|
tanfoglio
|
 |
« στις: Δευτέρα, 12 Ιουν 2006, 08:29:10 » |
|
Καλημέρα! Βοηθήστε με σε κάτι που δεν γνωρίζω...
Ο co-pilot της FMA έχει να κάνει με συχνότητα τ/κ? Ξέρω ότι συνδέεται στον δέκτη αλλά υπάρχουν co-pilots στα 35Μhz ή άλλοι στα 72Mhz???
Γιώργος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
tanfoglio
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 12 Ιουν 2006, 15:31:48 » |
|
Σεραφείμ σ'ευχαριστώ!
Γιώργος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
DeltaMan
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 14 Ιουν 2006, 10:33:15 » |
|
Πώ , πώ ... Καλό το κυκλωματάκι έ ? Δηλαδή όπως και να είναι το αερομοντέλο , άν αφήσεις τα Στίκ να κεντράρουν , θα επανέλθει στην Ευθεία Οριζοντία ? Πάντως απο ότι διάβασα λίγο , πρέπει να έχεις ένα μόνο Σέρβο ΚΑΙ στα Ailerons ...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
|
|
|
|
Serafim
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 14 Ιουν 2006, 12:08:37 » |
|
Έτσι είναι Απόστολε, αλλά μόνο για αυτά που δεν έχουν ενσωματωμένο δέκτη. Αυτά με τον δέκτη έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες.
Σεραφείμ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
There is no greater force in the world than wrong rudder
|
|
|
|
tanfoglio
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 14 Ιουν 2006, 15:54:01 » |
|
Απόστολε η έκδοση που έχει βγει με τον 8κάναλο δέκτη είναι όλα τα λεφτά! Κάνει ότι θέλεις. Το συνδέεις και με laptop!!!
Γιώργος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
v_tolias
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 14 Ιουν 2006, 15:55:21 » |
|
Δηλαδη ο Co-Pilot κατα καποιο τροπο λειτουργει περιπου οπως το γυροσκοπιο στο ελικοπτερο?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
|
|
|
|
tanfoglio
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 14 Ιουν 2006, 16:08:47 » |
|
Για βοηθείστε παρακαλώ: Η έκδοση που συνδέεται απευθείας στον δέκτη και είναι για ένα μόνο servo στα alerons δεν δουλεύει με δύο servos τα οποία πέρνουν εντολές από τον δέκτη με καλώδιο Υ??? Φαντάζομαι πως δουλεύει. Ή κάνω λάθος?  Όσον αφορά τα ελικόπτερα η φωτογραφία που υπάρχει στην διαφήμιση του νέου 8κάναλου co-pilot είναι εκπληκτική. Το ελικόπτερο είναι σε σταθερή απόσταση από το έδαφος ενώ ο πιλότος έχει αφήσει τα sticks!!!. Πάντως και test που έχω διαβάσει για το co-pilot σε αεροπλάνα όχι εκπαιδευτικά αλλά ακροβατικά χαμηλοπτέρυγα, ήταν πολύ καλά... Γιώργος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
kosmasleiletzoglou
Επισκέπτη
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 14 Ιουν 2006, 18:04:40 » |
|
Υπάρχουν δύο ειδών τέτοια. Το ένα κοιτάζει τη διαφορά αντίθεσης στο φως και προσανατολίζεται για να σταθεροποιήσει το μοντέλο. Το άλλο καταλαβαίνει τη διαφορά θερμοκρασίας του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και έτσι μπορεί και δουλεύει ακόμα και τη νύχτα!!! Είναι καταπληκτικά μηχανήματα αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν κάνουν για αρχάριο αλλά στα χέρια ενός πεπειραμένου θα χρησιμεύσουν για παράδειγμα στην εναέρια φωτογραφία σε μεγάλα ύψη όπου το μοντέλο δε διακρίνεται ή σε σταθερή φωτογράφηση με ισχυρό άνεμο. Να τονίσω ότι αυτό το όργανο ΔΕΝ κάνει αιώρηση απλά κρατάει το μοντέλο οριζόντιο, αλλά αν φυσάει αέρας το παρασέρνει. Δε θάλεγα όμως ότι προορίζονται σε αρχάριο, θέλουν σετάρισμα και επιπλέον δε προσφέρουν εμπειρία λόγω του αυτοματισμού τους. Δε μπορεί παράδειγμα καποιος που δεν ξέρει ακόμα να πετάει να πετύχει Nose In μαυτό το όργανο γιατί το μοντέλο επαναλαμβάνω ολισθαίνει απλά είναι οριζόντιο και αυτό δεν αποτελεί μικρότερο πρόβλημα από την καθολική προσπάθεια που καταβάλει ένας αρχάριος να κρατήσει το μοντέλο. Τη σημαντικότητα ενός εκπαιδευτή ή ενος εξομειωτή δεν την αντικαθιστά.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Hobbitakos
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 14 Ιουν 2006, 18:12:29 » |
|
Λοιπον καλησπερα και απο εμενα οσον αφορα τον αυτοματο πιλοτο θα διαφωνησω με τον φιλο μου sfyri για ενα και μονο λογο ειμαι πεπεισμενος και λογο της μεγαλης μου εμπειριας πετωντας με αρχαριους σαν εκπαιδευτης οτι ο αρχαριος τουλαχιστον στο ελικοπτερο στην αρχη θα βοηθηθει αρκετα εως παρα πολυ βεβαια αυτο μονο για τα πρωτα γαλονια γιατι μετα θα πρεπει εαν θελει να λεει οτι πετα ελικοπτερο και οχι οτι του το πετανε τα ηλεκτρονικα να το απενεργοποιησει για να αποκτησει εμπειρια και να πετα με ασφαλεια
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
kosmasleiletzoglou
Επισκέπτη
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 14 Ιουν 2006, 20:51:46 » |
|
Ότι πεις. Βάλτε το λοιπόν.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
tanfoglio
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 14 Ιουν 2006, 23:31:12 » |
|
Μην εκνευρίζεσαι όταν κάποιος έχει διαφορετική άποψη από την δική σου... Ψυχραιμία. Πάντως εν κατακλείδι σίγουρα ένας co-pilot θα κάνει έναν αρχάριο να πετάει solo πολύ καλύτερα από την μία, αλλά από την άλλη ίσως τον κάνει να υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του με αποτέλεσμα όταν θα δοκιμάσει να πετάξει χωρίς βοηθήματα να τα βρει μπαστούνια.
Έτσι πολλοί λένε ότι τελικά ένα co-pilot καθυστερεί ένα καινούργιο μοντελλιστή να μάθει να πετάει παρά τον βοηθάει.
Γιώργος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
kosmasleiletzoglou
Επισκέπτη
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 14 Ιουν 2006, 23:41:10 » |
|
Δεν εκνευρίστικα. Αλλά αν δεν πήγαζε η γνώμη μου από αντίστοιχη εμπειρία δε θα την εξέφραζα. Δεν είναι ανάγκη να τονίζουμε την πρότερη εμπειρία μας αρκεί να δοκιμάσαμε κάτι και να έχουμε επιχειρήματα απτά. Τότε να πω ναι σωστή η γνώμη. Τον έχω τον copilot και έδωσα και σε άλλους να το δοκιμάσουν γιαυτό μήλισα. Θεωρώ όμως ότι είναι περιτό να το πω από τη στιγμή που αναφέρω τόσες άλλες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μηχάνημα και για τις χρήσεις του.
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 14 Ιουν 2006, 23:43:15 από sfyris »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Serafim
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 15 Ιουν 2006, 01:05:04 » |
|
Το ότι υπάρχει εμπειρία σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα δεν σημαίνει ότι είναι και έτσι τα πράγματα. Και οι δύο απόψεις είναι σεβαστές και το ότι διαφωνεί κάποιος δεν σημαίνει ότι κάνει λάθος. Από την στιγμή που η εμπειρία βασίζεται σε ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης τότε όλες οι απόψεις σωστές είναι κάτω από ορισμένες συνθήκες.
Εγώ πριν από αρκετό καιρό δεν μπορούσα να κρατήσω το μοντέλο (αεροπλάνο) ευθεία στην απογείωση και του έβαλα ένα gyro στο rudder. Πολύ το χαιρόμουνα! Δεν είχα το άγχος κάθε φορά που θα πάει μέχρι να σηκωθεί. Δεν μάθαινα βέβαια κιόλας αλλά την συγκεκριμένη στιγμή δεν με ενδιέφερε και πολύ. Όσπου βρήκα τον σωστό άνθρωπο και μου έδειξε 2 πράγματα και πλέον δεν το χρειάζομαι.
Σεραφείμ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
There is no greater force in the world than wrong rudder
|
|
|
|
kosmasleiletzoglou
Επισκέπτη
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 15 Ιουν 2006, 01:16:55 » |
|
Ωραίο αυτό με το γυροσκόπιο στο rudder. Υπάρχει και μια έκδοση για δύο άξονες και είναι για αεροπλάνα. Μια φορά πέταξσ στις παρυφές ενός τυφώνα (πιάνουν συχνά εδώ στη λήμνο και τον περίμενα, ήταν μοναδική εμπειρία, ο άνεμος ήταν κάπου στα 8 με 9 μποφορ.) Εκεί θα με βοηθούσε αν είχα κάτι παρόμοιο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|