|
tsuskas
|
 |
« στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 12:29:15 » |
|
θα ηθελα να μαθω ποσα γυροσκοπια χρειαζονται για να κανω ευκολο hover  και πως ρυθμιζονται ..αν καποιος το εχει κανει θα ηθελα την βοηθεια του
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΘΑΨΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΖΟΥΣΑ ΜΕ ΕΘΑΒΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
SY7 AJQ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΙΑΙΑ
|
|
|
panosla
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
Επί πτυχίο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 13:37:33 » |
|
Κατα κανόνα 3. Ένα για elevator, ένα για rudder και ένα για aileron, εάν είναι συνδεμένα στο ίδιο κανάλι με Y harness, διαφορετικά θα χρειαστείς δύο. Για την ρύθμιση θα δεις το manual
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
tsuskas
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 13:52:04 » |
|
δηλαδη αν εχω 2 aileron σερβο σε 2 καναλια θα χρειαστω 2 γυροσκοπια? και πως πρεπει να τα ρυθμισω τι ρευματα πρεπει να δωσω λιγο πιο κατατοπιστικα αν θα μπορουσατε και τι ρυθμισεις πρεπει να κανω? Σκοπευω να χρησιμοποιησω το GY401
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΘΑΨΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΖΟΥΣΑ ΜΕ ΕΘΑΒΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
|
|
|
panosla
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 14:17:15 » |
|
δηλαδη αν εχω 2 aileron σερβο σε 2 καναλια θα χρειαστω 2 γυροσκοπια
τότε θα χρειαστείς 2 για aileron και άλλα δυο για rudder,elevator, σύνολο δηλαδή 4. Για την χρήση που τα θές ,μάλλον , τέσσερα 401 είναι υπερβολή και πανάκριβα. Θα χρειαστείς και δέκτη με 4 επιπλέον κανάλια από αυτά που έχεις τωρα. Θα δημιουργήσεις περισσότερα προβληματα απ'όσα θα λύσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις 4 * http://www.hobby-shop.gr/cscart/index.php?target=products&product_id=248 . Για να δείς την λογική της ρύθμισης δεν το βιντεάκι http://www.youtube.com/watch?v=1_Eh3pMC-1o&feature=channel_page. Για παραπάνω πληροφορίες πάνω στη ρύθμιση διάβασε τα αντιστοιχα θέματα στις κατηγορίες των ελικοπτέρων.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
tsuskas
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 14:20:16 » |
|
Σε ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σου Εχω ενα EDGE540t 50cc και σκοπευω να τα βαλω εκει
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
TOLIS
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 15:15:32 » |
|
βαλε πολλες ωρες στον εξομειωτη και το χοβερ θα ερθει μονο του, ειδικα με τοσο μεγαλο μοντελο που εχει μεγαλυτερη αδρανεια θα ειναι ευκολο.... ακουσε με και δεν θα χασεις...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
cogito ergo sum....
|
|
|
|
MarD
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 15:45:46 » |
|
Συστήνω να μην πάρεις το Esky Gyro. Εκτός του ότι δεν μπορείς να το απενεργοποιήσεις εν' πτήση, ακούγεται πως καίγεται σχετικά εύκολα. Εγώ το έχω χρησιμοποιήσει σε Formosa II στο rudder με πολύ καλά αποτελέσματα αλλά χωρίς φόβο, αφού και να έχανα το rudder θα εξακολουθούσα να ελέγχω το μοντέλο με ailerons και elevator. Εξάλλου αυτό που θέλει ένα αεροπλάνο είναι απλά και μόνο η απενεργοποίηση και ή επανενεργοποίηση εν' πτήση. Κατά τ' άλλα ακόμα και τα piezo gyro κάνουν μια χαρά δουλειά στα αεροπλάνα.
Πάντως συμφωνώ με τον Τόλη. Με ένα τέτοιο αεροπλάνο μπορείς να τα καταφέρεις σχετικά εύκολα μετά από εξάσκηση σε simulator.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.” - Igor Sikorsky http://www.coolmodels.gr
|
|
|
|
tsuskas
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 17:00:13 » |
|
θελω να μαθω πως θα τα τοποθετησω  αν θα χρειαστει να κανω καποιες μιξεις?? και τι θα ηταν καλυτερο ενα ΗΗ η ενα απλο γυροσκοπιο ??
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
3DJunk
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 19:37:44 » |
|
Καλησπερα,
Ο πειραματισμος δε βλαπτει αλλα η χρηση gyro για αιωρηση ειναι πλεον παροχημενη μεθοδος κατα τη γνωμη μου. Χρησιμοποιηθηκε για πρωτη φορα καπου στη 10ετια του 90 στα TOC. Επισης τοτε χρησιμοποιουσαν και μεταβλητο βαρος εντος της ατρακτου.
Πλεον τα περισσοτερα μοντελα ειναι παναλαφρα και καλοσχεδιασμενα και οι κινητηρες παναλαφροι, οποιαδηποτε εκτροπη διορθωνεται με ενα click στον κινητηρα, επισης τα servo ειναι πολυ γρηγορα.
Συμβουλη (αν θελεις την ακους) επειδη προσωπικα θεωρω το hover απο τα πιο απλα πραγματα στην ΤΚ πτηση (οταν με το καλο εξασκηθεις θα το συνειδητοποιησεις κι εσυ), σου προτεινω να μη μαθεις με gyro γιατι θα μαθεις "στραβα" και πανω απ'ολα οχι με μοντελο στα 50cc.
Παρε κατι σε ηλεκτρικο depron ή ξύλο ή ακόμα ενα 40αρι τυπου Madness, Flip κτλ και βαλε μερικα γαλονια καυσιμο.
Φιλικα, Νικος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
tsuskas
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 28 Μαρ 2009, 12:16:03 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
panosla
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 28 Μαρ 2009, 17:58:40 » |
|
Καλή επιτυχία σου εύχομαι. Περιμένουμε αποτελέσματα. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
tsuskas
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 28 Μαρ 2009, 21:17:17 » |
|
λοιπον παιδια πληρης αποτυχια ουτε απογειωση δεν καταφερα να κανω .....κατα την τροχοδρομηση μου εφευγε δεξια και εκανε σβουρες γυρω γυρω μαλλον υποθετω θα φταινε το γυροσκοπια που δεν ειναι HEADING HOLD αν καποιος εχει τοποθετησει ας ριξει τα μουτρα του και ας μας πει πως το εκανε...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Serafim
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 28 Μαρ 2009, 21:51:10 » |
|
Καλησπέρα
Δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει ότι δεν είναι heading hold τα γυροσκόπια, κάποτε που είχα βάλει ένα γυροσκόπιο στο rudder δεν ήταν heading hold και έκανε την δουλειά του κανονικά (δεν το είχα για 3d).
Φαντάζομαι ότι είναι κάποιο πρόβλημα στην ρύθμιση. Το τσέκαρες με το χέρι ότι διορθώνει προς την μεριά που πρέπει? Πιστεύω ότι είναι θέμα ανάποδης διόρθωσης.
Σεραφείμ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
There is no greater force in the world than wrong rudder
|
|
|
|
tsuskas
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 28 Μαρ 2009, 21:55:46 » |
|
εννοεις να το κανω reverse ?γιατι μολις επιανε καποια ταχυτητα στην τροχοδρομηση εστριβε απο μονο του
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Serafim
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 28 Μαρ 2009, 22:07:02 » |
|
Το γυροσκόπιο έχει την εξής λειτουργία: στον άξονα που λειτουργει προσπαθεί να αντισταθμίσει οποιαδήποτε μετατόπιση δίνοντας στο αντίστοιχο πηδάλιο αντίθετη κίνηση. Αυτό που πρέπει να τσεκάρεις είναι:
Με ανοιχτό πομπό και δέκτη βάζεις την άτρακτο στο έδαφος και πιάνεις την άτρακτο από το πίσω μέρος και της κάνεις απότομες κινήσεις προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Θα πρέπει να βλέπεις το rudder να κινείται μόνο του προς την κατεύθυνση που θα έπρεπε να κινηθεί για να αντισταθμίσει την κίνηση που του κάνεις με το χέρι. Αν δεν την κάνει τότε κάτι δεν πάει καλά. Ή θέλει reverse ή δεν έχεις βάλει καλά στον άξονα που πρέπει το γυροσκόπιο.
Το ίδιο κάνεις και για να ελέγξεις το άλλο gyro στο elevator, με κίνηση της ατράκτου πάνω-κάτω.
Σεραφείμ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
There is no greater force in the world than wrong rudder
|
|
|