Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.794 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 21:09:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 21:09:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 18:50]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:07]

[Σήμερα στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309794
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 58
    Συνολικά: 62
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ποιος πομπος, τι πομπος?  (Αναγνώστηκε 9383 φορές)
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 6 Ιουν 2006, 12:33:26 »

Συμφωνώ με τα παιδιά Periklis ...   

Άν και δέν ξέρω απο ελικόπτερα , πάρε κάποια καλύτερη απο την Αρχή ...  Wink

Φιλικά , DM
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 7 Ιουν 2006, 14:00:00 »

τι διαφορα εχει η PPM με την PCM για τα ελικοπτερα εγω εχω ενα raptor 50 titan με 9 καναλη futaba και  PPM DUAL RATE 8 καναλο δεκτη δεν ειναι σωστο και γιατι HuhHuh?

Καταγράφηκε
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 7 Ιουν 2006, 14:47:09 »

Κινδυνεύεις από παρεμβολές. Επίσης δεν έχεις fail safe. Αν αδειάσει η μπαταρία ή δεχθείς παρεμβολή το ραπτοράκι σου θα πάει περίπατο....
    Καταγράφηκε
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #18 στις: Πέμπτη, 8 Ιουν 2006, 11:27:11 »

σωστα ολα αυτα αλλα το fail safe  που επεμβαινει τι μπορει να κανει σε ενα ελικοπτερο στο αυτοκινητο το ξερω καλα γιατι τρεχω σε αγωνες 15 χρονια τωρα ,αλλα στα ελικοπτερα θεωρουσα οτι δεν εναι χρησιμο .(ισως ακουγετε χαζο σε εσας που ασχοληστε χρονια με τον αερα.... εγω ειμαι φρεσκος  ) αν ειναι ετσι να βαλω και εγω ......που το ρυθμιζουμε ομως HuhHuh?
    Καταγράφηκε
    levao
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 8 Ιουν 2006, 23:11:02 »

Thumbs up
    Σκεφτηκα αρκετα πρην γραψω αυτες της λιγες γραμες στον φιλο μοντεληστη
    Η απαντηση στην ερωτηση περι  fail safe στα ελικοπτερα ειναι σηνηθως οπως και στα αεροπλανα με μικρες διαφορες
    Δηλαδη elev: level  ailer: level  pit: 0 μοιρες  thro: idle  rader:center
    Φυσηκα  η πιθανοτητες  γερνουν κατα των ελικοπτερων παρα των αερπλανων αλλα ποτε δεν ειναι αργα για μια
    μικρη και γρηγορη προσπαθεια ενοω  κλεισημο ανοιγμα του tx .και ποτε δεν ξερεις?Huh?
                                                              Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 8 Ιουν 2006, 23:14:42 »

Με λίγα λόγια φίλε μου προγραμματίζεις το fail save να σου κλείσει τον κινητήρα και να προσγειώσεις το ελικόπτερο με autorotation. Κάτι θα σώσεις.
    Καταγράφηκε
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #21 στις: Παρασκευή, 9 Ιουν 2006, 10:23:49 »

ενταξει το καταλαβα ...θα παρω εναν pcm τοτε ..και θα τον ρυθμισω στο να κλεινει το γραζι .....νομιζω οτι εχουν και ποιο δυνατο σημα απο τους DUAL RATE .ευχαριστω παντως για τη διευκρινηση .
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #22 στις: Παρασκευή, 9 Ιουν 2006, 13:11:41 »

απο τα λιγα που γνωριζω το autorotation ειναι να δωσεις στο throttle τερμα κατω (δηλαδη αρνητικες μοιρες στιν ελικα για να γυρισει το στροφειο) και λιγα μετρα πριν το εδαφος να δωσεις τερμα επανω (δηλαδη θετικες μοιρες στην ελικα για να μετατραπουν οι στροφες στο στροφειο σε αντωση)
    μπορει το failsafe να κανει κατι τετοιο;
    και δεν μιλαω για να πετυχει τον συγχρονισμο στα 2 μετρα πριν το εδαφος αλλα αν μπορεις να ρυθμισεις να εχει μια τιμη στο στικ και λιγο αργοτερα να αλλαξει

Με λίγα λόγια φίλε μου προγραμματίζεις το fail save να σου κλείσει τον κινητήρα και να προσγειώσεις το ελικόπτερο με autorotation. Κάτι θα σώσεις.
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 9 Ιουν 2006, 15:24:56 »

δεν μπορει να το κανει αυτο απο μονο του ...πρεπει εσυ να το κανεις ........και ο Θεος βοηθος  βασικα ειναι να μην σου τυχει .θα ελεγα ισως ειναι καλυτερα να μην σβηνει το μοτερ απλα να το κραταει ρελαντι και οταν ανακτησεις την επαφη με την τηλεκατευθυνση να προσπαθησεις να το κατεβασεις αν αυτο ειναι εφικτο
    φυσικα .
    Καταγράφηκε
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #24 στις: Παρασκευή, 9 Ιουν 2006, 20:48:43 »

Όχι παιδια το καλύτερο είναι να σβήσει και να το φέρεις με autorotation ότι και να σου στοιχίσει γιατί μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα και όταν αυξήσεις τη μηχανή να φύγει βόλτα το ελικόπτερο με απρόβλεπτο σημείο προσγείωσης. Στο auto δεν πας το στικ τέρμα κάτω γιατί θα έρθει πολύ γρήγορα το ελικόπτερο κάτω, απλά προσπαθείς με προς τα κάτω κίνηση να συντηρήσεις όσο περισσότερες στροφές μπορείς σε κάποιο δεδομένο ύψος και με κάποια δεδομένη ταχύτητα πτήσης ώστε να συντηρήσεις όσο γίνεται σταθερή την πτητική κατάσταση του μοντέλου. Γιαυτό και ποτέ δεν βάζουμε 0 μοίρες στον τερματισμό του στικ αλλά προσπαθούμε να έχουμε -1 με -2 μοίρες σε νορμαλ και -4 έως -6 σε κάποιο idle up.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 9 Ιουν 2006, 20:52:53 από sfyris » Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Σάββατο, 10 Ιουν 2006, 23:50:22 »

Όχι παιδια το καλύτερο είναι να σβήσει και να το φέρεις με autorotation ότι και να σου στοιχίσει γιατί μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα και όταν αυξήσεις τη μηχανή να φύγει βόλτα το ελικόπτερο με απρόβλεπτο σημείο προσγείωσης. Στο auto δεν πας το στικ τέρμα κάτω γιατί θα έρθει πολύ γρήγορα το ελικόπτερο κάτω, απλά προσπαθείς με προς τα κάτω κίνηση να συντηρήσεις όσο περισσότερες στροφές μπορείς σε κάποιο δεδομένο ύψος και με κάποια δεδομένη ταχύτητα πτήσης ώστε να συντηρήσεις όσο γίνεται σταθερή την πτητική κατάσταση του μοντέλου. Γιαυτό και ποτέ δεν βάζουμε 0 μοίρες στον τερματισμό του στικ αλλά προσπαθούμε να έχουμε -1 με -2 μοίρες σε νορμαλ και -4 έως -6 σε κάποιο idle up.

Ναι αλλα δεν γινεται αυτο σε fail safe..σωστα?
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #26 στις: Κυριακή, 11 Ιουν 2006, 00:44:29 »

Κοίτα, αυτό ακριβώς γίνεται, προγραμματίζεις το fail safe να συμπεριφερθεί όπως εσύ θέλεις, κατάλαβες. Όταν λοιπόν για οποιοδήποτε λόγο ενεργοποιηθεί το απενεργοποιούμε κουνώντας το στικ προς τα κάτω για μια στιγμή και ξανά επάνω οπότε ανακτάμε τα πηδάλια του μοντελου αλλά έχει προλάβει να σβήσει η μηχανή πριν. Στο ελικόπτερο δεν σβήνουμε και ανάβουμε τον πομπό όπως θα κάναμε με το αεροπλάνο γιατί θα φρικάρει το γυροσκόπιο.
    Καταγράφηκε
    mpol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #27 στις: Δευτέρα, 12 Ιουν 2006, 20:51:00 »

καλησπέρα σε όλους.

Αν μπορείτε πείτε μου τη γνώμη σας για τον MX 12 της graupner. Φαίνεται αρκετά καλός, με 6 κανάλια και σε αρκετα καλή τιμή.

Καταγράφηκε

αν το σήμερα ήταν τέλειο, δεν θα υπήρχε λόγος να έρθει το αύριο
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #28 στις: Δευτέρα, 12 Ιουν 2006, 23:00:09 »

Είναι ίδιος με τον JR XP 6102. Είναι PPM και PCM και αεροπλανική και ελικοπτερική. Το μόνο ας πούμε μείον είναι ότι θα χρειαστείς μια μέρα 7ο κανάλι και δεν θα το έχεις.
    Πες μας όμως σε τι τιμή την βρήκες, τι περιέχει το πακέτο και για τι χρήση την προορίζεις για να δούμε πόσο "φτηνή" είναι τελικά.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 12 Ιουν 2006, 23:09:13 από sfyris » Καταγράφηκε
    mpol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 12 Ιουν 2006, 23:58:19 »

Αγαπητε sfyris

έχεις απόλυτο δίκιο, έπρεπε να γράψω απο την αρχή για το τι τον χρειάζομαι.

λοιπόν το συγκεκριμένο το χρειάζομα για δεύτερο πομπό μιας και ήδη έχω ενα graupner mc16/20 με 8 κανάλια και με προοπτικη για περισσότερα (αν δεν κάνω λάθος μέχρι 16, ισως να λεω και χαζομάρες ). βέβαια τον έχω πάνω απο 7 χρόνια αλλα ακόμα είναι αξιόπιστος και είμαι τρομερά ευχαριστημένος απο την απόδωση του.

τον mx 12 τον χρειάζομαι αποκλιστικά για τα αεροπλάνα και νομίζω οτι είναι αρκετός γι αυτά. επίσης τον προορίζω για τον πατέρα μου, ο οποίος τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στον μοντελλισμο.

η τιμή που τον βρήκα είναι στα 110 ευρώ μόνο με μπαταρία πομπού. τα υπόλοιπα, δεκτες, κρυσταλλα κλπ ήδη τα έχω.

Ευχαριστώ για την απαντηση.
    Καταγράφηκε

αν το σήμερα ήταν τέλειο, δεν θα υπήρχε λόγος να έρθει το αύριο
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Ποιος πομπος, τι πομπος?
    Μεταπήδηση σε: