο της walkera wk-03-4. Το εχουν δοκιμασει καποιοι και λενε οτι ειναι καλο αλλα αν δεν μου ερθει να το δω κι εγω δεν μπορω να σου πω σιγουρα. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το στοκ αλλα ειπα να δοκιμασω κι αυτο. Οταν το δοκιμασω θα ποσταρω εδω. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Παρασκευή, 17 Μαΐ 2013, 23:48:44 Είναι ένα ελικόπτερο που γίνεται εκτός από καλύτερο, και απίστευτα όμορφο. Μπιμπελό... Έχω δει πολλά, και όλα έχουν το κάτι άλλο πάνω τους, όταν τους κάνεις τέτοιες αναβαθμίσεις. Καλές πτήσεις... Ευχαριστω φιλε μου, επισης. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Σάββατο, 18 Μαΐ 2013, 00:19:31 Sorry αν με αυτη την ερώτηση ειμαι εκτος θέματος, αλλα μήπως εχει κανεις ιδέα αν η BLADE εφτιαξε το θεμα με τα servo που καιγονται? Μόλις μου κάηκε το ένα στον αέρα με αποτέλεσμα μια ελαφριά πτωση και καλό είναι να τα αλλάξω και τα τρια αν η blade εχει φτιαξει το πρόβλημα. Επίσης, τώρα που τα DS35 έχουν προβλήματα, τι servo αξίζει να του φορέσω στην ουρά όταν τα παίξει το μαμά? Για τα σερβο που καιγονται δεν εχω ιδεα, για το σερβο ουρας διαβαζοντας σε διαφορα φορουμ παρηγγειλα το σερβο της walkera wk-03-4. Το εχουν δοκιμασει καποιοι και λενε οτι ειναι καλο αλλα αν δεν μου ερθει να το δω κι εγω δεν μπορω να σου πω σιγουρα. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το στοκ αλλα ειπα να δοκιμασω κι αυτο. Οταν το δοκιμασω θα ποσταρω εδω. To servo της Walkera σημειώνεται στα κατάστοιχα, για αγορά όταν χρειαστεί. Πολύ καλή επισήμανση. Τώρα για τα σέρβο της e-flight. Αυτό που έχει γίνει γνωστό, είναι ότι αλλάξανε την θέση του FET (ή κάποιου ηλεκτρονικού εξαρτήματος τέλος πάντων), που ερχόταν πάρα πολύ κοντά στο A γρανάζι. Επειδή η παραγωγή ήταν μικρή, τοποθετούσαν μόνον ένα τέτοιο σέρβο ανά ελικόπτερο, μόνον στο σημείο που πονάει το ελικόπτερο. Τώρα βέβαια, μου φαίνεται τρελό να διατηρούν δύο γραμμές παραγωγής, μία για τα έτσι σέρβο και μία για τα γιουβέτσι σέρβο. Δυστυχώς όμως η αλλαγή θέσης του FET, δεν απαντά επί της ουσίας στο ερώτημά σου, διότι κανείς δεν ξέρει αν τα νέα σέρβο καίγονται αραιώτερα. Μάλιστα, έχω παρατηρήσει ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των δικών μου καμμένων σέρβο, τα έχει τινάξει το μοτεράκι. Συνεπώς, ότι άλλαγές και να κάνανε στην πλακέτα, μάλλον δεν έχουν επίδραση στην μακροζωία των σέρβο. Αν βρίσκαμε μια πηγή από τέτοια μοτεράκια τουλάχιστον... Αλλάζουν πολύ εύκολα. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: kdrak στις Δευτέρα, 20 Μαΐ 2013, 11:54:36 Εμένα κλασικά μου έχει καεί το elevator servo λόγω του μεταλλικού γραναζιού και το νέο που έβαλα έχει μετατοπισμένη την θέση του FET έτσι ώστε να μην έχει πρόβλημα.
Τώρα δεν μου έχει καεί κανένα άλλο servo πλην του elevator που ανέφερα . Σε πτώση μου έχει φύγει ένα μικρό μεταλλικό καπάκι στην κορυφή του servo που όμως χωρίς αυτό το καπάκι φεύγει από την θέση του ο άξονας και δεν μπορεί το μοτέρ να γυρίσει το δεύτερο γρανάζι. Δεν μπορούσα να το διορθώσω με κάποιον τρόπο και αγόρασα άλλο servo. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Δευτέρα, 20 Μαΐ 2013, 16:23:00 Εμένα κλασικά μου έχει καεί το elevator servo λόγω του μεταλλικού γραναζιού και το νέο που έβαλα έχει μετατοπισμένη την θέση του FET έτσι ώστε να μην έχει πρόβλημα. Τώρα δεν μου έχει καεί κανένα άλλο servo πλην του elevator που ανέφερα . Σε πτώση μου έχει φύγει ένα μικρό μεταλλικό καπάκι στην κορυφή του servo που όμως χωρίς αυτό το καπάκι φεύγει από την θέση του ο άξονας και δεν μπορεί το μοτέρ να γυρίσει το δεύτερο γρανάζι. Δεν μπορούσα να το διορθώσω με κάποιον τρόπο και αγόρασα άλλο servo. Άσε, και εγώ από εχθές, πάλι με καμένα σέρβο είμαι, όχι το μπροστινό, αλλά το αριστερό όπως κοιτάμε το ελικόπτερο από την ουρά. Δοκίμασα το μοτέρ ξέχωρα και είδα ότι δουλεύει, αλλά σε δύο πλακέτες που είχα διαθέσιμες, όταν το κόλλαγα, δεν δούλευε. Αν στην θέση του έβαζα ένα από τα άλλα σέρβο, τότε δούλευε κανονικά, οπότε δεν είναι πρόβλημα την κεντρικής πλακέτας. Επίσης τα καλώδια είναι μια χαρά... Τέλος πάντων, παράγγειλα ένα καινούργιο που θα μου έρθει αύριο... Δεν είναι πράμα όμως αυτό. Μισή ώρα έφαγα μόνον για να καθαρίσω τα χώματα από πάνω του, γιατί φυτεύτηκε σε οργωμένο χωράφι από αρκετά ψηλά. Θα έπρεπε να έχουν φτιάξει τόσο καιρό σέρβο που να είναι πιο αξιόπιστα. Σκέφτομαι να το παροπλίσω, αν και δεν το θέλω καθόλου. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τρίτη, 28 Μαΐ 2013, 14:19:03 Τελειωσα με τις αναβαθμισεις στο 130Χ, ηρθαν και οι τελευταιες. Τωρα αν αυτες οι αναβαθμισεις αξιζουν η δεν αξιζουν τα χρηματα εγω θα ελεγα οχι δεν αξιζουν, εκτος απο καποιες στην ουρα,
οι υπολοιπες ειναι καθαρα θεμα προσωπικης επιλογης αν τις βαλει καποιος. Ηρθε και το σερβο της walkera wk-03-4 το οποιο δεν το εχω δοκιμασει εξω. Εδω στο σπιτι φαινεται αρκετα καλο, μενει να δω αν κραταει καλα και ποσο καιρο θα δουλεψει. Εχω παραγγειλει αλλα δυο απο hobbyking να δοκιμασω αρκετα οικονομικα και καλα οπως λενε σε αλλα φορουμ. Το σερβο της walkera με εκανε ευτυχισμενο οταν ειδα οτι δεν εχει καθολου τζογο, μηδεν, τιποτα. Μαζι με τα μεταλλακια στην ουρα ο τζογος στο slider ειναι ανυπαρκτος. Επισης το walkera δεν εχει καθολου stopping bounce σταματαει καρφι, μου θυμιζει το 500αρι χωρις να υπερβαλλω. Εφτιαξα μονος μου και καρμπονοντιζα η οποια παρολο που δεν ακουμπαει πουθενα δεν κουνιεται καθολου. Για το σερβο εβαλα το horn απο το ds35 με τις 3 τρυπες και το εβαλα στην μεσαια. Μενει μονο να το πιεσω λιγο στην αλανα, αν και λενε οτι ειναι καπου αναμεσα στο στοκ και στο ds35. Ξεχασα να πω οτι μου καηκε κι εμενα ενα σερβο κυκλικου αλλα μαλλον εφταιγα εγω ( :idiot2:) γιατι του εριξα με το σπρει που πηρα και μετα το πεταξα στο καπακι. Οταν το κατεβασα και εβαλα hold αρχισε το καπνισμα. (http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/130xxx2.jpg) (http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/130xxx1.jpg) (http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/130xxx3.jpg) (http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/130xxx4.jpg) (http://i1135.photobucket.com/albums/m632/markosgt/Blade%20130X/130xxx5.jpg) Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: Fer De Lance στις Τρίτη, 28 Μαΐ 2013, 23:02:07 Κούκλα... Πολύ ωραίο...
Επί της ευκαιρίας, τι λέτε για αυτό το σέρβο για ουρά; http://www.horizonhobby.com/products/3-5g-digital-servo-EFLR7100?showRatingsReviews=true Αν κάποιος το δοκιμάσει, ας μας πει τι λέει. Τίτλος: Απ: Βελτιώνοντας το 130Χ Αποστολή από: markosgt στις Τετάρτη, 29 Μαΐ 2013, 01:56:36 Κούκλα... Πολύ ωραίο... Επί της ευκαιρίας, τι λέτε για αυτό το σέρβο για ουρά; http://www.horizonhobby.com/products/3-5g-digital-servo-EFLR7100?showRatingsReviews=true Αν κάποιος το δοκιμάσει, ας μας πει τι λέει. http://www.helifreak.com/showthread.php?t=528565 |