|
geoli
|
 |
« στις: Παρασκευή, 9 Ιαν 2009, 14:56:07 » |
|
Καλημέρα σε όλη την παρέα και καλή χρονιά . Η νέα χρονιά μπήκε με πολύ κέφι για νέες κατασκευές μετατροπές. Αφορμή για το σημερινό πόστ ήταν η πτήση που έκανε ένας φίλος με το συγκεκριμένο μοντέλο ένα απόγευμα στο πάρκινγκ του Ελληνικού .Κουφάθηκα εντελός  . Τό αεροπλανάκι είχε πολύ πλάκα και πέταγε πολύ ωραία . Αργότερα ψάχνοντας στο internet είδα οτι γίνεται χαμός με το συγκεκριμένο και η μετατροπή του σε rc-glider ή motor rc- glider είναι πολύ εύκολη . Σήμερα πήγα και πήρα ένα 13,5€ . Ημετατροπή θα αρχίσει πολύ σύντομα . Αν κάποιος το έχει φτιάξει και θέλει να μας το περιγράψει θα ήταν ωραία . 
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 9 Ιαν 2009, 15:33:39 από geoli »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
MarD
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 9 Ιαν 2009, 15:07:11 » |
|
Δεν το έχω φτιάξει αλλά είχα κι εγώ σκοπό να το φτιάξω. Επειδή βλέπω όμως πως με πρόλαβες θα χαρώ πολύ τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι εδώ μέσα που θα ήθελαν να το φτιάξουν, να μας ενημερώσεις για την εξέλιξη της μετατροπής του. Καλή επιτυχία! 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.” - Igor Sikorsky http://www.coolmodels.gr
|
|
|
|
GiannisX
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 9 Ιαν 2009, 16:07:01 » |
|
αντιστοιχο με το fox και με καλύτερα χαρακτηριστικα είναι το mini discus της graupner 10-15Ε  είναι φοβερά και τα 2 Μάριε εσύ δεν είχες ποστάρει αυτό το βίντεο? εχει μπει στα favs 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Aeolus-Rc
|
|
|
|
geoli
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 9 Ιαν 2009, 16:16:33 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
artrap
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 9 Ιαν 2009, 16:59:30 » |
|
Κι εμένα μου κίνησε την περιέργεια αλλά δεν το έχω βάλει στο πρόγραμμα. Αν διαβάζετε γαλλικά δείτε εδώ. http://pierre.rondel.free.fr/images2/MPXFox/index.htmΧρησιμοποιεί 3 σερβο των 5 g, δέκτη 4ch GWS, ντίζες 0,6mm και 1S 340 mah lipo. συνολικό βάρος 70 g. Βαρύ μου φαίνεται.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 9 Ιαν 2009, 17:09:11 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Velox 26cc Last down xxxl PrecisionAerobatics Addiction Polaris seaplane Bard glider TopModel CZ Stinger Pilot Q.B. 10L Tarot 450PRO V2 Flybarless ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
|
|
|
|
geoli
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 9 Ιαν 2009, 17:23:42 » |
|
Σε κάποια post που είδα για το θέμα στο rc groyps και στο modelflying.co.uk το βάρος βγαίνει γύρω στα 70-74gr. Σκάφος 24 gr + σερβο 2'η τρια των 5ή 10 gr + δέκτη + μπαταρία 2s lipo ή 4.8 - 7 volt + 15gr μοτερ βγαίνει κάπου εκεί .
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 9 Ιαν 2009, 20:59:50 από geoli »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Paradise Lost
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 9 Ιαν 2009, 19:25:54 » |
|
ΩΩΩ Ωραιο θεμα  ! Εχω παρει το ιδιο για να το κανω μετατροπη σε RC αλλα ακομα το φτιαχνω στο κεφαλι μου. Αντε να παρουμε καμια ιδεα να το ξεκινισουμε  Πεταει πολυ καλα το ατιμο, το εχουμε λιωσει με τον αδελφο μου να το πεταει ο ενας στον αλλον.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 9 Ιαν 2009, 22:05:15 » |
|
καλα η κατασκευη του spinner ολα τα λεφτα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Velox 26cc Last down xxxl PrecisionAerobatics Addiction Polaris seaplane Bard glider TopModel CZ Stinger Pilot Q.B. 10L Tarot 450PRO V2 Flybarless ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
|
|
|
|
geoli
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 9 Ιαν 2009, 23:54:54 » |
|
Η μετατροπή ξεκίνησε. Πρώτα βρίσκου με το λέντρο βάρους στα 40mm + - 1 Επειτα καθαρίζουμε και σκάβουμε το canopy και την άτρακτο
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
geoli
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 9 Ιαν 2009, 23:59:36 » |
|
Και άλλες δύο οικόνες
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Spak73
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 10 Ιαν 2009, 00:13:42 » |
|
Φιλε geoli απο που το αγορασες ?
Σε παρακαλω αν θες στειλε μου πμ να μου πεις , γιατι θελω να το αγορασω και εγω !!
Ευχαριστω !!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bleriot
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 10 Ιαν 2009, 03:01:36 » |
|
έχει δοκιμάσει κανείς απο αυτούς που κάνουν τις μετατροπές να μεγαλώσει το φτερό?
αγοράζοντας ένα δευτερο είναι ευκολο να κόψεις ένα κεντρικό τμήμα και να προσθέσεις δύο μεγαλύτερα ακροπτέρυγα. Υποθέτω η μεγαλύτερη πτερυγική επιφάνεια θα βοηθάει στην πτήση.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
geoli
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 10 Ιαν 2009, 07:36:00 » |
|
Αν ψάξει κανείς στο internet μπορεί να το δεί και με δύο ατράκτους και σαν διπλάνο ή τριπλάνο και δέν ξέρω ακόμα τι άλλο φαντασία θέλει .
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|