Καλησπέρα!
Ανάψανε τα αίματα βλέπω.....

Υπάρχουν αρκετές διάφορες ανάμεσα στα δυο είδη τις ιδίας κατηγορίας, ΔΕΝ είναι τόσο σημαντικές όμως!
Η κυριότερη διαφορά δεν αφορά την ευστάθεια (αναφέρθηκε παραπάνω) διότι αυτή μπορεί να ρυθμιστεί με άπυρους τρόπους σε οπουδήποτε ελικόπτερο!Η διαφορά είναι στο πόσο θετικά και με πόση ακρίβεια μεταφέρονται οι εντολές του χείριστη στο στροφείο και η ικανότητα αυτού να τις αποδώσει στην πτήση! Στα ελικόπτερα πλαστικών μερών οι ανοχές, ελαστικότητα και οι τζόγοι είναι σχετικά εντονότεροι συγκριτικά με αυτών των μεταλλικών μερών. Ενα πτητικό σύνολο είναι σχεδιασμένο να δέχεται συγκεκριμένες φορτίσεις και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Λογικό είναι το συμπέρασμα ότι τα μεταλλικά μέρη έναντι των πλαστικών υπερτερούν. Εδώ όμως τίθεται το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο καθένας στον εαυτό του: Ποίες είναι οι χειριστικές μου δυνατότητες και που θέλω (Πραγματικά) να φτάσω....?
Το πρόβλημα της μοντελιστικης μας κοινότητάς είναι ότι όλοι επιλέγουμε μοντέλα βασιζόμενοι στα trends της εποχής και όχι με βάση τις ανάγκες μας και κυρίως τις δυνατότητες τις τσέπης μας.
Πτητικά τώρα, η ποιότητα και η απόδοση στη πτήση κάθε μοντέλου είναι μια συνάρτηση του σχεδιασμού (στροφείο, σχέσεις κ.λ.π.), τιμής και ακριβείας των μερών.
π.χ: Belt CP = Πτητικά άρτιο
Ακρίβεια καλή
Τιμή πολύ καλή
Εμπειρικά μιλώντας και σαν κάτοχος BLADE 400, Belt CP, Furion 450 και T-Rex 500 η άποψη μου είναι οτι αποδοτικότερο όλων είναι το BLADE λόγο του ότι πληρεί τα δικά μου προσωπικά κριτήρια και με την δυνατότερη χαμηλή τιμή.
Παρακάτω σας παραθέτω 3 δικά μου videos για να βγάλετε εσείς το δικά σας συμπεράσματα.

Απόστολος