Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:52:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:52:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 57
    Συνολικά: 58
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: κλειστε την μυτη σας...ειμαι ψαρουκλα!!!!  (Αναγνώστηκε 6858 φορές)
    Kiril
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 4 Μαρ 2009, 22:45:19 »

Μπορει να μην το δουλευει με φουλ γκαζια...
    Καταγράφηκε
    LawReNce-gr
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 4 Μαρ 2009, 22:46:18 »

καλα βρε παιδια με μπαταρια 11.1v 1100mAh  λεει πως μπορει και πεταει 15 λεπτα? εχω κι εγω ενα τσεσνα και εχω μπαταριες 11.1v 1500 mAh 20c και 25Α esc και brusles motor και μετα βιασ πεταω 7-9 λεπτα με προπελα 8χ6.....μπορει να κανω κατι λαθος εγω?
    απο τα λιγα που ξερω προφανως το "σπας".ειναι οπως το καυσιμο στα αυτοκινητα.οσο το κοκκινιζεις τοσο τα πινει!!
    Καταγράφηκε

Λαυρέντης
    Οrestis
    Aeromodeller Hero Member

Ορέστης Γιαννούκος

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 4 Μαρ 2009, 22:50:27 »

(Προηγήθηκαν πολλά μυνήματα αλλά  ποστάρω μιας και το έγραψα)

Λοιπόν κοίτα τώρα..........

Βλέπω ότι το speed-control που έχει το αεροπλάνο σου είναι των 18 αμπερ.
    Άρα θεωρητικά δεν νομίζω πως το αεροπλάνο θα τραβήξει ποτέ πάνω από 15 αμπέρ.
    (δηλαδή πόσο ρεύμα τραβάει το μοτέρ άρα και αυτό που ''ζητάει από την μπαταρία, όσο πιο πολύ ζορίζεται το μοτερ τόσο πιο πολύ ρεύμα τραβάει)

Η μπαταρία που έχει μέσα το μοντέλο σου λέει ότι μπορεί να δώσει 9 φορές την χωρητικότητα της σε αμπερ συνεχόμενα ,και 16 φορές την χωρητικότητα της για μικρά όμως διαστήματα.
    Αν υποθέσουμε ότι το αεροπλάνο σου τραβάει όσο ρεύμα είπα, δηλαδή 15 αμπερ, πιθανών η μπαταρία ου να είναι ζεστή μετά την πτήση.
    Αν είναι σχετικά κρύα , δηλαδή μπορείς να την πιάνεις άνετα για όση ώρα θες, τότε αυτό σημαίνει ότι το αεροπλάνο με τον τρόπο που το πετάς αλλά και με τα βάρη που κουβαλάει δεν τραβάει πολύ ρεύμα.
    Στην περίπτωση αυτή, που δηλαδή η μπαταρία σου είναι κρύα, το να βάλεις την μεγαλύτερη πιθανών όχι μόνο να μην σου δώσει περίσσότερα , αλλα να σου κάνει και κακό προσθέτοντας βάρος.

Είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο στο χόμπυ μας να μην αξίζει απο κάποιο σημείο και μετά να βάζεις μεγαλύτερη μπαταρία, γιατί μπορεί μεν να ανεβάζεις την δύναμη (σε ορισμένες περιπτώσεις) αλλα από την άλλη το αεροπλάνο για πετάξει καλά πρέπει να είναι και ελαφρύ.

Δεν ξέρω σε τι επίπεδο έιναι οι γνώσεις σου, αλλά γενικά για να καταλάβεις:

Μία μπαταρία την χαρακτηρίζουν συνήθως με  α) την τάση της σε βολτς   β) την χωρητικότητα της σε μιλιαμπερώρια (mAh) --->1000mAh είναι 1 αμπέρ   γ) το πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει συναρτήσει της χωρητικότητας της (Tα C δηλαδή) (για παράδειγμα μία μπαταρία 1000mAh (1 αμπερ), και 20C μέγιστης αποφόρτισης μπορεί να δώσει 1(επί) 20 = 20 αμπέρ)

Η γνώμη μου είναι να μην την πάρεις την μεγαλύτερη.
    Και αν θες να αλλάξεις να πάρεις μία ίδιας χωρητικότητας ή άντε το πολύ 1500mAh αλλά καλύτερης μάρκας, ώστε να μπορεί να σου δώσει πιο πολύ ρεύμα.

Καταγράφηκε

Φτιάξ΄το μόνος σου! Wink
    Kiril
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 4 Μαρ 2009, 22:50:42 »

Μ φιλο που πετουσαμε σημερα και ειχε ενα τσεσνακι σαν αυτο κανα 12 λεπτο εγραψε και αυτος...
    Καταγράφηκε
    LawReNce-gr
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 4 Μαρ 2009, 22:54:09 »

φιλε ευχαριστω κ παλι αλλα μαλλον δεν καταλαβες.....δυστυχως την μπαταρια την εχω παρει ηδη απο οταν ειχα το μοντελο που καυκε.δλδ προ 2 μηνων αλλα δεν προλαβα να την φορεσω.οπωτε λες να μην κοβω και ραβω για να την χορεσω γιατι μαλλον θα κανει κακο.και τον @ουστη τον ειδικο που μου την προτεινε απο το καταστημα τι να τον κανω?μπορω λες να την πατενταρω σε κανα αυτοκινητακι?Huhτο θεμα γιατι δεν ειναι μονο στο βαρος αλλα κ στο μεγεθος.πρεπει να φαω το φελιζολ για να χωρεσει..και εσκασα και 58 ευρω....και χανει κ ο μπαοκ....γμτ
    Καταγράφηκε

Λαυρέντης
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 4 Μαρ 2009, 22:55:51 »

Εγώ που έχω το ίδιο αεροπλάνο με brushless της dualsky προπέλα 8Χ6 και μπαταρία τρίσελη 1500mah μάρκα Litium Polymer Batteries (κατι κόκκινες no name ) βγάζω μέχρι 20 λεπτά συνολικά αλλά με το αεροπλάνο κρεμασμένο. Με πιο νορμάλ  γκάζι βγαίνουν 15 λεπτά.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    LawReNce-gr
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 4 Μαρ 2009, 22:59:31 »

το κρεμασμενο το ειπες για μενα η για τους αλλους?γιατι κρεμασμενο για μενα ακομη δεν σημαινει τιποτα... απο οτι καταλαβαινω πετουσες εκμεταλαιυομενος ρευματα αερα η κατι τετοιο?
    Καταγράφηκε

Λαυρέντης
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Τετάρτη, 4 Μαρ 2009, 23:02:38 »

Εννοώ ότι η ισχυς ήταν ίσα ίσα για να πετάει το αεροπλάνο οριζόντια χωρίς να χάνει ή να κερδίζει ύψος. Ισως ειναι και λάθος έκφραση γιατί κρεμασμένο μπορεί να σημαίνει και ""κρέμασμα από μοτέρ" δηλαδή το αεροπλάνο να πετά οριζόντια με αρκετή κλιση προς τα πάνω αλλά με ισχύ που μόλις επαρκεί για να μη στολάρει (πέσει σαν πέτρα).

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 4 Μαρ 2009, 23:03:04 »

Καλησπέρα κι από μένα

Έχω κι εγώ το ίδιο αεροπλάνο και το πετάω με μπαταρίες 11.1V 1700mA.  Τις μπαταρίες τις είχα, γι' αυτό και χρησιμοποιώ αυτές.  Έφαγα αναγκαστικά το φελιζόλ αναλογικά προς τα μπροστά και προς τα πίσω, άλλαξα και τον τρόπο πιασίματος (θα το δεις όταν έρθει πως είναι), το μοντέλο δεν έχει κανένα πρόβλημα να πετάξει με το επιπλέον βάρος και οι χρόνοι είναι περίπου εκεί που λέει και ο Κώστας.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    LawReNce-gr
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 4 Μαρ 2009, 23:07:58 »

γεια σου σεραφιμ.και τα σκρατσακια που πιαναν την μικρη μπαταρια τα βιδωσες κανονικα?δεν εχουν προβλημα να φυγουν?οι διαφορες απο την μικρη μπαταρια πως ειναι?η συμπεριφορα του αλλαξε πολυ η δεν το δοκιμασες καθολου με τις μικρες?
    παντως και δυναμη παραπανω να του δινει μια μπαταρια,η αναλογια βαρους και δυναμης ειναι τετοια ωστε να πηγαινει καλυτερα απο πριν...?
    Καταγράφηκε

Λαυρέντης
    stinger----
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 4 Μαρ 2009, 23:10:09 »

βρε παιδια εγω εχω καινουργιες μπαταριες 11.1v 1500mAh 20c και δεν μπορω να πεταξω πανω απο 10 λεπτα με τιποτα..με κοβει το esc  συνεχως..εχω esc 25A ..επειδη ειναι tower pro δεν υπαρχει καποια καρτα προγραμματισμου και του εκανα προγραμματισμο μεσω του στικ..μηπως φταιει το esc και θελει μεγαλυτερο?  το μοτερ μου ειναι tower pro 1750 kv και προπελα 8χ6..και δεν μπορω να [εταξω 10 λεπτα με τιποτα και το πεταω με μισο γκαζι ..τι esc  χρησιμοποιειται εσεις?
    Καταγράφηκε
    LawReNce-gr
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #26 στις: Τετάρτη, 4 Μαρ 2009, 23:11:52 »

τι ειναι το esc?το tower pro?
    Καταγράφηκε

Λαυρέντης
    stinger----
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #27 στις: Τετάρτη, 4 Μαρ 2009, 23:13:38 »

esc =speed condrol   =ελεγκτης ταχυτητας.....tower pro ειναι η μαρκα
    Καταγράφηκε
    LawReNce-gr
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #28 στις: Τετάρτη, 4 Μαρ 2009, 23:16:49 »

οπωτε τελικα εγω να το πεταξω λιγες φορες με τις κανονικες μπαταριες και αν δω οτι ζεσταινεται μονο τοτε να βαλω την μεγαλυτερη.σωστα?
    Καταγράφηκε

Λαυρέντης
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #29 στις: Τετάρτη, 4 Μαρ 2009, 23:17:33 »

γεια σου σεραφιμ.και τα σκρατσακια που πιαναν την μικρη μπαταρια τα βιδωσες κανονικα?δεν εχουν προβλημα να φυγουν?οι διαφορες απο την μικρη μπαταρια πως ειναι?η συμπεριφορα του αλλαξε πολυ η δεν το δοκιμασες καθολου με τις μικρες?
    παντως και δυναμη παραπανω να του δινει μια μπαταρια,η αναλογια βαρους και δυναμης ειναι τετοια ωστε να πηγαινει καλυτερα απο πριν...?

Έκανα βαθουλώματα δεξιά και αριστερά και κόλλησα με κόλα ασφαλή για φελιζόλ (UHU POR) τις πλαστικές βάσεις από τα 'σκρατσάκια' εκεί, έτσι ώστε να πιάνουν την μπαταρία στο πλάτος και όχι στο μήκος της.

Θεωρητικά, αν η μπαταρία της μάνας του μπορεί να δώσει στο μοτέρ το ρεύμα που ζητάει, η μεγαλύτερη μπαταρία (σε χωρητικότητα, όχι σε στοιχεία) το μόνο που θα σου δώσει είναι μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης.  Σ' αυτή βέβαια την μεγαλύτερη διάρκεια πρέπει να υπολογίσεις κάτι λιγότερο γιατί θα καίει και λίγο παραπάνω λόγω μεγαλύτερου βάρους.

Δεν την έχω βάλει ποτέ την δικιά του μπαταρία για να ξέρω τι ακριβώς διαφορά έχει

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: κλειστε την μυτη σας...ειμαι ψαρουκλα!!!!
    Μεταπήδηση σε: