Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.433 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 22:48:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 22:48:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από vilisdev
    [Σήμερα στις 11:34]

από AKISSSS
    [Σήμερα στις 08:59]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309433
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 127
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 78
    Συνολικά: 79
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Διαρκεια φορισης μπαταριας Lipo?  (Αναγνώστηκε 3671 φορές)
    stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 02:02:56 »

Καλησπερα,
    αντιμετωπιζω την εξης κατασταση
    απεκτησα προσφατα  ενα μπελτ του οποιου η μπαταρια (11.1V 1800mAh) φορτιζει σε 3,5-4 ωρες!
    Ειναι λογικο? idiot2 idiot2
    Διαβασα εδω σε σε διαφορα ποστ κι ειδα καποιοι οπως και το μανιουαλ λενε πςσ δεν πρεπει να ξεπερνα τις 2 ωρες αλλοι οταν αναψει το πρασινο μονιμα( χρησιμοποιω το φορτιστη που ειχε μεσα το ε/π
    Αλλα πιστευω οτι 2 ωρες δεν ειναι αρκετες.Ο φορτιστης γραφει 0,8Α OUTPUT δλδ σε μια μπαταρια 1800mAh δεν χρειαζεται 2,5 ωρες περιπου?
    Τα λεω καλα?
    Παντως εμενα μετα απο 3.5 ωρες αναβει μονιμα το πρασινο.Δεν μου φαινεται λογικο idiot2 idiot2
    Ειναι η 2η φοριση που κανω (τωρα κανω την τριτη)

Ευχαριστω,
    Στρατος
    Καταγράφηκε
    christos77
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 02:19:42 »

φιλε στρατο και εγω προσφατα αποκτησα το beltaki μου και εχω να σου πω οτι και εμενα ετσι κανει.....9ασχετα που λεει και στο ενχειριδιο οτι δεν πρεπει να ξεπερνα τις δυο ωρες)
    αλλα εχω την εντυπωση οτι εμενα μετα απο μερικα φορτισματα αρχισε να μειωνει το χρονο φορτισης...να σου πω την αληθεια ουτε εγω χερω τι παιζει με αυτο το θεμα... Undecided

χρηστος
    Καταγράφηκε

Belt cp - Παλευω να κανω ενα αξιοπρεπες hover...
    Προσεχως FPV plane...
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 09:49:35 »

Διάβασε εδώ http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-073e.htm για τον τροπο φορτισης των LiPo!!
    Σε ένα σημείο λέει:
    "Το ρεύμα φόρτισης αρχικά είναι 1C, αλλά μειώνεται βαθμηδόν καθώς η μπαταρία φορτίζεται, και όταν η τάση του στοιχείου φθάσει τα 4,2V, στο τέλος της φόρτισης η ένταση έχει πέσει στο 0,1-0,2C. Με αρχική ένταση το 1C η μπαταρία θα επανακτήσει το 90% της χωρητικότητάς της σε μία ώρα, ενώ το υπολοιπόμενο 10% απαιτεί 45-50 ακόμη λεπτά. "

Το ρευμα φορτισης δεν είναι σταθερο!!
    Μεχρι τα φτάσει η μπαταρία στα 4.2V ανα στοιχειο, ο φορτιστης σου δινει 0,8Α..Απο κει και πέρα κρατάει σταθερη την τάση στα 4.2V ανά στοιχείο και σιγά σιγα πέφτει η ενταση!!
    Αρα αν φορτισεις μια μπαταρία των 800mAh,δεν θα κάνει 1 ωρα αλλα σχεδον μιαμιση!!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 11:02:49 »

Νομίζω ότι μπορώ να δώσω τη συνολική απάντηση συνοψίζοντας τα προηγούμενα με μία ακόμη παρατήρηση. Ο φορτιστής που δίνει η Esky για το μπελτάκι είναι ο ΙΔΙΟΣ με αυτόν του Lama. Οι μπαταρίες του Lama είναι 800 mAh οπότε δίνουν και το άνω όριο στο ρεύμα που επιτρέπεται να βγάζει ο εν λόγω φορτιστής, δηλαδή 800 mA. Το Lama θέλει περίπου 1,5 ώρα να φορτίσει την μπαταρία του. Όσο μεγαλύτερο είναι το κλάσμα

mAh μπαταρίας που φορτίζω / 800 mAh

τόσες φορές μεγαλύτερος θα είναι και ο χρόνος φόρτισης σε σχέση με τη 1,5 ώρα του Lama.
    Πάντως υπάρχουν και χειρότερα, έχω πάρει μπαταρίες 2250 mAh που ο συγκεκριμένος φορτιστής κάνει 7 ΩΡΕΣ να τις φορτίσει. Πάντως μην ανησυχείτε, σε γενικές γραμμές όσο πιο αργή είναι η φόρτιση τόσο το καλύτερο για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μας. Ας εξοπλιστούμε λοιπόν με υπομονή και όταν έχουμε τη δυνατότητα για τόσο αργή φόρτιση (ίσως τη νύχτα) να την προτιμάμε γιατί κάνει καλό!
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    stinger----
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 11:18:18 »

παιδια εχω κι εγω τον ιδιο φορτιστη e-sky ek2-0851 και 2 μπαταριες λιπο και στην μια που ειναι 1250 mAh 10c κανει 2,5 ωρεσ περιπου και η αλλη που ειναι 1300 mAh 20c κανει γυρω στης 5-6 ωρες...το αφηνω εως οτου να αναβοσβηνει το πρασινο λαμπακι στον φορτιστη μιας και λεει πως εχει αυτοματο κοψιμο φορτισης των κυταρων..τα λεω σωστα??επισης να ρωτησω αν χρειαζεται το esc προγραμματισμο κα8ε φορα που συνδεω την μπαταρια η μονο την πρωτη φορα??
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 12:41:17 από stinger---- » Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 13:39:54 »

Πάντως μην ανησυχείτε, σε γενικές γραμμές όσο πιο αργή είναι η φόρτιση τόσο το καλύτερο για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μας. Ας εξοπλιστούμε λοιπόν με υπομονή και όταν έχουμε τη δυνατότητα για τόσο αργή φόρτιση (ίσως τη νύχτα) να την προτιμάμε γιατί κάνει καλό!

Αρκεί να γνωρίζετε ότι πράγματι επιτελείται αργή φόρτιση, με χαμηλό ρεύμα, και όχι ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε κακή αναγνώριση των αισθητήρων και προγράμματος φορτιστή, γιατί τότε επιτελείται υπερφόρτιση με απρόβλεπτα (ή προβλέψιμα;) αποτελέσματα.

Ασχέτως χρόνου φόρτισης, οι Lipo δεν φορτίζονται τη νύκτα ή σε απουσία μας από το σπίτι. Κίνδυνος ανάφλεξης.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 13:43:39 »

Φίλε Stinfer εννοείς ότι τις αφήνεις μέχρι το λαμπάκι να ανάβει μόνιμα πράσινο, τότε τελειώνει η φόρτιση. Αν και δεν μπορώ να δικαιολογήσω τόση μεγάλη διαφορά στο χρόνο φόρτισης για μπαταρίες που δεν απέχουν πολύ σε mAh δεν θα ανησυχούσα έκτος και αν είχα ενδείξεις ότι ο φορτιστής έχει κάποιο ελάττωμα.

Θείε Γιάννη τα παραπάνω έγραψα προτού δω τη δική σας απάντηση. Φυσικά και έχουμε το νού μας πάντα όταν φορτίζουμε Lipo 
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

stinger----
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 14:20:40 »

τις βγάζω από το ρεύμα όταν το πράσινο αναβοσβήνει,,,όταν είναι σταθερά αναμμένο σημαίνει πως φορτίζει όπως λέει επάνω ο φορτιστείς...συγκεκριμένα λέει input 10.0-15.ov DC output 0.8 A
    Red light..charge complete & no batery
    Red & Green light..Charging
    red &gren flash..Drip current charging
    ti simainei auto to teleutaio??
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 15:41:31 »

Φίλε Stinger, διαβάζω από το ταμπελάκι επάνω στον δικό μου ΕΚ2-0851:

Μόνιμα αναμμένο το κόκκινο led    -> Είναι συνδεδεμένος με πηγή τροφοδοσίας
    Αναβοσβήνει το πράσινο              -> Είναι σε διαδικασία φόρτισης
    Πράσινο και κόκκινο αναβοσβήνει   -> Κάτι πάει στραβά...
    Πράσινο μόνιμα αναμμένο            -> Φόρτιση τέλος

μήπως κάνεις κάτι λάθος?
    Καταγράφηκε

stinger----
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 18:32:51 »

...προσπαθω να βαλω μια φωτογραφια αλλα δεν μπορω..
    οκ το βρηκα....
    Καταγράφηκε
    stinger----
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 18:36:38 »

----ασ μου πει καποιος που ξερει τι σημαινουν αυτα που λεει ο φορτιστης μου

* e-sky.JPG (119.68 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 310 φορές.)
    Καταγράφηκε
    dimitristsilis
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 18:50:03 »

Όταν το κόκκινο φωτάκι είναι μόνιμα αναμμένο σημαίνει ότι ο φορτιστής είναι συνδεδεμένος στο ρεύμα ή ότι η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί και η μπαταρία έχει αφαιρεθεί
    Όταν το κόκκινο και το πράσινο είναι ταυτόχρονα αναμμένα η μπαταρία φορτίζει.
    Όταν το κόκκινο είναι σταθερό και το πράσινο αναβοσβήνει γίνεται το εξής:  Συνήθως η φόρτιση γίνεται κανονικά μέχρι η μπαταρία να "πει" στον φορτιστή ότι έχει αρκετά volt και είναι γεμάτη. Όμως κάποιες φορές η μπαταρία μπορεί να κρατήσει περισσότερη ώρα μέχρι να γεμίσει, οπότε φορτίζει με μικρότερο ρυθμό. Για την ακρίβεια συμβαίνει πάντα στα τελευταία δευτερόλεπτα της φόρτισης. Τότε το κόκκινο μένει σταθερό και το πράσινο αναβοσβήνει.
    Ελπίζω να βοήθησα Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 19:03:21 από dimitristsilis » Καταγράφηκε

Lama v3 (προς το παρόν Azn )
    stinger----
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 18:59:20 »

και πολυ μαλιστα βοηθησες φιλε δημητρη.εγω δηλαδη ποτε πρεπει να βγαζω την μπαταρια απο το ρευμα??εκτιμω πως οταν αναβοσβηνει το πρασινο..σωστα?.κι εγω αυτα πιστευα.απλα την φωτογραφια την εβαλα και για τον φιλο skynet διοτι λεει πως εχει τον ιδιο φορτιστη και φοβηθηκα μηπως κανω εγω κατι λαθος....
    Καταγράφηκε
    dimitristsilis
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 19:13:22 »

Βγάζεις την μπαταρία όταν το πράσινο σβήσει και το κόκκινο μείνει μόνιμα αναμμένο.
    Καταγράφηκε

Lama v3 (προς το παρόν Azn )
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Διαρκεια φορισης μπαταριας Lipo?
    Μεταπήδηση σε: