Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 15:31:01

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 15:31:01

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 45
    Συνολικά: 47
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: E-Sky Big Outdoor Lama help  (Αναγνώστηκε 6757 φορές)
    psomaras
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Αγοράζω ότι υπάρχει και για να δουλεύω ζω..!!

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 18:32:35 »

Το μόνο που σε σώζει είναι ότι το v3 μπορείς να το κάνεις μετατροπές απλές χωρίς λεφτα και να πετάει με 2-3 μποφόρ   

Με 2 μποφορ ο αερας το κανει βολτα οχι εσυ.

Ελα Κοδρα να δεις τον Μιχαλαρα με το LAMA του Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

Δεν είναι παράξενο να τρέχει η μύτη και να μυρίζουν τα πόδια...Huh
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 20:39:46 »

το δενει με σπαγγο και το κανει χαρταετο? χαχα...
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 23:57:32 από AlexVag » Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 23:51:24 »

κυριοι ασχολουμε με το flight sim της microsoft 10 χρονια, εχω γνωσεις πτησης , δεν εχω γνωσεις τηλεχειρισμου γιαυτο θα ριξω πολυ εξομοιωση μεχρι να το πεταξω κανονικα επισης ξερω οτι ολες οι ιπταμενες μηχανες θελουν λεπτους χειρισμους και δεν συγχωρουν αγαρμποσινες .
    αυτος ειναι ο λογος που θελω ενα μεγαλο lama που να κανει και για εξωτερικους χωρους γιατι πιστευω οτι ενα μικρο θα το μαθω γρηγορα και θα το βαρεθω ευκολα εαν το πεταω μονο σε εσωτερικους χωρους
    ελπιζω να σας βοηθησα για να με βοηθησετε και εσεις με την επιλογη ελικοπτερου
    φίλε χθες έκλεισα τα 23 και είχα το Flight simulator την εκδοση 5 το 1995 νομίζω τώρα υπολόγισε πόσα χρόνια ασχολούμε , λαμα πήρα περσι τέτειο καιρό για τα γενέθλια μου και έχω να σου πω ότι στο μόνο που θα σε βοηθείσει το συγκεκριμένο flight simulator είναι το ότι ξέρεις τι είναι το aileron to rudder kai to elevator και τι κάνει το throtle στο ελικόπτερο , Έχω να σου πω οτι καλήτερα παρε ένα v3 (οχι v4 με τίποτα) γιατι δεν αξίζει να δίνεις λεφτά σε coaxial και γενικά σε οτιδήποτε δεν έχει γυροσκόπειο με heading lock.Θα δείς οτι τα ελικόπτερα τετειου τύπου που έχουν 4-1 οσο αποφορτίζεται η μπαταρία και η θερμοκρασία αυξάνεται επιρεάζει το γυροσκόπειο οπότε είναι καταδικασμένα να πάνε στην ντουλαπα μετά το 4-μηνο  (η όποτε μάθεις να πετάς) και να πάρεις κατι μεγαλήτερο με καλό γυροσκόπειο.Το μόνο που σε σώζει είναι ότι το v3 μπορείς να το κάνεις μετατροπές απλές χωρίς λεφτα και να πετάει με 2-3 μποφόρ 

Γιατι με τιποτα το v4? εγω ειχα ενα V3 και χαλασε το 4 σε 1 και για να μην παρω μπελτακι(θα μου φαει πολλα λεφτα για να γινει ελικοπτερο) λεω να παρω το v4...δεν χουν διαφορες...μονο μια πολυ μικρη...δλδ το οτι οι διαδρομες των σερβο ειναι λιιιγο μικροτερες...αλλα μπορω να βαλω τα σερβο του v3 και θα ειναι το ιδιο
    Καταγράφηκε
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

Το Σήμερα Είναι Το Αύριο Για το Οποίο Ανησυχούσα Χ

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 7 Ιαν 2009, 00:37:06 »

για να σας φύγουνε η απορίες ένα βιντεάκι με πτηση που εχω κάνει -art-tech md 500
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 7 Ιαν 2009, 00:55:41 από LAMPOLIS » Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 7 Ιαν 2009, 01:35:19 »

κυριοι ασχολουμε με το flight sim της microsoft 10 χρονια, εχω γνωσεις πτησης , δεν εχω γνωσεις τηλεχειρισμου γιαυτο θα ριξω πολυ εξομοιωση μεχρι να το πεταξω κανονικα επισης ξερω οτι ολες οι ιπταμενες μηχανες θελουν λεπτους χειρισμους και δεν συγχωρουν αγαρμποσινες .
    αυτος ειναι ο λογος που θελω ενα μεγαλο lama που να κανει και για εξωτερικους χωρους γιατι πιστευω οτι ενα μικρο θα το μαθω γρηγορα και θα το βαρεθω ευκολα εαν το πεταω μονο σε εσωτερικους χωρους
    ελπιζω να σας βοηθησα για να με βοηθησετε και εσεις με την επιλογη ελικοπτερου
    φίλε χθες έκλεισα τα 23 και είχα το Flight simulator την εκδοση 5 το 1995 νομίζω τώρα υπολόγισε πόσα χρόνια ασχολούμε , λαμα πήρα περσι τέτειο καιρό για τα γενέθλια μου και έχω να σου πω ότι στο μόνο που θα σε βοηθείσει το συγκεκριμένο flight simulator είναι το ότι ξέρεις τι είναι το aileron to rudder kai to elevator και τι κάνει το throtle στο ελικόπτερο , Έχω να σου πω οτι καλήτερα παρε ένα v3 (οχι v4 με τίποτα) γιατι δεν αξίζει να δίνεις λεφτά σε coaxial και γενικά σε οτιδήποτε δεν έχει γυροσκόπειο με heading lock.Θα δείς οτι τα ελικόπτερα τετειου τύπου που έχουν 4-1 οσο αποφορτίζεται η μπαταρία και η θερμοκρασία αυξάνεται επιρεάζει το γυροσκόπειο οπότε είναι καταδικασμένα να πάνε στην ντουλαπα μετά το 4-μηνο  (η όποτε μάθεις να πετάς) και να πάρεις κατι μεγαλήτερο με καλό γυροσκόπειο.Το μόνο που σε σώζει είναι ότι το v3 μπορείς να το κάνεις μετατροπές απλές χωρίς λεφτα και να πετάει με 2-3 μποφόρ 

Γιατι με τιποτα το v4? εγω ειχα ενα V3 και χαλασε το 4 σε 1 και για να μην παρω μπελτακι(θα μου φαει πολλα λεφτα για να γινει ελικοπτερο) λεω να παρω το v4...δεν χουν διαφορες...μονο μια πολυ μικρη...δλδ το οτι οι διαδρομες των σερβο ειναι λιιιγο μικροτερες...αλλα μπορω να βαλω τα σερβο του v3 και θα ειναι το ιδιο
    Αυτή είναι παράθεση !!! το ότι σου χάλασε το 4-1 δεν έχει κανει με το μοντέλο όλα τα ίδια φοράνε! αν θες να καταλαβεις τις διαφόρές βάλε μια κόντρα και με τα 2 και θα καταλάβεις ! το v4 λόγο κατασκευης θέλει κόπο για να το <<φτιάξεις>> και δεν θα πιάσει τις επιδόσεις του φτιαγμένου v3 και ο κυριότερος λόγος είναι το swashplate που δεν μπορεί να πάρει μεγάλη κλιση και αλλα πολλα τεσπα
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 7 Ιαν 2009, 01:44:08 »

ναι το ξερω οτι ολα φορανε το ιδιο 4-1...στο v3 εχεις αλλαξει τρυπουλα στα σερβο η το εχεις αφησει στη 2η? απλα το v4 μου αρεσει πιο πολυ σαν εμφανιση...και επιπλεον τα εχω βρει και τα δυο στην ιδια τιμη απο Ελλαδα(99 ευρω). Και το v3 που ειχα παντως πετουσε εξω...απλα ηθελε πολυυυ προσοχη και σωστες κινησεις...ε ποσο πιο νευρικο μπορει να ειναι το v3? a\Α επισης εχουν βγει και upgrades για το v4 και γινεται τελειο...τα ειχε ποσταρει ο γιατρακος...ααα και σε καμαρωσα στο βιντεακι με το θερμικο...αντε καλες πτησεις...
    Καταγράφηκε
    giorgos qashqai
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 13 Ιαν 2009, 11:54:36 »

τελικα πηρα το e-sky co-comanche αλλα μαλλον εκανα βλακεια επρεπε να παρω το outdoor lama γιατι μεσα στο σπιτι δεν πεταει τιποτα αλλο εκτος picozz , ολα τα αλλα η θα κανουν ζημια στα επιπλα ή θα παθουν τα ιδια ζιμια εχω 35τμ σαλονι και το μονο που κανω ειναι 50 ποντους μπρος πισω αριστερα δεξια και hover  και παντα με την ψυχη στο στομα οποτε οσοι αρχαρειοι εχουν εναν κλειστο χωρο τουλαχιστον 10χ10 τελείος αδειο ας παρουν οτι θελουν οσοι ομως εχουν ενα διαμερισμα ασχετος τετραγονικων γεματο επιπλα  [εκτος τον αθραυστον και ακυνδυνων picozz] καλα ειναι να αποφυγουν τα indoor lama και να περιμενουν απνοια για να τα πεταξουν εξω 
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 13 Ιαν 2009, 12:12:12 »

Υπομονή φίλε μου. Στην αρχή με το λάμα όλοι με την ψυχή στο στόμα κάναμε αιώρηση και νομίζαμε ότι μας χρειαζόταν ολόκληρο γήπεδο. Μην προσπαθείς για την ώρα να κάνεις "δρομολόγια". Περιορίσου στο να μάθεις να αιωρείσαι σταθερά με την ουρά προς το μέρος σου και κατόπιν με το ελικόπτερο σε διάφορες διευθύνσεις και διάφορα ύψη. Οταν μάθεις να το κάνεις αυτό άνετα μετά θα μπορείς να κάνεις βόλτες ακόμη και σε ένα μικρό δωμάτιο 10 τετραγωνικών γεμάτο έπιπλα με απόλυτη άνεση. Απλά μην βιαζεσαι και με την εξάσκηση θα έρθουν όλα μόνα τους.
        Μην ξεχνάς ότι και το outdoor λάμα μπορεί να αντέχει περισσότερο στον αέρα αλλά και πάλι δεν είναι για πολύ αέρα και εκτός αυτού ακόμη και μέσα στα όριά του θέλει χέρια για να πετάξει με αέρα. Μην φανταστείς λοιπόν ότι και με το σούπερ λάμα τα πράγματα θα είναι ρόδινα.
       Συνέχισε λοιπόν την εξάσκηση και είπαμε...Υπομονή.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 13 Ιαν 2009, 14:43:24 »

τελικα πηρα το e-sky co-comanche αλλα μαλλον εκανα βλακεια επρεπε να παρω το outdoor lama γιατι μεσα στο σπιτι δεν πεταει τιποτα αλλο εκτος picozz , ολα τα αλλα η θα κανουν ζημια στα επιπλα ή θα παθουν τα ιδια ζιμια εχω 35τμ σαλονι και το μονο που κανω ειναι 50 ποντους μπρος πισω αριστερα δεξια και hover  και παντα με την ψυχη στο στομα οποτε οσοι αρχαρειοι εχουν εναν κλειστο χωρο τουλαχιστον 10χ10 τελείος αδειο ας παρουν οτι θελουν οσοι ομως εχουν ενα διαμερισμα ασχετος τετραγονικων γεματο επιπλα  [εκτος τον αθραυστον και ακυνδυνων picozz] καλα ειναι να αποφυγουν τα indoor lama και να περιμενουν απνοια για να τα πεταξουν εξω 

Παραπληροφόρηση θα έλεγα........ Cheesy
    Τά λαμάκια φίλε giorgos qashqai, πετάνε άνετα σέ οποιοδήποτε χώρο in door.
    Είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξεις γνώμη μόλις τους πάρεις τον αέρα. Azn
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

Το Σήμερα Είναι Το Αύριο Για το Οποίο Ανησυχούσα Χ

« Απάντηση #24 στις: Τρίτη, 13 Ιαν 2009, 16:05:27 »

φιλε γιώργος qashqai και εγώ όταν ξεκίνησα τα ίδια περίπου έλεγα.θα δεις στην πορεία ότι το lama δεν είναι picooz.και πετάει και σε 2x2 η και λιγότερο.γιατί μόλις το μάθεις θα μπορείς να το πετας οπουδήποτε σε εσωτερικό χορό.αντίθετα με το picooz που είναι απλά ένα παιχνίδι που μπορεί να το παίξουν και ενήλικες.... Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 19:43:50 »

ειναι αρχη ακομα φιλε μου για να το πετας ανετα σε μικρο χωρο...οταν το μαθεις θα το διασκεδαζεις να πετας σε μικρο χωρο με εμποδια...βαλε τη φαντασια σου να δουλεψει και θα δεις οτι μεσα στο σπιτι μπορεις να κανεις πολλα πραγματα
    Καταγράφηκε
    Robie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 22 Ιαν 2009, 10:18:29 »

Πεταει και στη τουαλετα που λεει ο λογος... Tongue
    Καταγράφηκε
    kar
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 22 Ιαν 2009, 13:38:57 »

Καλημερα σολη την παρεα,για το lama v3 kai v4 ειναι γνωστα σιγουρα σολους μας οι δυνατοτητες τους, για το esky big outdoor lama μπορει καποιος που το εχει χρησιμοποιησει να μας πει για τις δυνατοτητες του?
    Να το εχει ομως ιδιαν αποψι και οχι να μιλαει υποθετικα και θεωρητικα, εκεινο που με ενδιαφερει και θα ηθελα να μαθω  ειναι μεχρι ποια ταχυτητα ανεμου μπορει καποιος εμπειρος να το ελεγξει 
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: E-Sky Big Outdoor Lama help
    Μεταπήδηση σε: