j_rouss
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« στις: Πέμπτη, 15 Ιαν 2009, 22:52:28 » |
|
Γεια χαρα σε ολους Εχω βρει κατι μπαταριες μεσα στο eBay με τα εξης χαρακτηριστικα:
Capacity: 2800mAh Burst Rate : 30C Continuous discharge rate: 25C Voltage: 11.1V Cells : 3 Size :115mm x 33.5mm x 26.3mm Weight: 208g
Eγω εχω ενα Belt CP με: TURNIGY Plush 40amp Speed Controller Futaba GY401 + 9257 Combo 3xHITEC HS-55
Η απορια μου ειναι η εξης: Ειναι καταλληλες οι μπαταριες αυτες για το Belt CP; Αν ναι πως επιρεαζουν την ολη συμπεριφορα του ελικοπτερου; (Δηλαδη εαν δημιουργουν καποια υπερθερμανση σε καποιο απο τα ηλεκτρονικα του, εαν υπαρχει κινδυνος να καει καποιο απο αυτα πχ σερβο, μοτερ, πως θα επιρεαστει ο χρονος πτησης και η πτητικη συμπεριφορα του ελικοπτερου)
Ευχαριστω!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
panserraikara
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 16 Ιαν 2009, 00:22:16 » |
|
Εγώ αυτό που πρόσεξα είναι ότι είναι αρκετά μεγάλες και δεν χωράνε στην υποδοχή που έχει για τις μπαταρίες…. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
j_rouss
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 16 Ιαν 2009, 08:21:08 » |
|
Απο θεμα διαστασεων δεν υπαρχει προβλημα η μπαταριες αυτες χωρανε στο Belt CP Αυτο που με απασχολει κυριως ειναι εαν υπαρχει κυνδινος να καει κατι απο τα ηλεκτρονικα του.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bladekiller
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 16 Ιαν 2009, 08:56:19 » |
|
Για τα ηλεκτρονικά δεν υπάρχει κανένας φόβος από μεγαλύτερη σε χωρητικότητα μπαταρία που μπορεί κατ' επέκταση να δώσει περισσότερο ρεύμα άμα της ζητηθεί. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει ζημιά είναι η μεγαλύτερη τάση. Αν για παράδειγμα έβαζες μπαταρία με τέσσερα στοιχεία αντί για τρία. Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολήσει όμως είναι το θέμα του βάρους. Μια υπερβολικά μεγάλη μπαταρία θα κάνει το ελικόπτερο πολύ βαρύ και μπροστόβαρο. Θα έλεγα ότι μια μπαταρία 2000 με 2200 είναι πιο λογική από την άποψη του συνδυασμού διάρκεια πτήσης, βάρος.
Φιλικά Κώστας.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
panserraikara
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 16 Ιαν 2009, 09:51:58 » |
|
Απο θεμα διαστασεων δεν υπαρχει προβλημα η μπαταριες αυτες χωρανε στο Belt CP Αυτο που με απασχολει κυριως ειναι εαν υπαρχει κυνδινος να καει κατι απο τα ηλεκτρονικα του.
Εγώ για το belt μου έχω κάποιες μπαταρίες 2200 mAh και σε μέγεθος και βάρος λίγο μικρότερες από αυτές που παρουσιάζεις… χωράνε τσίμα τσίμα με το ζόρι θα έλεγα αλλά κάνουν το belt και αρκετά ποιο βαρύ….
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Robie
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 16 Ιαν 2009, 11:41:53 » |
|
Και εγώ 2200αρα εχω χωρέσει τσιμα τσιμα. Δεν το κοβω να χωραει μεγαλύτερη....
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
tsos
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 16 Ιαν 2009, 15:38:27 » |
|
καλησπερα ειμαι νεος στο σπορ και κατοχος ενος belt cp.εχθες το απογευμα αγορασα απο τον καλφακη μια li-po 2100 75 ευρω αυτο που ειδα κανοντας μια δοκιμαστικη πτηση στο σαλονι μου ειναι οτι αλλαξε συμπεριφορα το ε\π κατα πολυ παραλιγο να το σπασω(και το εχω χρησοπληρωσει μεχρι να το βρω,περιπου 550 ευρω συνολο μετα απο 4 πτωσεις) η ερωτηση μου ειναι οτι αν αλλαζει τοσο πολυ η συμπεριφορα του μηπως να την αλλαξω με μια 1800 που ειναι ιδια σε βαρος με την μαμα του??? η με μικρορυθμισεις του κοντρολ ειναι απλα τα πραγματα? ρωταω γιατι δεν αντεχω αλη πτωση οικονομικα και ψυχολογικα.... ευχαριστω
tsos
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Robie
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 16 Ιαν 2009, 15:42:18 » |
|
Μπορει να γινει πιο αποτομο...σιγουρα αμα ειναι διαφορετικα 'c' η μια απο την αλλη. Ετσι εχω διαπιστωσει εγω τουλαχιστον.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
newbie
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 16 Ιαν 2009, 15:44:08 » |
|
Γεια σου tsos. Αφού το έσπασες τόσες φορές γιατί δε τοποθετείς εκπαιδευτικά ποδαράκια για να αποφύγεις κάποιες πτώσεις μέχρι να το μάθεις;
Φιλικά.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
tsos
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 16 Ιαν 2009, 23:09:05 » |
|
Ενοειται εχω τα ποδαρακια... χωρις αυτα θα το ειχα καταστρεψει. παντως και τωρα που πηγα για πτησουλα εξω με μπαταρια 1800 ηταν απολαυση με την 2100 με ταλαιπωρησε αρκετα και αλλαξα και τις ρυθμισεις των sticks για να το βρω (αρα καθε μπαταρια αλλες ρυθμισεις) και πολυ πιο βαρυ, αποτομο ,και σχεδον τον ιδιο χρονο πτησης ...λαθος αγορα νομιζω...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
tsos
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 17 Ιαν 2009, 15:16:05 » |
|
ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ...  το εχω κανα μηνα εχω τρελαθει στις επισκευες πολλες ωρες δουλεια, εχω γινει μηχανολογος,(γουσταρω ομως να το βλεπω να πεταει αφου το εχω φτιαξει) τις τελευταιεσ μερες το πεταω στο σαλονι λογο αερα εξω και τα παει μια χαρα.αρχιζω να ψηνομαι για μεγαλυτερο μαλλον(θερμικο). ακριβο σπορ ε?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Robie
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 17 Ιαν 2009, 15:25:59 » |
|
Κατσε βρε φιλε να κανεις καμια πορεια πρωτα και μη σκεφτεσαι απο τωρα για καινουριο..... Με το ρυθμο που το πας θα θες ενα μισθο το μηνα...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
j_rouss
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 17 Ιαν 2009, 16:01:11 » |
|
Γεια χαρα σε ολους Για ριξτε μια ματια σε ποιες μπαταριες αναφερομαι http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120362128278&ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123Μετα απο αρκετο ψαξiμο συμπερανα οτι οσο περισοτερα τα mAh και τα C της μπαταριας τοσο καλυτερη η αποδοση του ελικοπτερου. Προσωπικα εχω αρκετες μπαταριες στα 2200 και στα 1800, αυτο που εχω παρατηρισει ειναι οτι η 1800 δεν αποδιδει καλα σε 3D σε αντιθεση με την 2200 που η αποδοση της ειναι καλυτερη. Οσο αφορα το μεγαλυτερο βαρος η διαφορα ειναι απο 180γρ σε 210γρ πραγμα το οποιο ειναι σχετικα μικρο. Σε καποιο site στο Ιnternet διαβασα οτι το Belt CP ειναι Heavy tail με αποτελεσμα η ουρα του να τραβαει προς τα πισω για αυτο το λογο προτεινουν μπαταριες με βαρος μεγαλυτερο απο 160γρ. Εγω αγορασα τις παραπανω μπαταριες, τωρα τις περιμενω. Θα τις δοκιμασω και τα υπολοιπα στην πραξη.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|