Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 13:23:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 13:23:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 49
    Συνολικά: 52
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: E-Sky Big Outdoor Lama help  (Αναγνώστηκε 6754 φορές)
    giorgos qashqai
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 13:08:12 »

http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=110&products_id=2362
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=110&products_id=2361
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=110&products_id=2360
    καλημερα παιδες ειμαι καινουριος και το πρωτο ελικοπτερο μου αναγκαστικα θα ειναι lama . Απο οτι διαβασα στο φορουμ δεν πετανε σε εξωτερικους χωρους εγω ομως θελω,  αυτα τα τρια μοντελα λενε οτι μπορουν ;;;; δεν μιλαμε για δυνατοτιτες 3D μοντελων αλλα  μιλαω για αν αντεχουν την ενταση του ανεμου που να πλισιαζουν ενα beltακι τι λετε τα εχει δοκιμαση κανεις ;;;;;;;;;   
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 14:56:55 από giorgos qashqai » Καταγράφηκε
    alfisti
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 13:40:37 »

Παρε beltaki και εγω ελεγα να παρω λαμα αλλα μπροστα στο belt καμια σχεση....
    Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 14:19:56 »

http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=110&products_id=2362
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=110&products_id=2361
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=110&products_id=2360
    καλημερα παιδες ειμαι καινουριος και το πρωτο ελικοπτερο μου αναγκαστικα θα ειναι lama . Απο οτι διαβασα στο φορουμ δεν πετανε σε εξωτερικους χωρους εγω ομως θελω αυτα τα τρια μοντελα λενε οτι μπορουν ;;;; δεν μιλαμε για δυνατοτιτες 3D μοντελων αλλα  μιλαω για αν αντεχουν την ενταση του ανεμου που να πλισιαζουν ενα beltακι τι λετε τα εχει δοκιμαση κανεις ;;;;;;;;;   

έχω δοκιμάσει ένα coaxial της art-tech που είναι και scale!!! στο μαγαζί του γιάννη : aeolus-rc.com που έχει μεγαλήτερα blades απο τα κλασσικά λάμια και πετάει έξω άνετα αλλα μέσα με τίποτα !!!!
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 14:31:52 από Stargazer » Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    giorgos qashqai
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 14:44:07 »

γιατι οχι μεσα ;;;;;
    Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 14:47:36 »

γιατι οχι μεσα ;;;;;

για τον ίδιο λόγο που δεν θα πετούσες μπελτ μεσα στο σπίτι
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 15:07:10 »

δεν ειναι σταθερο η λογω μεγεθους? παντως νομιζο ειναι 8 εκατοστα μεγαλυτερο απο το v4(δεν ειναι και πολυ)
    Καταγράφηκε
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 15:10:46 »

καλημερα παιδες ειμαι καινουριος και το πρωτο ελικοπτερο μου αναγκαστικα θα ειναι lama . Απο οτι διαβασα στο φορουμ δεν πετανε σε εξωτερικους χωρους εγω ομως θελω αυτα τα τρια μοντελα λενε οτι μπορουν ;;;; δεν μιλαμε για δυνατοτιτες 3D μοντελων αλλα  μιλαω για αν αντεχουν την ενταση του ανεμου που να πλισιαζουν ενα beltακι τι λετε τα εχει δοκιμαση κανεις ;;;;;;;;;   

έχω δοκιμάσει ένα coaxial της art-tech που είναι και scale!!! στο μαγαζί του γιάννη : aeolus-rc.com που έχει μεγαλήτερα blades απο τα κλασσικά λάμια και πετάει έξω άνετα αλλα μέσα με τίποτα !!!!

Φιλε θα διαφωνισω αυτο το λαμα πεταει ανετα μεσα στο σπιτι ειναι πολυ σταθερο.
    Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 15:11:41 »

δεν ειναι σταθερο η λογω μεγεθους? παντως νομιζο ειναι 8 εκατοστα μεγαλυτερο απο το v4(δεν ειναι και πολυ)
    είναι σταθερό αλλα και πολύ βαρί λόγο αυτού έχει μεγάλη αδράνια , με απλά λογια όταν πάρει φόρα θέλει κόπο για να σταματίσει , το προτείνω αν έχεις μεγάλο σαλόνι η αν έχεις αυλή η αν πετάει ελικόπτερα 6 μήνες αλλιώς δεν λεει καλήτερα λαμα v3 η λαμα walkera (κανένα άλλο)
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 15:17:03 »

Δεν θα κανεις αμεσως πορειες αλλα αιωρηση φυσικα καλο ειναι να εχεις και καποιο χωρο τουλαχιστον 3Χ3μ.
    Και το αν μπορει να πεταξει σε εσωτερικο χωρο ειναι τι χερια εχεις. Wink
    Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 15:22:25 »

Δεν θα κανεις αμεσως πορειες αλλα αιωρηση φυσικα καλο ειναι να εχεις και καποιο χωρο τουλαχιστον 3Χ3μ.
    Και το αν μπορει να πεταξει σε εσωτερικο χωρο ειναι τι χερια εχεις. Wink

ναι αλλα σίγουρα κάποια στιγμή θα το ρίξει επάνω του η σε κάποιον άλλο η σε κάποιο κατοικιδιο η σε κάποια ηλ.συσκευη οπότε καλήτερα να το ρίξει με 200 γραμμαρια λιγότερο
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 15:25:38 »

Αν ξεκινηση με προσοχη και ασφαλεια δεν θα εχει καμια πτωση.
    Καταγράφηκε
    giorgos qashqai
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 15:59:02 »

κυριοι ασχολουμε με το flight sim της microsoft 10 χρονια, εχω γνωσεις πτησης , δεν εχω γνωσεις τηλεχειρισμου γιαυτο θα ριξω πολυ εξομοιωση μεχρι να το πεταξω κανονικα επισης ξερω οτι ολες οι ιπταμενες μηχανες θελουν λεπτους χειρισμους και δεν συγχωρουν αγαρμποσινες .
    αυτος ειναι ο λογος που θελω ενα μεγαλο lama που να κανει και για εξωτερικους χωρους γιατι πιστευω οτι ενα μικρο θα το μαθω γρηγορα και θα το βαρεθω ευκολα εαν το πεταω μονο σε εσωτερικους χωρους
    ελπιζω να σας βοηθησα για να με βοηθησετε και εσεις με την επιλογη ελικοπτερου
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 16:29:25 »

Είναι κοινό το σκεπτικό σχεδόν με όλους από εμάς την στιγμή που θελήσαμε να ξεκινήσουμε.
    Επειδή κι εγώ πήγα για κάτι περισσότερο, όμως έμεινα τελικά με πολύ λιγότερα (πες το δυσκολία, κακή αγορά κ.λ.π). Δεν λέω όμως πως με το ελικόπτερο που επέλεξες θα έχεις τα ίδια. Δεν το ξέρω το ελικόπτερο αυτό, αλλά φαντάζομαι πως σαν διπλού στροφείου που είναι θα κάνει μια χαρά την δουλειά του εκπαιδευτικού ελικοπτέρου. Δεν πιστεύω όμως τα λεγόμενα περί εξωτερικής άνετης πτήσης. Φαντάζομαι ότι με λίγο αεράκι θα έχεις πρόβλημα λόγω αντιστάθμισης του επάνω στροφείου κατά την πορεία λόγω flybar. Είναι σίγουρο ότι θα πετάει με πολύ λίγο αέρα σε αντίθεση με το λαμα που σου βγάζει την παναγία έξω.

Το λαμα όμως δεν θα το βαρεθείς και δεν θα μετανιώσεις για την αγορά που θα έκανες. Πως το ξέρω; Δεν βρέθηκε τουλάχιστον εδώ ή να έχω έστω μια προσωπική εμπειρία με άνθρωπο που να ξεκίνησε με λαμα και να το μετάνιωσε. Είναι σίγουρο ότι θα θελήσεις περισσότερα. Δεν θα το παλέψεις όμως για το λαμα, το λαμα ότι ήταν να κάνει το έκανε. Πας σε ελικόπτερο μονού στροφείου με ουραίο χειρισμό και απολαμβάνεις μια πλήρως ρεαλιστικά ελεγχόμενη πτήση με όλα τα πλεονεκτήματα ή τις δυσκολίες που θα εμπεριέχει.

Ελπίζω να καταλήξεις σε ότι ταιριάζει καλύτερα σε σένα!
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 18:12:31 »

κυριοι ασχολουμε με το flight sim της microsoft 10 χρονια, εχω γνωσεις πτησης , δεν εχω γνωσεις τηλεχειρισμου γιαυτο θα ριξω πολυ εξομοιωση μεχρι να το πεταξω κανονικα επισης ξερω οτι ολες οι ιπταμενες μηχανες θελουν λεπτους χειρισμους και δεν συγχωρουν αγαρμποσινες .
    αυτος ειναι ο λογος που θελω ενα μεγαλο lama που να κανει και για εξωτερικους χωρους γιατι πιστευω οτι ενα μικρο θα το μαθω γρηγορα και θα το βαρεθω ευκολα εαν το πεταω μονο σε εσωτερικους χωρους
    ελπιζω να σας βοηθησα για να με βοηθησετε και εσεις με την επιλογη ελικοπτερου
    φίλε χθες έκλεισα τα 23 και είχα το Flight simulator την εκδοση 5 το 1995 νομίζω τώρα υπολόγισε πόσα χρόνια ασχολούμε , λαμα πήρα περσι τέτειο καιρό για τα γενέθλια μου και έχω να σου πω ότι στο μόνο που θα σε βοηθείσει το συγκεκριμένο flight simulator είναι το ότι ξέρεις τι είναι το aileron to rudder kai to elevator και τι κάνει το throtle στο ελικόπτερο , Έχω να σου πω οτι καλήτερα παρε ένα v3 (οχι v4 με τίποτα) γιατι δεν αξίζει να δίνεις λεφτά σε coaxial και γενικά σε οτιδήποτε δεν έχει γυροσκόπειο με heading lock.Θα δείς οτι τα ελικόπτερα τετειου τύπου που έχουν 4-1 οσο αποφορτίζεται η μπαταρία και η θερμοκρασία αυξάνεται επιρεάζει το γυροσκόπειο οπότε είναι καταδικασμένα να πάνε στην ντουλαπα μετά το 4-μηνο  (η όποτε μάθεις να πετάς) και να πάρεις κατι μεγαλήτερο με καλό γυροσκόπειο.Το μόνο που σε σώζει είναι ότι το v3 μπορείς να το κάνεις μετατροπές απλές χωρίς λεφτα και να πετάει με 2-3 μποφόρ 
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 18:25:28 »

Το μόνο που σε σώζει είναι ότι το v3 μπορείς να το κάνεις μετατροπές απλές χωρίς λεφτα και να πετάει με 2-3 μποφόρ   

Με 2 μποφορ ο αερας το κανει βολτα οχι εσυ.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: E-Sky Big Outdoor Lama help
    Μεταπήδηση σε: