Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.700 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 11:50:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 11:50:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:51]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309700
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 146
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 52
    Συνολικά: 54
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ  (Αναγνώστηκε 18565 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 26 Ιαν 2009, 22:34:03 »

Δεν ξέρω τι μπορεί να μπερδέψω από τον παρακάτω τίτλο:

Μετα μου λετε μην αγοραζεις απο το εξωτερικο...( Η καταντια τους...ΟΧΙ ΟΛΑ)

Ότι κάποιοι συγκεκριμένοι σε κάνουν να αγοράζεις από το εξωτερικό;  Τότε μάλλον δεν είμαι εγώ ο μπερδεμένος.

ναι δεν τους βαζω σε ολους ενα σακι... ουτε ιεναι καποιοι οι οποιοι δεν εχουν καλη συμπεριφορα.... που ειναι ο λαθος τροπος?
    Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 26 Ιαν 2009, 22:49:28 »

Στην πρώτη μου παραγγελία που έκανα από το εξωτερικό (μια Saito 100) πριν από 3-4 χρόνια ο πωλητής με έβρισε αρκετά με mail επειδή μετά από ένα μήνα που δεν την είχε στείλει και του ζητούσα το αποδεικτικό του ταχυδρομείου εγώ έκανα αίτηση στο paypal για να πάρω τα λεφτά μου πίσω.  Τελικά την έστειλε, αλλά η μηχανή ήρθε μετά από 2 μήνες.

Αν λοιπόν εγώ άνοιγα ένα θέμα για την εμπειρία μου και έγραφα σαν τίτλο:

Μετα μου λετε να αγοραζω απο το εξωτερικο...( Η καταντια τους...ΟΧΙ ΟΛΑ)

θα το έβρισκες φυσιολογικό;  Εγώ πάντως όχι και γι' αυτό δεν το έκανα.  Φυσικά μετά από άλλες 40-50 παραγγελίες ξέρω ότι 95% όλα πάνε καλά.  Και συνεχίζω να αγοράζω από το εξωτερικό.  Και από το εσωτερικό φυσικά.  Από τους κακούς δεν αγοράζω.  Εσωτερικούς ή εξωτερικούς.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 26 Ιαν 2009, 22:55:34 »

Μα εμενα δεν ειναι μονο το συγκεκριμενο μου εχει ξανατυχει και χειροτερο... δεν αναφερομαι μονο σε αυτο απλα αρχιζω ενα τοπικ με το συγκεκριμενο περιστατικο...!
    Καταγράφηκε
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 26 Ιαν 2009, 23:05:35 »

Στην πρώτη μου παραγγελία που έκανα από το εξωτερικό (μια Saito 100) πριν από 3-4 χρόνια ο πωλητής με έβρισε αρκετά με mail
    ..............
    kαι συνεχίζω να αγοράζω από το εξωτερικό.  Και από το εσωτερικό φυσικά.  Από τους κακούς δεν αγοράζω.  Εσωτερικούς ή εξωτερικούς.

Ένας νέος στον χώρο είναι αμαρτία να του πάρει 3-4 χρόνια για να φτάσει στο επίπεδο γνώσεων σου της αγοράς, εάν κάποιος έχει απτό παράδειγμα ας το δώσει
    Serafim και οι υπόλοιποι όλοι έχουμε τα παραδείγματα μας καλά και κακά και τόσοι ακόμα που δεν έχουνε όρεξη να τα "σηκώσουν" σαν  θέμα για να μήν τους πιάσει πονοκέφαλος αλλά και εάν δεν τα διαβάσεις εδώ, μέσα  σε ένα πηγαδάκι του Σ/Κ τα έμαθες.
    ΠΟΣΑ πια είναι τα μαγαζιά που έχουν το 80% της συνολικής μοντελιστικής κίνησης ώστε να μην είσαι σε θέση να ξέρεις τι καπνό "φουμάρει" ο καθένας τους τόσο  από τιμές όσο  από εξυπηρέτηση ή και από τα δύο
    Εγώ κάθε φορά που θα μπω σε Ελληνικό μαγαζί είμαι προετοιμασμένος για υποχωρήσεις, δηλαδή ξέρω ότι κάπου θα υστερεί , και προσαρμόζομαι με το τι θα του ζητήσω ,έτσι απλά!
    Μην κοιτάτε που πολλοί παλαιοί μοντελιστές είναι και παιδικοί φίλοι!
    Έχω τύχει σε διάλογο μαγαζάτορα με "πελάτη" που να του λέει  π.χ "ρε μ@@@κ@  γιατί το πουλάς τόσο από έμενα θα ΒΓΑΛΕΙΣ! "και μετά γέλια μεταξύ τους (χαριτολογώντας) σε πόσους νέους τελικά θα τα πείρε αυτά που προσπάθησε στον προηγούμενο παράδειγμα να "βγάλει" άραγε;
     ή δεν θα μπορούσε να πεί ο ΜaStoRas ακόμα να τα στείλεις ρε @@@@κ@@@  σε έχω πληρώσει, κόψε το λαιμό σου να τα στείλεις ! μπορεί να λαϊκίζω αλλά σε μερικούς τους χρειάζεται γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν και εννοείται δέν ξαναπατάς , αυτή είναι η άποψη μου

Καλή σας νύχτα
    Γιώργος
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 00:25:24 από Geοrge » Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 26 Ιαν 2009, 23:34:43 »

Αλλα θα ήθελα να είχα το θράσος όπως που έχει τύχει σε διάλογο  π.χ "ρε μ@λ@κ@  γιατί το πουλας τόσο απο έμενα θα ΒΓΑΛΕΙΣ!" ...

Νομίζω πως αν το πει κάποιος αυτό, θα φανεί ο ίδιος του το λιγότερο ανόητος. Ελεύθερη αγορά είναι, όσο γουστάρει πουλάει ο καθένας. Κάποτε εκμεταλλευόντουσαν το μονοπώλειο και βαρούσαν στα "αυτιά" τις τιμές. Τώρα με το ιντερνετ δεν έχει την ίδια άνεση ο επαγγελματίας να πουλάει με 200% π.χ. κέρδος. Ανοησία λοιπόν δεν είναι ο επαγγελματίας που πουλάει ακριβά αλλά ο καταναλωτής που προτιμάει τον ακριβό επαγγελματία. Αν όμως τον προτιμάει και για άλλους λόγους τότε δεν θα πρέπει και να παραπονιέται. Είναι στο χέρι του καταναλωτή.

Βρίζουμε τις κατά καιρούς κυβερνήσεις αλλά ξεχνάμε πως εμείς τις ψηφίσαμε για να βολευτούμε/βολέψουμε και γενικότερα να διαιωνίζουμε μια σάπια νοοτροπία.
    Αυτή είναι η γνώμη μου.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 26 Ιαν 2009, 23:59:06 »

Διάβασα από την αρχή το θέμα και πρέπει να πω οτι δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να σταθεί ο βαρύς τίτλος και χαρακτηρισμός αισχροκέρδεια. Αισχροκέρδεια σημαίνει αθέμιτο κέρδος, 36€ διαφορά σε κόστος γύρω στα 700€ κατά κανένα τρόπο δεν δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται κάθε διαφορά τιμής αισχροκέρδεια, σε αρκετές δε περιπτώσεις μια υψηλότερη τιμή μπορεί να αφήνει χαμηλότερο κέρδος στον επαγγελματία, στην αγορά παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες.

Η διαφορά σε χρόνο είναι σημαντική και κατανοητή. Μπορεί κανείς ακόμα και να αγοράσει εν γνώσει του ακριβότερα προκειμένου να έχει αυτό που θέλει γρηγορότερα. Οπως και θα πρέπει να γίνει κατανοητό οτι ο επαγγελματίας συνήθως δεν θα παραγγείλει μόνο το δικό μας μοντέλο αλλά container(s), που συνήθως έρχονται με πλοίο και καθυστερούν και στην αποστολή και στο τελωνείο. Μερικοί επαγγελματίες μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να βρουν άλλη λύση με ελάχιστο κέρδος προκειμένου να κινηθούν πιο γρήγορα ελπίζοντας στην μακροχρόνια σχέση με ευχαριστημένους πελάτες. Αλλοι δεν το κάνουν.

Η αγορά έχει ρευστότητα και αλλάζει καθημερινά. Σαν καταναλωτές ελέγχουμε τι μας συμφέρει για συγκεκριμένη αγορά σε συγκεκριμένο χρόνο. Αυτά ισχύουν παντού και στην Ελλάδα και έξω.

Οι υπερβολές είτε σε γκρίνια, είτε σε φρασεολογία δεν οδηγούν συνήθως πουθενά.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 01:04:01 »

*Είναι προτιμότερο να κρύβεις την αμάθεια τους παρά να την αποκαλύπτεις παντού* .  (Ηράκλειτος  , αποσπάσματα για μια Ηθική) .

Μερικές φορές με κάνετε να πιστεύω ότι οι  απόψεις μας για την αλήθεια είναι χειρότερη από την "άγνοια σας"
    Δεν μπορεί να λέμε ότι οτι τα 36€ ή τα 6€ ή τα 0.6€ δέν είναι τουλάχιστον εξαπάτηση καταλωναλώτη!!  εντάξει μήν το λέμε "ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ"  θέλετε να το πείτε : "Διαφορά τιμής στο ράφι και την ταμειακή" ή οποία ενέργεια είναι ποινικό αδίκημα
    και τιμωρείται  με ποινές και προστίματα!! , όπως αναφέρει ο νόμος
    Γι' αυτό σας λέω έαν δέν είστε ενημερωμένοι πολίτες φροντίστε να γίνετε για το καλό όλης της εφοδιαστικής μας αλυσίδας που μαστίζει με την ακρίβεια της,  όλους μας
    Εχουμε δικαιώματα και πρέπει να τα διεκδικούμε όχι μόνο εδώ για τα "παιχνιδάκια" μας αλλα σε κάθε καταναλωτική μας  "εξόρμιση"
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 01:17:47 »

*Είναι προτιμότερο να κρύβεις την αμάθεια τους παρά να την αποκαλύπτεις παντού* .  (Ηράκλειτος  , αποσπάσματα για μια Ηθική) .

Μερικές φορές με κάνετε να πιστεύω ότι οι  απόψεις μας για την αλήθεια είναι χειρότερη από την "άγνοια σας"
    Δεν μπορεί να λέμε ότι οτι τα 36€ ή τα 6€ ή τα 0.6€ δέν είναι τουλάχιστον εξαπάτηση καταλωναλώτη!!  εντάξει μήν το λέμε "ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ"  θέλετε να το πείτε : "Διαφορά τιμής στο ράφι και την ταμειακή" ή οποία ενέργεια είναι ποινικό αδίκημα
    και τιμωρείται  με ποινές και προστίματα!! , όπως αναφέρει ο νόμος
    Γι' αυτό σας λέω έαν δέν είστε ενημερωμένοι πολίτες φροντίστε να γίνετε για το καλό όλης της εφοδιαστικής μας αλυσίδας που μαστίζει με την ακρίβεια της,  όλους μας
    Εχουμε δικαιώματα και πρέπει να τα διεκδικούμε όχι μόνο εδώ για τα "παιχνιδάκια" μας αλλα σε κάθε καταναλωτική μας  "εξόρμιση"

+1000
     Thumbs up
    Καταγράφηκε

Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 08:48:39 »

Α KAI NA ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ, ΣΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 36Ε ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ.....

Οπως αναφέρει ο Ντίνος Δημητρίου αγοράζοντας από Lindinger οφελήθηκε κατά 36€, σε αγορά γύρω στα 700€. Κυρίως όμως θα έχει το μοντέλο του πιο γρήγορα. Ενημερώθηκε για την αγορά και έκανε την επιλογή του.

Με ψάξιμο της αγοράς στο εξωτερικό για το συγκεκριμένο είδος θα βρεθούν τιμές και μεγαλύτερες και μικρότερες, όπως και διαφορές στον χρόνο της εξυπηρέτησης, ταχυδρομικά και άλλα. Θα πούμε πάλι για αισχροκέρδεια και εξαπάτηση;

Αυτό που προσφέρεται σήμερα από το διαδίκτυο είναι η καλύτερη ενημέρωση για την αγορά και αυτό είναι προς όφελος μας.

Φαινόμενα εξαπάτησης και αισχροκέρδειας έχουν παρατηρηθεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι κατακριτέα. Ομως δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται η κάθε διαφορά τιμής έτσι.

Από την άλλη μεριά δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται άσχημα ο αερομοντελιστής που αγοράζει από το εξωτερικό. Η υποτιμολόγηση, αν το δει κανείς καθαρά νομικά, είναι και αυτή αδίκημα. Με έχει ενοχλήσει στο παρελθόν η επίθεση, έστω και από αμυντική θέση με χρήση αυτού του επιχειρήματος.

Η αγορά είναι αγορά. Δεν οφελούν σε τίποτα οι υπερβολές του λόγου και άσκοποι και άστοχοι χαρακτηρισμοί και γενικεύσεις. Χαλάμε τις καρδιές μας χωρίς λόγο.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #24 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 10:11:57 »

Καλημέρα σας και απο εμένα .
    Είχα γράψει κάποια πράγματα σε κάποιο άλλο Φόρουμ , θα τα επαναλάβω και εδώ . Ομιλώ απο την πλευρά του Έλληνα μαγαζάτορα για όσους φίλους δέν με ξέρουν ...

Ξεκινάμε με τα Γεγονότα (Facts) .
    1) Εϊμαι μόνος μου σε αυτή μου την περιπέτεια . Πρέπει να σκεφτώ για να διοργανώσω εκδηλώσεις στον τόπο μου και αλλού . Αυτό σημαίνει στήσε μεγαφωνική , τέντα , βγάλε προγράμματα και κάνε διαφήμιση . Και την ώρα της εκδήλωσης , όχι απλά δέν προλαβαίνεις να πετάξεις ή να τρέξεις για να διαφημίσεις τα προιόντα σου , αλλά ψάχνεις ένα ποτηράκι νερό να πιείς και να συνεχίσεις . Πολλές φορές βέβαια με βοηθάει και ένα ξαδερφάκι μου ...
    Μήν μου πείτε Δέν μας ενδιαφέρουν οι εκδηλώσεις , γιατί μόνον έτσι απολαμβάνεις μοντελισμό . Αλλιώς μας αξίζει ένα μοντελιστικό Matrix να καλωδιωθούμε όλοι και να πετάμε εκει μέσα ...

2) Είμαι μόνος μου σε αυτή μου την περιπέτεια , και ενώ όλα τα μεγάλα site του χώρου κάνουν Copy-Paste τη φωτό απο το site του κατασκευαστή , εγώ κάθομαι και απλώνω σεντόνι άσπρο για να φωτογραφίσω τα προιόντα μου σε καθαρό φόντο , να επεξεργαστώ τις φωτό και να τις ανεβάσω στο site μου με τις αναλυτικές περιγραφές σε Δύο γλώσσες τουλάχιστον . Ξέρω βέβαια πως κανείς πλέον δέν κρατά Stock γι'αυτό και εκείνοι Δέν βγάζουν φωτό τα προιόντα τους . Απλά γιατί πολλά Δέν τα έχουν κάν δεί πώς είναι ... Απλά έχουν Νόστιμο site !
    Σας παραπέμπω σε αυτές τις δύο σελίδες μου , και άν βρείτε πουθενά Αναλυτικότερη περιγραφή και φωτό σε παρόμοιο Προιόν , θα το παραδεχτώ δημόσια πως έκανα λάθος ...
    http://www.greekwings.gr/eShop/Engin...tBL2205_22.htm
    http://www.greekwings.gr/eShop/Engin.../BL2810_12.htm

3) Εϊμαι μόνος μου αλλά είμαι Πολύ γρήγορος . Ο hobby-city απαντά γρήγορα στα e-mail αλλά εγώ Απαντώ στα Τηλέφωνά μου μέσα σε 10 δευτερόλεπτα , και έχω και Δύο . Το κινητό δουλεύει Σαββατοκύριακα , βράδυα ή πρωινά , Πάσχα ή αργείες . Αλλά λίγοι το εκτιμούν αυτό ... Δέν μπορώ να εχω τα πάντα που έχω στο μαγαζί στο Internet , αλλά με ένα τηλεφωνάκι θα σας απαντήσω και θα σας λύσω και μερικές απορίες ! Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι απαντώ και στα mail μου , αλλά Όχι σε πέντε λεπτά ...

4) Είμαι μόνος μου αλλά επειδή ξέρω πως το αυτοκίνητο θέλει Πίστα για να τρέξει και να ευχαριστηθεί ο πελάτης-μοντελιστής , κάθομαι και στήνω και βιδώνω ξύλα και ρίχνω τσιμέντα για να φτιάξω Εξέδρα ώστε να ανεβαίνουμε και να οδηγούμε απο πάνω εκεί όπως κάνουνε παντού ...

Ξέρω ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πως το Axi του Lindinger είναι κατά 25 ευρώ Ακριβότερο απο το αντίστοιχο δικό μου Emax , αλλά αυτό μάλλον σημαίνει πως δέν έχουμε όλοι την παιδεία να κοιτάξουμε και στο Ελληνικό site παρά βλέπουμε απευθείας το Ξένο , χωρίς άλλη κουβέντα . "Ώχ μωρέ αδερφέ , και στο κάτω-κάτω αυτό που πήρα είναι Axi" ... !

5) Είμαι μόνος μου αλλά ξέρω πως οι Χονδρικές στην Ελλάδα είναι τσιμπημένες σε Μερικά μόνο προιόντα , και γι'αυτό ψάχνω ο φουκαράς μήπως μπορέσω να βρώ το προιόν αυτό απο άλλη πηγή . Και πού να κοιτάξω πρώτα ? Πώ , ρέ τί γίνεται ? ... Πόσες διαφορετικές πηγές υπάρχουν ΜΟΝΟ για servos ? Και πόσα διαφορετικά μοντέλα servos ... Πρέπει να κάθομαι πέντε ώρες τη μέρα στο κομπιούτερ για να στέλνω και να διαβάζω mail , να κάθομαι και να γράφω στα Φόρουμς για να είναι και εκεί αισθητή η παρουσία μου ... Πώ , πώ , πελάγωσα ήδη !

6) Είμαι μόνος αλλά θα βοηθήσω και θα ακούσω τον τάδε φίλο που με πήρε τηλέφωνο για Μισή ώρα χωρίς να βγάλω Φράγκο . Επίσης θα βοηθήσω τον άλλο (μελλοντικό) φίλο να μάθει να πετάει φεύγοντας μαζί του στο λιβάδι το μεσημέρι για μία ώρα , γιατί , μπορεί να πήρε το αεροπλάνο του απ'τον Kong.SteileEuro , αλλά εκείνος Δέν μπορεί να τον μάθει on-line και άν το έκανε , θα τον χρέωνε για το κάθε ντεπόζιτο ...

Διάλλειμμα για λίγο καφέ , χτυπάει και το τηλέφωνο ... Wink

Κάποιες στιγμές Δέν είμαι μόνος μου ,
    γιατί εδώ οι ντόπιοι που με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν πόσο βοηθάω και πόσο καλό παιδί είμαι . Βλέπετε εκείνοι Δέν με ξέρουν απ'το internet , με έχουν γνωρίσει ιδίοις όμασι και γι'αυτό έρχονται , ψωνίζουν και κάτι και πίνουμε καφεδάκι παρέα . Γιατί ΥΠΑΡΧΩ στην πραγματικότητα και δέν είμαι απλά μιά στοίβα απο Pixels !
    Εν τω μεταξύ , Δέν έχω χρόνο για χάσιμο , και φτιάχνω τάκα-τάκα στο τορνάκι μία κούφια βίδα για να τη βάλει ο φίλος στο μοντέλο του και να φουλάρει καύσιμο απο εκεί πιό άνετα .

Εκτός των άλλων , ας Μήν ξεχνάμε ΠΟΤΕ τους Αλεξιπτωτιστές του χώρου , που επειδή μυρίστηκαν ευρώ , και τους έκατσε η επιχορήγηση , αποφάσισαν να ανοίξουν ένα e-shop σε ένα δωμάτιο του σπιτιού για αποθήκη , με το σκεπτικό ... τώρα θα δείτε ... θα σας λιώσω όλους με τις Χαμηλές τιμές μου !! ...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΙΜΗ . Το οποιοδήποτε μηχάνημα και άν πάρεις , ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ άν Δέν έχεις Υποστήριξη .
    "Έλα μωρέ , 30 ευρουδάκια το πήρα απ'τα Lidl " . Ναί , αλλά 30+30+30+ ... πρίν το καταλάβεις έχεις ΧΑΣΕΙ λεφτά , έχεις Απογοητευτεί και ο μοντελιστικός κόσμος σε Έχασε απο κοντά του ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ .
    Γι'αυτό και μου τη δίνουν οι φτηνατσίδες που νομίζουν ότι πουλώντας φτηνά πράγματα κάτι κάνουν . Καλό στην τσέπη τους κάνουν αλλά ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ όλους τους Υπόλοιπους και βέβαια τον μοντελισμό .

Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 10:13:20 »

Δέν μπορώ να καταλάβω τί τρέχει με εμάς του Έλληνες και γενικά μάλλον με τους ανθρώπους .

Ψάχνουν τα παιδιά μας να βρούν την πιό φθηνή Πίτσα με το μέτρο . Ά , εγώ έφαγα εκεί με 3,90 . Σιγά , και εγώ έφαγα πιό μεγάλη και πιό νόστιμη εκεί με 3,10 !
    Το μεγάλο κατάστημα ακόμα μεγαλύτερο και η Ποιότητα χάνεται συνεχώς .
    Τα απλά και άξια πράγματα στη ζωή φαντάζουν τώρα ... Όχι Κούλ ! Βρέ παιδάκι μου , βίδωσε μιά βίδα , κόψε ένα ξυλάκι , επισκεύασέ το το ρημάδι . Λίγη κόλλα θέλει . Σιγά μωρέ μήν ασχοληθώ τώρα ... το έχει καινούργιο ο Kong με 20 ευρουδάκια . Με ένα Κλίκ ! Άντε τρία ...

Τα LHS (Local Hobby Stores) ή Τοπικά Μαγαζιά Χόμπυ , πάντα είχαν Παρέα και ένα μικρό πάγκο για να δημιουργούν όλοι πάνω εκεί . Αλλά ούτε αυτό το θέλουμε . Το πουλάκι που κελαηδά στο δένδρο ή το ρυάκι που τρέχει Δέν μας αρέσει . Θέλουμε πιστολίδι και on-line πυροβολισμούς και σκοτωμούς .
    Δέν θέλω την πτερυγούλα του Γαδετσάκη με 50 ευρώ (που είναι και ARF) και μιά πλαγίτσα με φίλους να κάνω την πλάκα μου . ΆΛΛΑ θέλω εγώ . Πιό ... in !

Και άς μιλήσουμε με αριθμούς και νούμερα μιάς και το έφερε η κουβέντα .
    Δίνω πτέρυγα επενδεδυμένη και ενισχυμένη σε ARF μορφή με 48,9 ευρώ .
    Άν βρείτε πουθενά κάτι αντίστοιχο , θα παραδεχτώ δημόσια ότι έκανα Λάθος , και θα σας κάνω και μία Δώρο . Πρόκειται για το Κοτσύφι .

Θέλω εν ολίγοις να πώ , να είμαστε ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΙ . Ότι ίσχυε Χθές , Δέν ισχύει αποκλειστικά και σήμερα και ούτε Πρέπει να ισχύει . Απλά το ψάχνουμε , δοκιμάζουμε και Αγαπάμε τον γείτονά μας με την πρώτη ευκαιρία γιατί σίγουρα Κερδισμένοι θα βγούμε .
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 10:15:27 »

Και συνεχίζω φίλοι μου με τα Γεγονότα (Facts) .
    Ξέρετε , μπορεί όλοι να λένε πόσο καλά παιδιά είμαστε , αλλά εγώ θα σας αποδείξω πως είμαστε και Τίμια !
    Προσπαθούμε , αλλά θέλουμε και εμείς να δούμε λίγα ευρουδάκια απο τα χιλιάδες που φεύγουν κάθε μέρα απ'τη χώρα μας και θα σας αποδείξω πως αξίζει να τα αφήνετε εδώ τα ευρουδάκια πού και πού ... Wink
    Το μαγαζάκι μας πρέπει να βγάζει κάτι άν θέλουμε να το λέμε μαγαζί ...
    Στα πλάισια λοιπόν του Θεμιτού πάντα ανταγωνισμού , παραθέτω τα εξής :
    * Axi 2814/10 απο Lindinger ... :
    http://shop.lindinger.at/product_inf...ducts_id=48093
    * Emax 2810/12 απο Greek Wings ... :
    http://greekwings.gr/eShop/Engines&A.../BL2810_12.htm

Καί τα δύο είναι μοτέρ των 100 περίπου γραμμαρίων και αποδίδουν περίπου ίδια Ισχύ . Το Axi βέβαια , είναι λίγο πιό πολύστροφο που το κάνει ικανό για μικρότερο έλικα σε περισσότερες στροφές ...
    Ευρώ 72 το Axi , και ευρώ 38 το Emax το δικό μου !
    Να ενημερώσω βέβαια πως το 'δικό μου' το Emax , το πετάω σε πτέρυγα με 4S LiPo και πάει βολίδα ... Σε αυτό το video ... :
    http://www.youtube.com/watch?v=xhRBw407Lvs

Τα σχόλιά σας Απαραίτητα . Μπορεί και να κάνω κάποιο λάθος . Άνθρωποι είμαστε .
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 10:17:15 »

Δέν λέω , πρός Θεού , πώς σε Όλα τα είδη ισχύουν οι μεγάλες αυτές διαφορές .
    Αλλά , ΜΗΝ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ , σάς Παρακαλώ ...

* Axi 2208/10 Silver Line απο HobbyCity ... :
    http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...idProduct=6831
    $ 44,99 = euro 35

* Axi 2208/10 Silver Line απο Lindinger ... :
    http://shop.lindinger.at/product_inf...ducts_id=59786
    euro 39,90

* Αντίστοιχο Emax απο Greek Wings ... :
    http://greekwings.gr/eShop/Engines&A.../BL2205_22.htm
    euro 25,80

Τα Μεταφορικά ΔΕΝ συμεριλαμβάνονται στις τιμές ... Wink

Να σημειώσω πως αναγκάστηκα και εγώ να παρακολουθώ Ξένα site ώς μικρούλης έμπορος πλέον ...
    ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΞΑΦΝΙΑΖΟΜΑΙ !

Το δικό μου το '25.80' μπορεί να ΄παίξει' λίγο , δηλαδή να κατέβει ... Αλλού μπορεί αυτό να γίνει ?
    Μα εντάξει θα μου πείτε ... αυτά είναι Axi αλλά το δικό σου Emax ... Ποιός μπορεί να μου αποδείξει τις μεγάλες διαφορές ? Ποιός μπορεί να μου αποδείξει πως δέν βγαίνουν απο τις ίδιες εργαλειομηχανές ? Γιατί μερικά-μερικά μου μοιάζουν πολύ ίδιες καταστάσεις ... Wink
    Ο λόγος που διάλεξα τα Emax , είναι πρώτον η αξιοπιστία τους και 2ον οι Μετρικές τους διαστάσεις (σε ακέραια νούμερα του χιλιοστού π.χ. 3 χιλ. άξονας και όχι 3,17 ) , ώστε να μπορέσω να φτιάξω και τίποτα στο Τορνάκι άν χρειαστεί και αξίζει ...
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 10:18:46 »

Πράγματι πολύ ενδιαφέροντα λόγια διάβασα και έμαθα και εγώ αρκετά πράγματα ...
    Εκείνο που φαίνεται να συνειδητοποίησα περισσότερο είναι ο Τεράστιος πόνος που νιώθετε απο ΜΗ επαγγελματίες που εδώ και Χρόνια ή καί προσφάτως σαν έκαναν τη ζωή δύσκολη και την τσέπη μικρότερη !

Κύριοι , επ'αυτού ένα έχω να πώ ... Μήν Απογοητεύεστε . Την πατήσατε κάπου ? Πάτε αλλού ... Μήν στήνετε στον τοίχο και τους Νέους επαγγελματίες που προσπαθούν (και Ίσως το αξίζουν) να μπούν στον χώρο .
    Τα πράγματα είναι Απλά .
    Άν κάνει κανείς ένα οικονομοτεχνικό έλεγχο πρίν ανοίξει μοντελάδικο , Μία απόφαση θα βγάλει ... Δέν φέρνω καλύτερα γυναίκες απ'την Βουλγαρία ?
    Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όποιοι απο εμάς ανοίγουν , το κάνουν γιατί ΑΓΑΠΟΥΝ το χόμπυ και ξέρουν εκ των Προτέρων πως πολυκατοικία απ'αυτό Δέν θα φτιάξουν ...
    Υπάρχουν βέβαια και οι Αλεξιπτωτιστές όπως σας είπα , οι οποίοι Θέλουν μόνο ευρώ και Αδιαφορούν για το μέλλον σου . Δείτε γύρω σας και προσέξτε τους αυτούς γιατί μιά μέρα θα μας καταστρέψουν ...

Ένα άλλο Απλό που ήθελα να σας πώ ...
    Σκεφθείτε ότι Κλείνουνε ΟΛΑ τα μοντελάδικα στην χώρα και μένει μόνο το Internet . Ο Γαδετσάκης πουλάει λάχανα στην Λαική και ο Κοσμάς πουλάει Ξύλα για σόμπες . Την επόμενη μέρα τί θα γίνει ο Μοντελισμός ?

Εγώ ξέρω πως άν ο Κοσμάς κλείσει το μαγαζάκι του στο νησί , ο μοντελισμός εκεί ΠΕΘΑΝΕ .
    Το ίδιο θα απογίνει και ο Μοντελισμός στα Τρίκαλα άν κλείσω ή πάψω Εγώ να ασχολούμαι ...

Δέν βλέπω πουθενά το Μέλλον του μοντελισμού (μας και σας) στο Internet ...
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Τρίτη, 27 Ιαν 2009, 10:20:12 »

Άλλο Παράδειγμα ...

ProluX Fail-Safe Unit ... :

http://www.himodel.com/electric/PROL...SAFE_UNIT.html
    $ 19.9 απο Himodel.com ή 15,88 ευρώ .

Η παρακάτω φωτό είναι δική μου και εγώ το δίνω με ... 18,0 ευρώ ...

* ProluxFailSafe.jpg (23.59 KB, 224x385 - εμφανίστηκε 299 φορές.)
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ
    Μεταπήδηση σε: