Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.700 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 14:23:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 14:23:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:51]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309700
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 146
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 48
    Συνολικά: 48
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Επιλογή Ηλεκτρικού Ελικοπτέρου  (Αναγνώστηκε 8192 φορές)
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 11:01:18 »

καταρχάς καλημέρα από μένα.
    Πρώτ' απ' όλα όμως θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη του φόρουμ που κάνουν φοβερή δουλειά βοηθώντας με την εμπειρία τους τους νέους στο χώρο.

Σαν παιδί και γω πήρα ένα μίνι airwolf  με 3 κανάλια(34 ευρώ ) και έμαθα να το πετάω καλά μετά από 4 επαναφορτίσεις αλλά κάποια στιγμή έφαγε μια γερή στούκα και στραβώσε λίγο ο πάνω έλικας και τον άλλαξα με ανταλλακτικό που είχα πάρει αλλά κάπου μου κολλάει λίγο και κόβει σε γκάζι με αποτέλεσμα να μην σηκώνεται ψηλά..αλλά θα βρω τη λύση που θα μου πάει.

Ε να μην τα πολυλογώ από τότε μου κόλλησε το μικρόβιο και είπα να περάσω σε ακριβότερη κατηγορία με παραπάνω κανάλια.
    Είμαι ανάμεσα σε αυτα...
    (τα γνωστα) Lama v3,v4 (οι διάφορες του 3 με του 4 εκτός από εμφάνιση είναι οτι το 4 είναι πιο απαλό στις κινήσεις.; )   

Walkera 60
    http://www.nem.gr/walkera-60-p29887.html

Bell 47
    http://www.nem.gr/bell-47g-p29854.html

Daedelus
    http://www.nem.gr/daedalus-p29855.html

Ikarus (μικρό είναι σε μέγεθος νομίζω)
    http://www.nem.gr/ikarus-4ch-p30054.html

Γνωρίζεται να μου πείτε δυο λόγια για το κάθε μοντέλο;;
    ποιο είναι πιο σταθερό και ποιο αξίζει να αγοράσω;;
    Αυτα ως πρώτες απορίες.

Επίσης ξέχασα να πω οτι αν έχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο μην διστάσετε..

« Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 11:19:28 από THEO_LEGEND » Καταγράφηκε

what the fuck...γιατί δεν πετάει :p
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 12:10:43 »

Το walkera 60 το αφήνουμε αβλεπεί. Είναι για αργότερα όταν θα μάθεις πέντε πράγματα. Τα υπόλοιπα τώρα είναι όλα φτιαγμένα με τη λογική του λάμα. Δυο ομόκεντρα στροφεία δηλαδή. Βασικά όλα αυτά τα ελικόπτερα από άποψη πτητικής συμπεριφοράς είναι λίγο πολύ τα ίδια οπότε θεωρητικά όποιο σου αρέσει καλύτερα στο μάτι το "χτυπάς".
        Από την άλλη πλευρά όμως καλύτερα να επιλέξεις το λάμα γιατί θα βρεις ανταλλακτικά ακόμη και στα περίπτερα που λέει ο λόγος. Και θα σου χρειαστούν αρκετά τώρα στην αρχή γιατί το τετρακάναλο ελικόπτερο κάνει όλες τις κινήσεις και είναι τελείως διαφορετικό από το τρικάναλο. Επίσης και η διάταξη των χειριστηρίων είναι διαφορετική οπότε θα υπάρξει κάποια αρχική περίοδος προσαρμογής με τις αναπόφευκτες "παράπλευρες απώλειες" όπως έλικες, κανένας στραβωμένος άξονας και μερικά σημαδεμένα ντουλάπια. Από αυτή την άποψη το λάμα είναι προτιμότερο. Οποιο από τα δύο σου αρέσει το ν4 ή το ν3. Εντάξει το ν4 είναι πιο "μαλακό" αλλά τυχαίνει να τα έχω και τα δύο και σου λέω ότι δεν πρόκειται για κάποια τρελλή διαφορά. Προχώρα λοιπόν κι εμείς εδώ είμαστε.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 14:47:30 »

Εγώ θα έλεγα καλύτερα το Λάμα V3

θα επαναλάβω ότι δεν είναι το ομορφότερο αλλά....

Αλλάζει ευκολότερα η μπαταρία
    ψύχονται καλύτερα τα μοτέρ άρα περισσότερο χρόνο ζωής
    και να έχει λιγο τρέμουλο πετάς ενώ με καλύπτρα κουδουνίζει ολόκληρο,
    τα σέρβο του μπορούν να έχουν ολόκληρα τα χόρν άρα το μαλακώνεις ή το κάνεις πιο δραστήριο όποτε θέλεις
    και αρκετά άλλα... εάν ψάξεις το φόρουμ θα τα βρείς.

Γενικότερα θα συμφωνήσω με τον κώστα, όποιο λάμα και να πάρεις θα είσαι αρχηγός...
    είναι το καλύτερο ελικόπτερο για να μάθεις τα βασικά, και ακόμα αργότερα που θα πετάς
    μονού στροφείου, θα το έχεις για καμια βολτίτσα μέσα στο σπίτι !

Οι περισσότεροι ελικοπτεράδες έχουν ένα λάμα στην συλογή τους...  Thumbs up

Υ.Γ.
    Η ESKY έχει βγάλει και ένα νέο Λάμα, μεγαλύτερο που μπορεί απο ότι λένε να πετάει και έξω με μεγαλύτερη άνεση,
    ρίξε μια ματιά... http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=110&products_id=2360

* 020_BOX.jpg (40.51 KB, 500x275 - εμφανίστηκε 627 φορές.)
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 16:16:40 »

Γεια σου κι απο μενα!
    Λαμα ανεπιφυλακτα και μαλιστα παρε κι ενα site http://www.1ena.com/lama.htm
    To ξερω δεν ειανι μαγαζι μοντελισμου αλλα εχει την χαμηλοτερη τιμη.Νομιζω τελοςπαντων!
    To Walkera με τιποτα!!!!!!!!!Αυτο ακριβωσ το πηρε ενας φιλος κι ακου τωρα
    Η μπαταρια του θελει 15 ωρες για 4 λεπτα πτησης.Ο φιλος μου που το πηρε ειχε ψοφια μπαταρια ( δεν φορτιζε)
    Αγοραζει μια αλλη ιδια παλι τα ιδια.
    Το μοτερ ειναι brushed
    Επιχειρησε να το σηκωσει μ αυτες τις μπταριες αλλα λογω ελλειψης στροφων (απο μπαταρια) στον ελικα αλλα και απειριας του στα ε/π (που πας ρε μεγαλε κατευθειαν στα 6καναλα εγω παντως αυτο του πα Wink ) εσπασε το tail inner shaft
    Το πηγαμε σε ενα μαγαζι του το φτιαξε και του πε αν θελει να πεταξει βαλε LI-po μπαταρια 11,1v με φοφο βεβαια να καψει το μοτερ (το walkera εχει  12v Ni-Mh)
    Tου βαλε Li-po kai o τυπος στο μαγαζι το σηκωσε μια χαρα ολα
    Ο φιλος μου ομως ξενερωσε και το πουλα τωρα.
    Εγω για λαμα τον πηγαινα για να τον βαλω στον κοσμο του μοντελισμου να τον βοηθουσα κι εγω που το χω μαθει ΑΠ ΕΞΩ στη λυση-συρναμολογηση τουλαχιστον και το πηρα 27/12 (καμια επαφη πριν).
    Οποτε κι εσενα lama θα σου λεγα και μαλιστα V3 (εγω εχω το v4) που εχεις πιο αμεση προσβαση στο ε/π και στις ρυθμισεις των push rods ασε που νομιζω οτι τα μοτερ πρεπει ν αεριζονται καλυτερα λογω διαφορετικου canopy
    Τωρα η αποφαση παντα δικη σου  Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Φιλικα,
    Στρατος
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 16:33:02 »

Πληροφοριακά το walkera 60 πωλείται πλέον στα Ελληνικά τουλάχιστον μοντελομάγαζα με LiPo μπαταρία  brushless μοτέρ και καλύτερο γυροσκόπιο. Το απλό όμως δεν λέει με τίποτα. Παθών και μαθών κι ούτε που θυμάμαι πόσα του "έριξα" για να το κάνω ελικόπτερο.
        Η ουσία πάντως παραμένει ότι ένα τέτοιο ελικόπτερο όπως και ένα μπελτ ή ένα χόνευ κίνγκ ή ένα μίνι τιτάν και πάει λέγοντας δεν είναι για πρώτο. Και δεν είναι μόνο το θέμα της πτήσης αλλά και οι ρυθμίσεις.
        Οσο για κάποια άλλα ελικόπτερα με μονό στροφείο και σταθερό βήμα...Καλύτερα ας το αφήσουμε. Μόνο για αρχάριο δεν είναι κι ας τα διαφημίζουν στο ίντερνετ δήθεν για αρχάριους κι ότι είναι λίγο πιο δύσκολα από το λάμα. Το "λίγο" δεν ίσχύει καθόλου.
        Coaxial και πάλι coaxial.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 16:50:52 »

Μαζί σου Κώστα !!!

10+  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 21:37:54 »

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
    Δηλαδή τα αλλά ελικόπτερα που αναφέρω den είναι πιο σταθερά από το lamα για hover.;(ρωτάω γιατί den καταλαβαίνω γιατί είναι λίγο ακριβότερα κατά 30 ευρώ περίπου) (και για να μαθαίνω τις ορολογίες των ελικοπτέρων σιγά σιγά το hover είναι η σταθερή αιώρηση έτσι; ). Αν είναι έτσι παω για lamα v3.
    Για το lamα υπάρχουν τα πάντα από ανταλλακτικά.; από μοτερ δηλαδή μέχρι το τελευταίο κομμάτι του.;
    Επίσης ποιες είναι οι πιο συχνές φθορές για ένα lamα.; ρωτάω για να πάρω μαζί και τα ανταλλακτικά
    Επίσης εχω ακούσει οτι καίγεται το χειριστήριο(τηλεκατευθυνση,τ/κ έτσι; )
    Τα 6 κανάλια ποιες παραπάνω κινήσεις κάνουν.; μέχρι πόσα είναι τα περισσότερα κανάλια και τι κινήσεις προσφέρουν;

Αν μπορείται εξηγήστε μου τις διάφορες ορολογίες servo, shaft(και άλλες που den θυμάμαι) ώστε να μπορώ να παρακολουθώ-καταλαβαίνω τις συζητήσεις στα διαφορα θέματα του φόρουμ.
    Σας έπρηξα;;

Καταγράφηκε

stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 22:44:39 »

Δηλαδή τα αλλά ελικόπτερα που αναφέρω den είναι πιο σταθερά από το lamα για hover.;(ρωτάω γιατί den καταλαβαίνω γιατί είναι λίγο ακριβότερα κατά 30 ευρώ περίπου) (και για να μαθαίνω τις ορολογίες των ελικοπτέρων σιγά σιγά το hover είναι η σταθερή αιώρηση έτσι; ). Αν είναι έτσι παω για lamα v3.
    Για το lamα υπάρχουν τα πάντα από ανταλλακτικά.; από μοτερ δηλαδή μέχρι το τελευταίο κομμάτι του.;
    Επίσης ποιες είναι οι πιο συχνές φθορές για ένα lamα.; ρωτάω για να πάρω μαζί και τα ανταλλακτικά
    Τα 6 κανάλια ποιες παραπάνω κινήσεις κάνουν.; μέχρι πόσα είναι τα περισσότερα κανάλια και τι κινήσεις προσφέρουν;

Αν μπορείται εξηγήστε μου τις διάφορες ορολογίες servo, shaft(και άλλες που den θυμάμαι) ώστε να μπορώ να παρακολουθώ-καταλαβαίνω τις συζητήσεις στα διαφορα θέματα του φόρουμ.
    Σας έπρηξα;;

Λοιπον,
    κι εγω νεος ειμαι μη νομιζεις,ανταλλακτικα που σιγουρα θα χρειαστεις ειναι ελικες Α και Β και γραναζια Α και Β.Το ενα απ τα δυο γραναζια αν θυμαμαι καλα το Β ειναι με αξονα μαζι και ΣΙΓΟΥΡΑ αν δεν εχεις κατσαβιδακι με μαγνητικη μυτη!!
    Οσο για ελικες φιλε αν θες εχω παρει παρα πολλυς νομιζοντας θα μου παρει καιρο να το μαθω σκοπευω να πουλησω καποιους μαζι και καποιους της x-treme θα τα παραλαβω αυριο απο ταχυδρομιο και θα ανοιξω θεμα στις αγγελιες

Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 22:52:59 »

Μην ξεχάσεις να πάρεις και μία επιπλέον μπαταρία. Οσο για τον πομπό που καίγεται εμένα δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο. Υποψιάζομαι όμως αν έχει συμβεί οφείλεται στο ότι κάποιοι παίζουν στο σπίτι με την κεραία κατεβασμένη με αποτέλεσμα ο πομπός να βγάζει στάσιμα και να καίει έξοδο.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 10:40:20 »

Σας έπρηξα;;
    Μήπως υπάρχει κάποιο θέμα στο φόρουμ που να αναφέρει τις βασικές ορολογίες για τους αρχάριους που θέλουν να μάθουν.;; κάτι σαν f.a.q. (ερώτηση:τι είναι τα σέρβο ...απάντηση: ........ ) νομίζω θα ήταν χρήσιμο

Οπότε παίρνω έξτρα φτερά και έξτρα μπαταρία(αλήθεια γιατί να πάρω 2η μπαταρία.; πέφτει γρήγορα η απόδοση της.; )
    Επίσης λέω να πάρω την ελαστική ουρά και ένα μακρύ άξονα που κουμπώνουν τα πτερύγια..

Καταγράφηκε

Robie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 13:24:40 »

Καπου υπαρχει ενα τετοιο topic αλλα δεν το βρισκω τωρα....
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 14:53:27 »

Η δεύτερη μπαταρία χρειάζεται γιατί πετάς λίγα λεπτά και για επαναφόρτιση χρειάζεσαι περίπου μια ώρα.

Η μπαταρία που εκφόρτισες με την πτήση πρέπει να μείνει λίγο για να κρυώσει και να ηρεμήσουν τα χημικά της πριν επαναφορτιστεί.

Έχοντας δεύτερη, περιμένεις 5 λεπτά να κρυώσουν τα μοτέρ και ξαναπετάς ενώ η άλλη είναι έτοιμη για φόρτιση.

Έλικες εάν πάρεις Xtreme και προσέξεις λίγο, (δεν βιάζεσαι να μάθεις) τότε μπορεί να μην χρειαστείς άλλους αντέχουν την κακομεταχείρηση.
    Η flex ουρά είναι καλό upgrade όπως και τα Xtreme μοτέρ τα οποία εάν θέλεις τα αλλάζεις και τα 2 μαζί αφού σου καεί ένα απο τα μαμίσια.

Πάρε 'ελικες xtreme 2η μπαταρία και σιγά σιγά ξεκίνα να πετάς !!!!

Θα το απολαύσεις !!!   Cheesy
    Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 17:55:03 »

ωραία λοιπόν.. Έχουμε και λέμε..
    Παραγγελία..
    Lamα v3
    Έξτρα φτερά
    Έξτρα μπαταρία
    Ουρά ελαστική
    Extreme φτερά
    (μπορεί) τα extreme μοτερ
    Μακρύτερο άξονα για τους έλικες
     Αυτα για αρχή..τι λέτε.; αν προτείνεται κάποια τροποποίηση στην παραγγελία δέχομαι συμβουλές.
    Τώρα θα ψάξω για κάποιο καλό κατάστημα online με καλές τιμές..έχετε να προτείνετε κάποιο;;

Επίσης μήπως ξέρετε που είναι το θέμα με τις ορολογίες για τους αρχαρίους ώστε να μάθω τι είναι τα σέρβο κτλ.;; έψαξα αλλά den το βρήκα..τόσο στραβάδι να 'μαι.;   
    Καταγράφηκε

papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 19:11:07 »

ΠΑρε και  landing skids.
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 22 Ιαν 2009, 09:16:40 »

Τα μοτέρ άστα για αργότερα.... δεν είναι ανάγκη να κάνεις το έξοδο τώρα... τα δικά του θα σε βγάλουν αρκετό καιρό εάν τα αφήνεις λίγο να κρυώνουν ανάμεσα στις πτήσεις.

Σέρβο είναι ο μηχανισμός που κουνάει τα διάφορα εξαρτήματα που χρειάζεται το ελικόπτερο.  πολύ γενικά.

Δηλαδή σε ένα αυτοκινητάκι για να στρίψουν οι ρόδες κάτι πρέπει να τους δώσει την απαραίτητη κίνηση, αυτή την δουλειά κάνει το σέρβο.

Στο ελικόπτερο κάθε σέρβο κινεί κάτι συγκεκριμένο που χρειάζεται για να στρ'ιψει η να πάρει κλήσεις.

Ελπίζω να σε βοήθησα
    Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Επιλογή Ηλεκτρικού Ελικοπτέρου
    Μεταπήδηση σε: