Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.934 μηνύματα σε 12.395 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 26 Αυγ 2026, 13:02:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 26 Αυγ 2026, 13:02:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:04]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 23 Αυγ 2026, 16:44:30]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]

[Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 15:32:58]

από coach
    [Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 14:40:09]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309934
    Σύνολο θεμάτων: 12395
    Online σήμερα: 628
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 449
    Συνολικά: 450
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μπένουν στο Mini Titan Lifepo4???  (Αναγνώστηκε 2278 φορές)
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 12:52:26 »

Ωπως λεει και ο τίτλος LiFe στο τιτάν 4 στοιχείων πάνε στο τιτάν HuhHuh
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    panosla
    Aeromodeller Jr. member
    **

Επί πτυχίο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:12:47 »

Από άποψη χώρου, ναι, αν και νομίζω ότι θα πρέπει να 3 κάτω και 1 από πάνω. Τα Volts θα το κάνουν λίγο πιο πολύστροφο αλλά θα είναι οκ(μόνο το ESC πρόσεξε αν δέχεται 4 Cell LiFe). Το μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας.
    Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:16:27 »

Από άποψη χώρου, ναι, αν και νομίζω ότι θα πρέπει να 3 κάτω και 1 από πάνω. Τα Volts θα το κάνουν λίγο πιο πολύστροφο αλλά θα είναι οκ(μόνο το ESC πρόσεξε αν δέχεται 4 Cell LiFe). Το μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας.

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6444&Product_Name=A123_Systems_26650A_LiFePo4_Cell_w/_tabs_(Dev_Kit)
    αυτη ας πουμε πρέπει να είναι 2300mah ζυγίζει 70γρμ. (Χ4 = 280γρμ.) ΄
    επάνω έχω το μανίσιο esc και τον μοτέρ , αντέχουν άραγε 14volt?
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    panosla
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:34:33 »

Από τη στιγμή που το ESC μπορεί να δουλέψει με 4 cell LiPo, σίγουρα μπορεί να δουλέψει με 4 cell LiFe. Δεν θυμάμαι αν στο συγκεκριμένο ESC μπορείς ρυθμίσεις τον τύπο της μπαταρίας. Αν μπορείς τότε καλώς, αν όχι τότε τo ζήτημα είναι αν το cut off του ESC μπορεί να ρυθμιστεί ή πολύ χαμηλά ή πολυ ψηλά, έτσι ωστε να "κόβει" στην σωστή τάση.
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:36:23 »

Το στοιχείο που αναφέρετε ζυγίζει 77 γραμμάρια ,
    και ένα πλήρες πακέτο μαζί με καλώδια , φίς κ.λ.π. θα ζυγίσει παραπάνω απο 77χ4 = 308 γραμ.
    http://www.greekwings.gr/eShop/EnergySources/Lithium/A123-26650A/A123_26650A.htm

Δέν είμαι γνώστης μεγάλος στα ελικόπτερα , αλλά όπως αναφέρθηκε , άν ο Ελεγκτής (Speed Controller) αντέχει την Τάση των 4 στοιχείων LiPo , θα μπορέσει να αντέξει και τα 4 στοιχεία LiFePo4 .

Επίσης , μπορεί κάποιος να μειώσει τη 'διαδρομή' στο κανάλι του γκαζιού άν έχει 6-κάναλη και άνω Τ/Κ , μέσω του μενού για τα Travel Adjustments . Αυτό θα βοηθήσει τον Ελεγκτή να μήν φτάνει στα όριά του με το νέο πακέτο μπαταριών , όρια που μπορεί να είναι και αχρείαστα , μιάς και απο ένα σημείο και πάνω μπορεί να καταναλώνουμε ρεύμα χωρίς Ουσιαστική αύξηση της Ισχύος στο κυρίως στροφείο ... !
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:42:41 »

Το στοιχείο που αναφέρετε ζυγίζει 77 γραμμάρια ,
    και ένα πλήρες πακέτο μαζί με καλώδια , φίς κ.λ.π. θα ζυγίσει παραπάνω απο 77χ4 = 308 γραμ.
    http://www.greekwings.gr/eShop/EnergySources/Lithium/A123-26650A/A123_26650A.htm

Δέν είμαι γνώστης μεγάλος στα ελικόπτερα , αλλά όπως αναφέρθηκε , άν ο Ελεγκτής (Speed Controller) αντέχει την Τάση των 4 στοιχείων LiPo , θα μπορέσει να αντέξει και τα 4 στοιχεία LiFePo4 .

Επίσης , μπορεί κάποιος να μειώσει τη 'διαδρομή' στο κανάλι του γκαζιού άν έχει 6-κάναλη και άνω Τ/Κ , μέσω του μενού για τα Travel Adjustments . Αυτό θα βοηθήσει τον Ελεγκτή να μήν φτάνει στα όριά του με το νέο πακέτο μπαταριών , όρια που μπορεί να είναι και αχρείαστα , μιάς και απο ένα σημείο και πάνω μπορεί να καταναλώνουμε ρεύμα χωρίς Ουσιαστική αύξηση της Ισχύος στο κυρίως στροφείο ... !
    αξίζει πιστεύεις? φορτιστή έχω, τιταν έχω
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    panosla
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:50:37 »

Φίλε μου, αν είναι να αντικαταστίσεις όλες σου τις μπαταρίες με LiFe, μετράει. Αν όμως θέλεις να δουλεύεις μαζί LiPo kai LiFe θα έχεις διάφορα προβλήματα ρυθμίσεων, κάθε φορά που θα αλλάζεις μπαταρία θα πρέπει να αλλάζεις τισ ρυθμίσεις του ESC, του gyro, τα curves στην τ/κ και πάλι το ε/κ δεν θα έρχεται στα ίσια του
    Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:52:23 »

Φίλε μου, αν είναι να αντικαταστίσεις όλες σου τις μπαταρίες με LiFe, μετράει. Αν όμως θέλεις να δουλεύεις μαζί LiPo kai LiFe θα έχεις διάφορα προβλήματα ρυθμίσεων, κάθε φορά που θα αλλάζεις μπαταρία θα πρέπει να αλλάζεις τισ ρυθμίσεις του ESC, του gyro, τα curves στην τ/κ και πάλι το ε/κ δεν θα έρχεται στα ίσια του

έχω 2 ελικόπτερα ένα μπελτ ενα τιταν έλεγα να βάλω μόνιμα στο ένα απο τα 2 λιφε μόνιμα γιατι φαντάζομαι οτι με τέτειο βάρος δεν κάνει 3d
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:57:55 »

Καλησπέρα Stargazer .

Κοίταξε , όπως προείπα , δέν είμαι γνώστης στα ελικόπτερα . Άρα , κάποιος πρέπει να μας πεί άν το έξτρα βάρος με το νέο Πακέτο μπαταριών , θα αξίζει τον κόπο ή άν θα δημιουργεί πρόβλημα στο μοντέλο .
    Επίσης , δέν δύναμαι να ξέρω άν θα αλλάξει και το Κέντρο Βάρους του ελικοπτέρου και πόσο Σημαντικό είναι αυτό και άν διορθώνεται απλά με τριμάρισμα ...
    Σάν χημεία και Αξιοπιστία , δέν το συζητώ . Οι Α123 είναι Πολύ Άριστες !

Ο φορτιστής που έχεις έχει Έγκριση για να φορτίζει τις LiFePo4 ? Δλδ έχει πρόγραμμα κατάλληλο ?
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 14:00:03 »

Καλησπέρα Stargazer .

Κοίταξε , όπως προείπα , δέν είμαι γνώστης στα ελικόπτερα . Άρα , κάποιος πρέπει να μας πεί άν το έξτρα βάρος με το νέο Πακέτο μπαταριών , θα αξίζει τον κόπο ή άν θα δημιουργεί πρόβλημα στο μοντέλο .
    Επίσης , δέν δύναμαι να ξέρω άν θα αλλάξει και το Κέντρο Βάρους του ελικοπτέρου και πόσο Σημαντικό είναι αυτό και άν διορθώνεται απλά με τριμάρισμα ...
    Σάν χημεία και Αξιοπιστία , δέν το συζητώ . Οι Α123 είναι Πολύ Άριστες !

Ο φορτιστής που έχεις έχει Έγκριση για να φορτίζει τις LiFePo4 ? Δλδ έχει πρόγραμμα κατάλληλο ?
    ναι έχει πρόγραμμα αλλα μόνο 5A  Sad το σκεφτομαι ! η να πουλισω και τα 2 και να πάρω ενα hdx 500αρι και να του βάλω life να ισιχάσω
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 14:23:13 »

... Άν κατάλαβα καλά μπορεί να φορτίζει με Ανώτατο ρεύμα τα 5 Αμπέρ .
    Δέν είναι Καθόλου Άσχημα !! Μπορείς , άν βιάζεσαι , να φορτίζεις το πακέτο σου των Α123 σε μισή ώρα περίπου ... !

Για το άλλο το hdx που γράφεις , δυστυχώς Δέν έχω άποψη ... 
    Καταγράφηκε

Epee
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 16:30:12 »

Το ESC του MiniTitan λειτουργεί με 2S και 3S LiPo.

Η προστασία LiPo μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς οπότε κόβει στα 5V. Διαφορετικά, στην ελάχιστη προστασία μειώνει τις στροφές στα 2.6V/cell και κόβει εντελώς στα 2.3V/cell. Δεν ξέρω αν αυτό είναι ικανοποιητικό για τις LiFe.

Πάντως τα 200 γραμμάρια επιπλέον βάρος μου φαίνεται υπερβολικό. Μιλάμε για 25% αύξηση του βάρους του ελικοπτέρου. Σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη τάση θα αυξηθεί η ένταση σε μοτέρ και esc.

Και από άποψη πτητικής συμπεριφοράς, μην ξεχνάμε ότι το Mini Titan δέχεται τη μπαταρία στο μπροστά μέρος και θα αλλάξει το κέντρο βάρους του. Έχω σηκώσει μια φορά κινητό τηλέφωνο 100 γραμμαρίων (τοποθετημένο στο κέντρο βάρους) με το Mini Titan και η συμπεριφορά του ήταν εντελώς διαφορετική.
    Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 21:55:18 »

Το ESC του MiniTitan λειτουργεί με 2S και 3S LiPo.

Η προστασία LiPo μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς οπότε κόβει στα 5V. Διαφορετικά, στην ελάχιστη προστασία μειώνει τις στροφές στα 2.6V/cell και κόβει εντελώς στα 2.3V/cell. Δεν ξέρω αν αυτό είναι ικανοποιητικό για τις LiFe.

Πάντως τα 200 γραμμάρια επιπλέον βάρος μου φαίνεται υπερβολικό. Μιλάμε για 25% αύξηση του βάρους του ελικοπτέρου. Σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη τάση θα αυξηθεί η ένταση σε μοτέρ και esc.

Και από άποψη πτητικής συμπεριφοράς, μην ξεχνάμε ότι το Mini Titan δέχεται τη μπαταρία στο μπροστά μέρος και θα αλλάξει το κέντρο βάρους του. Έχω σηκώσει μια φορά κινητό τηλέφωνο 100 γραμμαρίων (τοποθετημένο στο κέντρο βάρους) με το Mini Titan και η συμπεριφορά του ήταν εντελώς διαφορετική.
    σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!!!
    πρέπει πάντως να ανοίξουμε ένα θέμα για τις life και τα αεροσκάφη και να προτείνουμε μοντέλλα και setup γιατι οι lipo με μεγάλη χωριτικώτητα δεν συμφέρουν
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Μπένουν στο Mini Titan Lifepo4???
    Μεταπήδηση σε: