Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.359 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 05:35:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 05:35:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:21]

[Χθες στις 17:09]

[Χθες στις 12:22]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

από vtr
    [Τετάρτη, 8 Απρ 2026, 15:51:36]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309359
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 1108
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 757
    Συνολικά: 757
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αφιερωμένο στους παλιούς που έμειναν παιδιά  (Αναγνώστηκε 9408 φορές)
    FlyingBolt
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 7 Ιουν 2006, 23:35:24 »

Απίθανο κείμενο.

Να μπούμε μέσα και εμείς οι γεννημένοι πριν το 1950?

jkon

Όλοι αυτοί που είναι γεννημένοι πριν από το 1950 απλά συμπληρώνουν το κείμενο του φίλου μας όχι από κάτω, αλλά από πάνω... Τόσο απλό είναι, απλά για να παραθέτονται τα συμβάντα και με τη χρονική τους ακολουθία - σημειολογία !!!!
    Πάντως παιδιά αν θα θέλατε να ξαναζήσετε κομματάκι από τη λατρεμένη εκείνη περίοδο, βρείτε ένα τρόπο και επισκεφθείτε τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία ως σύνεδροι για καμιά εβδομάδα και απλά θα με θυμηθείτε... Δε λέω τίποτε περισσότερο...
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 7 Ιουν 2006, 23:38:51 από FlyingBolt » Καταγράφηκε
    FlyingBolt
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 7 Ιουν 2006, 23:37:02 »

Και νόμιζα ότι οι "αυτοί" που γεννήθηκαν πριν είχαν όλοι τους κατά περίεργο τρόπο "αφανιστεί".... Πες τα χρυσόστομε. πές τα !!!! Και κάτι άλλο... Εγώ θυμάμαι ότι μας έκαναν μπάνιο κάθε Σάββατο και ότι μας έλεγαν ότι την Κυριακή απαγορευόταν, οπότε περιμέναμε σχεδόν μία εβδομάδα για να ξανακάναμε το μπάνιο μας και πάλι το Σαββάτο..
    Τι ωραίες εποχές και αυτές !!

Ε το χρειάζεσαι να στο πω FlyingBoltΒΡΩΜΙΑΡΗ laugh

Eau de toilette....."Le sabbat" !!!!!!
    Καταγράφηκε
    kmandila
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 7 Ιουν 2006, 23:44:54 »

Lesabbat? η το παλιό θρυλικό συγκρότημα Black Sabbath ?για τούς παλιούς που θυμούνται ακόμα
    Καταγράφηκε

Κ.Μανδηλαράς  www.amach.gr   www.aeromodelismos.gr
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #18 στις: Πέμπτη, 8 Ιουν 2006, 00:04:36 »

Πράγματι η Παρασκευή ήταν μέρα του μπάνιου. Υπήρχε πρόγραμμα, μετά το μπάνιο στη Γερμανία όταν με πήραν οι γονείς μου, θα έβλεπα το χοντρό και το λιγνό. Αυτή ήταν όλη η τηλεόραση που έβλεπα. Μετά ύπνο, διάβασμα κλπ. A! και κάτι ακόμα....το ζεστό νερό προερχόταν από καζανάκι με ξύλα. Δεν υπήρχαν ηλιακοί και λέβητες. Tongue
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 8 Ιουν 2006, 00:14:47 από sfyris » Καταγράφηκε
    NikFrance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 8 Ιουν 2006, 04:45:06 »

Ωραίο κείμενο φιλε Sfyris μας θύμισε τα παιδικά μας χρονια που κάπως έτσι και χειρότερα ήταν..
    Αλλα ήταν αθώα και αληθινά..Όχι όπως σήμερα που τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα virtual κόσμο γεμάτο αυταπάτες και ανασφάλεια!
     Και το χειρότερο μειονέκτημα τις σημερινής νεολαίας στην πλειοψηφία δεν σέβονται τίποτα και κανέναν!!
    Και φυσικά πρωτίστως αναφέρομαι στο σεβασμό τις νεολαίας στους μεγαλύτερους!

Θυμάμαι τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου που μου έλεγε οι μεγάλοι έχουν πάντα δίκιο..
    Και όταν τον ρώτησα γιατί??... μου είπε: γιατί είναι μεγαλύτεροι από σένα!!!

Τέλος πάντων ξέφυγα μάλλον... idiot2

P.S.
    Όσο για το κείμενο φιλε Sfyris κάπου το έχω ξαναδεί η δεν είναι δικό σου?
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 8 Ιουν 2006, 04:55:56 από NikFrance » Καταγράφηκε

Ο ξάδερφος από Γαλλία...
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 8 Ιουν 2006, 06:02:30 »

Δεν είναι δικό μου μου το έστειλε ένας φίλος με e-mail και το βρήκα συγκινητικό ώστε το έβαλα εδώ μέσα γιατί με άγγιξε κι εμένα αρκετά.
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 8 Ιουν 2006, 08:19:04 »

μα καλα τοσο τελεια ηταν τοτε και τωρα ειμαστε τοσο χαλια; (γεννηθηκα το 78)
    αν ρωταγαμε εναν ψυχολογο θα μας ελεγε οτι απλα ο καθε ενας απο εμας κραταει τις καλυτερες αναμνησεις απο το παρελθον και στο μυαλο του τις εξαδινικευει

(θυμαμαι μια φορα που ημουν μικρος ειχαμε μπει σε ενα ταξι και ο αθεοφοβος ελεγε οτι τα παιδια πλεον ειναι κακομαθημενα, και αυτο που τους χρειαζεται ειναι ενας πολεμος για να σκληραγωγηθουν, τι ανθρωποι υπαρχουν γυρω μας;)

γιατι δεν μπορουμε να δεχθουμε οτι ο κοσμος αλλαζει και θα συνεχισει να αλλαζει;
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    NikFrance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 8 Ιουν 2006, 11:45:39 »

Μιλάμε απλά για διαφορετικές εποχές και πως ήταν τα πράγματα..
    Ο καθένας έχει τις αναμνήσεις του καλές η κακές αυτές είναι..
    Και λέμε για το πριν και το τώρα!

Δεν τίθεται θέμα αν αλλάζει ο κόσμος και δεν το δεχόμαστε..άσχετο... Tongue
    Καταγράφηκε

Ο ξάδερφος από Γαλλία...
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 8 Ιουν 2006, 12:31:32 »

Ξεχναει κανεις τα μπουγελα που παιζαμε μικροι ή το 1-2-3 με τα αυτοκινητακια κατω στον πλατανο,τις εξερευνησεις που καναμε στα χαμοσπιτα μηπως και βρουμε γιατι ο νεκροθαυτης ειχε ενα σχηνι πανω απο το κρεβατι του,ο πολεμος που παιζαμε με τα αυτοσχεδια οπλα μας απο ξυλο.Αλλες εποχες τοτε.Φευγαμε απο το σπιτι στις 5 ακριβως και γυρνουσαμε το αργοτερο στις 11 μαυροι απο τις λασπες και τη σκονη.Αν και γεννημενος το 84,οι αναμνησεις ειναι πολλες και γλυκες!
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 8 Ιουν 2006, 16:00:17 »

Θυμάμαι ... θυμάμαι και ‘γω!  Και θυμάμαι πράγματα ωραία και πράγματα άσχημα.  Αλλά πάνω απ’ όλα θυμάμαι να θέλω να φύγω ... να φύγω μακριά, να δω πολιτισμούς αλλιώτικους... γιατί με είχαν πείσει ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει ποτέ ... γιατί εμείς δεν είχαμε ποτέ αναγέννηση ... γιατί εμείς είχαμε μόνο Τούρκους και Γερμανούς κατακτητές που δεν μας άφησαν να εξελιχθούμε ... γιατί εδώ δεν υπήρχε κράτος ... και άλλα πολλά νόμιζα ότι δεν υπήρχαν ...

Και με βιασύνη μεγάλη κίνησα γη και ουρανό και βρέθηκα και ‘γω στις ξενιτιές τις μακρινές για να βρω προκοπή!  Και είδα ανθρώπους μαύρους και κίτρινους, και τεχνολογίες, και κώδικες ηθικής και τάξης, και χρήματα, και και και, αλλά αυτό που δεν είδα είναι πολιτισμούς, και δεν είδα και χαρά, και δεν είδα ξεγνοιασιά, και δεν είδα ποτέ ποιότητα ζωής .... Και άρχισα έτσι να σχεδιάζω καιρό μετά καινούργια απόδραση ... για την Ελλάδα

Και όταν γύρισα πίσω χρόνια πολλά μετά περίμενα ανυπόμονα να δω αυτή την Ελλάδα που άφησα, αυτή που ... δεν θα άλλαζε ποτέ ... γιατί εμείς είχαμε Γερμανούς και Τούρκους κατακτητές και δεν είχαμε αναγέννηση ... και έψαξα ... και έψαξα πιστέψτε με πολύ αλλά δεν βρήκα τίποτα... ΝΑΙ λοιπόν και η Ελλάδα είχε τελικά αλλάξει ...

Και το χειρότερο είναι ότι εγώ δεν ήμουν εδώ για να παλέψω να μην αλλάξει!  Τουλάχιστον όχι τόσο πολύ.  Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι τώρα που γύρισα και έτσι όπως έμαθα θα συντελέσω και εγώ ο ίδιος να αλλάξει ακόμα περισσότερο ....  Γιατί άλλαξα πρώτος εγώ .......

Έτσι όποτε μπορώ να ελέγξω το μυαλό μου επιλέγω να μην αλλάζω τίποτα απ’ ότι ήταν εκεί πριν από ‘μένα και δεν με ενοχλεί.  Τα παλιά καλά συναισθήματα τα νιώθω όμως συχνά όταν πάω στο μοντελοδρόμιο και στήνω το αεροπλάνο μου, γιατί πραγματοποιώ κάθε φορά το παιδικό εκείνο όνειρό μου:

«...να έχω ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο από αυτά με τις μηχανές ... αυτά που έχουν στο εξωτερικό ....»

M.B.

Θεσσαλονίκη
    Καταγράφηκε

... το πάθαμε κι' αυτό ...
    skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #25 στις: Παρασκευή, 9 Ιουν 2006, 23:22:14 »

Γεια σας .Το κείμενο αυτό έκανε πολλούς από εμάς να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια που τα είχαμε ξεχάσει ευχαριστώ για της αναμνήσεις που ξύπνησαν ξαφνικά μετά απο χρόνια..

Καταγράφηκε

coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #26 στις: Σάββατο, 10 Ιουν 2006, 18:40:11 »

Μπράβο!!!!

Πραγματικά με ταξιδευσες πισω στο χρονο για οση ωρα διαβαζα το κειμενο σου.

πολυ καλο

Ευγε

Καταγράφηκε
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #27 στις: Σάββατο, 17 Ιουν 2006, 02:25:59 »

Ακούω Παπακωνσταντίνου. Σας αφιερώνω τη σφεντόνα.
    Καταγράφηκε
    spirosta
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #28 στις: Παρασκευή, 28 Ιουλ 2006, 18:10:52 »

teriazei sthn parousa fasi....
    Καταγράφηκε
    modelist
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 31 Ιουλ 2006, 13:03:30 »

Ωραίο και δυνατό κείμενο sfyris ξενο ή δικό σου δεν έχει σημασία, καλές εποχές το δίχως άλλο, με μοναδική εξαίρεση τις κοπέλες που ήταν συνήθως παχουλές και απεριποίητες και χαμηλοβλεπούσες και οι καλές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα και όποιος προλάβει και τώρα που το σκέφτομαι θα προτιμούσα να ήμουν νέος τη σημερινή εποχή και όχι τη δική μου.......1964

Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Αφιερωμένο στους παλιούς που έμειναν παιδιά
    Μεταπήδηση σε: