Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.412 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 20:07:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 20:07:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:05]

[Χθες στις 22:01]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309412
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 74
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 49
    Συνολικά: 50
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αγορες απο HOBBYKONG  (Αναγνώστηκε 13243 φορές)
    Serafim
    Administrator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 10:59:07 »

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.  Φυσικά δεν μπορώ να κρίνω εσένα, στην δικιά σου την περίπτωση μπορεί να είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, αλλά ο κανόνας δεν είναι.  Τα ποσοστά κέρδους πολλών εμπόρων είναι εξωπραγματικά.  Αυτό υπήρχε πολύ περισσότερο στο παρελθόν, τώρα τελευταία υπάρχουν σοβαρά σημάδια αλλαγής της κατάστασης, αλλά και πάλι έχουμε δρόμο.  Νομίζεις ότι εγώ ή ο οποιοσδήποτε άλλος έχω όρεξη να περιμένω 1-2 βδομάδες γι' αυτό που θέλω και να μην ξέρω αν και σε τι κατάσταση θα έρθει;  Για 5-10% διαφορά τιμής δεν το συζητάει κανείς.  Αλλά όταν ψάχνω μια έλικα για να πετάξω και δεν βρίσκω γιατί ο τάδε έμπορος δεν κάνει μια επένδυση για να έχει στοκ και να μην μου λέει ότι θα έχει έλικα σε δύο μήνες (laugh) ε κι εγώ θα την παραγγείλω απ' έξω, και θα πάρω και ότι άλλο χρειάζομαι, και την επόμενη φορά ούτε καν θα ρωτήσω.  Ή μήπως πρέπει να παίρνω ότι υπάρχει από δω με τιμές Ελλάδας και να πληρώνω μεταφορικά για 2 έλικες;

Οι καινούριοι στον χώρο καλό θα ήταν να παίρνουν από κάποιον που μπορεί να τους δώσει και μια βοήθεια.  Το σίγουρο είναι ότι ακόμα κι αυτοί όταν μάθουν 5 πράγματα θα κοιτάξουν αλλού όταν καταλάβουν ότι πληρώνουν διπλά απ' ότι θα μπορούσαν.  Δεν μπορεί ό κάθε έμπορος να ποντάρει στην άγνοια ή την ανάγκη του νέου για να πουλήσει ότι προλάβει.  Ούτε εγώ μπορώ να πληρώνω την ξεροκεφαλιά του καθενός που δεν καταλαβαίνει ότι αν κόψει το ποσοστό κέρδους του στο μισό θα πουλήσει τουλάχιστον διπλά.  Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #16 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 12:03:20 »

λετε να ειναι καλη ιδεα να κλεισουμε τα καταστηματα μας ...ετσι δεν θα μπορουν να εξητηρετηθουν και θα καταλαβουν την αξια μας  .εγω προσωπικα κοιταω να εχω χαμηλες τιμες και προσπαθω παρα πολυ να βοηθαω τους νεους μοντελιστες ....ετσι μπας και ανεβει το θεμα μοντελισμος στην Ελλαδα μας .(ειμαι γυρω στα 16 χρονια μοντελιστης στα αυτοκινητα εχω κανει αγωνες και αγωνες για πιστες και χωρους για να μπορουμε να κανουμε αυτο που μας αρεσει ,προσφατα ανοιξα ενα μαγαζακι και το παλευω ).παντος πολλοι που προσπαθουν να γλυτωσουν καποια ευρω τα πληρωνουν καποια στιγμη χωρις να το καταλαβουν .εδω που ειμαι εγω θελουν και καποιον να τους δειξει 5 πραγματακια  επειδη τα παιρνουν απο αλλου δεν εχουν κανεναν να τους πει καποια πραγματα τα σπανε και ετσι μετα καταλαβαινουν την δικη μας αξια που προσπαθουμε για το καλυτερο (και δεν ενοω προσωπικα τηντσεπη  ) και τους κανουμε σωστους μοντελιστες .anyway  Wink
    Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #17 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 12:56:18 »

Μια και αναφερόσαστε και οι δύο (sfyris και fanis) στο ίδιο θέμα έχω μια απορία.  Μόνο οι νέοι που έχουν ανάγκη από βοήθεια σας ενδιαφέρουν;  Ή μόνο αυτοί που χρειάζονται ένα ανταλλακτικό;  Δεν είπε κανείς ότι δεν έχετε αξία, την αξία του καταστήματος την καταλαβαίνουμε όλοι όταν χρειαζόματε κάτι άμεσα και τυχαίνει να το έχει.  Αλλά δεν νομίζω ότι το εμπόριο πρέπει να βασίζεται στο να βρεις τον άλλο στην ανάγκη.

Εγώ προσωπικά δεν θα κοιτάξω την μικρή διαφορά τιμής αν μπορώ να πάρω κάτι από εδώ.  Αλλά έχω πρόσφατο παράδειγμα μοντέλου που το αγόρασα 250 ευρώ απ' έξω μαζί με τα μεταφορικά και κάποιος γνωστός από κατάστημα της Αθήνας 400.  Για τέτοιες διαφορές μιλάμε.  Θα προσπαθούσε κανένας να με πείσει ότι αυτή η διαφορά δικαιολογείται να την δώσεις για τα όποια πλεονεκτήματα υπάρχουν στο να το αγοράσεις από εδώ;  Υπάρχουν πλεονεκτήματα, αλλά όχι κι έτσι.  Εσείς τι θα κάνατε;

Το μόνο που χρειάζεται είναι αυτό που λες fanis, προσπάθεια για ότι καλύτερο μπορεί ο καθένας.  Έτσι κι οι πελάτες και οι καταστηματάρχες είναι ευχαριστημένοι.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #18 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 13:40:21 »

συμφωνω οτι σε πολλα πραγματα υπαρχει μεγαλη διαφορα το βλεπω και εγω φυσικα ,αλλα πιστεψε με δεν εχουμε και εμεις πολλα ποσοστα κερδους (μιλαω για μενα δεν ξερω για αλλους ).στον τομεα αυτοκινητα οι αντιπροσωποι προσπαθουν και οι τιμες ειναι αρκετα καλες σε σχεση με το εξωτερικο ,στο χωρο του αερα που εχω μπει προσφατα ειναι λιγο μεγαλυτερες οι διαφορες σε τιμες αλλα πιστευω οτι και εδω θα στρωσουν ,τωρα να σου πω και κατι εγω προσωπικα ολα τα δινω ετοιμα να πεταξουν και παω και μαζι τους και πεταμε για πρωτη φορα αρα οτι και να παει στραβα το φτειαχνω και ετσι ειναι σιγουροι οι πελατες οτι πεταει σωστα  εδω ειναι το θεμα οτι τα λεφτα τους  δεν πανε χαμενα σε λαθος επιλογες .τι αλλο να κανω  ειπαμε παλευω για το καλυτεροο βλεπεις προσωπικα ειμαι χομπιστας ποιο πολυ και οχι επαγγελματιας και πολλες φορες εγω οπως πιστευω και οι αλλοι συναδελφοι στεναχωριουνται αν δεν μπορουν να εξυπηρετησουν τους πελατες τους .
    Καταγράφηκε
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 13:51:58 »

Έχεις δίκιο serafim. Δυστυχώς είμαστε λίγοι fanis και χανόμαστε στο πλήθος....Ευτυχώς πάντως κάνουμε και κάτι άλλο παράλληλα και ο μοντελισμός είναι για μας πιο πολύ χόμπυ παρά επάγγελμα  laugh γιατί μαυτο το πρηγούμενο που άφησαν και αφήνουν πολλοί από μας σιγά και δεν επιβιώναμε μόνο απο αυτό. Απλά ρε παιδιά ψάξτε λίγο και θα βρείτε σωστούς πωλητές υπάρχουμε αλλά δε φαινόμαστε γιατί λογω φιλότιμου δεν προκόβουμε. Όπως ψάχνεις ενα καλό γιατρό και δεν πας με το παραμικρό εξωτερικό να βρεις την υγειά σου, έτσι ψάξτε και για πωλητές στο χώρο μας. Υπάρχουν. Καταρχάς πού είναι οι υπόλοιποι συνάδελφοι, εκατοντάδες είμαστε, να γράψουν εδώ μέσα, δε βλέπετε ότι κατρακυλάμε, ο κόσμος περιμένει κινήσεις, γνώμες, συμβουλές. Μόνο ο κουτσούλας, ο γιατράκος, ο φάνης κι εγώ είμαστε? Έλεος που είστε οι υπόλοιποι για μπείτε να συζητήσουμε μαζί με τους πελάτες μας μπας και στρώσει η κατάσταση...τι δουλειά έχει ο κάθε κινέζος εδώ πέρα βοηθήστε. Ο κος Κωστόπουλος στο αντίστοιχο post μας διαφημίζει, αυτό μας αρέσει ας μπούμε κιόλας να δείξουμε οτι υπάρχουμε, αντε μπράβο παλληκάρια.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 13:54:40 από sfyris » Καταγράφηκε
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 14:03:20 »

Αντε να μπω και γω στην κουβέντα.

Ας υποθέσουμε πως θέλω να ασχοληθώ με ελικόπτερα, έχοντας ήδη μια προϋπηρεσία σε αεροπλάνα.
    Πρέπει λοιπόν να αγοράσω τ/κ, ε/π, γυροσκόπιο (υποθέτωντας πως ήδη έχω μίζες, αντλίες, μπουζόπιπες κλπ παρελκόμενα).

Την ψάχνω λίγο στο Internet και βλέπω πως από τ/κ καλή είναι η Hitec Optic 6 αλλά καλύτερη η Futaba (7CHP). Από ε/π καλό για αρχή το Raptor30V2. Για gyro το Futaba G401 σε συνδυασμό με το servo 9253/4 είναι το κατάλληλο.

Πάμε λοιπόν στα ελληνικά καταστήματα (που έχουν σελίδες στο Internet):

Hitec Optic      260€
    G401/9254      250€
    Raptor30V2 + TT39H   430€
    ΣΥΝΟΛΟ:                  940€   

Αν μάλιστα πάρω την (7CHP) αντι της Hitec θέλω ένα 100άρικο παραπάνω και φτάνω στα 1040€.

Επειδή όμως είμαι heavy internet user την ψάχνω και λίγο στην Ευρώπη (για να μην μπλέξω με τελωνεία κλπ). Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Hitec Optic       190€ (με τα ταχυδρομικά από modellbau-bichler)
    G401/9254       195€ (με τα ταχυδρομικά από rchelistore.com)
    Raptor30V2 + TT39H   355€ (με τα ταχυδρομικά από rchelistore.com)
    ΣΥΝΟΛΟ:         740€

Αν προτιμήσω FF7 (7CHP) θα δώσω περίπου 110€ παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση γλυτώνω περίπου 200€ ή 25-30%.

Αν οι καταστηματάρχες στην Ελλάδα ήθελαν να προσφέρουν πραγματικά, ας έδειναν αντίστοιχες τιμές και ας πρόσφεραν και μια υπηρεσία εκμάθησης και σεταρίσματος για π.χ. 30€ την ώρα σαν ιδιαίτερο μάθημα ας πούμε. Νομίζω ότι έτσι η σχέση πωλητή - πελατη θα ήταν πολύ πιο "καθαρή".

Αλλωστε με το Internet και την "παγκοσμιοποίηση" το μέλλον είναι οι υπηρεσίες και όχι το εμπόρευμα.

Θα με ενδιεφερε να ακούσω τις απόψεις των sfyris και fanis που φαίνεται πως έχουν ανοιχτό μυαλό και δεν θα παρεξηγήσουν αυτά που λέω ή τουλάχιστον δεν θα αμφισβητήσουν την καλή μου πίστη.

Φιλικά (πάντα)
    Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 15:25:13 »

Προσωπικά στα ίδια κυμαίνομαι αλλά δεν δίνω έξω από τη Λήμνο προς το παρόν. Σίγουρα θα υπάρχουν κιάλλοι φτηνοί στην υπόλοιπη Ελλάδα.... Wink Καλώ τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην πρόκληση του φίλου μας....έλα μην το σκέφτεστε.... buck2
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 15:28:44 από sfyris » Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 16:10:33 »

εαν κυμαινεσαι στα ιδια (με του εξωτερικου φανταζομαι)
    τοτε πιστεψε κανεις πολυ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ μεγαλο λαθος που δεν φτιαχνεις ενα e-shop και μια συνεργασια με μια courier
    o ανταγωνισμος κανει παντα καλο, και ειδικα εαν εισαι τοσο καλος οσο λες
    για την ωρα εγω ξερω δυο μονο eshop στην Ελλαδα (μαλλον οι αλλοι φοβουνται να βαλουν τις τιμες τους στο Inet)

Προσωπικά στα ίδια κυμαίνομαι αλλά δεν δίνω έξω από τη Λήμνο προς το παρόν. Σίγουρα θα υπάρχουν κιάλλοι φτηνοί στην υπόλοιπη Ελλάδα.... Wink Καλώ τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην πρόκληση του φίλου μας....έλα μην το σκέφτεστε.... buck2
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 16:21:23 »

Αγαπητέ sfyris,

Αν εννοείς πως είσαι στα ίδια επίπεδα με τα Ευρωπαϊκά  , έρχομαι για διακοπές στη Λήμνο 

See you there  Wink
    Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 16:22:03 »

Όχι ορκ δεν είναι ώρα ακόμα...vhal ευχαρίστως να σε φιλοξενίσω κιόλα... laugh Ork παίζεις μήπως lineage? Έχεις το όνομα του αγαπημένου μου char.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 16:28:27 από sfyris » Καταγράφηκε
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 16:32:50 »

Υπαρχει μαγαζι στην Ελλαδα που πουλαει στα 300€ την  FF7 (7CHP) πληρες στα 35???   Λιγο δυσκολο!!!
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 7 Ιουλ 2006, 12:09:00 από Κωστης » Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 16:41:35 »

Κωστή θα φάμε ban  laugh laugh laugh και μετά άντε να ξεμπλέξουμε  laugh laugh
    Καταγράφηκε
    VAG
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 18:52:55 »

Συνάδελφοι,

Φοβάμαι ότι το θέμα βγήκε λίγο εκτός απ’ ότι ξεκίνησε. Περίμενα να παραλάβω την παραγγελία μου για να παραθέσω στους ενδιαφερόμενους τα στοιχεία που έχω όσο αφορά την παραγγελία από Hong Kong (helikraft). Για να έχετε λοιπόν μέτρο σύγκρισης παρατηρήστε ότι η παραγγελία μου έγινε μέσα σε Σαββατοκύριακο. Οι  καθυστερήσεις έγιναν από το τελωνείο και από την Γενική Ταχυδρομική. Το πακέτο μου κοστίζει 200€ και μου έγραψαν 40 στην απόδειξη.

Φιλικά,
    Βαγγέλης

* HeliKraft.JPG (97.2 KB, 715x698 - εμφανίστηκε 350 φορές.)
    Καταγράφηκε

Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
    bleriot
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #28 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 20:13:31 »

Hitec Optic       190€ (με τα ταχυδρομικά από modellbau-bichler)
    G401/9254       195€ (με τα ταχυδρομικά από rchelistore.com)
    Raptor30V2 + TT39H   355€ (με τα ταχυδρομικά από rchelistore.com)
    ΣΥΝΟΛΟ:         740€

Σε κάθε περίπτωση γλυτώνω περίπου 200€ ή 25-30%.

ή κάνεις μια αναζήτηση στο Ebay και τα βρίσκεις όλα πακέτο μαζί με στάρτερ κ.λ.π. με τα ταχυδρομικά 700 ευρώ

http://cgi.ebay.co.uk/Thunder-Tiger-Raptor-30-V2-ARTF-Combo-Deal_W0QQitemZ6066205388QQcategoryZ123847QQcmdZViewItem

* a0_1_sbl.jpg (24.9 KB, 276x400 - εμφανίστηκε 384 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 20:17:15 από bleriot » Καταγράφηκε
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 6 Ιουλ 2006, 21:13:36 »

δηλαδη η προσφορα του Γιατρακου ειναι ακριβη ?..................
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: Αγορες απο HOBBYKONG
    Μεταπήδηση σε: