Καθώς σήμερα η μέρα ήταν καλή, βρήκα και εγώ την ευκαιρία και δοκίμασα σήμερα το Su-26 σε ένα κοντινό χωραφάκι.
Το πρώτο που μπορώ να πω είναι ότι το μοντέλο δεν προσφέρεται για indoor.

είναι αρκετά γρήγορο και δύσκολα θα αποφύγει τοίχους ή άλλα εμπόδια σε ένα κλειστό χώρο. Στα χέρια ενός έμπειρου πιλότου δεν υπάρχει πρόβλημα, ένας μέσος χειριστής όμως μάλλον θα δυσκολευτεί...
Έχοντας διαβάσει και εγώ διάφορες παρατηρήσεις και βελτιώσεις, πριν τις πτήσεις προχώρησα στις παρακάτω αλλαγές:
αντικατάσταση της αρχικής έλικας (πράγματι μεγάλη και οριακή με το έδαφος) με μια 5043 που δεν εμφάνισε κανένα πρόβλημα.
επέκταση της εγκοπής της μπαταρίας προς τα πίσω κατά 10 χιλ, ώστε να μπαίνει η μπαταρία πιο πίσω και να έρθει το κέντρο βάρους σε πιο λογικό σημείο.
Δεν είχα κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα (πέτυχα και σχετική άπνοια...) και γενικά έμεινα ικανοποιημένος για εξωτερικό χώρο. Όμως είμαι πολύ επιφυλακτικός αν θα ισχύσει το ίδιο και στο γυμναστήριο...
Μάλλον το καινούργιο 4-site θα είναι πολύ πιο κατάλληλο για indoor ακροβατικά, ή ένα πιο ελαφρύ Su-26... Υπάρχει βέβαια πάντα και η χρήση των ηλεκτρονικών για ιδιοκατασκευές... Ήδη η πρώτη scale κατασκευή είναι έτοιμη

gkan