Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.687 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 20:24:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 20:24:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Bocian
    [Σήμερα στις 19:19]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:26]

από AKISSSS
    [Σήμερα στις 13:15]

από spirost
    [Χθες στις 22:56]

[Χθες στις 09:28]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309687
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 1070
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 47
    Συνολικά: 48
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 12     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Παρασκευη καυσιμου και επιπτωσεις απο τη χρηση του στους τωρινους κινητηρες  (Αναγνώστηκε 45022 φορές)
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« στις: Πέμπτη, 19 Μαρ 2009, 22:03:59 »

Με την αυξηση της τιμης του καυσιμου, σιγουρα πολλοι αλλοι μαζι με 'μενα θα σκεφτωνται την παρασκευη "σπιτικου" καυσιμου. Διαβαζωντας προσεχτικα το κεφαλαιο καυσιμα του Jkon, προεκιψαν καποια ερωτηματα.

1. Ποσο ευκολο ειναι να βρεθουν στην Ελληνικη αγορα τα συστατικα στην καθαροτητα και την μορφη που χρειαζεται;

2. Η παρασκευη καυσιμου απο το μεσο μοντελιστη που δεν εχει τρομερες γνωσεις θα δωσει λυση 'η' θα προσθεσει ενα ακομα προβλημα;

3. Οι τωρινοι κινητηρες με την εξελιξη που εχουν δεχτει, ποσο καλα θα λειτουργισουν με ενα σπιτικο καυσιμο;

4. Η ερωτηση 3, αλλα ιδικα για τους ελικοπτερικους κινητηρες με ελατηριο.

Οι γνωστες επι του θεματος και οι "παλιοι" που εζησαν απο κοντα την εποχη του σπιτικου καυσιμου ας καταθεσουν την αποψη τους σε εμας τους νεωτερους.
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 19 Μαρ 2009, 22:26:27 »

Xωρις παρεξηγηση αλλα ειλικρινα ντρεπομαι που για να κανω το χομπυ μου πρεπει να δινω τρελλα λεφτα λυπαμαι α και δεν ειναι προσωπικη μομφη σε κανενα απλα αγανακτηση
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 19 Μαρ 2009, 22:34:37 »

Xωρις παρεξηγηση αλλα ειλικρινα ντρεπομαι που για να κανω το χομπυ μου πρεπει να δινω τρελλα λεφτα λυπαμαι α και δεν ειναι προσωπικη μομφη σε κανενα απλα αγανακτηση

Kαι ΄γω αγανακτισμενος ειμαι φιλε Hobbitakos, και επιδη ειμαι εραστης του θερμικου κινητηρα η (ηλεκτροκινηση δεν αποτελει για 'μενα λυση, παρα μονο αναγκης),
    ψαχνω καποια λυση.
    Καταγράφηκε

Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 19 Μαρ 2009, 23:02:29 »

Kαταλαβαινω οτι πρεπει να βγαλουν κερδος ναι αλλα οχι υπερογκο κερδος θυμαμαι μια καποια εποχη 27 νομζω το 25% δηλαδη ποσο επεσε το δολλαριο και πηραν την ανηφορα η ποσα εργοστασια πηγαν στην Μαλαισια τι να πω εγω αδυνατω να καταλαβω και μην μου πει κανεις οτι ηταντοσο ακριβα  πριν απο καμια δεκαετια βλεπω φιλους μου μαγαζατορες ναι που μου δινανακαυσιμα σε καλες τιμες και εχουν δεθει τα χερια τους  τι να του πω εγω μην μου το δωσεις ετσι ειδικα οταν τον ξερω 20 χρονια δεν μου παει  δεν γινεται θα το παρω και ας το πληρωσω και ας παει στην ευχη εγω πορωμενος οσο τιποτα νιτρο απο τα 7 και ειμαι 30 τι να πει και ο πιτσιρικας ενα μονο θα πω ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ πατε το νεο αιμα πισω δεν αφηνεται τα νεα παιδια να πανε μποροστα ανεφερομαι σε λιγους ειδημονες ελπιζω να το διαβασουν και να καταλαβουν

Συγνωμη για το οφ τοπικ αλλα εχω αγανακτησει   εαν δεν τεριαζει στο υφος παρακαλω οπως oi mods να με ενημερωσουν και να προβουν σε αμεση διαγραφη κανενα προβλημα απο εμενα

Δημητρη σορρυ εαν σε ενοχλει το κειμενο στιλε πμ να το σβησω ξερω οτι δεν ειναι  το πιο καταλληλο για αυτο το θεμα απλα μου βγηκε
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 19 Μαρ 2009, 23:11:39 »

Τι να πάθουν οι κινητήρες.........
    Αλλωστε πιο φθηνά θα κοστίζει, μιά αντικατάσταση μοτέρ μέσα στον χρόνο, απο ότι τά καύσιμα.. Cheesy

Το θέμα είναι άν συμφέρει οικονομικά.

75 ευρώ το ένα λίτρο νιτρομεθάνιο.
     5  ευρώ τά 3 λίτρα μεθανόλη.
    σύν ότι κοστίζει το ένα κιλό λάδι. (ότι είναι αυτό).  Ας πούμε παράδειγμα, 15 ευρώ το κιλό.

Κάνε μια σούμα με τίς αναλογίες, με 15% νίτρο, να δούμε πόσο κοστίζει το σπιτικό καύσιμο. (γαλόνι).
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 19 Μαρ 2009, 23:15:50 »

Καλησπερα.

Μαζι σας και εγω....

Εχω 3 ελικοπτερα απο τα οποια τα 2 ειναι αρκετων χρηματων (το ενα σε ΕΧ μορφη 50αρη και το αλλο σε τελευταια εκδοση WC ΕΧ 90αρη) + 3 αεροπλανα ολα σε Glow αλλα ετσι που προσπαθουν να το πασσαρουν λεω απλα ΟΧΙ.Τα βαζω στο ραφι και τα εχω μια ζωη να τα κοιταω αλλα καυσιμο 37 ευρο το γαλονι ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΠΛΑ.

Πειτε αν βρειτε τα συστατικα για να παρασκευασουμε καυσιμο ή αν καποιος που ξερει για μαζικη παραγγελεια κατευθειαν απο τον εισαγωγεα της Ευρωπης σαν ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ.Αν μαζευτουμε σαν Συλλογοι και κουνισουμε τα ευρο κανεις δεν θα πει οχι ειδικα στις μερες μας που ολοι θελουν χρημα.

Ειμαστε πολλοι και υπαρχουν κιαλλοι που ψαχνοντε και περιμενουν απο καποιον-καποιους χομπιστες γιαυτην την κινηση για να ενωθουμε και να κανουμε το χομπι μας (οχι τζαμπα) αλλα χωρις αυτην κοροιδια που κοιταν πολλοι να κανουν βγαζοντας λαυρακι στην χωρα μας που ξαφνικα ειδαν ανθιση του χομπι και κοιτανε αμεσως την αρπαχτη.
    Καταγράφηκε

newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 19 Μαρ 2009, 23:21:16 »

Μια ερώτηση για να καταλάβουμε ποιος ανεβάζει τις τιμές.
    Καύσιμο ποιος εισάγει στην Ελλάδα. Είναι ένας μεγάλος εισαγωγέας από τον οποίο αγοράζουν τα μαγαζιά και μετά πουλάνε σε εμάς ή το κάθε μαγαζί εισάγει μόνο του;
    Καταγράφηκε
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 19 Μαρ 2009, 23:29:00 »

Δεν πιστευω οτι παιζει ρολο αυτο....οποιος και να εισσαγει....σου λεει κυριε τοσο φτανει σε σενα τον μοντελιστη.Δεν σε βαζει το μαχαιρι στο λαιμο να παρεις σωνει και καλα.Τοσο εχει.ΑΝ θες περνεις.Απο εκει και περα ειναι στο χερι το δικο μας να κανουμε κατι για μας.Και να βρουμε δηλαδη ποιος το εισσαγει τι θα αλλαξει?Θα μας το δωσει ποιο φτηνα?

Κατα πασσα πιθανοτητα βεβαια μαλλον τα εισαγουνε τα μαγαζια τα οποια τα πουλανε εκτος φυσικα απο καποια μαγαζακια τα οποια περνουν απο τα μεγαλα μαγαζια μιας και δεν εχουν πολλες πωλησεις και δεν τους συμφαιρει να κανουν μαζικη παραγγελεια δικα τους.Πχ ενα μικρο μαγαζακι στην βορεια Ελλαδα σε μια μικρη πολη δεν θα παρει ποσοτητα απο δικια του εισαγωγη αλλα θα κοιταξει να παρει απο ενα μεγαλο μαγαζι καποια κιβωτια (λιγα).
    Καταγράφηκε

nitro35%
    Aeromodeller Full Member

nitro powered

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 19 Μαρ 2009, 23:34:37 »

δεν ξερω κατα ποσο ομογενοποιητε το ολο αυτο το mix.Δηλαδη νιτρο ,μεθανολη και λαδι idiot2Οι παλιοι τι λενε που ζησαν τετοιες καταστασεις?
    Καταγράφηκε

line up and hold...
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 19 Μαρ 2009, 23:41:06 »

Απο οσο βλεπω στα μπουκαλια των καυσιμων ειναι Νιτρομεθανιο (οχι σκετο νιτρο) μεθανολη και το λαδι.Ειχα την εντυπωση οτι ηταν νιτρο σκετο αλλα αν παρεις πχ μια φιαλη Coolpower θα δεις οτι λεει νιτρομεθανιο + μεθανολη και λαδι.Παλια φτιαχνανε καυσιμο απλα τωρα μπηκαν τα ελικοπτερα πολυ στο παιχνιδι και θελει το νιτρομεθανιο.Απλο καυσιμο φτιαχνουν και τωρα.Απο που αγοραζουμε το νιτρομεθανιο βρειτε και τα αλλα ειναι ποιο ευκολα λογικα.Απο εκει και περα στο νετ υπαρχουν το πως φτιαχνεις και σε τι αναλογιες.Ενας που ξερει λιγο χημεια θα βοηθησει.

Καπου το ειχα διαβασει το πως φτιαχνοντε αλλα δεν θυμαμαι που...
    Καταγράφηκε

newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 19 Μαρ 2009, 23:41:47 »

Θέλω να γνωρίζω αν εισάγει ένας "ξύπνιος" και πουλάει αρκετά πάνω από το κανονικό ή αν υπάρχουν πολλοί. Θέλω να γνωρίζω ποιος "προσπαθεί" να διώξει κόσμο από τον μοντελισμό.
    Βέβαια από την άλλη επειδή κατηγορούμε συνεχώς τα καταστήματα, μήπως η τιμή του καυσίμου όντως έχει ανέβει αρκετά;
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 00:03:08 από newbie » Καταγράφηκε
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 00:11:38 »

Τι εχει ανεβει?Απο 27 ευρο το 30% πριν τα χριστουγεννα εχει παει στα 37Ευρο το γαλονι?Αυξηση 47% περιπου?τοσο πολυ ανεβηκε?
    Δηλαδη αν αυριο ενας πει οτι υπαρχει ελλιψει νερου θα πρεπει τα περιπτερα να πουλανε 5 ευρο το μικρο μπουκαλακι το νερο?
    Οχι το λεω αυτο γιατι προσπαθουν να μας πουλησουν παραμυθι οτι και καλα εκλεισε ενα εργοστασιο παραγωγης μεθανολη στην κινα και κατι τετοια....δηλαδη 2-3 ειναι μονο τα εργοστασια στον κοσμο που παραγουν μεθανολη που εκλεισε το ενα και πηραν τοσο αυξηση?
    Μην τρελλαθουμε κιολλας...Αλλα εδω μεχρι προχθες οι τιμες ηταν οσο ελεγαν σε δολαριο τα μετετρεπαν σε ευρο...πχ λεμε τωρα παραδειγμα μια 14ΜΖ εχει 2100 δολαρια και στην Ελλαδα πωλειτε 2100 ευρο περιπου.Πανε καλα?.......εχει 2100 δολαρια δηλαδη περιπου 1600 ευρο χοντρα χοντρα...μαζι με τα μεταφορικα θα ερθει με αλλα 40 δολαρια δηλαδη 30 ευρο του τεστιν 1630 δολαρια χοντρα χοντρα.Μεχρι τα 2100 και πανω που την πουλανε εδω ειναι αλλα 500 ευρο και βαλε....γιατι εγω που ειμαι ενας απλος μισθωτος των 700 ευρο να δωσω επιπλεον 500 ευρο στον Ελληνα?Μου περισευουν και δεν το ξερω?
    Κατα τα αλλα στιρηξτε τους Ελληνες...ναι κυριε να σε στηριξω αλλα γενικα να εισαι λογικος οχι να βλεπεις πως θα τσεπωσεις τα ευρο στο μηνα επανω.Αυτα τα πραγματα θελουν βαθος χρονου να σε εμπιστευτει ο αλλος.

Μιλαω γενικα και οχι συγκεκριμενα.
    Καταγράφηκε

Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 00:20:27 »

Το θέμα είναι άν συμφέρει οικονομικά.

75 ευρώ το ένα λίτρο νιτρομεθάνιο.
     5  ευρώ τά 3 λίτρα μεθανόλη.
    σύν ότι κοστίζει το ένα κιλό λάδι. (ότι είναι αυτό).  Ας πούμε παράδειγμα, 15 ευρώ το κιλό.

Κάνε μια σούμα με τίς αναλογίες, με 15% νίτρο, να δούμε πόσο κοστίζει το σπιτικό καύσιμο. (γαλόνι).

Φιλε μου, με 75 ευρω το λιτρο το ml κοστιζει 8 λεπτα. Αρα για 150ml περιπου (χοντρικα, γιατι λογω της υπαρξης τριων συστατικων στο μιγμα η ποσοτητα ειναι λιγακι ποιο μικρη) που χρειαζεται το 1 λιτρο καυσιμο εχουμε κοστος 12 ευρω επι 3,78lit. που ειναι το γαλονι, 45,36 ευρω κοστος ΜΟΝΟ το νιτρο για ενα γαλονι καυσιμο! Απαγορευτικο κοστος!
    Ξαναλεω, ο υπολογισμος ειναι προχειρος και για την ακριβη δοσολογια θελει λιγο ψαξιμο.
    Καταγράφηκε

"PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 10:16:35 »

120cc nitro σε υγρή μορφή
    180cc Λάδι Motul "micro"
    30cc ακετόνη (βοηθάει στο να σταματήσει το Back fire και στην απορρόφηση της υγρασίας)
    το υπόλοιπο μέχρι το λίτρο γέμισμα με μεθανόλη!!
    Καλό κούνημα και είναι έτοιμο
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 11:15:21 »

120cc nitro σε υγρή μορφή
    180cc Λάδι Motul "micro"
    30cc ακετόνη (βοηθάει στο να σταματήσει το Back fire και στην απορρόφηση της υγρασίας)
    το υπόλοιπο μέχρι το λίτρο γέμισμα με μεθανόλη!!
    Καλό κούνημα και είναι έτοιμο

Δεν γνωρίζω ποιά έγκυρη πηγή προτείνει να μπει ακετόνη στο καύσιμο.

Εστω ότι -  και πράγματι έτσι είναι - απορροφά την υγρασία. Αλλά που θα την πάει; Πάλι στο ίδιο καύσιμο δεν θα μείνει η υγρασία;

Θα μας εξηγήσει επίσης κάποιος πως μπορεί να συμβεί το backfire και πως το σταματάει η ακετόνη?

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 12     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: Παρασκευη καυσιμου και επιπτωσεις απο τη χρηση του στους τωρινους κινητηρες
    Μεταπήδηση σε: