|
|
|
3DJunk
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 9 Απρ 2009, 17:34:31 » |
|
Ναι.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
3DJunk
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 9 Απρ 2009, 18:02:13 » |
|
Ο πομπος εκπεμπει σε μια συγκεκριμενη συχνοτητα η οποια καθοριζεται ειτε μεσω του κρυσταλου ειτε μεσω ηλεκτρονικου συστηματος Syntesizer. O δεκτης διαθετει ηλεκτρονικο συστημα PLL (Phase Locked Loop) και κλειδωνει στο πιο δυνατο σημα που διαβαζει ανεξαρτητως του αν προερχεται απο module με κρυσταλο ή synthesized.
Η διαδιασία κλειδώματος περιγραφεται στο manual του δεκτη σου. Πρεπει να ανοιξεις τον πομπο σου και να τον τοποθετησεις σε αποσταση 2-5 μετρων απο το δεκτη (ιδανικα στο σπιτι και οχι στο μοντελοδρομιο). Σε συνεχεια με το δεκτη στο ρευμα πιεζεις με ενα κατσαβιδακι το κουμπακι που εχει επανω μεχρι να αναψει το λαμπακι σταθερα. Απο εκει και μετα ο δεκτης σου εχει κλειδωσει στη συχνοτητα του πομπου σου.
Νικος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
3DJunk
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 9 Απρ 2009, 18:22:52 » |
|
Το Module είναι στην ίδια μπαντα με το δέκτη??? Πρέπει να ανήκουν στην ίδια.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
kkokkiss
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 9 Απρ 2009, 18:26:23 » |
|
ναι nikola και τα 2 είναι στα 35 mhz
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Dimitris76
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 9 Απρ 2009, 18:28:45 » |
|
Από το manual του δικού μου JR RS77S
Setting the frequency on a JR PPL Synthesized Receiver: You can set the frequency in the receiver by following these instructions: • Plug a battery into the RS77S receiver and turn power on. • Turn on the transmitter and place it 1 metre from the receiver. • Press and hold down the “SCAN” button on the end of the receiver for more than 2 seconds. • Release the “SCAN” button for 2-3 seconds, then press the “SCAN” button again for ½-1 second. • The LED will flash on and off quickly during the scanning process and once this process is completed the LED will stay solidly lit. If the LED flashes slowly then there has been a problem with the scanning procedure and you should repeat the procedure after checking that the receiver battery has sufficient voltage and that there are not any other transmitters in the close vicinity of your receiver.
Εννοείται ότι δέκτης και το μόντουλ του πομπού ότι πρέπει να είνια στην ίδια μπάντα (35/40/50/72 Mhz)!
Δημήτρης
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
3DJunk
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 9 Απρ 2009, 18:30:46 » |
|
1) Ανοιγουμε τον πομπο
2) Ανοιγουμε το διακοπτη του δεκτη
3) Πιεζουμε το κουμπακι του δεκτη για μερικα δευτερολεπτα και το αφηνουμε
4) Πριν κλειδωσει αρχισει και αναβοσβηνει
5) Στη συνεχεια παραμενει διαρκως αναμενο
6) Ο δεκτης εχει πλεον κλειδωσει
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Dimitris76
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 9 Απρ 2009, 18:32:07 » |
|
Η διαδικασία είναι διαφορετική! Από το manual του δικού μου JR RS77S
Setting the frequency on a JR PPL Synthesized Receiver: You can set the frequency in the receiver by following these instructions: • Plug a battery into the RS77S receiver and turn power on. • Turn on the transmitter and place it 1 metre from the receiver. • Press and hold down the “SCAN” button on the end of the receiver for more than 2 seconds. • Release the “SCAN” button for 2-3 seconds, then press the “SCAN” button again for ½-1 second. • The LED will flash on and off quickly during the scanning process and once this process is completed the LED will stay solidly lit. If the LED flashes slowly then there has been a problem with the scanning procedure and you should repeat the procedure after checking that the receiver battery has sufficient voltage and that there are not any other transmitters in the close vicinity of your receiver.
Εννοείται ότι δέκτης και το μόντουλ του πομπού ότι πρέπει να είνια στην ίδια μπάντα (35/40/50/72 Mhz)!
Δημήτρης
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
3DJunk
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 9 Απρ 2009, 18:34:38 » |
|
Εχεις δικιο μου διεφυγε αυτο το σημειο...δε μπορω να τα θυμαμαι ολα απεξω...
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Dimitris76
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 9 Απρ 2009, 18:48:20 » |
|
Νικόλα,
apropo JR modules στα 35 Mhz - έχεις το TJ-35 πάνω στο πομπό σου?
Δημήτρης
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
Dimitris76
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 9 Απρ 2009, 19:01:09 » |
|
Όχι - εκτός εάν επαναλάβεις την διαδικασία συντονισμού! Γι'αυτό είναι και τόσο περίπλοκη - ώστε να μην μπορεί να εκτελεστεί κατά λάθος! κκοκκιςς, Θα μου κάνεις και εμένα τώρα μια "εξυπηρέτηση"? θέλω να μετρήσεις με μια μεζούρα το μήκος της (πλήρως εκπτυγμένης) κεραίας του πομπού JR 9X II με ακρίβεια και να μου πείς πόσο είναι. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων! Δημήτρης
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
kkokkiss
Aeromodeller Jr. member