Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.417 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 04:57:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 04:57:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 00:22]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:12]

από vtr
    [Χθες στις 20:45]

[Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:01:54]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309417
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 99
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 56
    Συνολικά: 56
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 13 14 15 [16] 17 18 19 ... 43     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Φτηνά αντίγραφα του TREX 450 - (HK-450 )  (Αναγνώστηκε 127627 φορές)
    megane
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #225 στις: Τρίτη, 5 Μαΐ 2009, 09:03:10 »

Θα μου κανει για ανταλακτικα. Tongue . Μηπως να εβαζες και εσυ ενα μοτερ σαν το δικο μου? εχθες που το κοιταξα δεν ζεσταινεται καθολου ή αλλιως πηγαινε σε καποιο μαγαζι να σου βαλει καποιο και να το πεταξει ο ιδιος να το δει γιατι το κανει.Τις βιδες τις εκανες?σιγουρευτηκες οτι δεν ειναι απο εκει?
    Καταγράφηκε
    kostas-4
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #226 στις: Τετάρτη, 6 Μαΐ 2009, 12:12:17 »

ολλα οκ δουλεύουν πλέον χθες δεν είχα πολυ μπαταρία.....σήμερα θα παω στο γύπεδο να το τεστάρο:Ρ ελπίζω να μην το κυνηγάω!:Χ να δω και κατα ποσο έκανα καλά της ρυθμίσης τον blades...
    Καταγράφηκε
    kostas-4
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #227 στις: Πέμπτη, 7 Μαΐ 2009, 09:48:26 »

τελικά το πέταξα....ξεκομπλαρε η ουρά και έπεσε...οπότε όσοι θέλεται πάρτε ουρά και κεφαλι της copter x ......δίκαιο είχε ο tolis!!!
    Καταγράφηκε
    koumparos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #228 στις: Παρασκευή, 8 Μαΐ 2009, 08:25:48 »

Αλλαξα το Moter μου και απο το μαμα e-sky και 11Τ γρανάζι του έβαλα το turnigy E500 με 13Τ γρανάζι.Πολύ καλύτερο στον αέρα αλλά έχασα τουλάχιστον 2 λεπτά πτήσης.Από εκεί που είχα με χοβεράκι και μικροποριούλες 8 λεπτά τώρα με αυτό το μοτέρ έχω cut off στα 6 λεπτα.Μπαταρία 2200 20C.Λογικό?Huh?Θα βοηθήσει αν αλλάξω γρανάζι σε 11Τ ή 12Τ???
    το μοτερ της e-sky ειναι 3550 ανα βολτ ενω το turnigy ειναι 4000 ανα βολτ οπερ σημαινει οτι χρειαζεσαι τουλαχιστον 12 γραναζι , με το οποιο θα δεις και διαφορα στην δυναμη. το εχω γραψει και πιο πανω, οπως επισης εχω γραψει τον τροπο με τον οποιο πολυ αποτελεσματικα επιδιορθωνεις το προβλημα με το γραναζι που πατιναρει.στο βιντεο ο τυπος το βαζει κολλα , ομως πιθανως να μην γνωριζει οτι δεν υπαρχει καμμια κολα στον κοσμο που να κολλαει πολυεθυλαινιο(το πλαστικο του γραναζιου), υλικο εκ του οποιου ειναι φτιαγμενα και τα φιαλιδια των cyano ακριβως επειδη δεν κολαει και μπορεις να τα ανοιγεις...

OK Το έχω διαβάσει αυτό και το είχα σκοπό να αλλάξω γρανάζι.Αλλά είναι λογική η ηπερθέρμανση του μοτερ και η 6 λεπτη πτηση max λόγω 13Τ γρανάζι?

παιδια εγω σεταρω τωρα ενα hk 450 ειχα ενα king με μοτερ 3900 και 10 γραναζι το οποιο το αφαιρεσα και το τοποθετησα στο ηκ 450.....ποια η διαφορα του 13Τ απο Τo 10Τ οσον αφορα την πτητικη συμπεριφορα του ελικοπτερου?? 

Αλλαξα το γρανάζι χτες σε 11Τ.Τα αποτελέσματα είναι.6,5 λεπτά πτήσης αλλά , με κρύο sc κρύο σχετικά moter και χλιαρή προς ζεστή μπαταρία.Λογικά όλα αυτά??Δεν θα έπρεπε να παίζει λίγο παραπάνω?
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #229 στις: Παρασκευή, 8 Μαΐ 2009, 10:33:40 »

τελικά το πέταξα....ξεκομπλαρε η ουρά και έπεσε...οπότε όσοι θέλεται πάρτε ουρά και κεφαλι της copter x ......δίκαιο είχε ο tolis!!!

Καλημέρα.

Κώστα μπορείς να μου πεις τι ζημιά σου έβγαλε από την πτώση;
    Επίσης όταν λες πως ξεκόμπλαρε η ουρά, εννοείς από το αξονάκι που δίνει κίνηση στον ιμάντα δημιουργήθηκε το πρόβλημα;
    Τέλος, με την κεφαλή είχες κάποιο πρόβλημα και προτείνεις αντικατάσταση με κεφαλή του copterx ή απλά την προτείνεις σαν αναβάθμιση για να φύγεις από την πλαστική κεφαλή και με τα όσα μειονεκτήματα συνεπάγονται;
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    koumparos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #230 στις: Δευτέρα, 11 Μαΐ 2009, 13:06:09 »

Δεν ξέρω τι κάνει το turnigy Ε500 σε εσάς πάντος το δικό μου μάλλον είναι για πέταμα.Με 11Τ γρανάζι στο 65% Throtle (hover) τραβάει 40Α και αν ανεβάσω και άλλο μπορεί να φτάσει και τα 60Α.Οπως λένε και κάποιοι άλλοι στο hobyking θέλει 60αρι sc και θα πετά καλα για 4-5 λεπτά.
    Μπορεί άλλα να είναι καλά και αλλά........
    Καταγράφηκε
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #231 στις: Δευτέρα, 11 Μαΐ 2009, 14:21:08 »

Καλημέρα.

Κώστα μπορείς να μου πεις τι ζημιά σου έβγαλε από την πτώση;
    Επίσης όταν λες πως ξεκόμπλαρε η ουρά, εννοείς από το αξονάκι που δίνει κίνηση στον ιμάντα δημιουργήθηκε το πρόβλημα;
    Τέλος, με την κεφαλή είχες κάποιο πρόβλημα και προτείνεις αντικατάσταση με κεφαλή του copterx ή απλά την προτείνεις σαν αναβάθμιση για να φύγεις από την πλαστική κεφαλή και με τα όσα μειονεκτήματα συνεπάγονται;
    μαριε,  πληροφοριακα η μαμισια κεφαλη ειναι μια χαρα. οποιος βαζει μεταλλο το κανει απλα για αναβαθμιση αφου τουλαχιστον στο δικο μου δεν ειδα και καμμια τρομερη διαφορα με το μεταλλικο στροφειο, εκτος απο τις τρομερες αντοχες στις πτωσεις.
    για παραδειγμα προχτες εφαγε μια δυνατη στουκα πανω στο τσιμεντο του διαδρομου. απολογισμος......
    1. μπουμα σε τρια κομματια Grin Grin Grin Grin
    2. κυριος αξονας φυσικα....
    3. γραναζι φυσικοτατα....
    4. αξονας ουρας..
    5. tail blades
    6. flybar shaft..
     κατα περιεργο τροπο δεν ειχαν ζημια τα carbon main blades idiot2 idiot2 idiot2 οπως επισης και το spindle shaft το οποιο στο μεταλικο στροφειο ειναι 4 mm.
    ειδες λοιπον τι κανουν τα μεταλα.... ολο το στροφειο ανεπαφοοοοο.

τωρα για τον φιλο κουμπαρο καποιο προβλημα εχει το μοτερ σου φιλε μου.
    το δικο μου (ιδιο) με 12 γραναζι και 40 κοντρολερ παιζει μια χαρα χωρις θερμοκρασιες και με 2200 μπαταρια πεταω στο χοβερ περι τα 8 λεπτα...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #232 στις: Δευτέρα, 11 Μαΐ 2009, 14:25:43 »

να πω επισης οτι αφου ειχα γραναζι μαζι με μονοδρομικο και ντιζα flybar η μπουμα απο το belt cp εκατσε αψογα οπως επισης και ο αξονας της ουρας απο το belt, με λιγο λιμαρισμα εκατερωθεν, για να μην σφιγγουν τα ρουλεμαν.
    tail blades επισης απο το belt με λιγο παραπανω σφιξιμο στα blade holders της ουρας...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #233 στις: Δευτέρα, 11 Μαΐ 2009, 14:57:06 »

Τόλη έτσι ακριβώς είναι. Το ίδιο με εκπλήσσει κι εμένα το CopterX, μιλάμε είναι ένα ιπτάμενο τεθωρακισμένο!

Σύντομα θα μπει στο ράφι κι αυτό!  Wink
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #234 στις: Δευτέρα, 11 Μαΐ 2009, 17:02:33 »

τι εννοεις θα μπει στο ραφι?Huh
    προς πωληση?Huh
    θα ειναι πολυ ενδιαφερον....και κοιτα να φερεις ολο το σετ μαζι με την ουρα......
    επισης, ξερεις και τι αλλο....main shaft, spindle shaft, main gear, flybar rod καμμια μπουμα   .. ξερεις....ξερεις εσυ... Cheesy Cheesy Cheesy Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #235 στις: Δευτέρα, 11 Μαΐ 2009, 20:17:19 »

Προς πώληση, εννοείται!
    Βασικά το είχα από καιρό σκοπό αλλά έμπλεξα εδώ με τους αεροπλανάδες και το καθυστέρησα.
    Όσο για τα ανταλλακτικά, όλα τα καλά θα μπούνε!!!  Cheesy  Thumbs up
    Καταγράφηκε

- Igor Sikorsky

newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #236 στις: Παρασκευή, 15 Μαΐ 2009, 16:52:25 »

Τελικά μετά από αρκετές πτήσεις καταλήξαμε στο ποια είναι τα προβληματικά μέρη του HK450;

Συνοψίζουμε:
    1) Ένα είναι αυτό το οποίο αλλάζουμε με το ανταλλακτικό του CopterX (συνημμένη εικόνα).
    2) Επίσης υπήρξε αναφορά για κάποιο γρανάζι. Αυτό είναι;

Κάτι άλλο που χρήζει αλλαγής;

* CX450-03-32.jpg (26.41 KB, 300x225 - εμφανίστηκε 359 φορές.)
    Καταγράφηκε
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #237 στις: Παρασκευή, 15 Μαΐ 2009, 17:04:03 »

Τελικά μετά από αρκετές πτήσεις καταλήξαμε στο ποια είναι τα προβληματικά μέρη του HK450;

Συνοψίζουμε:
    1) Ένα είναι αυτό το οποίο αλλάζουμε με το ανταλλακτικό του CopterX (συνημμένη εικόνα).
    2) Επίσης υπήρξε αναφορά για κάποιο γρανάζι. Αυτό είναι;

Κάτι άλλο που χρήζει αλλαγής;

Αυτα που χρήζουν αλλαγης ειναι

το νουμερο ενα και αυτο

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8559&Product_Name=Part_#_F032_Tail_Rotor_Shaft
    Καταγράφηκε
    newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #238 στις: Παρασκευή, 15 Μαΐ 2009, 17:12:56 »

Αυτα που χρήζουν αλλαγης ειναι

το νουμερο ενα και αυτο

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8559&Product_Name=Part_#_F032_Tail_Rotor_Shaft

Όμως με τι το αντικαθιστούμε; Το αντίστοιχο του CopterX είναι αυτό της φωτογραφίας αλλά στα σχόλια του Hobbycity κάποιος αναφέρει ότι δεν είναι συμβατά.

* CX450-02-04.jpg (24.19 KB, 300x225 - εμφανίστηκε 380 φορές.)
    Καταγράφηκε
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #239 στις: Παρασκευή, 15 Μαΐ 2009, 17:18:48 »

Φίλε μου newbie

εγω εχω αλλάξει μονο το Ν1 , ακομα εγω το πετάω με της μανας του, δεν το εχω αλλαξει, και βεβαια δεν μου εχει κανει κατι.
    Επίσης και στο σεφ τωρα πια πετάνε αρκετα HK-450 εχουν αλλαξει μονο αυτο που προτεινα απο την αρχη, το Νο1 το copter x για να καταλαβαινόμαστε  , και δεν εχει παρουσιαστει κατι αλλο ακόμα!!!!!
    Θα δουμε

Εαν ειναι να αλλαχτει και αυτο τότε θα βαλω copter x ολη την ουρα πισω να τελιώσω!!!!  Grin
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 13 14 15 [16] 17 18 19 ... 43     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Φτηνά αντίγραφα του TREX 450 - (HK-450 )
    Μεταπήδηση σε: