Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.412 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 20:07:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 20:07:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:05]

[Χθες στις 22:01]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309412
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 74
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 49
    Συνολικά: 50
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αγορες απο HOBBYKONG  (Αναγνώστηκε 13252 φορές)
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 22:02:38 »

Λόγο φόρτου άργισα να διαβάσω τα posts. Tο θέμα τελικά πήγε άλλη μία φορά στις τιμές στα ελληνικά και ξένα μαγαζιά. Τα πράγματα είναι χιλιοειπομένα θα έλεγα...

Τα συμπεράσματα που δεν απέχουν σχεδόν καθόλου από την πραγματικότητα είναι τα εξής: α)οι καινούργιοι αερομοντελιστές αγοράζουν από το μαγαζί της "γειτονιάς".

β) Μόλις παλιώσουν λίγο και μπουν και σε κανα forum στρέφονται στο εξωτερικό: Αμερική, Ασία, Ευρώπη. Και μένουν τις περισσότερες φορές εκεί για όλες τις σοβαρές αγορές.

γ) Η πλειοψηφία των Ελλήνων εμπόρων, πολύ περισσότερο παλιότερα και λιγότερο τώρα θέλανε να κερδίσουν λες και πουλούσαν όπλα! (προσδοκούμενο κέρδος 100% και βάλε). Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια κάποιοι, πολύ λίγοι όμως, έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν. Αν όμως πέσεις στους άλλους...

δ) Sfyris και fanis, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά! Αν δεν βγείτε να διαφημιστείτε πως θέλετε να μην χαθήτε μέσα στο υπόλοιπο κακό σύνολο?
    Βγες τε παρά έξω, προσπαθήστε, σταματήστε μας από το να στέλνουμε τα λεφτά μας έξω!

ε) Προσωπικά την καραμέλλα ότι ναι μεν αλλά οι Έλληνες έμποροι θα σε βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή την έχω βαρεθεί. Αυτό το δέχομαι μόνο γι αυτούς που είναι σωστοί και στις τιμές τους. Αυτοί πράγματι βοηθάνε πραγματικά από την έως τώρα εμπειρία μου με Έλληνες.

ζ) οι εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβαιβεώνουν τον κανόνα.

η) Αντιρρήσεις φυσικά δεκτές και συζητίσιμες...

Γιώργος

Καταγράφηκε
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #31 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 22:51:10 »

Πράγματι ρε παιδιά διαβάστε λίγο τι δίνει το παληκάρι και μετά πείτε για το εξωτερικό. Δυστυχώς φίλε tanfoglio εδώ και αρκετό καιρό γράφουμε οι ίδιοι και ίδιοι εδώ μέσα και εδώ και αρκετό καιρο διαφημιζόμαστε. Αλλά η μανία με το εξωτερικό κλείνει τα μάτια σε πολλούς και δε γυρίζουν να κοιτάξουν δίπλα τους τι υπάρχει. Υπάρχουν άλλοι αρκετοί εκατοντάδες μοντελιστών που ωφελήθηκαν από έλληνες πωλητές σε αρκετό βαθμό αλλά δεν γράφουν εδώ μέσα (είμαι σίγουρος όμως ότι μας διαβάζουν). Απλα.....ας γράψουν.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 22:57:04 από sfyris » Καταγράφηκε
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #32 στις: Παρασκευή, 7 Ιουλ 2006, 07:17:15 »

Συμφωνώ φίλε sfyris. Πάντως προσωπικά στα δύο Ελληνικά μαγαζιά που πραγματικά εξυπηρετούμαι σε καλές τιμές και βοηθάνε και σαν συνάδελφοι αερομοντελιστές σε ότι τους ζητήσω, με κάθε ευκαιρία αναφέρομαι. Ο ένας βέβαια δεν είναι στο forum, αλλά δεν πειράζει.

Προχωρήστε. Προβάλετε τους σωστούς Έλληνες εμπόρους. Βοηθήστε και μας τους υπόλοιπους να τους γνωρίσουμε!

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #33 στις: Παρασκευή, 7 Ιουλ 2006, 21:00:40 »

Και μόλις μου συναίβει κάτι το απίστευτο!!!! Είναι λίγο εκτός βέβαια αλλά αξίζει να το αναφέρω. Μόλις παρήγγειλε η γυναίκα μου ένα φόρεμα από Αμερική μέσω ιντερνετ. Κοστίζει 50 ευρώ περίπου. Σήμερα μου τηλεφώνησαν από το τελωνείο και με ρώτησαν αν το θέλω ακόμα λέει γιατί θα μου το "φουσκώσουν" λέει 150 ευρώ. ΈΕΕΕΕΕΕλεοοοοος απλά τι να πω έχουν ξεφύγει εντελώς. Κάποτε τον τρίτονα που αγόρασα πάλι από αμερική όταν δεν τον έβρισκα εδώ, μου κάναν τα ίδια. 150 ευρώ χριστουγεννιάτικο δώρο τους πλήρωσα. Εύχομαι να τα χάσαν στα χαρτιά την πρωτοχρονιά  devil
    Καταγράφηκε
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #34 στις: Σάββατο, 8 Ιουλ 2006, 17:45:28 »

idiot2
    Θα μας τρελάνουν αυτοί οι Έλληνες!!!

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #35 στις: Σάββατο, 8 Ιουλ 2006, 19:19:52 »

Εύχομαι να τα χάσαν στα χαρτιά την πρωτοχρονιά  devil

Η συνήθης κατάρα είναι: Σε γιατρούς να τα δώσουν.....

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    kmandila
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #36 στις: Σάββατο, 8 Ιουλ 2006, 19:27:49 »

Εύχομαι να τα χάσαν στα χαρτιά την πρωτοχρονιά  devil

Η συνήθης κατάρα είναι: Σε γιατρούς να τα δώσουν.....

jkon

Και να τους καλέσουν απο την Αμερική ! ! !  Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε

Κ.Μανδηλαράς  www.amach.gr   www.aeromodelismos.gr
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #37 στις: Σάββατο, 8 Ιουλ 2006, 19:32:19 »

Όχι μωρέ τι τους φταίει η οικογένειά τους....Ας τάδιναν τουλάχιστο να αγοράσουν μοντέλα να τους κάνουμε μοντελιστές  Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 8 Ιουλ 2006, 19:35:14 από sfyris » Καταγράφηκε
    skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #38 στις: Κυριακή, 9 Ιουλ 2006, 00:01:32 »

Γεια σας εγώ έχω αγοράσει τα περισσότερα πράγματα απο Ελλάδα και θα συνεχίσω να αγοράζω απο Ελλάδα λίγο ακριβά αλλά σίγουρα και νοικοκυρεμένα(ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) για αυτό λοιπόν εσείς που αγοράζετε απο εξωτερικό ακομα και μια ελικα να μην παραπονιέστε αν χάσετε το αεροπλάνο σας η αν σας φάγανε τα λεφτά η αν σας ζητάνε απο το τελωνείο 200 ευρώ για ενα πακέτο αξίας 60 ευρώ θα μου πείτε οτι αυτά συμβαίνουν λίγες φορές ναι αλλά όποιος την εχει πάθει αυτός ξέρει ... .Οσο για τους επαγγελματίες που εχουν τα μαγαζιά μπορούν να μας δείξουν της τιμές τους ΕΔΩ > Ελληνικά καταστήματα-αντιπροσωπείες-βιοτεχνίες   περιμένουμε για καλες τιμες. Αυτη εινε η ταπεινή μου γνώμη                                                                                                                                                                                                           www.aerolesxi.kom.gr  www.aerolesxi.kom.gr
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 9 Ιουλ 2006, 00:04:06 από skopos » Καταγράφηκε

bleriot
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #39 στις: Κυριακή, 9 Ιουλ 2006, 00:42:57 »

καλό θα είναι να δούμε περισσοτερες δημοσιευμένες τιμές
    έτσι θα γνωρίζουμε σίγουρα και νοικοκυρεμένα ακριβώς ποσα λεφτά γλυτώνουμε παραγγέλνοντας από το εξωτερικό Wink
    Καταγράφηκε
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #40 στις: Δευτέρα, 10 Ιουλ 2006, 12:16:56 »

λοιπον επειδη εγω ειμαι λιγο πατριωτης και σεβομαι αυτους που ζουν στον ιδιο τοπο με μενα ,θεωρω και πιστευω οτι για να παει καλα αυτο το  μερος  και ολοι να εχουν δουλεια λειτουργω ως εξης ,αγοραζω τα παντα απο το Ρεθυμνο που μενω και που εχω το μαγαζακι μου ,ασ ειναι μερικα λιγο ακριβοτερα ,και ετσι βοηθαω τους συμπολιτες μου να εχουν δουλεια και αυτοι και αν ειναι σωστοι θα εχω δουλεια και εγω .αν ειναι να αγοραζουμε ολοι απο το εξωτερικο ας κανουμε πλουσιους τους ξενουσ και απροσωπους και οταν ου μη γεννητο παθουμε κατι θα ερθουν αυτοι να μας βοηθησουν  .εχω εδω καποιους που αγοραζουν απο το εξωτερικο και το μονο που εχουν καταφερει ειναι να απολαμβανουν μονοι τους τα μοντελα τους και εμεις με παρεα τα δικα μας γιατι οι συναδερφοι μοντελιστες δεν τους θελουν κοντα τους γιατι πιστευουν οτι δεν υποστηριζουν τον τοπο τους .τωρα σωστο η λαθος ετσι ειναι .
    εγω δεν 8ελω να παρω απο κανεναν συναδερφο τη  δουλεια γιαυτο δεν λεω τιποτα απο τιμες αλλωστε ειμαι ενα μικρο μαγαζακι που προσπαθω να ανεβασω το μεντελισμο στον τοπο μου γιατι εδω ζω και υπαρχω ..............

φανταζεστε σε λιγο καιρο να αγοραζουν και τα προιοντα του super market απο το ιντερνετ ....................σαφως και αυτα ποιο φτηνα θα ειναι 

αυτα και τελος ο καθενας κανει οτι θελει 
    Καταγράφηκε
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #41 στις: Δευτέρα, 10 Ιουλ 2006, 15:10:06 »

Σωστό φίλε μου έτσι. Πόσες φορές τα είπα σε προηγούμενο ποστ αλλά....η διαφήμιση με τον εισαγόμενο κάποτε αν θυμάσε δεν βγήκε τυχαία.
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #42 στις: Δευτέρα, 24 Ιουλ 2006, 13:12:48 »

εκανα και εγω την παραγγελια μου απο hobbyking,
    (η παραγελια εγινε στις 11/07 στις 18/07 εφυγε απο το καταστημα και το παρελαβα στις 24/07, μπορει να ειχε ερθει στην εταιρια που εργαζομαι νωριτερα αλλα ελειπα σε αδεια, κοστος μεταφορικων 9ευρω)

το ειχαν σημαδεψει σαν gift toy με αξια 7$

το απογευμα θα τα δοκισω προχειρα εαν λειτουργουν κιολας
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Δευτέρα, 24 Ιουλ 2006, 14:57:58 »

Λυπάμαι που θα στεναχωρήσω μερικά άτομα αλλά όταν οι μαγαζάτορες έπρεπε να στηρίξουν τους μοντελιστές (εποχές χωρίς δύκτιακες ενναλακτικές) δούλευαν με ποσοστά κέρδους 80-200%.

Τώρα λοιπόν που μπήκε το"αγγούρι"σε όλους μας αρχίσαμε και δουλέυουμε με 12-30% και πάλι είμαστε οριακά με τις τιμές εξωτερικού (Ευρώπης μόνο και αν...).

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι πατριώτης κλπ κλπ μιας και εγώ έχω κατάστημα εδώ και 23 χρόνια. Απλά είμαι μοντελιστής και ντρέπομαι που το λέω άλλα έχουμε φτάσει να πληρώνουμε χονδρική τα πράγματα ποιο ακριβά από ότι η λιανική σε άλλους τόπους. (Θελετε παραδείγματα μήπως?, γιατί έχω μπόλικα...).

Άρα πείτε μου γιατί ακόμα και εγώ που έχω κατάστημα να μην αγοράσω από το εξωτερικό λιανική? Από την άλλη...δεν νομίζω κανένας πελάτης ελληνικού καταστήματος να μην έχει άριστη βοήθεια από τον έμπορο που ψωνίζει. Οι Έλληνες δεν είναι απρόσωποι (π.χ Άγγλοι καταστηματάρχες) απλά βαριούνται λίγο!

Όσο είναι ιδιοκτήτες καταστημάτων αλλά και ενεργοί "μέχρι το κόκκαλο" μοντελιστές, καταλαβαίνουν τι εννοώ.  Wink

Ευχαριστώ

Μάνος
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 24 Ιουλ 2006, 15:01:26 από kerpinis » Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #44 στις: Τρίτη, 25 Ιουλ 2006, 08:56:02 »

οπως εγραψα και χθες για μια παραγγελια με κοστος 60ευρω
    τα μεταφορικα με τον πιο φτηνο τροπο, ηταν 9,16$ (λενε μεχρι 500γρ) οταν κανεις την παραγγελια σου κρατανε και 3% επιπλεον που ειναι η προμηθεια του paypal, αυτο δυστηχως το κανουν ολοι ειτε κρυφα ειτε φανερα, το δικο μου δεν περασε κανενα τελωνειο και εκανε περιπου 12 ημερες να ερθει

το πακετο ηρθε με το κλασικο ταχυδρομειο στην διευθυνση που ειχα δωσει, ηταν ενα λευκος φακελος με μπολικο υλικο συσκευασιας μεσα (αυτο με τις φυσαλιδες), ειχα παραγγειλει τα servo SG50 και SG90 που υποτιθεται οτι ειναι τα φασον της tower pro και παρελαβα τα HXT500 και HXT900 που ειναι το ιδιο φασον με ετικετακι της Hextronik, το ιδιο και με το esc και το lipo balancer, δεν ειχαν απολυτος κανενα χαρτι μεσα για οδηγιες

ειχα μια ανυσηχια μηπως πεταξα τα λεφτα μου γιατι διαβαζω αναμεικτες αποψεις, παρολο που στο rcgroups πολοι λεγανε οτι τα servo εχουν ενα τρεμουλο σε δοκιμες που εκανα χθες (ολα στον αερα) ειναι εξισου σταθερα οπως τα futaba 3108, δεν σκοπευω να τα χρησιμοποιησω για κατι πολυ κρισιμο αλλα δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα εαν μπουν στο spoiler του ανεμοπτερου

* DSC07605.JPG (19.66 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 360 φορές.)
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: Αγορες απο HOBBYKONG
    Μεταπήδηση σε: